آردوینو برد Nodemcu پروژه های آردوینو

افزایش برد مودم با برد NodeMcu پروژه ریپیتر وای فای wifi repeater

create-wifi-repeater-long-range-with-nodemcu-esp8266-digispark
نوشته شده توسط معین صابری

مودم های وای فای یکی از مهم ترین و پرکاربردترین ابزارها در اتصال به شبکه اینترنت به شمار می روند. امروزه تقریبا تمام منازل، ادارات، فروشگاه ها و…. حداقل از یک مودم جهت برقراری ارتباط اینترنتی استفاده می کنند. مودم های اینترنتی وظیفه ایجاد شبکه داخلی و اتصال دستگاه های حاضر در شبکه داخلی به اینترنت را بر عهده دارند. در حقیقت هنگام درخواست یک دستگاه برای اتصال به مودم، دستگاه مودم رمز عبور را کنترل می کند. چنانچه این رمز درست باشد، دستگاه دارای هویت دیجتال مجاز در شبکه شده و می تواند به اینترنت دسترسی داشته باشد. اما هر مودم بی سیم رنج فاصله مشخصی را می تواند برای اتصال دستگاه ها پوشش دهد. در صورتیکه فاصله دستگاه از مودم زیاد باشد، ارتباط ضعیف شده و سرعت تبادل داده کاهش خواهد یافت. حتی ممکن است در این وضعیت ارتباط با مودم به طور کامل قطع شود. برای حل این مشکل روش های زیادی وجود دارد. یکی از این روش ها افزودن آنتن قوی تر به مودم است. اما از آنجاییکه دیجی اسپارک مرجع تخصصی آموزش ماژول های IOT به زبان فارسی به شمار می رود،  ما در این آموزش جهت افزایش برد مودم از ماژول NODEMCU استفاده خواهیم کرد. در حقیقت به کمک NODEMCU یک Repeater برای مودم وای فای خواهیم ساخت.  در ادامه پروژه ریپیتر وای فای با مرجع تخصصی آردوینو به زبان فارسی ، دیجی اسپارک همراه باشید.

 


مکانیزم عملکرد پروژه ریپیتر وای فای


همانطور که پیشتر هم گفته شد، در پروژه ریپیتر وای فای قصد داریم تا به کمک برد NODEMCU، اقدام به افزایش برد مودم اینترنتی نماییم. در این حالت سیگنال های مودم تقویت شده و از فواصل دورتر هم می توان به مودم دسترسی اینترنتی داشت. در این حالت به کمک برد NODEMCU یک واسط بین دستگاه و مودم می سازیم. این واسط داده ها را بین مودم و تلفن همراه جا به جا می کند.

پروژه ریپیتر وای فای Wifi Repeater با Nodemcu - دیجی اسپارک

 

در این حالت ماژول NODEMCU هم در حالت نقطه دسترسی و هم در حالت STA قرار می گیرد. در حالت STA به مودم خانگی متصل شده و آی پی دریافت می نماید. از طرف دیگر با قرار گیری در حالت نقطه دسترسی، اتصال دستگاه را قبول می نماید. در نهایت با دریافت درخواست ها از دستگاه، آن ها را به مودم تحویل داده و پاسخ های دریافتی از مودم را به دستگاه انتقال می دهد. ماژول NODEMCU که در حقیقت از تراشه ESP8266-12 بهره می برد، دارای مشخصات و ویژگی های زیر است.

  • برقراری ارتباط بی سیم
  • قابلیت قرارگیری در مد AP
  • قابلیت قرار گیری در مد STA
  • توانایی ایجاد شبکه بی سیم وای فای
  • پشتیبانی از استاندارد رمزگذاری WPA2

 


قدم نخست: دانلود ابزار فلش فریمور روی NODEMCU


جهت اجرای پروژه ریپیتر وای فای، می بایست ابتدا ابزار فلش فریمور برای برد ESP8266 را دانلود کنیم. به کمک این ابزار می توانیم SDK مد نظر خود را روی برد  NODEMCU انتقال دهیم. برای دانلود ابزار،

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش

 

دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندس‌های دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید.

