جایگزینی لنزهای چشمی کهنه و آسیب دیده با لنزهای مصنوعی روشی شناخته شده است و درمان بیماریهای چشمی به افراد کمک میکند از لنزهای الکترونیکی که قابل استفاده در تلسکوپها و نمایشگرهای مجازی هستند ساخته شده است. امروز در دیجی اسپارک قصد داریم به ساخت لنز چشمی جدید با استفاده از کریستال مایع بپردازیم. در پی تحقق این هدف محققان دانشگاه موفق به ساخت لنز چشمی جدیدی شده اند که می تواند دوربینی را به افراد سالخورده برگرداند.
پیرچشمی بیماری شناخته شده ای است که در افراد بالای ۴۵ سال شایع می باشد و افراد برایرفع این مشکل به استفاده از عینک و لنزهای تماسی روی میآورند.
بنابراین یک محقق و دانشجوی فوق لیسانس فیزیک و ستاره شناسی به نام دیوش میستری ، در حال حاضر مشغول کار بر روی کریستال مایع برای طراحی یک عدسی چشمی مصنوعی با قابلیت خود تنظیمی است.
او دلیل طراحی خود را این گونه بیان کرده است که: هنگامی که ما مسنتر میشویم، عدسیهای چشم ما سفت میشود و عضلههای چشم نمیتوانند با اشیا دورتر ارتباط برقرار کنند. این لنزهای جدید قابلیت تمرکز برای روی اشیا برای نزدیکتر نشان دادن را دارند. وبا استفاده از کریستال مایع که شاید بهترین کاربرد آن در صفحه نمایش تلویزیونها و گوشیهای هوشمند میباشد این لنزها میتوانند حرکت ماهیچههای وابسته به چشم را تنظیم کنند و به صورت خودکار متمرکز نمایند.
میستری اعتقاد دارد که این لنزها مثل لنزهایی که در عملهای آب مروارید استفاده میشوند هستند و میتوانند بینایی را به چشمها برگردانند. او همچنین تلاش میکند به توسعهی لنزهای جدیدی بپردازد که با عملهای جراحی ساده و برشهای کوچک در قرنیه میتوانند مورد استفاده قرار گیرند و سپس با استفاده از اولتراصوت میتوان لنز و عدسی قدیمی را از بین برد و سپس لنز قدیمی خارج شود و لنز کریستال مایع جدید به جای آن قرار میگیرد.
همچنین او میگوید: کریستالهای مایع در سطح درجهبندی نشدهای از مواد قرار دارند. همه ما فازهای مختلف جامد، مایع و گاز را میشناسیم ولی کریستالهای مایع در حالتی بین جامدهای کریستالی و مایعات قرار میگیرند. و دارای ساختار منظمی مانند یک کریستال هستند و میتوانند به صورت یک مایع روان و سیال باشند. اولین لنزهای کریستال مایع می توانند به شکل تجاری، در شش تا ده سال آینده برای فروش وارد بازار گردند.