ماژول های GPS یکی از مهم ترین و پرکابردترین ابزارهای موقعیت یابی، ناوبری، تشخیص و کنترل سرعت به شمار می روند. این ابزار به قدری مهم و پرکاربرد بوده که از سمت و سوی نظامی خارج و در استفاده های تجاری و حتی روزمره، ورود کرده است. گیرنده های GPS را هم اکنون می توان در تلفن های همراه، خودرو ها، پهپاد ها و…. مشاهده نمود. بسیاری از کسب و کارها حیات و روال خود را مدیون به GPS هستند. از نمونه این مشاغل می توان به سرویس های درخواست آنلاین خودرو اشاره نمود. این سرویس ها وابسته به فناوری GPS جهت تعیین موقعیت کاربر هستند. از طرف دیگر نرم افزارهای مسیر یاب وابستگی شدیدی به GPS دارند. این نرم افزارها جهت تعیین بهترین مسیر، محاسبه رمان رسیدن به مقصد و… باید از فناوری موقعیت یابی جهانی استفاده کنند. در کنار این، پهپادها، همانند پهپادهای نامه رسان جهت مسیریابی، نیاز به دریافت موقعیت از ماهواره های موقعیت یابی دارند. با توجه به موضوعات بیان شده، می بینیم که این فناوری بسیار کاربردی و حیاتی است. جهت دریافت موقعیت و سیگنال های ماهواره های GPS، ماژول های گیرنده توسط شرکت های مختلف توسعه یافته اند. یکی از این شرکت ها، شرکت سوییسی U-BLOX بوده که تولید کننده انواع مختلف ماژول های مخابراتی و موقعیت یابی است. یکی از ماژول های پرکابرد این شرکت، ماژول NEO6M است. این ماژول امکانات و ویژگی بسیاری جهت تعیین موقعیت، سرعت و ارتفاع را در خود جای داده است. پیشتر در سلسله آموزشی به راه اندازی و کار با این ماژول کلیدی پرداخته ایم. این سلسله آموزش با کلیک بر روی این لینک، قابل دسترسی است. در این آموزش و چند آموزش مرتبط دیگر، به مدل جدید این ماژول، NEOM8N می پردازیم. در ادامه این آموزش، با مرجع تخصصی ماژول GPS به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.
معرفی ماژول GPS مدل NEOM8N
ماژول GPS مدل NEOM8N یک ماژول کاربردی با دقت و کیفت بالا جهت موقعیت یابی است. این ماژول که نوع پیشرفته ماژول NEO6M به شمار می رود؛ قادر به شناسایی و اتصال به ماهواره های روسی و چینی علاوه بر آمریکایی است. همانطور که اطلاع داریم، ماهواره های روسی Glonass و ماهواره های آمریکایی GPS نام دارند. بدین ترتیب گیرنده هایی که این دو ماهواره را پشتیبانی می کنند، GNSS نام دارند. به همین ترتیب ماژول NEO8-MN جزو سری ماژول های GNSS به حساب می آید.
به کمک این ماژول با دقت بسیار بالاتری می توانیم به موقعیت یابی بپردازیم. چراکه این ماژول می تواند به ماهواره های روسی، چینی علاوه بر ماهواره های GPS آمریکایی متصل گردد. همین امر سبب افزایش دقت، پایداری و قابلیت اطمینان داده های دریافتی خواهد شد. در ادامه این آموزش، با دقت بیشتری امکانات و ویژگی های این ماژول کلیدی را دنبال می کنیم.
ویژگی ها و امکانات ماژول NEO8MN
همانطور که پیشتر هم گفته شد، ماژول NEO8MN نوع پیشرفته ماژول NEO6M به حساب می آید. این ماژول می تواند بر خلاف مدل NEO6M، با ماهواره های گلوناس و ماهواره های بایدو چینی ارتباط برقرار نماید. بدین ترتیب دقت موقعیت یابی افزایش یافته و علاوه بر آن، پایداری افزایش خواهد یافت. ممکن است در برخی نقاط، ماهواره های GPS آمریکا در دسترس نباشند، در این حالت سایر ماهواره های روسی و چینی جهت موقعیت یابی، به کار می آیند.
در این آموزش ما از برد راه انداز ماژول NEO8MN، استفاده می کنیم. این برد بر روی خود از امکانات بسیاری بهره می برد. وجود سوکت SMA جهت اتصال آنتن های اکتیو، تعبیه پورت USB جهت اتصال آسان با رایانه، قرارگیری آنتن پسیو روی برد و… از امکانات این برد راه انداز به شمار می رود. در کنار این، این برد دارای پایه هایی جهت اتصال تغذیه و ارتباط سریال UART است.
به طور کلی، ویژگی ها و امکانات ماژول GPS مدل NEO-8MN را به صورت زیر می توانیم صورت بندی نماییم.
- قابلیت اتصال به ماهواره های روسی، چینی، اروپایی و البته آمریکایی
- دارای حساسیت گیرندگی ۱۶۷-dBM
- دارای فرکانس کاری ۵۷۵٫۱ گیگاهرتز
- دارای ولتاژ کاری ۳٫۳ الی ۵ ولت DC(با برد راه انداز)
- دارای جریان مصرفی بسیار پایین و در حدود ۲۱ میلی آمپر
- دارای زمان Cold Start در حدود ۲۶ ثانیه
- دارای زمان Hot Start در حدود یک ثانیه
- دارای آنتن پسیو تعبیه شده روی برد راه انداز
- دارای سوکت آنتن SMA تعبیه شده روی برد راه انداز جهت اتصال آنتن های اکتیو
- دارای پورت USB جهت اتصال آسان به رایانه(در برد راه انداز)
- دارای پایه های پین هدر جهت تغذیه و ارتباط با رایانه
- پشتیبانی از پورت سریال UART
- پشتیبانی از استاندارد پکت NMEA
- دارای چراغ قرمز نشانگر وضعیت فیکس به ماهواره(تعبیه شده در برد راه انداز)
- دارای باتری سکه ای جهت ذخیره تنظیمات و داده های حساس
- دارای نرخ ارسال داده بین ۵ الی ۱۰ هرتز
- دارای باودریت ۳۰۰ الی ۲ مگابیت بر ثانیه
- دارای قابلیت تشخیص باودریت خودکار
ماژول GPS مدل NEO8MN دارای ویژگی های متفاوت نسبت به ماهواره های مختلف است. قسمت بعد را به برسی این موضوع، اختصاص می دهیم.
وضعیت پارامترهای گیرنده نسبت به ماهواره های مختلف
همانطور که پیشتر گفته شد، ماژول GPS مدل NEO8MN می تواند به ماهواره های آمریکایی، روسی، چینی و اروپایی متصل شود. جهت اتصال به هر کدام از این ماهواره ها، پارامترهای کلیدی نظیر نرخ نمونه برداری، سرعت اتصال، حساسیت و دقت متفاوت با دیگری است. در ابتدا به مقایسه پارامتر نرخ نمونه برداری در اتصال به ماهواره های مختلف، از طریق جدول زیر، می پردازیم.
محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش
دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندسهای دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید. |
جداول فوق، میزان دقت این ماژول را نسبت به ماهواره های مختلف، برای پارامترهای مختلف نمایش می دهد. به کمک این جداول می توانید انتخاب درستی در شرایط مختلف، داشته باشید. در آموزش بعدی، به راه اندازی اولیه و کار با این ماژول کلیدی، خواهیم پرداخت.
لوازم مورد نیاز
جمع بندی
در سری آموزش های ماژول GPS از شرکت U-BLOX، سری دوم این آموزش ها را به ماژول کاربردی NEO8MN اختصاص می دهیم. در این آموزش که بخشت نخست از سری دوم است، به معرفی کلی، امکانات و ویژگی های این ماژول کلیدی پرداختیم. در ابتدای آموزش، به معرفی این ماژول پرداختیم. پس از آن، به طور دقیق تر، امکانات تعبیه شده و ویژگی های فنی ماژول GPS مدل NEO8MN مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه این موضوع، پارامترهای کلیدی و کاربردی این ماژول را نسبت به ماهواره های مختلف، مورد تحلیل قرار دادیم. در آموزش بعدی از این مجموعه، به راه اندازی و کار با این ماژول کلیدی، خواهیم پرداخت.
دیگر آموزشهای راه اندازی ماژول GPS
راه اندازی و کار با ماژول GPS مدل NEO6M: بخش اول معرفی
راه اندازی ماژول GPS مدل NEO6M: بخش دوم تغذیه و اتصال ماهواره
راه اندازی ماژول GPS مدل NEP6M: بخش سوم خواندن دیتای GPS GPRMC
راه اندازی و کار با ماژول GPS مدل NEO6M: بخش چهارم GPGSV
راه اندازی و کار با ماژول GPS مدل NEO6M: قسمت پنجم پکت GPGGA
راه اندازی و کار با ماژول GPS مدل NEO6M: قسمت ششم پکت GSA
راه اندازی و کار با ماژول GPS مدل NEO6M: قسمت هفتم پکت GPVTG
راه اندازی ماژول GPS مدل NEO6M: قسمت هشتم نرم افزار UCENTER
راه اندازی و کار با ماژول GPS مدل NEO6M: قسمت نهم پروژه عملی
کار با ماژولهای GPS شرکت U-BLOX: قسمت یازدهم: راه اندازی Neo8MN
کار با ماژولهای GPS شرکت U-BLOX: قسمت دوزادهم پروژه ردیاب با Neo8MN
چنانچه هرگونه ابهامی در مطالب درج شده وجود دارد، می توانید با ثبت نظر در انتهای همین پست سوال خود را بپرسید. تاکنون در دیجی اسپارک ده ها هزار سوال و پاسخ ثبت شده است؛ پس نظرات بی جواب نمی مانند! همچنین اگر ایراد و یا اشکالی در مطالب درج شده وجود دارد، لطفا آن را با ثبت نظر، مطرح کنید. نظرات شما برای ما بسیار ارزشمند هسنند!!