نظریه کوانتوم نزدیک به یک قرن قدمت دارد اما برنامه های کاربردی فراوانی در زندگی روزمره ما دارد.
جان فون نویمان در این باره می گوید ” شما نمی توانید مفهوم کوانتوم را درک کنید اما می توانید به راحتی از آن استفاده کنید.”
کاملا درست است بسیاری از لوازم الکترونیکی مبتنی بر نظریه کوانتوم است که به محاسبات پیچیده می پردازند و امکانات پردازش داده را برای ما مقدور می سازند.
تصور کنید یک پردازنده کامپیوتر می تواند با مهار فوق العاده با استفاده از تعداد زیادی جایگشت های پیچیده به طور همزمان نتیجه را به خوبی بدست آورد. محاسبات کوانتومی پتانسیل عظیمی دارد حتی در به کارگیری شبیه سازی پاسخ بدن به مواد مخدر نیز استفاده می شود و همچنین برای پیش بینی و الگوگیری از آب و هوا و یا تجزیه و تحلیل مجموعه داده های بزرک از کوانتوم استفاده میکنند. به همین دلیل سرمایه گزاری های عظیمی در این زمینه وجود داشته است. برای مثال دولت بریتانیا بیشترین بودجه ۲۰۱۴ خود را بر روی فن آوری کوانتومی قرار داده است و امثال گوگل و ناسا بر روی این زمینه بسیار کار کرده اند.
اسرار کوانتومی
مدار کوانتومی : مدارهای الکترونیکی که پیشرفت بسزایی را در ساخت نیمه هادی به وجود آورده اند.
مزایای کنترل فن آوری به محاسبات محدود نمی شود با این حال محاسبات کوانتومی برای تقویت و گسترش محاسبات دیجیتال در وسایل بسیار موثر بوده اند به عنوان مثال بالغ ترین ازتباطات کوانتومی است.
فیزیک کوانتوم به عنوان وسیله ای برای جلوگیری کردن از جعل اسناد باارزش مانند اسکناس و الماس کارایی دارد. و با اضافه کردن یک بارکد استاندار از جعل محصولات جلوگیری شده است.
از کوانتوم در مقیاس نانو نیز استفاده شده است که تا حد زیادی به توسعه فن آوری کوانتوم سرعت بخشیده است.
راه برای استفاده از این نظریه با قدمت چند صدساله هنوز چشمگیر و بسیار هیجان انگیز است.
کوانتوم به چه دردی میخوره اصلا؟ عشق است همین گوشی و تکنولوژی های کامپیوتری