اختراع برق با اختراع لامپ متفاوت است. اکثر غریب به اتفاق در ناخودآگاه ذهنمان، برق را با لامپ اشتباه میگیریم. در پاسخ به سوال چه کسی برق را اختراع کرد ، سریعا میگوییم ادیسون، در صورتیکه اینچنین نیست. برای درک بهتر اختراع برق لازم است سه دانشمند مهم را در داستان مخترع برق بشناسیم. مایکل فارادی، نیکولا تسلا و توماس ادیسون هر سه در صنعت برق و روشنایی و ماشین الکتریکی، تاثیرات مهمی را داشتهاند. در ادامه برای پاسخ به سوال برق را کی اختراع کرد با دیجی اسپارک همراه باشید.
داستان ادیسون و تسلا
در سال ۱۸۸۴ میلادی و ۱۲۶۴ هجری شمسی، نیکولا تسلا به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد او که هیچ پولی در اختیار نداشت به دفتر توماس ادیسون معروف رفت و بلافاصله به کار گماشته شد. اما زمانیکه او به ادیسون در مورد یکی از رویاهایش، یعنی جریان الکتریکی متناوب و سیستم موتوری چند مرحلهای که بازدهی بسیار بیشتری نسبت به سیستم طراحی شده توسط ادیسون (یعنی استفاده از جریان مستقیم) داشت توضیح داد، ادیسون او را به عنوان رقیبی بالقوه شناخت. ادیسون که دوست نداشت کسی را بالاتر و بهتر از خودش ببیند، شروع به آزار تسلا کرد. برای نمونه، او ۵۰ هزار دلاری را که درازای به نتیجه رساندن یکی از پروژه هایش به تسلا قول داده بود، به او نداد و او را با تمسخر از خود راند.
آزادهای ادیسون مخترع برق نسبت به تسلا در اینجا ختم نشد. او تمام تلاش خود را کرد تا ثابت کند جریان الکتریسیته متناوب چیز بسیار خطرناکی است که نباید به آن توجه شود. برای نمونه او شروع به نمایشهایی در معرض دید عموم کرد. در این نمایشها او جریان الکتریکی متناوب را به بدن موجودات زنده مختلف مانند فیل یا سگها متصل میکرد و آنها را از پا در میآورد. به این ترتیب، او تمام تلاش خود را کرد تا کارهای تسلا را خطرناک و در نهایت بیارزش جلوه دهد.
اما با وجود تلاشهای ادیسون، جریان الکتریکی به کار گرفته شد. تسلا که بعد از جدا شدن از ادیسون در تنهایی به کارش ادامه میداد، در می ۱۸۸۸ همزمان با اردیبهشت ۱۲۶۷ طی ملاقاتی که جورج وستینگ هاوس از خانه او داشت، قراردادی با او بست و امتیاز استفاده از ژانراتور برق متناوب را به قیمت یک میلیون دلار به او واگذار کرد. در تصویر زیر یک فیل را میبینید که توسط جریان برق متناوب کشته شده است. همانطور که اشاره شد ادیسون برای اثبات خطرناک بودن طرح تسلا این آزمایش ها را در مکان های عمومی انجام می داد.
وستینگ هاوس همینطور متعهد شد که به ازای هر کیلو وات برقی که دستگاه او تولید کند، ۲٫۵ دلار به او بپردازد که البته این قول، هرگز عملی نشد. به این ترتیب در سال ۱۸۹۷ تسلا و برق متناوب، دیگر به شهرتی جهانی رسیده بودند.
