تکنولوژی رباتیک

آزمایشگاه رباتیکی با پشتیبانی از فضای آنلاین ابری

نوشته شده توسط اروند طباطبایی

آیا شما می‌توانید زندگی خود را با کپسول اکسیژن در آکواریوم سازگار کنید؟ اگر برای شما یک آکواریوم تخصصی طراحی کنیم باز هم قبول می‌کنید برای همیشه زیر آب زندگی کنید؟ یک تیم تحقیقاتی به این پرسش‌ها پاسخ داده است. در ادامه با دیجی اسپارک همراه باشید.

کامپیوترها در سال ۱۹۵۰ به وسعت یک اتاق بزرگ بودند و همه جا را اشغال می‌کردند. اما الان چگونه‌اند؟ در جیب شما جا خوش کرده و با آن می‌توان اکثر نیازهای خود را برطرف کرد مثل بازی و ارتباط با دیگران. رید کروز استادیار مهندسی زیست در دانشگاه استنفورد است. او معتقد است که زیست شناسی امروزه با تکنولوژی پیوندی نا گسستنی دارد. آزمایشگاه‌های زیست شناسی در ساختمان‌های عظیمی ساخته می‌شوند که تکنولوژی نقش اصلی را در آن بازی می‌کند.

کروز اضافه می‌کند: “ما اکنون تغییر بزرگی را شروع کرده‌ایم. این تغییر برای ارتباط مردم با دنیای زیست شناسی است که با رایانه امکان پذیر است.” کروز و تیمش برای برقراری این تعامل تا کنون بر روی سه پروژه کار کرده اند. پروژه‌های آنها تاکنون در کنفرانس تعامل انسان و رایانه کره جنوبی و مجله بیوتکنولوژی PLoS معرفی و منتشر شده است. یکی از این پروژه‌ها بازدید کنندگان را قادر می‌ساخت که با استفاده از کپسولی در آکواریوم قرار بگیرند و مدتی با آبزیان زندگی کنند!

پروژه دوم بیشتر جنبه‌ی آموزشی داشت. در این پروژه دانش‌آموزان با میکرو ارگانیسم‌ها آشنا می‌شدند. انتقال این آموزش‌ها با بازی رایانه‌ای همراه بود تا برای دانش آموزان خسته کننده نباشد. در سومین پروژه که بسیار گسترده‌تر از موارد قبلی بود، کروز رباتی بیولوژیکی ساخته بود که می‌توانست بصورت اینترنتی ماموریتش را انجام دهد.
سعید حسین نام ربات را BPUs گذاشته است. سعید حسین دانشجوی دکترای دانشگاه استنفورد است. او کروز را با تیمش همراهی می‌کند. این اسم مخفف دستگاه پردازش حیات است (Biotic Processing Units). سعید حسین می‌گوید “این ربات ابزاری است که می‌تواند برای چندین مرحله مواد حساس بیولوژیکی مانند سلول را نگه دارد و به پیام‌های بیولوژیکی پاسخ دهد.” این همان کلید موفقیت این ربات در علم بیوتکنولوژی است. با استفاده از این ربات آزمایشگاه‌ها بصورت ابری در اختیار محققان قرار می‌گیرد. ( ابری بودن یعنی در دسترس بودن از همه جا بوسیله‌ی اینترنت). محققان از این به بعد آزمایش‌های خود را ارزانتر و سریعتر انجام خواهند داد. عملکرد این ربات دقیقا مانند بانکداری الکترونیک است!

درباره نویسنده

اروند طباطبایی

بنیانگذار دیجی اسپارک: اولین مرجع تخصصی امبدد سیستم به زبان فارسی / کارشناس سئو و تولید محتوا

هرچه می آموزم میبینم که خیلی کم آموختم. علاقه به رباتیک و تکنولوژی دارم. امیدوارم بتونم دانشی را که آموخته‌ام، به روش‌های مختلفی به کاربران علاقمند منتقل کنم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه