اینترنت اشیا با رزبری پای بدون ماژول
با سلام قبلا در مورد اینترنت اشیا قبلا صحبت شده بود به ماژول رله نیاز داشت و هزینه ها بالا می رفت امروز در مورد همان موضوع با هزینه کمتر و بازدهی بیشتر صحبت می شود در آموزش قبل اختیار کنترل ۴ چراغ یا وسیله بود و اپلیکیشن کنترکننده اون اپن سورس(Open source) نبود اما در آموزش امروز اختیار کنترل ۷ چراغ یا هر وسیله ی دیگه رو خواهیم داشت و اسنادی که در اختیارتون قرار می دیم اپن سورس (Open source) هست. در این آموزش به یک برد بورد یک رزبری پای ۲ و سیم برد بورد نری به مادگی استفاده شده.
نکته ۱ : برای راه اندازی اینترنت اشیاء به روش فعلی باید یک سری سرویس (Service) روی رزبری پای خودمون نصب کنیم و سیستم عامل نصب شده ی ما هم رسپبین (Raspbian) باشه. نکته ۲ : باید موقع ورود به سیستم عالم با کاربر روت وارد بشیم.
راهنمای نکته ۱ : ابتدا ترمینال را باز می کنیم و سپس دستور زیر را وارد می کنیم :
sudo apt-get update
سپس برای نصب سرویس (Service) ها دستور زیر را وارد می کنید :
sudo apt-get install apache2 php5 libapache2-mod-php5
با دستور بالا کلیه سرویس های (Service) پیشنیاز اینترنت نصب می شوند. راهنمای نکته ۲ : در ترمینال (Terminal) دستور زیر را وارد می کنیم :
sudo su
سپس دستور زیر را :
passwd
رمز عبور مورد نظر خود را وارد می کنیم (هنگام تایپ رمز نوشته می شود ولی چیزی مشاهده نمی شود) پس از فشردن اینتر (Enter) دوباره باید رمز را وارد کنیم بدین ترتیب رمز ذخیره می شود. طبق شکل زیر تنظیمات رزبین (Raspbian) رو باز می کنیم :
سپس تیک گزینه Login as user pi رو بر می داریم :
برای اعمال تغییرات سیستم را ریبوت (Reboot) می کنیم پس از ورود به سیستم باید نام کاربری و کلمه عبور روت را وارد کنیم.(نام کاربری یوزر روت root می باشد) حال نوبت آن رسیده که فایل های مربوط را در مسیر زیر کپی کنیم : (دریافت فایل ها)
/var/www/html
در این آموزش ما از ۷ ال ای دی (LED) استفاده کردیم که نحوه اتصال پایه های اون رو در تصویر زیر مشاهده می کنید :
شما باید پایه ی بلند تر ال ای دی (LED) رو به پین های زیر متصل کنید :
GPIO : 17,27,22,18,23,24,25
پس از یافتن آی پی (IP) رزبری پای یا تنظیم آی پی استاتیک (اطلاعات بیشتر در اینجا) می توانید با وارد آیپی در مرورگر خود چه اندرویدی باشد و چه ویندوزی صفحه ای مشابه تصویر زیر مشاهده کنید :
با کلیک بر روی هر کدام از شماره ها چراغی روشن می شود. در ادامه شما را به مشاهده ویدیوی زیر جهت آشنایی با نحوه کار دعوت می کنیم:
در صورتی که این پروژه را انجام دادید یا در فکر انجام آن هستید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
با سلام
چطور میشه بدون رزبریموت و با همین شگرد پین های ماژول رله را تحریک نمود؟؟ من میخوام به جای ال ای دی رله ها را تحریک کنم. البته من پین ۱۷ را مثلا وصل کردم به IN ماژول رله ولی متاسفانه نشد
ممنون میشم راهنمایی کنین
فایلی که به شما دادیم اپن سورس (open source) هست و شما می تونید توی کد های اون تغییرات ایجاد کنید برای ارتباط با رله هم می تونید سایت های انگلیسی زبان رو مطالعه کنید ولی وقتی بدون ماژول می تونید کارتون رو انجام بدید چه اجباری هست که از رله استفاده کنید؟
شما کافی است به شکل زیر خروجی خود را به رله متصل کنید .
http://microlearn.ir/wp-content/uploads/2015/11/1106.gif
ممنون از پاسخ سریعتون
خوب من اگر بخوام به عنوان مثال لامپ های منزل را خاموش روشن کنم که باید رله بزارم با پین که نمیشه حتما باید رله باشه. برای همین میخوام رله تحریک بشه
شما می تونید یه مدار طراحی کنید که سیگنالی رو ارسال کنه و یه مدار دیگه که سیگنال رو دریافت کنه اون مداری که دریافت می کنه مثل رله عمل کنه و تاوقتی سیگنال روشنه چراغ هم روشن بمونه فکر نکنم هزینش زیاد بشه
اگه از الکترونیک سر رشته ندارید می تونید به گوگل مراجعه کنید یا سفارش بدبن یکی این مدار رو طراحی کنه براتون
با تشکر
سلام متاسفانه به مشکل عجیبی برخوردم. بعد از نصب آخرین نسخه رزبین و بالا اومدن آن بصورت اتولاگین. دفعه بعد که رزبری را ریبوت میکنم از من پسورد میخواد و هیچ پسوردی هم قبول نمیکنه. پسورد پیشفرض هم همینطور.تنظیمات فوق رو هم اعمال کردم با root بالا نمیاد. تو خود بخش کانفیگ رزبری هم یه change passeord داره که اونم عوض کردم ولی بازم لاگین نمیشه.بنظر مشکل کجاست؟
سلام وقت بخیر
ببخشید من متوجه منظورتون در مورد پین های اتصالی نشدم
با سلام و تشکر ازشما
پایه مثبت را که به یکی از پینهای معرفی شده وصل میکنید. GPIO : 17,27,22,18,23,24,25 به تمامی این پینها میتوانید وصل کنید.