جریان برق متناوب نیکولا تسلا
نیکولا تسلا که یک مهندس صربستانی و بسیار با استعداد بود. در اوایل دوران کاری حرفهایش که به آمریکا رفته بود. در شرکت ادیسون مشغول به کار بود. وی از جمله مهندسهای با استعداد و نخبه بود. ادیسون در شرکت شخصیاش مشغول به رقابت با وستینگهاوس بود. ادیسون بر این عقیده بود که جریان برق مستقیم یا DC باید در تمامی شهرها وجود داشته باشد. علت این پافشاری هم حفظ جان انسانها بود. ولی از آنجایی که جرج وستینگهاوس در زمینه بازاریابی و روابط سیاسی از ادیسون قدرتمندتر بود، سرعت رشد برق متناوب با همان AC به واسطه این شخص بیشتر بود. در همین جدال بینابین ادیسون و وستینگهاوس بخش هایی از خاک آمریکا با برق AC و بخش هایی دیگر با برق DC سیم کشی شده بودند. پست های برقی جهت ارایه سیستم روشنایی به منازل مشغول به کار بودند. نظر نیکولا تسلا با جریان AC بود. دلایل خاص خودش را هم داشت. اول اینکه امکان ارسال برق AC به مسافتهای بیشتری بدون افت جریان امکان پذیر است. دوم اینکه هزینه تمام شده کمتری دارد. به همین دلیل نیکولا تسلا از شرکت ادیسون خارج شده و در جستجوی طراحی موتور مولد الکتریکی AC شرکت شخصی خودش را تاسیس کرد. در آخر جریان برق AC بنا به همان دلایلی که نیکولا تسلا داشت، برنده شد. امروزه در تمامی کشورهای دنیا از برق AC استفاده میشود.
شناخت مایکل فرادی
مایکل فارادی ۲۲ سپتامبر، ۱۷۹۱ تا ۲۵ آگوست، ۱۸۶۷ میلادی دانشمندی انگلیسی که با زمینههای الکترومغناطیس و الکتروشیمی مرتبط بود و چراغ بونزن را ابداع کرد. مایکل فارادی شیمیدان و فیزیکدان بود. تمامی جهان اذعان دارند که مایکل فارادی یکی از بزرگترین دانشمندان تاریخ بوده است. برخی از تاریخدانهای علم او را به عنوان بزرگترین تجربهگر در تاریخ علم میدانند. تبدیل شدن الکتریسیته به عنوان یک منبع انرژی حیاتی نیز بیشتر به علت تلاشهای او است. فارادی تجربیات بسیاری در زمینه الکترومغناطیسیت انجام داد و مفاهیمی اساسی مانند اندازهگیری جریان الکتریکی، قانون الکترومغناطیس فارادی، تأثیر مغناطیسی از طریق حرکت میدان مغناطیسی، تولید الکتریسیته توسط حرکت مغناطیسی، و همچنین دانش بسیاری در مورد الکتروشیمی و تحلیل الکترولیتها پیشرفت داد. مایکل فارادی همچنین تأثیر بزرگی در توسعه علم فیزیک داشته است و تأثیر وی در همگرایی خطی در فیزیک مدرن بسیار بزرگ بود. او بنیانگذار مفهوم خطوط نیروی مغناطیسی است که امروزه همچنان در آموزشهای مربوط به مغناطیس و الکترومغناطیس استفاده میشود. در کنار کارهای علمی خود، فارادی همچنین به عنوان یک معلم و روشنگر مطرح است و به طور مستقیم و غیرمستقیم تأثیر بسزایی بر رشد علم و آموزش علم داشته است.
کمک فارادی به اختراع برق
مایکل فارادی شیمی دان و فیزیک دان برجسته، مولد مغناطیسی الکتریسیته را اختراع کرد. در سال ۱۸۸۰ نخستین نیروگاه مولد برق توسط توماس ادیسون در شهر نیویورک راه اندازی شد و توانست بخشی از شهر نیویورک را روشن کند. نیروگاه برق ادیسون مخترع برق جریان مستقیم تولید میکرد، در نتیجه مشکل انتقال جریان وجود داشت، تا آنکه در سالهای بعد، نیکلا تسلا نیروگاه جریان متناوب را راه اندازی کرد و الکتریسیته اهمیت ویژهای در علم و صنعت پیدا نمود.
مایکل فارادی توجه خود را بر روی مغناطیس مغناطیسی متمرکز کرد. وی چندین کشف کلیدی مانند القای الکترومغناطیسی را پایه و اساس ژنراتورها و موتورهای الکتریکی قرار داد. بدست آوردن برق با استفاده از آهن ربا و سیم پیچ به فارادی نسبت داده میشود. وی همچنین الکترولیز را که سالها قبل توسط ویلیام نیکلسون کشف شده بود، به طور کامل بررسی کرد. بلافاصله پس از این، فارادی دو قانون ایجاد کرد که نام او را بر خود دارند: قوانین الکترولیز فارادی. این کشف او را بنیانگذار الکترومغناطیس و الکتروشیمی کرد. فارادی نشان داد که مغناطیس با حرکت برق تولید می کند. فارادی نشان داد که مغناطیس با حرکت برق تولید می کند.
ادیسون و لامپ الکتریکی
ادیسون در طول زندگیاش چندین اختراع مختلف و کاربردی داشته است. اختراع لامپ به علت جذابیت نورانی که داشته است، به عنوان شناسه ادیسون مطرح میشود. به عبارت دیگر ادیسون لامپ را اختراع نکرد! بلکه روش کار آن را بهبود بخشید و توانست آنرا به صورت تجاری تولید کند. پیش از ادیسون افراد مختلفی سعی در تولید لامپ روشنایی به صورت تجاری داشتند ولی عموما به علت هزینه مواد اولیه زیاد، پروژهها با شکست مواجه میشدند. تا اینکه ادیسون با خلاقیت و تمرکز کاری توانست مدلی تجاری را پیاده سازی کند. به عبارت دیگر لامپ الکتریکی را چندین فرد در طول تاریخ توسعه دادند، اما اختراع لامپ الکتریکی با فیلامنت عملی و عملکرد قابل استفاده را میتوان به توماس آلوا ادیسون نسبت داد. ادیسون در سال ۱۸۷۹ نسخه پایدار لامپ الکتریکی را با استفاده از فیلامنت کربنی اختراع کرد. این لامپ دارای یک فیلامنت کربنی بود که با عبور جریان الکتریکی و گرم شدن، نور تولید میکرد. اختراع ادیسون به لامپ الکتریکی با فیلامنت کربنی کمک کرد تا روشنایی برق در خانهها و صنایع بهبود یابد و به طور گستردهتری استفاده شود. مهم است بهیاد داشته باشید که تکنولوژی لامپ الکتریکی پیش از اختراع ادیسون نیز وجود داشت. مثلا فرداند پاسکال (Humphry Davy) در سال ۱۸۰۹ لامپ قوسی الکتریکی را معرفی کرد که بر اساس اثر قوس الکتریکی برق عمل میکرد. اما لامپ ادیسون با فیلامنت کربنی به عنوان یک اختراع موثر تر و با راندمان بالاتر در مقایسه با نسخههای قبلی به شهرت رسید.
فیلم های مرتبط با اختراع برق
فیلمهای زیادی در این خصوص تولید نشدهاند، ولی چندتایی از این موارد را در ادامه برای شما علاقمندان معرفی میکنم. این فیلمها یا به صورت کلی روی موضوع جنگ برق و جنگ بر سر اختراع آن محوریت دارند، یا اینکه در بخشی از داستان فیلم به آن اشاره میشود. لازم به ذکر است اگر فیلمهایی را که به خوبی این موضوع را نمایان کردهاند، جا انداختم، در بخش نظرات معرفی کنید.
فیلم پرستیژ ۲۰۰۶
ساخه کارگردان معروف، کریستوفر نولان داستان دو شعبده باز را که در حال رقابت با یکدیگر هستند به نمایش کشیده است. در جایی از این فیلم Robert Angier که یکی از شعبده بازها است. به محل زندگی تسلا مراجعه میکند. از تسلا میخواهد که در ساخت شعبدهای جدید به او کمک کند. در نمایی از فیلم مشاهده میکنیم که وی قبل از رسیدن به منزل نیکولا تسلا، با دشتی پر از لامپها روشن مواجه میشود. امری که تا به حال جایی ندیده است. تسلا در فیلم نشان میدهد که این انتقال برق در دشتی پر از چراغ چطور توسط زمین صورت گرفته است. تماشای این فیلم بسیار جداب خواهد بود.
فیلم جنگ جریان یا the current war
این فیلم محصول ۲۰۱۷ است. به صورت کاملا واضح جنگ بین تسلا و ادیسون را نمایش میدهد. فیلم به خوبی نشان میدهد که یک امریکایی با قدرت روابطی که دارد به راحتی میتواند نتایج کار یک دانشمند دیگر را به نفع خودش برگرداند. در فیلم جنگ جریان Nicholas Hoult نقش نیکولا تسلا را بازی میکند. البته این فیلم خیلی روی این نقش محوریت ندارد و بیشتر روابط بین توماس ادیسون و جورج وستینگ هاوس را نمایش میدهد. رقابتی که بین دانش فنی و جریان سرمایه ای بوجود میآید. جالب اینکه تسلا در جستجوی شغل بود بنابراین در کارگاه ادیسون مشغول به کار شد. در فیلم Benedict Cumberbatch نقش ادیسون را بازی میکند. الباقی داستان را پیشنهاد میکنم با دیدن فیلم پیش ببرید.
فیلم tesla 2020
این فیلم نمای دیگری از زندگی تسلا را نمایش میدهد. این فیلم به بررسی عمیق میراث او، دورانی که در آن زیست و تاثیر شگرف و ماندگار فرهنگی که داشت و هنوز هم ادامه دارد میپردازد. ایتان هاوک در نقش نیکولا تسلا ظاهر شده است. داستان تسلا Tesla که طی حدود دو دهه از اواخر قرن نوزدهم تا اوایل قرن بیستم روایت میشود، به بررسی جنبههای وسیعی از زندگی این مرد میپردازد. نیکولا تسلا (با نقشآفرینی هاوک) با توماس ادیسون (با بازی مکلاکلن) سرشاخ میشود، کسی که طرفدار سرسخت جریان الکتریکی ثابت است، در حالیکه قهرمان ما معتقد است جریان متناوب راه بهتری برای روشن کردن چراغهای آمریکاست. این جنگ برق باعث میشود که تسلا از پا بیوفتد و ادامهی مسیر زندگیاش رقم بخورد.
فیلم teslafy me 2019
این فیلم از نوع مستند است. در توضیحات این فیلم عنوان شده است که نیکولا تسلا دانشمند و مخترعی بود که ایده های بزرگی برای تولید انرژی بدون ایجاد آلودگی داشت. آیا ما می توانیم رویاهای این نابغه را محقق کنیم؟ در مدت زمان ۶۴ دقیقه دستاوردهای نیکولا تسلا و رویاهای او را نمایش میدهد. دیدن این فیلم شما را سرشار از آگاهی خواهد کرد. ماجرا اختراع های مختلف تسلا از جمله برج ورتن کلیف و یا کویل تسلا، انتقال انرژی الکتریکی بدون استفاده از کابل و… همگی بیان میشوند. راستی اگر راجع به کویل تسلا اطلاع ندارید میتوانید به آموزش پروژه ساخت مینی کویل تسلا Tesla Coil و لامپ برق شهری بدون سیم کشی مراجعه کنید. تا امروز نزدیک به ۱۵۰ نفر در این آموزش تبادل نظر کردهاند. شما هم میتوانید مانند تسلا بدون اتصال لامپ به سیم برق، آنرا روشن کنید. کافیست به آموزش اعلام شده مراجعه کنید.
تمامی این فیلمها را در نماوا و فیلیمو میتوانید یافت و مشاهده کنید.
مخترع لامپ الکتریک
تا اینجا متوجه شدیم که مخترع لامپ کسی نبود جز توماس ادیسون، البته وقتی راجع به لامپ صحبت میکنیم. منظور لامپ رشتهای است. لامپی که بتواند انرژی الکتریکی را به انرژی روشنایی تبدیل کند. در زمان ادیسون و تسلا رقابت بر سر تولید انبوه و به صرفه لامپ الکتریکی بسیار زیاد بود. کسی میتوانست برنده این میدان باشد که با هزینه کم اقدام به تولید لامپ کند. ادیسون در این امر بسیار خبره و عالی عمل کرد. وی با اختراع لامپ رشتهای خلاء توانست نقطه عطفی را در تاریخ بوجود آورد. در طول پیداش لامپ، شرکت ادیسون و شرکت وستینگ هاوس در رقابت برای برق کشی به سرتاسر آمریکا بودند. ادیسون با برق DC این کار را انجام میداد. ولی وستینگ هاوس با برق AC اقدام به توزیع و پوشش روشنایی میکرد.
اخرش اولین بار کی برق رو اختراع کرد ! ؟ نه تسلا و نه ادیسون اولین نبودند چون قبلش برق اختراع شده بود اینها توسعه دادند
با سلام
از توجه شما سپاسگزاریم.
سلام وقت بخیر با چه کتابا های میتونم خوب بشناسم مخترعان رو و علم فیزیک و مغناطیس رو
با سلام
مجموعه کتابهای برشانههای غول نوشتهی استیفن هاوکینگ میتواند به شما کمک فراوانی کند.
اختراع الکتریسیته به قرن ۱۴ میلادی مربوط میشه پانصد سال قبل از ادیسون در ضمن نقش مهم الکساندر ولتا که سازنده ی اولین باطری بود رو ندیده گرفتین و همینطور آقای مورس که تلگراف رو بر پایه الکتریسیته ساخت و در سال ۱۸۶۶ کابل برق آمریکا رو به اروپا وصل کرد
سپاس از همراهی شما
وقتی مطلبی مینویسی که هیچ ربطی به عنوانش نداره نه تنها وقت ما رو هدر میدی بلکه هوش خودت رو نشون میدی
با سلام و سپاس از همراهی شما
این پست قدیمی است، با توجه به موردی که میفرمایید بررسی خواهم کرد و مطالب را به روزرسانی میکنم.
متنو کامل خوندی؟
سلام
متشکرم از شما، من نمیدونم چرا همیشه تصور میکردم ادیسون مخترع برق بوده؟ واقعا چرا
سلام و سپاس از شما
اقداماتی پشت پرده وجود دارند که ما از آن ها اطلاعی نداریم. ولی در نهایت کسی که تبلیغات بیشتری داشته باشد، برنده است.
سلام
بابت توضیحات کامل و دقیق شما ممنونم
با سلام
سپاس از همراهی شما
سلام
بابت توضیحاتتون ممنونم، به تحقیق مدرسه ام کمک زیادی کرد.
سلام و تشکر از شما
امیدوارم مطالب جدید اضافه شده، بهتر و موثرتر باشد.
سلام
خیلی خیلی ممنون
سلام
سپاس از همراهی شما
فقط تسلا را عشقه
دمتون گرم
سلام
سپاس از همراهی شما
سلام
برق اختراع شد یا کشف شد؟
با سلام
هر دو حالت ممکن است! بستگی دارد از چه زاویهای به آن بنگریم. بخشی از آن کشف شده و بخش دیگری اختراع شده است.
جناب امین!
من فکر میکنم برق و جریان های متناب الکتریسیته به طور کلی پیش با خبر شدن انسان پر حال گردش بودن ما حتی زمانی ک به وجود چنین معجزه ا واقف نبودیم طبعا در حال استفاده از اون بودیم !!خیلی عجیبه
اما در بدن انسان در بین همه کاتالیزور ها و اقدامات فیزیکی و شیمیایی الکتروسیته ای وجود دارد هر چند ضعیف ک ما از اون برای کوچیک ترین عمل حیات ینی نفس کشیدن استفاده میکنیم !!! برق تنها توسعه داده شدهحالی که ما در توهم اختراع اون بودیم شاید انواع اون بعد ها اختراع شده اما در واقع نیروی ثابت کشف شده !
