تکنولوژی

علم الکترونیک و دنیای پر سرعت امروز ما

نوشته شده توسط اروند طباطبایی

الکترونیک شاخه ای از علم و تکنولوژی است که در رابطه با طبیعت، استفاده و ساخت دستگاهی است که الکترون ها درآن از طریق گاز، فضای خلا و یا نیمه هادی جریان دارند.

همه دستگاه های الکترونیکی برقی هستند – به این معنا که استفاده و یا تولید انرژی الکتریکی میکنند. دستگاه های الکترونیکی از این نظر منحصر به فرد هستند که در آن ها جریان الکتریکی بجای ابزار مکانیکی توسط برق کنترل می شود. به عنوان نمونه هایی از دستگاه های الکترونیکی میتوان دیود ها، ترانزیستور ها و لوله اشعه ایکس را نام برد .

الکترونیک یک جایگاه اصلی و مرکزی در فعالیت های روزمره کشورهای در حال توسعه دارد . سیستم های الکترونیکی برای بسیاری از صنایع عمده مانند بانکداری ، مخابرات ، حمل ونقل و همچنین دولت و نیرو های مسلح و … ضروری هستند.

همانطور که می دانید، دستگاه های الکترونیکی بخش اساسی مجموعه ای از محصولات از جمله سمعک و ساعت های دیجیتالی تا ربات های صنعتی و ناوهای هواپیما بر هستند.

بسیاری از اشکال سرگرمی بوسیله این محصولات الکترونیکی ارائه می شوند ، همچون مجموعه های تلویزیونی ، سیستم های استریو و دستگاه های ضبط نوار ویدئویی .

یکی از ویژگی های قابل توجه دستگاه های الکترونیکی مدرن این است که می توان آن ها را بسیار کوچک ساخت و شاخه ای از علم الکترونیک مرتبط با کوچک سازی دستگاه های الکترونیکی است که میکروالکترونیک نامیده می شود. این شاخه ای به قدری وسعت دارد که به اندازه دنیای الکترونیک می توان در نظر گرفت.

میکرو الکترونیک ها امکان توسعه کامپیوتر های الکترونیکی شخصی و بسیاری از محصولات دیگر الکترونیکی را امکان ساخته اند. در حقیقت میکرو الکترونیک ترکیبی از علم الکترونیک و کامپیوتر است، چرا که به لطف آی سی ها میکروکنترلر می توان بخش عمده ای از مدار الکترونیکی را به کمک کد نویسی کامپیوتری، در درون یک آی سی کوچک جای داد.

از نظر تعداد افراد شاغل و ارزش تولید و تولید ناخالص ملی ، ساخت و فروش دستگاه های الکترونیکی، یکی از صنایع بزرگ کشور های صنعتی است.

در این چرخه بزرگ الکترونیک برخی از شرکت ها در تولید قطعات الکترونیکی تخصص دارند، دیگران در بسته بندی این قطعات، دیگران در طراحی مدارهای الکترونیکی با کاربری های مختلف و برخی شرکت ها صرفا مدارهایی خاص را تولید می کنند و برخی دیگر چندین مدار تولیدی خودشان را به یک محصول واحد تبدیل می کنند. از جمله شرکت اپل که در تولید لپ تاپ هایش کاملا از ماژول ها و قطعات تولید شده توسط خودش استفاده می کند. و در عین حال دیگران در تعمیر و فروش محصولات الکترونیکی تخصص دارند.

در دیجی اسپارک جهت آموزش علم الکترونیک مدارهای مختلفی طراحی و آماده شده اند؛ تا علاقه مندان به این علم بتوانند گام های اولیه تا آموزش نهایی الکترونیک را طی کنند. مدارهای میکروالکترونیکی در دانشجو کیت در حال افزایش است.

درباره نویسنده

اروند طباطبایی

بنیانگذار دیجی اسپارک: اولین مرجع تخصصی امبدد سیستم به زبان فارسی / کارشناس سئو و تولید محتوا

هرچه می آموزم میبینم که خیلی کم آموختم. علاقه به رباتیک و تکنولوژی دارم. امیدوارم بتونم دانشی را که آموخته‌ام، به روش‌های مختلفی به کاربران علاقمند منتقل کنم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه