آموزش رزبری پای تینکر بورد Tinker Board رزبری پای گنو/لینوکس

آموزش نصب ویندوز با هسته لینوکس مخصوص بردهای امبدد

linux-windows-embedded-digispark
نوشته شده توسط سید محمد عقیق

هر ادم عادی حداقل یه بار تو این چالش براش سوال بوده  که علم بهتر است یا ثروت؟ یا اگه فوتبالیست هستین چالش میشه استقلال یا پرسپولیس؟ اما برای یه علاقمند و پیگیر دنیای فناوری اطلاعات ( همون IT  خودمون)  این چالش این شکلیه Windows VS Linux لینوکس قدرتمند یا ویندوز زیبا!!! در ادامه این پست روش استفاده از سیستم عامل امبدد با هسته لینوکسی ولی ظاهر ویندوزی را آموزش خواهم داد.

 

توی آموزش قبلی مختصر راجب معماری CPU  بیشتر آشنا شدیم و سیستم عامل ویندوز ۱۰ رو باهم نصب کردیم (لینک آموزش قبلی) ولی امروز میخوام تو این آموزش با سیستم عامل در مفهوم کلی آشنا بشیم ، فرقشون و مختصری از مزایا و تواناییاشون پس با من همراه باشین سیستم عامل امبدد برای راه اندازی و استفاده از انواع بردهای امبدد از جمله رزبری پای یا اودروید یا اورنج پای کاربرد داره

 


توضیحات فنی سیستم عامل


سیستم‌‌عامل نرم‌‌افزار یا برنامه‌‌ای است که شما را از پیچیدگی‌‌های سخت‌‌افزاری دور کرده و رابطه شما را با کامپیوتر به یک رابطه صمیمی‌‌تر تبدیل می‌‌کند و این هنر سیستم‌‌عامل است. البته این هنر در سیستم عامل های مختلف مثل ادم های مختلف تعبیر های متفاوتی داره. یک سیستم عامل شامل دو بخش کلی Shell , Kernel  یا همون پوسته و هسته میباشد.

خیلی نمیخوام درس دانشگاهی بدم تا خستتون کنم پس با همین توضیح مختصر میرم سراغ ادامه کار یکی ار ارکان اصلی مقایسه بین تمام سیستم عامل ها آزادی عمل در تغییر ساختار ، روند ، پوسته و … خب از این جهت بدون شک لینوکس برنده میدونه ولی این تغییر نیاز به دانش فنی و تخصصی برنامه نویسی داره که عموم کابران دارای این تخصص نیستن و ترجیح میدن تا کارشون ساده تر و سریع تر انجام بشه و محصولی آماده رو برای کاراشون استفاده کنن ( این دسته از ادما فلسفشون اینه که چرخ رو دوباره اختراع نمیکنیم که به نظرشون احترام میزاریم.) البته در این سیستم عامل های مثل Macos  هم هست که یه جوریایی جزء دسته لینوکس محسوب میشه. در نهایت اگه میخواین سیستمی با قدرت و توانایی لینوکس را همراه با ظاهر و Theme  ویندوز ۱۰ داشته باشید ما سیستم عامل linuxfx  رو بهتون توصیه میکنیم .( این سیستم عامل امبدد در سال …. توسط تیم برنامه نویس برزیلی ارایه شده است).

*** نکته جذاب و خوبی که برای این مقاله و آموزش در نظر داریم اینکه سیستم عامل Linuxfx  میتونه هم برای Raspberry3,4  و هم برای tinker board خیلی خوب و روان اجرا بشه  که در ادامه آموزش میتونید با روش نصب و تنظیمات اولیه اون آشنا بشین.

 


وسایل مورد نیاز برای نصب سیستم عامل


 


دانلود سیستم عاملLinuxfx


مطابق با روند نصب تمامی سیستم عامل ها ابتدا میریم برای دانلود فایل های اصلی که با توجه به نوع برد امبدد میتونید یکی از لینک های زیر رو انتخاب کنید:

خب در ادامه باید بتونیم این فابل ها و سیستم عامل را برای نصب آماده کنیم پس از برنامه معروف   balenaetcher  استفاده میکنیم. اگه این برنامه رو هم ندارید میتونید از لینک زیر داناود کنید به همین سادگی( البته در آموزش بعدی که براتون میخوام بزارم یه برنامه خفن و کاملا کاربر پسند رو معرفی و آموزش خواهم داد پس منتظر آموزش های جدید از من و سایت خوب دیجی اسپارک باشین.) 😉

لینک دانلود برنامه Etcher

بعد از دانلود فایل ها و نصب برنامه balenaetcher  ،نرم افزار مذکور را اجرا میکنیم و طبق دو مرحله ساده با انتخاب فایل نصبی و مموری مورد نظر گزینه Flash!  را انتخاب میکنیم تا نصب سیستم عامل برای مموری انجام شود. نکته : در صورت انتخاب برد رزبری پای یک پیغام هشدار به شما نشان داده میشود که با انتخاب continue  میتونید به ادامه کار برسین یا نرم افزار Rufus  رو برای رزبری جایگزین کنید که در صورت عدم آشنایی با این نرم افزار پیشنهاد انتخاب continue  میباشد. حالا کافیه تا مموری رو در برد امبدد خودمون قرار بدیم و با عشق روشن کنیم ( البته استفاده از آداپتور یادتون نره ).

 

چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد. همچنین اگر ایرادی در کدها و یا مراحل اجرایی وجود دارند می‌توانید از همین طریق اطلاع رسانی کنید. 

 

در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید.

درباره نویسنده

سید محمد عقیق

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۸ دیدگاه