ادیسون برق رو با لامپ رو توی قطار کشف نکرده این تنها یک کذبه
علم فیزیک گسترده ترین منبع پاسخه لازمه بهش روجوع کنی!
با سلام
سپاس از همراهی شما
سلام
واقعا خسته نباشید استفاده کردم. لطفا در این خصوص باز هم مطالب منتشر کنید.
با سلام
سپاس از همراهی شما
از مطالب علمی و آموزندتون سپاسگزارم.
سپاس از همراهی شما
یاد فیلم تسلا افتادم
ممنونم از توضیحات خوبتون
سپاس از شما
بله فیلمهای مختلفی در این خصوص وجود دارند.
با سلام
بسیار عالی بود وسپاسگزارم از اینکه وقت عزیزتان را در اختیار ما قرار دادید
با سلام
سپاس از همراهی شما
سلام
چی شد !اخرش کی برقو اختراع کرد!؟
با سلام و تشکر از شما
در کل پرسش این سوال صحیح نیست. بایستی پرسید چه برقی را چه کسی اختراع کرد.
هاینریش گوبل برق رواختراع کرداماثبت نکرد ویلیام سایر وبرخی ابعدازاوودندکه به برق رسیدندادیسون فقط کربنیزه روکربرواختراع کرد(ماده تولیدکننورلامپ) همین وتمام
سلام
سپاس از همراهی و توضیحات تکمیلی شما
شابد ادیسون یک دزد یا یک دروغگو باشد اما ما اجازه نداریم خدمت های او
به دنیای امروزی رو نادیده بگیریم خوبه ک همه جوانب رو در نظر بگیزیم و در باره همه اون ها فکر کنیم!
با سلام
از همراهی شما و ارسال نظرتان سپاسگزاریم.
سلام
جناب طباطبایی از شما ممنونم، از مطلبتون استفاده کردم.
با سلام
از همراهی و پیگیری شما سپاسگزارم.
سلام
سپاس از زحماتتان و اینکه عالی و کاربردی توضیح دادید.
با سلام
تشکر از پیگیری شما
سلام
کوتاه، عالی و کاربردی بود تشکر
با سلام
از همراهی شما سپاسگزارم.
فقط تسلا. به کل از وقتی فهمیدم ادیسون چه بلاهایی سر تسلا اورد ازش بدم اومد. به نظرم تسلا باهوشتر از ادیسون بود و اگر سرمایه داشت میتونست اختراعات جذاب تری داشته باشه
دقیقا منم با شما موافقم، تسلا انسان بسیار باهوشی بوده ولی هوشش را وقف دانش و توسعه اون کرد، زندگی سختی هم سپری کرد.
واقعا تسلا انسان بزرگی بوده
تشکر از این مطلب
با سلام
سپاس از همراهی شما بله دقیقا همینطور است.
با سلام
از همراهی شما سپاسگزارم.
سلام عالی بود تشکر
با سلام
از همراهی شما سپاسگزارم.
سلام
بابت معرفی فیلمها تشکر میکنم، خیلی عالی بود میخوام ببینمشون
با سلام
از همراهی شما سپاسگزاریم.
سلام و تشکر. مفید بود.
سپاس از همراهی شما
سلام جناب طباطبایی بزرگوار
همواره از مطالب شما استفاده میکردم، این مطلب هم اخیرا دیدم، جالب بود.
با سلام
جناب اسدی از همراهی شما سپاسگزارم.
اینکه تسلا چه ادم بزرگی بوده یک حقیقته و قبول نکردن حقیقت درواقع گول زدن خودمونه فقد مارو از واقعیت ها گمراه میکنه
تسلا کسی هست ک خیلی کار های یزرگ نیمه تموم داشته همه همه فقد برای تنگدستی و هوش بالای اون بوده شاید اگه تسلا بود الان یه زندگی خیلی بهتر و اسون تر سپری میکردیم تسلا رو باید درک کرد ن اینکه فهمید !
با سلام
از همراهی شما و ارسال نظرتان سپاسگزاریم.
