میکروبیت micro:bit میکروپایتون Micropython

آموزش برد میکروبیت BBC micro:bit بخش ششم: راه اندازی پایه تاچ داخلی

getting-started-with-bbc-microbit-step-six-touch-pin-digispark
نوشته شده توسط پریسا پوربلورچیان

پنج پایه بر روی برد میکروبیت قرار دارد که جدا از ۲۰ پایه ای که توسط شیلد gpio در دسترس است، میتوانید از پایه های ۰ ۱ ۲ به عنوان ورودی و خروجی استفاده کنید. اما نکته ی اصلی استفاده از این پایه ها به عنوان تاج Touch است. در ادامه راه اندازی پایه تاچ با میکروبیت با مرجع تخصصی برد میکروبیت micro:bit به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.

برد میکروبیت راه اندازی پایه تاچ داخلی touch pin - دیجی اسپارک

 


فعال سازی پایه تاچ ورودی میکروبیت 


بر روی برد میکروبیت چند پایه بزرگتر از پایه های دیگر است. بله با دقت نگاه کنید. بین پایه ۰ تا ۱ پنج پایه دیگر قرار گرفته شده است! برای استفاده از پایه های بزرگتر امکان استفاده از گیره های سوسماری برای ما فراهم شده است تا ارتباط بین سخت افزارها ساده تر شود. پایه های صفر، یک و دو به ترتیب میتوانند نقش ورودی و خروجی را برای ما ایفا کنند. در این بخش روش استفاده از پایه های ۰ تا ۲ به عنوان ورودی تاچ را با هم بررسی خواهیم کرد. برای استفاده از ویژگی تاچ پایه های ورودی و خروجی با کدنویسی میتوانیم فرمان را صادر کنیم. هر پایه BBC MICRO:BIT با pinN مشخص می‌شود که منظور از N شماره پایه است. به عنوان مثال اگر از پایه شماره صفر استفاده می‌کنیم به صورت pin0 تعریف می‌شود. اگر از پایه شماره یک استفاده کنیم به صورت pin1 تعریف می‌شود. اگر از پایه شماره دو استفاده کنیم به صورت pin2 تعریف می‌شود. در ادامه اینکه چطور بتوانیم از این ماهیت استفاده کنیم، وابسته به قدرت برنامه نویی و تعریف سناریو های مختلف برای پروژه است.

 در ادامه یک کد پایتون مینویسیم. در این کد با لمس پایه شماره ۰ در خروجی ال ای دی با تصویر خنده نمایش داده می‌شود.

  •  در ابتدا تصویر ال ای دی ها با اموجی گریه است.
  • با تاچ پایه شماره ۰ تصویر ال ای دی به اموجی خنده تبدیل می‌شود.

اتصال گیره سوسماری به پایه تاچ داخلی میکروبیت - دیجی اسپارک

 


کد پایتون ورودی تاچ و تحلیل کد


دستور import

از دستور import برای استفاده از امکانات هسته پایتون استفاده می‌شود. برای استفاده از دیوایس ها نیاز به معرفی ماژول های آن ها داریم. این دستورات در ماژول هایی قرار میگیرند که قبل از استفاده از آن ها باید آن را وارد برنامه خود کنید. برای این منظور از دستور import استفاده می‌کنیم:

 

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش

 

دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندس‌های دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید.

 


روشن شدن ال ای دی با ورودی تاچ میکروبیت


برای روشن شدن ال ای دی با ورودی تاچ یک شرط با if else مینویسیم. بدین صورت که در ابتدا پایه تاچ فعال می‌شود. سپس در شرط if در صورت فعال شدن پایه ورودی، خروجی که همان ال ای دی است روشن ON شده و در صورت برداشتن دست از روی پایه ها و غیرفعال شدن تاچ، خروجی ال ای دی خاموش OFF می‌شود.

پایه های ورودی خروجی برد میکروبت پایه تاچ touch - دیجی اسپارک

 

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش

 

دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندس‌های دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید.

 

برد میکروبیت micro:bit پایه تاچ داخلی - دیجی اسپارک

 


جمع بندی لیدی پای


کدنویسی به زیان میکروپایتون بسیار ساده است! با تمامی قطعاتی که تا به این لحظه دارید، میتوانید برای کدنویسی و استفاده در میکروبیت به کار گیرید. در این آموزش روش استفاده از پایه های GPIO در نقش ورودی تاچ آموزش داده شده است. با لمس پایه های ۰ تا ۲ میتوانید به هر خروجی که مدنظرتان است، فرمان ارسال کنید. برای اینکار در این آموزش به دو روش داخلی و خارجی آموزش داده شده است. در مرحله ی اول از ال ای دی های داخلی برد میکروبیت استفاده شده است، بدین صورت که با لمس پایه ورودی، اموجی خنده بر روی ال ای دی های داخلی میکروبیت استفاده می‌شود. سپس با برداشتن دست اموجی گریه بر روی ال ای دی های میکروبیت نمایش داده می‌شود. در آموزش بخش دوم از قطعه ال ای دی استفاده شده است که مستقیم به پایه شماره یک متصل شده است. با تاچ پایه صفر ال ای دی متصل به پایه شماره یک روشن می‌شود و سپس با برداشتن دست، ال ای  دی خاموش می‌شود.

 


وسایل مورد نیاز


برد میکروبیت BBC micro:bit

گیره سوسماری 

ال ای دی

 

چنانچه در مراحل راه اندازی برد میکروبیت و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد. همچنین اگر ایرادی در کدها و یا مراحل اجرایی وجود دارند می‌توانید از همین طریق اطلاع رسانی کنید.

 

درباره نویسنده

پریسا پوربلورچیان

تولید کننده محتوا / کارشناس IOT

زندگی یعنی پژوهش و فهمیدن چیزی جدید

تلاشم بر این است تجربیاتم در زمینه IOT‌ را به بهترین شکل با شما در میان بگذارم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۱ دیدگاه

  • با سلام و ارادت و تشکر از آموزشهای خوبتون
    آیا از پایه ۳ ولت هم میشه در برنامه نویسی استفاده کرد؟
    مثلا من یک آرمیچر را مستقیم به پایه ۳ ولت وصل کردم و شروع به چرخش کرد (البته با سرعت خیلی کم)
    ولی نتونستم هیچ کنترلی روی اون داشته باشم!
    ضمنا وقتی به پایه های دیگر (۲و۱و۰) وصل کردم با اینکه پایه ها روشن بودن و LED رو روشن میکرد ولی جریانش برای آرمیچر ویا لامپ رشته ای چراغ قوه (۳ ولت) کم هستش و تقریبا بجز LED هیچ چیز دیگر را روشن نمیکنه!
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    • با سلام
      بله میتوانید اما ولتاژ کاری موتور باید ۳ولت باشد، در غیر اینصورت بایستی از تغذیه جداگانه مثلا باتری استفاده کنید. همچنین برای کنترل سرعت از پایه pwm استفاده کنید. برای اینکار بایستی شیلد gpio برای میکروبیت تهیه کنید.