 


آپلود فایل SDK روی برد NODEMCU


پس از دانلود فایل های مربوطه، نوبت به آپلود SDK مربوط به Repeater می رسد. به این منظور، ابتدا نرم افزار آپلود SDK را باید اجرا کنید. برای اجرای نرم افزار در فولدر مربوط به دانلود نرم افزار، نرم افزار  flash download tool را اجرا کنید. پس از اجرا باید کمی صبر کنید تا با تصویر زیر رو به رو شوید.

مراحل ساخت پروژه ریپیتر وای فای با Nodemcu - دیجی اسپارک

 

مطابق تصویر فوق، با توجه به تنظیمات نرم افزار روی گزینه OK کلیک کنید. پس از اجرای نرم افزار، با تصویر زیر رو به رو می شوید.

مراحل نرم افزاری ساخت پروژه ریپیتر وای فای با Nodemcu - دیجی اسپارک

 

از آنجاییکه این نرم افزار را پیشتر اجرا کرده ام، لذا در تنظیمات مسیر فایل ها را مشاهده می کنید. در اینجا شما باید مسیر فایل ها را انتخاب کنید. با این منظور با کلیک بر روی گزینه …، وارد فولدر UNZIP شده SDK شوید. در این جا نیز وارد فولدر FIRMWARE شوید. پس از این مرحله، فایل های BIN را انتخاب کرده و مطابق تصویر فوق در کادر سمت راست آدرس های هر فایل را وارد کنید. در ادامه پس از انتخاب،  در قسمت SPI FLASH CONFIG فرکانس را روی ۸۰ مگاهرتز تنظیم کنید. سپس پورت را انتخاب کرده و با کلیک بر روی گزینه START، فریمور را فلش کنید.

توجه: در قسمت بالای نرم افزار پس از انتخاب فایل ها، روی هر سه گزینه تیگ بگذارید.

پس از آپلود فریمور، نوبت به اجرای تنظیمات می رسد. قسمت بعد مربوط به این موضوع خواهد بود.

 


اجرای تنطیمات و برقراری ارتباط


همانطور که اطلاع دارید، در پروژه ریپیتر وای فای ماژول NODEMCU به صورت یک Repeater، ارتباطی را بین تلفن همراه، رایانه و … با مودم خانگی برقرار م یکند. پس از این که در مرحله قبل فریمور را روی برد فلش کردید، یکبار تغذیه برد را قطع و سپس مجددا وصل کنید. پس از این مرحله، کمی صبر کنید. پس از چند لحظه در قسمت وای فای ها، نامی تحت عنوان my ap را مطابق تصویر زیر مشاهده خواهید کرد.

اجرای تنظیمات در پروژه ریپیتر وای فای با Nodemcu - دیجی اسپارک

 

مطابق تصویر فوق به نام نقطه دسترسی myap متصل شوید. پس از اتصال با دریافت آی پی، آدرس ۱۹۲٫۱۶۸٫۴٫۱ را در مرورگر خود وارد کنید. با وارد کردن این آدرس، وارد صفحه تنظیمات مطابق تصویر زیر خواهید شد.

دریافت IP در پروژه ریپیتر وای فای با Nodemcu - دیجی اسپارک

 

مطابق تصویر فوق، در قسمت SSID و رمز عبور، مشخصات مودم یکه قصد اتصال به آن را دارید؛ وارد کرده و سپس دکمه CONNECT را فشار دهید. پس از چند لحظه ارتباط برقر شده و شما می توانید از طریق ماژول NODEMCU به اینرتنت متصل شوید. در کنار این، در صورتیکه بخواهید برای NODEMCU هم رمز گذاری کرده و نام SSID آن را تغییر دهید، در قسمت AP SETTING مطابق تصویر عمل کنید.

