سخت افزار گنو/لینوکس

PPA رسمی اوبونتو برای درایور های گرافیک

نوشته شده توسط اروند طباطبایی

درایور انویدیا بر روی اوبونتو همیشه آخرین نسخه نیست. هرچند اوبونتو تقصیری ندارد. درایور های متن بسته انویدیا همیشه بر روی لینوکس دارای این مشکل بوده اند و این عدم تمایل شرکت انویدیا برای پشتیبانی درست از لینوکس، منجر به استفاده لینوس (شروع کننده پروژه لینوکس) از کلمه F دار شد.

تنها انویدیا اینگونه نیست. بسیاری دیگر از کارت های گرافیک نیز با لینوکس مشکلاتی عمدتا حول درایور ها دارند. خیلی وقت ها تولید کننده قطعه درایور های لینوکسی را همزمان با نسخه ویندوزی آن منتشر نمیکند که این باعث میشود کاربران لینوکس کماکان با نسخه های قدیمی تر درایورها دست و پنجه نرم کنند.

این مشکل سرانجام توسط تیم اوبونتو مورد توجه بیشتر قرار گرفت و این تیم یک PPA رسمی برای درایور های گرافیک متن بسته راه اندازی کرد.

هدف این PPA رسمی فراهم ساختن جدیدترین درایور گرافیک موجود برای کاربران (شما بخوانید افراد اهل بازی!) است. درایور های گرافیک پایدار تر و آزمایش شده تر کماکان از قسمت Additional Drivers قابل دسترسی خواهند بود.

این کار پایداری کلی سیستم را در عین فراهم کردن روشی برای کاربران مشتاق برای استفاده از آخرین نسخه درایور موجود فراهم میکند.

 فقط انویدیا

همانگونه که در صفحه لانچپد PPA اعلام شده است، PPA در حاضر فقط حاوی درایور های انویدیا است و هنوز معلوم نیست که در آینده آیا درایور گرافیک های دیگر (مثلا گرافیک های AMD) نیز اضافه میشوند یا نه.

آیا هم اکنون از این PPA استفاده کنیم؟

شاید بهتر باشد نه. PPA هنوز در مرحله آزمایش است و هنوز کمی کار دارد تا به مرحله کاربردیتر برسد.

همچنین Jorge Castro از کنونیکال در میلینگ لیست نسخه دسکتاپ اوبونتو اعلام کرد:

تفاوت درایوری ای وجود ندارد. پس اگر از PPA های xorg-edgers یا michael استفاده میکنید، چیزی عوض نمیشود. تغییرات از وقتی شروع میشوند که درایور های جدید منتشر شوند.

پس اساسا در حال حاضر (زمان نگارش این مقاله) فرقی میان آنچه که الان استفاده میکنید و آنچه که از PPA میگیرید وجود ندارد.

روش استفاده از PPA

به محض قابل استفاده شدن PPA، میتوانید از دستورات زیر برای اضافه کردن آن استفاده کنید:

sudo add-apt-repository ppa:graphics-drivers/ppa
sudo apt-get update

پس از آن میتوانید از مرکز نرم افزاری اوبونتو برای نصب درایور ها اقدام کنید.

درباره نویسنده

اروند طباطبایی

بنیانگذار دیجی اسپارک: اولین مرجع تخصصی امبدد سیستم به زبان فارسی / کارشناس سئو و تولید محتوا

هرچه می آموزم میبینم که خیلی کم آموختم. علاقه به رباتیک و تکنولوژی دارم. امیدوارم بتونم دانشی را که آموخته‌ام، به روش‌های مختلفی به کاربران علاقمند منتقل کنم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه