اینترنت اشیا IOT برد Nodemcu جاوا اسکریپت Javascript خانه هوشمند سخت افزار

کنترل وسایل برقی با برد Nodemcu از طریق وب سرور لوکال Webserver

Local-Webserver-with-nodemcu-and-control-relay-digispark
نوشته شده توسط مبین خیاطی

کنترل وسایل برقی با روش‌های مختلفی قابل اجرا است. مثلا در بستر اینترنت اشیا یک امر قابل قبول خواهد بود. وقتی صحبت از اینترنت اشیا می‌شود، ناممکن‌ها ممکن می‌شود. در چند سال گذشته وقتی به کسی اعلام می‌شد، روزی می‌رسد؛ به وسیله‌ی اینترنت می‌توان لوازم را کنترل کرد، برایش خنده دار بود.  ولی امروز به واسطه زیرساخت‌های موجود این موضوع ملموس و دست یافتنی شده است. با یک وب سرور Nodemcu لوکال قصد داریم وسایل برقی را کنترل کنیم. در ادامه این آموزش با مرجع تخصصی اینترنت اشیا به زبان فارسی،دیجی اسپارک همراه باشید.

 


توضیحات وب سرور گرافیکی


در این آموزش یک وب سرور گرافیکی را خواهیم ساخت که به وسیله‌ی شبکه ی لوکال می‌توانید وسایل برقی منزل یا محل کار و … خود را کنترل کنید. یکی از مزیت های این پروژه در حذف کردن سیم‌های متصل به کلید میباشد، یعنی دیگر نیازی به نصب کلید در محل مورد نظر ندارید. توسط گوشی، کامپیوتر، لپتاب، تبلت و … بجای کلید استفاده کنید. مثلا با وارد کردن IP لوکال میتوانید چراغ های خانه را روشن و خاموش کنید. ما در این آموزش با استفاده از برد Nodemcu و رله میخواهیم یک چراغ را روشن و خاموش کنیم.

 


راه اندازی برد Nodemcu


Nodemcu یک برد کنترلی اینترنت اشیا بر پایه تراشه وای فای ESP8266 می‌باشد. توسط تراشه ESP8266 می‌توان به شبکه وای فای Wifi متصل شد و دیتا را بین دستگاه‌های مختلف از طریق اینترنت دریافت و ارسال کرد. از مزیت‌های برد Nodemcu توسط نرم افزار قدرتمند آردوینو Arduino قابل راه اندازی است. برای اینکار کافیست در قسمت تنظیمات برد نرم افزار آردوینو، ESP8266 را نصب و کانفیگ کنید. برای اطلاع از نحوه‌ی نصب و راه اندازی Nodemcu به آموزش زیر مراجعه کنید. پس از نصب ESP8266، در لیست انتخاب بردهای آردوینو، ورژن‌های مختلف با تراشه ESP8266 اضافه خواهد شد. جهت دسترسی به توضیحات دقیق‌تر به آموزش راه اندازی NodeMCU به وسیله‌‌ی آردوینو مراجعه کنید. توضیحات تکمیلی در خصوص راه اندازی برد Nodemcu از مسیر زیر استفاده کنید. و مراجعه به Tool –> Board و انتخاب برد (NodeMCU1.0(ESP-12E میتوانید برای برد NodeMCU برنامه بنویسید.

راه اندازی برد Nodemcu برای کنترل وسایل برقی با وب سرویس لوکال - دیجی اسپارک

 

 


اتصالات مدار وب سرور


اتصالات رله

پایه ی سیگنال (S) رله = پایه ی D0 برد Nodemcu

پایه ی + رله = پایه ی VIN برد Nodemcu

پایه ی – رله = پایه ی GND برد Nodemcu

اتصالات پروژه Nodemcu و لوکال وب سرویس - دیجی اسپارک

 


کتابخانه برد Nodemcu


همانطور که می‌دانید برای راه اندازی هر پروژه‌ای در برد آردوینو نیاز به کتابخانه داریم. در پروژه ی آموزش کنترل لوازم با برد Nodemcu نیز از کتابخانه ESP8266WiFi برای وب سرور Nodemcu استفاده کردیم. دستور استفاده از کتابخانه‌ را ضمیمه کرده‌ام. چنانچه روش نصب کتابخانه در برد آردوینو را نمی‌دانید. از آموزش نصب کتابخانه در برد آردوینو که قبلا توسط یکی دیگر از اسپارکرها نوشته شده است، مراجعه کنید.

