تکنولوژی سخت افزار

باتری های منعطف چوبی

باتری های منعطف چوبی - دیجی اسپارک
نوشته شده توسط اروند طباطبایی

هر روز خبر های تازه ایی از دنیای تکنولوژی به گوش ما می رسد، در این پست قصد داریم شما را با باتری آشنا کنیم که از رشته های نانو سلولزی ساخته شده اند. این باتری که مراحل آزمایشی را سپری می کند، نسبت به باتری های سخت از دوام بیشتری برخوردار است و در برابر فشار کمتر شکننده است.

نانو سلولوزی که از خمیر چوب به دست می آید، در حال تبدیل شدن به موادی است که می تواند خیلی مفید باشد. با کار بردهای این نانو سلولوزها حتما آشنایی دارید؛ برای آن دسته از مخاطبانی که آشنایی زیادی با این نانو سلولوزها ندارند عرض می کنم که، از این الیاف گیاهی می توان در مواد مرکب با مقاومت بالا، اسفنج های جاذب نفت، و تراشه های کامپیوتری زیست تجزیه پذیر استفاده کرد.

باتری های منعطف چوبی - دیجی اسپارک

هم اکنون محققان سوئدی و امریکایی در حال کار بر روی این مواد هستند و از این ریز رشته های سلولوزی برای ساخت باتری هایی با بدنه نرم استفاده کرده اند که مقاومت بیشتری نسبت به دیگر باتری ها در مقابل ضربه و فشار دارند.

نانو سلولوز را با نام های دیگری مثل سلو لوز رشته ایی و الیاف کوچک CNF میشناشند. معمولا این نانو سلولوز ها را با استفاده از ضایعات چوب یا کاغذ می سازند به صورتی که آب به این ضایعات اضافه شده و به صورت مکانیکی از هم جدا می شوند تا نانو الیاف تولید شوند. ماده ایی که می ماند بصورت ژل است، و آن را به صورت یخ در می آورند و بعد از آن، آب را از آن جدا کرده و در انتها چیزی که باقی می ماند نانو الیاف متراکم و به هم پیوسته است.

در پژوهش های اخیر که توسط موسسه سلطنتی فناوری سوئد(KTH) و دانشگاه استنفورد امریکا صورت گرفته است، از رشته های سلولوزی برای ساخت مواد کم وزن، متخلخل و ژل مانند استفاده کرده اند.

یکی از محققان این پروژه می گویید: این مواد شبیه به ابر داخل تشک هستند اما با سختی، سبکی و تخلخل بیشتر، که می توانید بدون اینکه بشکنند به آنها دست بزنید.

باتری های منعطف چوبی - دیجی اسپارک

پس از  گذراندن مراحل ساخت؛ به منظور نگهداری شارژ الکتریکی، بدنه از درون و بیرون با جوهر الکتریکی رسانا آغشته می شود. به علت سه بعدی بودن نسبت به باتری های معمولی، می تواند انرژی بیشتری را در فضای کمتری ذخیره کند. باتری های معمولی از  حلقه ایی از مواد دوبعدی تشکیل شده اند و این در صورتی است که محققان این پروزه ادعا کرده اند که هر دسی متر مربع از الیاف CNF می تواند بیشتر مساحت یک زمین فوتبال را بپوشاند.

محققان امیدوار هستند که در آینده، با توسعه این الیاف ، بتوانند از آنها برای مصارف الکترونیک، پارچه های هوشمند، و اتوموبیل های برقی ایمن تر استفاده کنند.

درباره نویسنده

اروند طباطبایی

بنیانگذار دیجی اسپارک: اولین مرجع تخصصی امبدد سیستم به زبان فارسی / کارشناس سئو و تولید محتوا

هرچه می آموزم میبینم که خیلی کم آموختم. علاقه به رباتیک و تکنولوژی دارم. امیدوارم بتونم دانشی را که آموخته‌ام، به روش‌های مختلفی به کاربران علاقمند منتقل کنم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه