با پیشرفت دنیای تکنولوژی پرینترهای سه بعدی جایگاه ویژهای را به خوداختصاص داده است. به هر مکانی میروید لطف پرینترهای سه بعدی را میبینید. اگر با دنیای تکنولوژی همراه باشید استفاده از این پرینترها در ساخت خانه و ساخت کوچکترین اره و همچنین کاربردهای مختلف دیگر را شنیدهاید. امروز در دیجی اسپارک به معرفی پرینترهای سه بعدی و پیوند قفسه سینه میپردازیم که میتواند در علم پزشکی کارآمد باشد.
اگر به بیمارستانها سر بزنیم یکی از بخشهای شلوغ بخش پیوند عضو است و بسیار بیمارانی که برای انجام پیوند به بیمارستان ها مراجعه می کنند و با مشکلات پیوند عضو و یافتن عضو همراه هستند. در این راستا پزشکان بیمارستان دانشگاه سالامانکا در اسپانیا با کمک تکنیک پرینترهای سه بعدی فلزات توانستند قفسه سینه بیمار را شبیه سازی کنند و جان او را نجات دهند.
این پیوند عضو قفسه سینه برای بیماری که از ناحیه قفسه سینه دارای تومور شده بود انجام شد که از تیتانیوم سبک پیوند ساخته شده بود.
پزشکان برای ساخت این دندهها، از یک شرکت استرالیایی به نام Anatomics کمک گرفتند که در زمینه تولید تجهیزات پزشکی فعالیت دارد و با کمک آن موفق شدند که عضو پیوندی را طراحی کرده و پرینت نمایند.
ابتدا با استفاده از اطلاعات به دست آمده از اسکن قفسه سینه بیمار با کیفیت بالا و تومور وی را تهیه کردند و سپس به طراحی پرداختند.
در مرحله بعد، آنها از طریق یک فایل سه بعدی دیجیتالی با فرمت CAD جزئیات مربوط به آناتومی بیمار را مشخص کردند تا عضو پیوندی بهینه سازی شده را به صورت لایه به لایه از طریق پرینتر فلزی پرتوی الکترونی۱/۳میلیون دلاری Arcam بسازند.
برای هر بیمار باید طراحی منحصر به فردی انجام شود تا بتوان با موفقیت پیوند زد. و این اولین عضو ساخته شده با تیتانیوم نیست بلکه از نظر آناتومی و پیچیدگی اولین عضوی است که توانسته اند طراحی و پیوند دهند.