جغد می تواند براحتی در پایین ترین سطح زمین موش را شکار کند. چون جغدها با سکوت کامل پرواز می کنند. دانشمندان با مطالعه این پرنده که می تواند خاموش پرواز کند توانسته اند در جهت کاستن صدای فن آوری های روز مانند توربین بادی و بالهای هواپیما و حتی فن کامپیوتر اقداماتی را انجام دهند.
جغد مخصوصا جغدهای بزرگ و یا جغد های خاکستری می تواند در خفای کامل، طعمه های خود را شکار کند. پروفسور نایجل Nigel Peake که موسسه هوانوردی و فضانوردی را در آمریکا را پایه گذاری کرد، در کنفرانسی در دالاس گفت ” کاری که جغد در شکار انجام می دهد و با سکوت پرواز می کند قرن هاست که انجام می گیرد ولی کسی نمی دانست چرا و چگونه جغدها قادر به پرواز در سکوت هستند.”
محققان دانشگاه کمبریج در ارتباط با اینکه چگونه جغد ها قادر به کاهش سرو صدا تولید شده توسط حرکت بال های خود در هوا هستند اقداماتی انجام داده است و با استفاده از میکروسکوپ هایی با رزولیشن بالا، پرها و بال این پرنده را با جزئیات کامل بررسی کردند و نحوه مدیریت پرواز خاموش جغدرا پیدا کردند.
بال های جغد سه ویژگی برای انجام این کار دارند. ویژگی اول، بال آنها دارای پوشش پرزدار است. دوم اینکه یک شانه انعطاف پذیر از مو در امتداد لبه های برجسته بال دارند و سوم پرزهایی در حاشیه لبه های بال عقب دارند. دانشمندان فکر می کنند به خاطر این ویژگی ها صدای حرکت بالها کم می شود.
هیچ پرنده دیگری این ساختار بال پیچیده را ندارد. نایجل توضیح می دهد ” بخش عمده ای از سرو صدای بال دیگر پرنده ها و بال هواپیما و فن کامپیوتر سرچشمه از لبه انتهایی بال است که عبور هوا بر روی سطح آن آشفته است. ساختار بال جغد به وسیله این ویژگی ها و عبور هوا به صورت صاف و بدون پراکندگی می تواند، خاموش پرواز کند.
یکی از شکایات اصلی افرادی که در نزدیکی توربین های بادی زندگی می کنند وجود سروصدای بسیار این توربین ها است در صورتی که استفاده از این توربین ها بسیار مفید است و در تولید انرژی کارایی زیاد دارند ولی بخاطر کم کردن سروصدا سرعت پره ها را کمتر می کنند که در کارایی آنها و تولید انرژی تاثیر مستقیم دارد.
محققان با مطالعه بیشتر از بال جغد و ساختار پراکندگی صدا یک پوشش چاپ ۳D ساختند که می تواند بر روی تیغه توربین بادی نصب شود. تست این پوشش نشان داد که سروصدای تولید شده توسط پره ها تا ۱۰ دسی بل کاهش می یابد در حالی که هیچ تاثیر منفی بر روی آیرودینامیک پره ندارد. البته این پوشش هنوز نیاز به اصلاح و توسعه دارد اما نتایج اولیه امیدوار کننده می باشد.امید است که با این تکنولوژی جدید کارشناسی جغد، توربین های بادی در مزارع بیشتر شوند.