#include <ESP8266WiFi.h>

کتابخانه ی ESP8266 (دانلود کتابخانه ی ESP8266)

سریال مانیتور در پروژه کنترل وسایل برقی با Nodemcu وبسرور لوکال - دیجی اسپارک

 


کدهای وب سرور Nodemcu


 

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش

 

دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندس‌های دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید.

 

 

کنترل وسایل برقی با وب سرور لوکال گرافیکی - دیجی اسپارک

 


وسایل مورد نیاز 


 


پروژه و دریافت بن ارسال رایگان


برای دریافت بن خرید از دانشجو کیت، کاربران بایستی با استفاده از وسایل این آموزش، پروژه را اجرا کرده و یا همین پروژه را به صورت امنیتی در بیاورند؛ یعنی هنگام ورود به محیط گرافیکی یک نام کاربری و رمز عبوری درخواست کند که در صورت دسترسی شخص دیگر به رمز مودم ، امکان کنترل لوازم را نداشته باشد. سپس از اجرای کار فیلم گرفته و در شبکه‌های اجتماعی از جمله آپارات و اینستگرام، با هشتگ‌های #دیجی_اسپارک   #دانشجوکیت    digispark    #daneshjookit# منتشر کنند. سپس از طریق بخش نظرات در ادامه همین آموزش، جهت دریافت بن خرید ارسال رایگان به ارزش ۱۲۰۰۰ تومان از دانشجو کیت، لینک را زیر همین پست ارسال کنید.

 

در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید.

 

درباره نویسنده

مبین خیاطی

دانشجوی رشته ی نرم افزار کامپیوتر

حتی تو "غیر ممکن" هم هنوز یه "ممکن" هستش ...

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۱۹ دیدگاه

  • با سلام و عرض ادب و ممنون از برنامه ارائه شده .
    من این برنامه را نصب و اجرا کردم ، بسیار عالی و بدون مشکل کار میکند .
    ولی وقتی که مدتی مثلا برای یک الی دو ساعت که میگذرد آن را امتحان میکنم ، عمل نمیکند یعنی صفحه لود نمیشود !!
    وقتی دکمه ریست دستگاه را میزنم یا دستگاه را روشن و خاموش میکنم ، مجددا فعال شده و کار میکند .
    لطفا راهنمایی فرمایید . باتشکر

    • سلام ؛ خیلی ممنون.
      آیا بعد از گذشت مدتی دستگاه IP را تغییر میدهد یا IP ثابت میماند ؟

      • من IP را تغییر نمیدهم . فرض کنید که به صفحه ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۷ که میروم اتصال برقرار است و دکمه ها نیز به خوبی عمل میکند ، ولی متاسفانه بعد از گذشت مدت زمانی مثل ۱۰ دقیقه یا بیشتر در همان نشانی وقتی دکمه را میزنم عمل نمکند و وقتی صفحه را رفرش میکنم فقط با دایره ای گردان مواجه میشوم که نتیجه ای نیز برایم دربر ندارد . تا اینکه دستگاه را از برق میکشم و یا دکمه ریست آن را میزنم و چند ثانیه بعد از آن مجددا در همان نشانی در دسترس قرار میگیرد و دکمه ها نیز عمل میکنند . لطفا راهنمایی کنید که چرا اینگونه میشود و چه باید انجام دهم که این اتصال همیشه برقرار باشد و دائما قطع نشود . البته وقتی توسط نرم افزار و یا تنظیمات مودم چک میکنم در همین نشانی اتصال برقرار است لیکن صفحه خوانده نشده و دکمه ها عمل نمیکنند .

        • سلام؛
          بنده بعد از پیام شما به مدت ۲ ساعت برد را به لپتاب متصل کردم و طول این مدت تست کردم که کاملا درست کار میکرد.
          و به مدت ۲ ساعت متصل به برق و جدا از لپتاب متصل کردم و تست کردم که باز درست کار میکرد.
          شما لطفا برد را به لپتاب متصل کنید و تست کنید، از طریق سریال مانیتور، عکس تغییرات را در طول مدت تست در همین کامنت ها آپلود کنید تا بررسی شود.