 


لوازم مورد نیاز


برد NODEMCU

 

چنانچه ابهامی در مطالب گفته شده می بینید و یا اینکه احساس می کنید مباحث گفته شده برای شما گنگ است، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد. همچنین اگر ایرادی در کدها، مطالب گفته شده و یا مراحل اجرایی وجود دارد می‌توانید از همین طریق اطلاع رسانی کنید.

 

درباره نویسنده

معین صابری

کارشناسی ارشد رشته معماری سیستم های کامپیوتری

مالي که ز تو کس نستاند، علم است
حرزي که تو را به حق رساند، علم است
جز علم طلب مکن تو اندر عالم
چيزي که تو را ز غم رهاند، علم است
(شیخ بهایی)

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۱۹ دیدگاه

    • سلام
      دانگل کمی متفاوت است، چراکه باید به گونه ای برنامه نویسی شود که تحت سیستم عامل های مختلف نظیر ویندوز و یا لینوکس شناخته شود. ولی حتما بررسی می کنم.
      در پایان باز هم از لطف و نظر و همراهی شما ممنونم

  • بسیار عالی و بی نظیر بود جناب مهندس. خیلی لذت بردم. ممنون از شما.
    فقط یه سوال، آیا با این روش میشه چندین ماژول ESP رو به هم متصل کرد که چندین ریپیتر پشت سر هم داشته باشیم؟؟
    و اینکه آیا این روش، برای ESP01 هم قابل پیاده سازی هست یا خیر ؟؟

    • خواهش می کنم و لطف دارید
      بله می توانید چندین ریپتر را به هم متصل کنید و هر ریپتر به ریپتر قبلی متصل شود!
      بله بر روی ESP01 کامل قابل اجراست

      • بسیار عالی. آیا با سری کردن تعداد زیادی ESP از این روش، سرعت انتقال دیتاها کمتر نمیشه؟
        بهتر نیست از شبکه مش استفاده کنیم؟ بطوریکه همه ماژول های ESP به هم متصل باشند و ما وقتی به هر کدومشون وصل میشیم، به اینترنت دسترسی داشته باشیم…

        • ممنونم
          بله به نظر می رسد کمتر خواهد شد. ایده جالبی هست. باید روی آن مطالعه کنم. ممنون از شما و این ایده جذاب

    • سلام من برای ساخت دانگل با esp8266 وکابل و usb بهserial ودسکتاپ برای این پروژه به کمک نیاز دارم چون اموزش خوبی پیدانمیکنم؟

  • سلام.روز بخیر.
    آیا از nodemcu میتوان بصورت standaloneاستفاده شود یا حتما میبایست با آردوینو ارتباط پیدا کرده و راه اندازی شود؟
    سوال دوم اینکه اگر بعنوان repeaterاستفاده میشود گزینه دیگری هست که بتوان توان بالاتر و مسافت دورتری را پوشش داد؟
    از راهنمایی شما پیشاپیش سپاسگزارم.

    • سلام و متشکرم
      بله، این برد به تنهایی قابلیت کار به عنوان یک میکروکنترلر را دارد.
      در این صورت باید یک برد NODEMCU دیگر به عنوان ریپیتر دیگر به NODEMCU دیگر متصل شود تا برد افزایش یابد.

  • سلام ایا برای قسمت lock رمز دیفالتی دارد که انتخاب می شود من هر چقدر تلاش می کنم نمی توانم وارد صفحه تنظیمات شوم و پسور می خواهد Config LockedPassword:Default: STA password to unlock

    • سلام
      خیر، نیازی به پسورد نیست! لطفا یکبار فریمور را پاک و برد را مجددا برنامه ریزی کنید. سپس نتیجه را در کامنت بعدی اعلام کنید.

  • سلام من برای ساخت دانگل با esp8266 وکابل و usb بهserial ودسکتاپ برای این پروژه به کمک نیاز دارم چون اموزش خوبی پیدانمیکنم؟