دمتون گرمجناب مهندس لذت بردیم
با سلام
سپاس از همراهی شما
سلام
اون فیلمی که گفتین را دیدم خیلی جالب بود.
سلام
تشکر از همراهیتون
سلام
امروز توی کانال علم الکترونیک لینک این مطلب را دیدم، به شخصه استفاده کردم و بسیار آموزنده بود. تشکر از شما
با سلام
سپاس از همراهی شما
با سلام وخسته نباشید نمیشه دقیقا گفت که کی برق رو اختراع کرده چون ادیسون و تسلا هر کدوم به صورت جداگانه یک شبکه برق را اختراع و معرفی کردند و درضمن دانشمندان خیلی زیادی حتی قبل ازاین دو شخص مطالعاتی روی برق داشتند ولی چون یه شبکه برق کامل معرفی نکردند اسمشون به عنوان مخترع نیومده
سلام
سپاس از همراهی شما، بنده هم با شما موافق هستم. هر کدامشان سهمی متفاوت در رشد برق و الکتریسیته داشتهاند. ولی باید قبول کنیم که ادیسون بابت روابط رسانهای که داشته است، بیشترین سهم به نامش خورده است.
اختراع برق واقعا زندگی بشر را از این رو به اون رو کرد. به نظرم چنین دستاورد بزرگی را نمیتوان به پای یک یا دو نفر نوشت. بیشتر شبیه به یک جریان بوده که دانشمندان آن عصر آنرا رقم زده اند.
تشکر از مطلب مفیدتان
با سلام
از همراهی شما سپاسگزارم. بنده هم با شما موافق هستم.
سلام و سپاس از مطلب کاملتون
یه نقل قوی از ویکی پیدیا، که به نظرم خیلی کمک میکنه توماس ادیسون را بهتر بشناسیم. این شخص واقعا مخترع و دانشمند بزرگی بوده:
در ۱۸۶۹ ادیسون که ادارهٔ راهآهن را ترک کردهبود، سرپرست فنی یک مؤسسهٔ صرافی بزرگ در نیویورک شد و نخستین اختراع موفقش را، که نوعی تلگراف چاپی بود، به نام خود ثبت کرد. تلگراف ادیسون برخلاف انواع رایج روز که علائم مورس را به صورت صداهای کوتاه و کشیده به گوش اپراتور میرساندند، آنها را به شکل خط و نقطه بر روی نوار کاغذی چاپ میکرد.
با سلام
از همراهیتون سپاسگزارم.
سلام جناب طباطبایی
تشکر از مطلب مفیدتون، بنده شخصا اسمی از مایکل فارادی نشنیده بودم وبرامخیلی جالب بود. از همه مهمتر نگاه دقیق و عمیق جنابعالی به این موضوع بود.
با سلام
از همراهی شما سپاسگزارم. بله ایشون از انسانهای برجسته تاریخ هستند و بایستی بیشتر راجع به آن صحبت شود.
ممنون وسپاسگذارم.عالی بود.وبه نظرمن تسلا به ادیسون یادداد ولی چون پولی نداشت نتوانست به نام خودش ثبت کنه
با سلام
از همراهی شما سپاسگزارم. بنده هم با نظر شما موافق هستم.
یک نکته رو قابل توجه دوستان ذکر کنم برق یا الکتریسته اکتشاف یا کشف شده اختراع نشده اون دینام یا … که اختراع میشه خلق پدیده با کشف یا اکتشاف پدیده متفاوته برق یا الکتریسته اکتشاف شده بود تسلا قوانین بنیادین دقیق تر و قابل فهم و قابل اثبات و… نسبت به الکتریسته و مغناطیس و مفاهیم ان … ارائه کرد ….
سلام
سپاس از همراهی شما و اشتراک گذاری این نکته مهم
به نظر من که کلا از بیخ اشتباه می کنید چون برق رو کسی اختراع نکرد، از قبل بود و توسط یکی ( تسلا یا ادیسون یا …) کشف شد
با سلام
سپاس از همراهی و دقت شما