          • با سلام مجدد ، در هنگام کار و اتصال به کامپیوتر مشکلی وجود ندارد ، حتی به مدت دو روز نیز بدون مشکل سیستم کار میکند . به گمانم ایراد از تامین برق باشد . امکانش هست که بفرمایید از چه آداپتوری باید برای راه اندازی ماژول استفاده نمایم ؟ چند ولت و چند آمپر ؟ البته من NodeMcu Base Ver1.0 را نیز از دانشجو کیت خریداری نموده ام که امکان اتصال سوکت آداپتور را نیز دارد…. با تشکر

            • سلام؛
              بله درست است، منبع تغذیه شرط اصلی در اجرای پروژه میباشد و در صورت استفاده از باتری ، با کاهش ولتاژ همراه خواهد بود و در صورت کم بودن ولتاژ، قطع و وصلی همراه خواهد داشت.
              شما به راحتی میتوانید از آداپتور گوشی موبایل که ۵ ولت میباشد استفاده کنید؛ من از آداپتور گوشی که ۵ ولت و ۵۵۰ میلی آمپر است استفاده میکنم و هیچ مشکلی تا امروز پیش نیامده است.

  • سلام .خروجی پایه های nodemcu سه ولت هستند اما ورودی ماژول رله استفاده شده در این آموزش پنج ولت است .ای فشار به برد نمی آورد . اصلا چون ولتاژ کمتر از حد نرمال هست کار میکند. ممنون می شوم راهنمایی کنید

    • سلام؛
      پایه VIN کنار GND خروجی ۵ ولت دارد، میتوانید از آن جهت استفاده از خروجی ۵ ولت استفاده کنید.

    • با سلام
      لوازم مورد نیاز جهت اجرای پروژه در متن آموزش لینک شده است، بررسی نمایید.

  • سلام بنده میخوام سه الی چهار دستگاه را با ماژول های اینترنت اشیا که دما و رطوبت را اندازه گیری می شود و در صورتی که دما و یا رطوبت کمتر از حد مشخص شده ای باشد دستگاه ها از طریق دستوراتی که ماژول اینترنت اشیا میدهد (esp8266 /node mcu) روشن و یا خاموش شود به گونه ای که برنامه نویسی اش کرده ایم ، در دیجی اسپارک همچین اموزش هست که بنده تهیه کنم یا خیر؟
    ماژول رله ۴ کانال در نظر دارم و پروژه برای یک گلخانه کوچک ۲۰ تا ۳۰ متری می باشد و شاید در آینده مقدار نور هم تحت کنترل باشد با توجه به شرایط ، ممنون میشم راهنمایی کنید.

  • سلام
    منظور از وب سرور لوکال، وب سروریه که رو برد nodemcu راه میندازیم یا نه منظور اینه که داخل یک مجموعه روی سرورش وب سرور وجود داره و nodemcu با اون وب سرور ارتباط میگیره از طریق شبکه لوکال ؟

      • خب ی سوال از قابلیت nodemcu دارم:
        این امکان پذیره که روی یک سرور فیزیکی(مثلا لپتاپ خودم) وب سرور راه بندازم nodemcu به عنوان کلاینت به سرور من وصل شه؟ (البته اینو میدونم که میشه از دو تا nodemcu به عنوان کلاینت سرور استفاده کرد) اگ امکان پذیره اموزشش رو اینجا یا جای دیگه سراغ دارید؟

  • سلام وقت بخیر من چطور میتونم با استفاده از بن دانشجو کیت لوازم و کانفیگ های این آموزش رو تهیه کنم؟

  • با عرض سلام
    من قصد دارم در این پروژه به جای ۱ ال ای دی از ۴ ال ای دی استفاده کنم
    به طوری ک هر یک از ال ای دی ها جداگانه کنترل شوند و جداگانه دستور روشن یا خاموش شدن بگیرند
    چه تغییری در کد باید اعمال کنم
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    • با سلام
      برای این منظور بایستی کدها را ویرایش کنید. درخواست شما موردی نیست که بتوانیم از طریق بخش نظرات اصلاحات لازم را اعلام کنیم. بایستی با رعایت اصول برنامه نویسی اقدام به ویرایش کدها کنید.