امنیت رباتیک سخت افزار

محافظت از اطلاعات توسط چیپ خود تخریب شونده

نوشته شده توسط اروند طباطبایی

شما اگر در فیلم ماموریت غیرممکن یک کامپیوتر خود تخریب شونده ببینید آنقدرها هم برایتان عجیب نباشد. حال اگر همین سیستم در دنیای واقعی و کنار شما قرار داشته باشد چه حسی دارید؟ مهندسان Xerox PPARC چیپی را توسعه داده‌اند که میتواند به قطعات بسیار ریزی تبدیل شود و به نظر میرسد این چیپ برای DARPA ساخته شده است . برای محقق شدن چننی کاری آن‌ها از گوریلا گلاس به همراه پلاستیک و فلز استفاده کرده اند. بله درست شنیدید. Gorilla Glass همان شیشه مقاومی است که در تلفن‌های هوشمند کار گذاشته میشود. اما تغییرات یونی داده شده در آن باعث شده که شیشه‌ای قابل تحریک در برابر استرس باشد. حال یک تکه از همان شیشه که در برابر استرس قرار گیرد به شدت خرد و متلاشی میشود.

150910-darpa-parc-chips-5-100613575-primary.idge

این چیپ از یک لیزر برای تحریب خود استفاده میکند که کمی تخیلی به نظر میرسد. همانطور که در ویدئوی زیر مشاهده خواهید کرده نه تنها چیپ حالت انفاری پیدا میکند بلکه پس ار منفجر شدنش نیز فرایند تخریب متوقف نشده و به قطعات کوچکتری تقسیم خواهد شد. روز ممکن است این چیپ برای نگهداری کلید هایی که برای دسترسی به اطلاعات مهم ساخته شده‌اند استفاده شود. پروسه تخریب فقط با لیزر انجام نمیشود و میتوان آن را با سیگنال رادیویی و یا کلید فیزیکی نیز انجام داد. اما بازهم سؤال مهمی پیش میآید. اگر کلید های دسترسی به اطلاعات مهم نابود شوند. تکلیف خود اطلاعات و دسترسی به آن‌ها چه خواهد شد؟

[advanced_iframe securitykey=”e3ac59a02708b32a0e36dd27eecce7b410abc919″ src=”http://www.aparat.com/video/video/embed/videohash/ZmTGq/vt/frame” allowFullScreen=”true” webkitallowfullscreen=”true” mozallowfullscreen=”true” height=”360″ width=”640″]

درباره نویسنده

اروند طباطبایی

بنیانگذار دیجی اسپارک: اولین مرجع تخصصی امبدد سیستم به زبان فارسی / کارشناس سئو و تولید محتوا

هرچه می آموزم میبینم که خیلی کم آموختم. علاقه به رباتیک و تکنولوژی دارم. امیدوارم بتونم دانشی را که آموخته‌ام، به روش‌های مختلفی به کاربران علاقمند منتقل کنم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۱ دیدگاه