آموزش رزبری پای اینترنت اشیا IOT خانه هوشمند رزبری پای پروژه رزبری پای

آموزش ساخت اینترنت اشیا (IOT) با اندروید و برد رزبری پای raspi

آموزش ساخت خانه هوشمند با رزبری پای و اندروید IOT
نوشته شده توسط مجید سلامت

اینترنت اشیا IOT

در سال های اخیر اینترنت اشیا در جهان رشد چشمگیری داشته به طریقی که کمپانی های بزرگ نرم افزاری در حال سرمایه گذاری در این زمینه بوده و وقتی  خریدهای کمپانی های بزرگ را مرور می کنیم بیشترین تمرکز کمپانی های بزرگی مانند گوگل و اپل و سامسونگ و … روی استارت‌آپ هایی است که در زمینه اینترنت اشیاه فعال می باشند. اینترنت اشیا یا Internet of thing و یا در اختصار IOT به معنی اتصال وسایل و اشیاء پیرامون خود به شبکه اینترنت و کنترل و مدیریت آن توسط تلفن‌های هوشمند می باشد. در این زمینه کمپانی های زیادی در حال فعالیت بوده و پکیج‌های کاملی را به عنوان یک راه حل کامل برای منزل ارائه می دهند. اما اگر شما در زمینه الکترونیک و یا کامپیوتر فعال باشید می توانید به سادگی وسایل خود را از راه دور کنترل کنید.

 

رزبری پای raspberry pi

یک رایانه تک-بردی در اندازه یک کارت اعتباری است که توسط بنیاد رزبری پای ساخته شده و در جامعه الکترونیک و کامپیوتر بسیار محبوب بوده و در پروژه های متفاوت مورد استفاده قرار می گیرد. این برد را می توانید از سایت دانشجوکیت خریداری کنید.

 

رزبریموت یا Raspberremote

یک اپ اندرویدی فارسی است که برای مانیتور و کنترل ۴ وسیله برقی ( فعلا در این نسخه) توسط تیم توسعه دانشجوکیت طراحی و توسعه داده شده است. این اپ به صورت اختصاصی برای مانیتور پارامترهای حیاتی برد رزبری پای طراحی شده تا کاربران بتوانند کارایی برد خود را از راه دور زیر نظر بگیرند و همچنین در آپدیت جدید میتوانید چهار وسیله برقی خانه خود را نیز از راه دور توسط این برنامه کنترل کنید. این برنامه در حال توسعه بوده و احتمال وجود مشکل و یا باگ در برنامه می باشد اگر تمایل به بهینه تر و کاربردی تر شدن این برنامه دارید لطفا نظرات و ایده های خود و یا مشکلات احتمالی برنامه را با ما در میان بگذارید تا در آپدیت های بعدی آن را رفع کنیم.

 

اینترنت اشیا در خانه شما:

اکنون می خواهیم که چهار وسیله برقی خود را توسط گوشی موبایل کنترل کنیم.

وسایل مورد نیاز:

 

آموزش راه اندازی اینترنت اشیا IOT

 

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش

 

دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندس‌های دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید.

 

در غیراینصورت کافیست که قسمت “جدید” را لمس کنید و کانکشن خود را بسازید. برای ساخت کانکشن جدید ابتدا نام کانکشن را وارد کنید که نامیست که در لیست کانکشن ها ظاهر می شود بهتر است دو رقم آخر IP را نیز در نام کانکشن بیاورد در اینصورت پیدا کردن برد را راحتتر می کند. در قسمت بعدی باید IP برد رزبری را وارد کنید که در قسمت قبل روش آن را یاد گرفتید. در آپدیت های بعدی امیدواریم بتوانید پیداکردن IP را به صورت خودکار انجام دهیم که دیگر لازم به ارتباط گرافیکی با رزبری حذف شود. اکنون باید یوزر و پسورد را وارد کنید. به صورت پیشفرض یوزر رزبری pi با حروف کوچک و پسورد آن raspberry با حروف کوچک می باشد. اما چنانچه شما یوزر جدیدی اضافه کردید و یا پسورد پیشفرض را تغییر داده ای باید اطلاعات جدید را وارد کنید.

ساخت کانکشن جدید برای رزبری پای

ساخت کانکشن جدید برای رزبری پای

پس از تایید ارتباط با رزبری شروع شده و پس از تاخیر کوتاهی اپ رزبریموت به برد رزبری پای متصل می شود و شما می توانید اطلاعات مربوط به برد رزبری را مشاهده کنید.

اطلاعات برد رزبری بر روی رزبریموت

اطلاعات برد رزبری بر روی رزبریموت

حال میخواهیم ۴ وسیله برقی خود بار به برد متصل کنیم. برای این منظور کافیست که طبق عکس زیر gpio ها را به ماژول رله متصل کنید و خروجی های رله را به وسیله های برقی ای که میخواهید به صورت ریموت آن را کنترل کنید متصل کنید.

اتصال رله به رزبری پای

اتصال رله به رزبری پای

اکنون با لمس کلید های بالای برنامه رزبریموت میتوانید وسایل خانه را روشن و خاموش کنید. برای راهنمایی بهتر می توانید کلیپ زیر را مشاهده کنید.

همانطور که در بالا ذکر شد برنامه رزبریموت توسط تیم فنی گروه دانشجوکیت درحال توسعه است و نظرات و گزارش های باگ و مشکلات برنامه در پیشرفت و بهبود برنامه بسیار تاثیرگزار خواهد بود. امیدوارم از این آموزش استفاده کرده و لذت ببرید.

 

پروژه:

برای دریافت بن خرید از دانشجو کیت، کاربران بایستی با استفاده از وسایل این آموزش، پروژه را اجرا کرده و یا حتی مدار جدیدی تعریف کنید. سپس از اجرای کار فیلم گرفته و در شبکه‌های اجتماعی از جمله آپارات و اینستگرام، با هشتگ‌های دیجی_اسپارک   دانشجوکیت    digispark    daneshjookit منتشر کنند. سپس از طریق بخش نظرات در ادامه همین آموزش، جهت دریافت بن خرید ارسال رایگان به ارزش ۱۲۰۰۰ تومان از دانشجو کیت، لینک را زیر همین پست ارسال کنید.

 

در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید.

 

درباره نویسنده

مجید سلامت

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۳۰ دیدگاه