با پیشرفت علم دنیای ما متحول می شود و این پیشرفت نه تنها در دنیای تکنولوژی صورت گرفته است بلکه برای سلامتی و پزشکی نیز محققان دست به اقداماتی زدهاند. اگر به آمار مرگ ومیر هم نگاه کنیم میبینیم که آمار با کاهش خوبی روبرو بوده است و با پیشرفت علم جلوی مرگ و میر نیز گرفته شده است.
امروز در دیجی اسپارک به دنیای پزشکی سر میزنیم و با معرفی پانسمان هایی برای جذب باکتری و بهبود زخم میپردازیم.
بهبود زخم و جلوگیری از عفونی شدن آن برای تمام افراد مهم است ولی در بعضی بیماری ها مثل دیابت ممکن است زخم ها زودتر عفونی شده و سبب عوارض خطرناکی گردند. بنابراین دانشمندان برای بهبود زخم دیابتیها راهکارهایی اندیشیدهاند و با تولید پانسمانهایی خاص به آنها کمک کردهاند ولی تمام پانسمان های تولید شده به پیشگیری از ورود باکتری و نابود کردن آن اقدام پرداختهاند. بنابراین در پی تسریع در بهبود زخمها محققان به تولید پانسمانهایی برای جذب باکتری و خارج کردن باکتری از زخم اقدام کردهاند.
محققان دانشگاه فناوری سوئینبرن در استرالیا با معرفی تکنیکی به نام اسپین الکترونی که از رشتههای پلیمری بسیار نازک که ۱۰۰ برابر نازکتر از موی انسان هستند وبه شکل یک تور نانوالیاف میتواند باکتریها را از زخم بیرون بکشد.
نانوالیاف پلیمری در بالای فیلمهای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس که در عفونت مزمن نقش اصلی دارند قرار داده شدند. بعد از مشاهد نتایج محققان دریافتند که این باکتری به سرعت به الیاف چسبید.هنگامی که الیاف از باکتریهای انفرادی کوچکتر بودند، سلولهای کمتری به آنها متصل شده و سلولهای متصل شده نیز به دلیل تلاش برای پوشاندن اطراف الیاف از بین رفتند.
در آزمایش دوم نانوالیاف کوچک با ترکیبات مختلف پوشش داده شد و بر روی باکتری اشریشیا کلای که معمولا در زخم های مزمن پیدا میشوند مورد آزمایش قرار گرفتند. سپس محققان دریافتند این باکتریها به طور مستقل و بدون توجه به اندازه الیاف به سرعت به الیاف پوشش داده شده با آلیلامین متصل شدند ولی به الیاف پوشش داده شده با اسید اکریلیک متصل نشدند.
در آزمایش سوم محققان با همکاری دانشمندان دانشگاه شفیلد انگلستان شبکههای نانو الیافی بر روی مدلهای پوست مهندسی شده آزمایش کردند. به گفته دانشمندان در خیلی از افراد زخمها به سرعت بازسازی می شوند اما زخم های بیشتر افراد به کندی بهبود مییابد بنابراین این افراد در معرض عفونت هستند.
این روش علاوه بر استفاده در زخمهای سطحی میتواند برای استفاده در بخش جراحی نیز مفید باشد و پزشکان میتوانند یک پوشش نانوتوری را بر روی زخم قرار دهند و برای پاک سازی زخم از میکروب پس از مدتی آن را از روی زخم بردارند.
محققان امیدوارند این روش بتواند از عفونی شدن زخمها جلوگیری کند و جلوی عفونت را بگیرند.
یعنی از دست بتادین میشه راحت بشیم؟
تا میزنی میترکونه آدمو