تکنولوژی

Raw در عکاسی چیست؟ (۳)

نوشته شده توسط اروند طباطبایی

در این قسمت میخواهیم کمی نیز از معایب این فرمت محبوب( RAW ) نیز کمی با شما سخن بگوئیم؛ با این حال برای رفع هر یک از معایب این فرمت میتوانید راه حل‌هایی را پیش بگیرید تا بیشترین بهره وری را از فرمت raw داشته باشید.

۱- نیاز به ویرایش

استدلال رایج بر علیه عکاسی RAW این است که چون این فایل ها نیاز به ویرایش دارند، در مجموع عکاسی آنها بیشتر از JPEG زمان خواهد گرفت. اگر شما نخواهید هیچ گونه ویرایشی بر روی عکس های JPEG خود اعمال کنید شاید این حرف درست باشد. اما، اکثر عکاسان حداقل سطوح پایینی از ویرایش را به عکس خود اعمال می کنند، پس این استدلال سست و بی پایه خواهد بود.

وقتی به این نکته این حقیقت را هم اضافه کنید که تنظیماتی چون WB و ویرایش هایلایت ها، در فایل های RAW بسیار سریع تر است، به نظر می رسد عکاسی RAW سریع تر از عکاسی JPEG باشد!! پس با عکاسی RAW شما به راحتی می توانید به JPEG خروجی بگیرید، همچنان که می توانید به دیگر فضاهای رنگ خروجی بگیرید. اگر واقعا بخواهید می توانید دوربین خود را تنظیم کنید که به طور همزمان RAW و JPEG عکاسی کند! RAW قابلیت های بیشتری در اختیار شما قرار می دهد و روندی به سریعی JPEG، اگر سریع تر نباشد، در اختیار شما قرار می دهد.

RAW-camera-menu-quality-setting
۲- اشغال فضای بیشتر

از آنجایی که RAW اطلاعات فشرده نشده را شامل می شود، ۲ تا ۳ برابر بزرگتر از JPEG خواهد بود. این قطعا نگرانی بزرگ عکاسان به خصوص کسانی که زیاد عکس می گیرند است. اما در طول چند سال گذشته قیمت هارد ها واقعا کاهش پیدا کرده و آنها به طور فزاینده ای مقرون به صرفه هستند.

بیاید یک هارد ۱TB را بررسی کنیم. هارد ۱ ترابایت حدود ۵۵ دلار قیمت دارد اگر یک فایل JPEG بزرگ حدود ۸MB باشد، شما می توانید ۱۲۵۰۰۰ عکس درون آن با هزینه ۰٫۰۰۰۴۴ دلار برای هر عکس جا دهید. اگر یک فایل RAW حدود ۳۰MB باشد، شما می توانید ۳۳۳۳۳ عکس با هزینه ۰٫۰۰۱۶۵ دلار برای هر عکس درون آن جا دهید. اگر چه شما تعداد کمتری عکس RAW می توانید ذخیره کنید ولی هزینه ذخیره هر عکس برای دو حالت به اندازه کافی کم هست که مشکلی به وجود نیاورد! این می تواند یک ایده ای خوب باشد که همه ی عکس هایتان را در یک هارد قرار ندهید. همه ی تخم مرغ های عکاسیتان را درون یک سبد نگذارید!! برای مموری کارد ها هم داستان همین گونه است. آنها هم قیمتشان در حال پایین آمدن است. در کل، بله، فایل های RAW بزرگترند و فضای بیشتری می گیرند. اما این به خاطر کیفیت بالاتر آنهاست. با هزینه ۰٫۰۰۱۲۱ دلار بیشتر برای هر عکس، عکس های با کیفیت تری داشته باشید.

۳- کند کردن دوبین

عکس های RAW بزرگتر از JPEG هستند، پس بافر دوربینتان را سریعتر پر می کنند. دوربینتان هنوز همان تعداد فریم در ثانیه را می تواند عکاسی کند، چه عکس هایتان RAW و چه JPEG باشند. اما شاید مجبور شوید وقتی بافر دوربین پر شد صبر کنید تا عکس ها درون حافظه ذخیره شوند. اگر از چیزی سریعی عکاسی می کنید که برای شما حیاتی است، و می خواهید RAW عکاسی کنید، می توانید از مموری کارت های سریع تر استفاده کنید یا یک دوربین گرانتر با بافر بزرگتر بخرید.

what-is-raw-raw
۴- فرمت اختصاصی

فایل های RAW اغلب در یک فرمت اختصاص ضبط می شوند که به این معناست که سازنده دوربین به طور رسمی چگونگی تبدیل این فایل ها را افشا نکرده است. شرکت هایی مثل Adobe نیز به این اجازه احتیاج دارند تا بتوانند فایل های RAW را رمزگشایی کنند. (برای دوربین های کنون این فرمت اختصاصی .CR2 و برای نیکون .NEF است).

مشکل اینجا این است که شما نمی توانید مطمئن باشید که ۵، ۱۰، یا ۲۰ سال بعد قادر خواهید بود تا به آسانی فایل های RAW خود را بدون اینکه نرم افزار اختصاصی آن شرکت را داشته باشید باز کنید. یک فرمت RAW متن باز ساخته شده تا با این مشکل مبارزه کند. این فرمت توسط Adobe ایجاد شده که به DNG یا Digital negative نگاتیو دیجیتالی شناخته می شود. با استفاده از نرم افزاری مثل Lightroom می توانید فایل های RAW اختصاصی خود را به فرمت بازمتن DNG تبدیل کنید. این یک مرحله اضافی است ولی شما را مطمئن می کند که در آینده به عکس های خود دسترسی دارید!

جمع بندی

امیدواریم این نگاه اجمالی به RAW و مزیت و معایب های آن قضیه را کمی شفاف تر کرده باشد! ادعاهایی مبنی بر اینکه عکاسی RAW زمان زیادی می گیرد، یا خیلی کار می برد، دیگر منطقی نیستند. این روزها، پردازش فایل های RAW بسیار سریع و راحت است، و شما قادرید تا بهترین کیفیت را از عکس هایی که زمان، انرژی و عشق بیشتری بر رویشان می گذارید بگیرید.

درباره نویسنده

اروند طباطبایی

بنیانگذار دیجی اسپارک: اولین مرجع تخصصی امبدد سیستم به زبان فارسی / کارشناس سئو و تولید محتوا

هرچه می آموزم میبینم که خیلی کم آموختم. علاقه به رباتیک و تکنولوژی دارم. امیدوارم بتونم دانشی را که آموخته‌ام، به روش‌های مختلفی به کاربران علاقمند منتقل کنم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه