تکنولوژی

۴۶ بیلیون عملکرد عصبی در ثانیه توسط ریز پردازنده ی جدید

46 بیلیون عملکرد عصبی در ثانیه توسط ریز پردازنده ی جدید - دیجی اسپارک
نوشته شده توسط اروند طباطبایی

محققان IBM(ماشین آلات تجاری بیت اللمللی ) از سال ۲۰۰۸ تا کنون بر روی ساخت یک ریز پردازنده که شبیه نورون های مغز شما عمل می کند کار کرده اند.آنها به تازگی از موفقیتی چشمگیر در این عرصه خبر داده اند .دانشمندان سیستمی طراحی کرده اند که از ۴۸ سلول عصبی مصنوعی تشکیل شده است، در حدود همان تعداد سلولی که در مغز جوندگان قرار دارد.

محققان IBM بر این عقیده اند که سیستم  کامپیوتر های سنتی همانند نیمکره ی چپ مغز ما کار می کند، مشابه ماشین حساب های دقیق.آنها سری truenorthریز پردازنده ها را با نیمکره ی راست مغز مقایسه می کنند، یعنی آهسته ، حسگر و ماشین تشخیص الگوها.

پژوهشگران خاطرنشان می کنند که آنها چیزی به اسم مغز نساخته اند بلکه یک نوع کامپیوتر که از مغز الهام گرفته است ابداع کرده اند.این ریزپردازنده برای اجرای الگوریتم های دقیقی توسعه داده شده است که شبیه تکنولوژی مورد استفاده در تشخیص چهره فیس بوک یا ترجمه ی فوری برنامه ی اسکایپ است.

تفاوت کلیدی آن این است که این ریزپردازنده ها پسیار کوچکتر اند، برق کمتری مصرف می کنند و بسیار ارزانتر اند.این تکنولوژی همچنین می تواند در دستگاه های کوچکی مثل تلفن یا ساعت مچی اجرا شود.ریزپردازنده ی ۵٫۴ بیلیون ترانزیستوری teuenorth تنها ۷۰ میلی وات انرژی مصرف می کند،این در صورتیست که یک پردازنده ی استاندارد با ۱٫۴ بیلیون ترانزیستور در حدود ۷۰ وات انرژی صرف می کند.

این ریزپردازنده ها امکان طبقه بندی تصاویر را با صرف انرژی بسیار ناچیزی به ما میدهد.

شاید چندین سال طول بکشد تا این نوع ریزپردازنده ها در بازار موجود گردند،اما به گفته ی محققان این نوع ریزپردازنده ها بسیار خاص هستند که می توانند سطح وسیعی از مشکلات را از قبیل سمعی بصری و فیوژن چند حسی حل کنند، همچنین این قابلیت را دارند تا در عرصه کامپیوتر جاییکه قدرت و سرعت اهمیت دارد انقلاب بزرگی ایجاد کنند

درباره نویسنده

اروند طباطبایی

بنیانگذار دیجی اسپارک: اولین مرجع تخصصی امبدد سیستم به زبان فارسی / کارشناس سئو و تولید محتوا

هرچه می آموزم میبینم که خیلی کم آموختم. علاقه به رباتیک و تکنولوژی دارم. امیدوارم بتونم دانشی را که آموخته‌ام، به روش‌های مختلفی به کاربران علاقمند منتقل کنم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه