برد رزبری پای پیکو Raspberry Pi Pico W دقیقا مشابه رزبری پای پیکو است با این تفاوت که تراشه وایرلس تک باند ۲٫۴ گیگاهرتز ۸۰۲٫۱۱n بر روی برد اضافه شده است. با ترکیب تراشه وای فای به برد رزبری پای پیکو پروژه های IOT با بردهای امبدد را میتوانید آغاز کنید. رزبری پای پیکو W از تراشه قدرتمند RP2040 بهره برده است که مشابه رزبری پای پیکو است. در ادامه با مرجع تخصصی رزبری پای به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.
معرفی رزبری پای پیکو Raspberry Pi Pico W
برد رزبری پای پیکو W از تراشه وای فای Wireless (802.11n), single-band (2.4 GHz) و پروتکل امنیتی WPA3 استفاده میکند. ار تراشه وای فای برای ارتباط با شبکه و پلتفرم ها در اجرای پروژه های IOT میتوان استفاده کرد. از پروتکل WPA3 جهت افزایش امنیت رمزگذاری ارتباط را امن سازی میکند. همچنین قابلیت اکسس پوینت تا چهار کلاینت را دارد. تمامی پایه های GPIO در این برد کاملا مشابه رزبری پای پیکو اولیه است و برای راه اندازی و تست تمامی مراحل مشابه است. تنها بایستی از ارتباط وایرلس برای پروژه های خود اقدامات جدیدتری انجام دهید تا ارتباط با اینترنت را برای پروژه های IOT محیا کنید. پورت micro usb مجدد برای این برد در نظر گرفته شده است و حتما بایستی از کابل های اورجینال انتقال دیتا برای ارتباط با برد رزبری پای پیکو W استفاده کنید. رزبری پای پیکو از آنتن داخلی با لایسنس ABRACON بهره برده است. تراشه وایرلس از طریق SPI به میکروکنترلر RP2040 متصل شده است. به دلیل محدودیت هایی که در پین ها وجود داشته است، برخی از پین های وایرلس مشترک هستند. CLK با VSYS به اشتراک گذاشته می شود، بنابراین تنها زمانی که پروتکل SPI در حال انجام نیست می توان VSYS را از طریق ADC خواند. برای بهترین عملکرد بهتر شبکه وایرلس، آنتن باید در فضای آزاد باشد. به عنوان مثال، قرار دادن فلز در زیر یا نزدیک آنتن می تواند عملکرد آن را هم از نظر بهره و هم از نظر پهنای باند کاهش دهد. افزودن فلز زمین شده به طرفین آنتن می تواند پهنای باند آنتن را بهبود بخشد.
- پشتیبانی از میکروکنترلر RP2040 با دو مگابایت حافظه فلش
- دارای رابط وایرلس داخلی تک باند ۲٫۴ گیگاهرتز (۸۰۲٫۱۱n)
- دارای پورت micro usb B برای تغذیه Power
- دارای ۲۶ پایه GPIO
- دارای ۲۳ پایه فقط به صورت دیجیتال
- عملکرد ۳ پایه به صورت ADC
- دارای سه پورت SWD برای دیباگ
ویژگیهای میکروکنترلر RP2040
رزبری پای Pico یک برد توسعه یافته بر پایه تراشه RP2040 است. RP2040 یک پردازنده ی ۳۲ بیتی dual ARM Cortex-M0+ Microcontroller است. تراشه از یک سیلیکون ۴۰nm با ابعاد ۷X7 میلی متری از پکیج QFN-56 SMD است. فرکانس پردازنده ۱۳۳MHz و حافظه SRAM برابر با ۲۶۴KB است. این تراشه فاقد حافظهی EEPROM و FLASH داخلی است و پس از ریست بوت لدر فایرمور را از حافظه فلش خارجی و یا از حافظه SRAM درگاه USB بارگیری میکند.برد رزبری پای پیکو از ۴۰ ردیف پین هدر با استایل ۲۱X51 با ضخامت ۱ میلی متری است. از این ۴۰ پایه ۲۶ پایه منحصرا با ولتاژ ۳٫۳ ولت برای GPIO یعنی پایه های ورودی و خروجی است. از این ۴۰ پایه ۲۳ برای پایه های دیجیتال و ۳ پایه به صورت ADC است. از پایه های دیجیتال برای اتصال سنسورها و ماژول ها با ورودی و خروجی دیجیتال و از پایه های آنالوگ با رابط ADC برای سنسورهای آنالوگ استفاده میشود. دقت داشته باشید تمامی پایه های دارای ولتاژ فیکس ۳٫۳ ولت است.
- پردازنده دو هسته ای با فرکانس Dual-core cortex M0+ at up to 133MHz
- دارای PLL نوسان ساز کنترل شده توسط ولتاژ، مقایسه کننده فاز، تقویت کننده DC و دارای سیستم فیدبکدار جهت هم فاز شدن ورودی با خروجی
- دارای ۲۴۶kb حافظه SRAM
- دارای حافظه فلش خارجی QUAD SPI
- پشتیانی از USB1.1 داخلی
- پشتیبانی از ۳۰ پایه GPIO
- ولتاژ I/O بین ۱٫۸ تا ۳٫۳ ولت
- پشتیبانی از ADC 12 BIT
- دارای ۲XUART
- دارای ۲XSPI
- دارای ۲XI2C
- دارای ۱۶XPWM
- دارای ۱xTIMER با ۴XALARM
- دارای ۱XREAL TIME CLOCK
- دارای ۲XPIO
نکته مهم: ولتاژ کاری پایههای I/O برد Pico W روی ۳٫۳ ولت فیکس شده است.
بررسی پایه های pinout برد pico W
در تصویر زیر پایههای مهم برد رزبری پای پیکو W را مشاهده میکنید.
قابلیت های برنامه نویسی Pico W
برد رزبری پای پیکو PICO W قابلیت برنامه نویسی با C/C++ با نرم افزار ARDUINO IDE دارد. از پورت میکروپایتون Micropython port پشتیبانی میکند. برای کار با میکروپایتون از نرم افزار Thonny IDE و MU Editor میتوانید استفاده کنید. همچنین از پورت Circuitpython برای برنامه نویسی برد هم استفاده میشود. نرم افزار Thonny ide بر روی Raspberry Pi OS و سیستم ویندوز قابل نصب و اجرا است.
تغذیه رزبری پای پیکو Pico W
بهترین روش برای تغذیه برد رزبری پای پیکو W استفاده از پورت micro usb است. همچنین از ظریق پایه VSYS که پایه ولتاژ ورودی با رنج ۱٫۸ تا ۵٫۵ ولت است. پایه VSYS از SMPS یا Switched Mode Power Supply برای تبدیل ولتاژ به ۳٫۳ ولت برای RP2040 بهره میبرد.
پروژه های قابل اجرا با Pico W
برد رزبری پای پیکو W در مقایسه با پیکو اولیه تراشه وای فای دارد و هر پروژه ای که در بستر اینترنت ایده پردازی کنید با این برد قابل اجرا است. پروژه هایی مانند Wireless Weather Station, نمایش داده ها در بستر وب، ارسال و دریافت دیتا به پلتفرم ها، ساخت پروژه هایی که ارسال و فرمان از طریق اینترنت باید انجام شود. برد رزبری پای پیکو قابلیت اتصال ماژول های سری سیمکام SIMCOM، ماژول های GPS NEO را دارد و هر ایده ای که تا به حال در دیجی اسپارک با سری بردهای GPS GSM اجرا شده است با این برد هم قابل اجرا است. در نظر داشته باشید این برد به دو زبان سی و سی پلاس و میکروپایتون برنامه نویسی میشود و پروژه های متنوعی میتوانید پیاده سازی و اجرا کنید.
دانلود فریمور رزبری پای پیکو W
جهت دانلود فریمور رزبری پای پیکو W از طریق لینک زیر اقدام کنید.
https://rpf.io/pico-w-firmware
لینک خرید رزبری پای پیکو W
جهت خرید رزبری پای پیکو Raspberry Pi Pico W کلیک کنید.
چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریعترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد. همچنین اگر ایرادی در کدها و یا مراحل اجرایی وجود دارند میتوانید از همین طریق اطلاع رسانی کنید.
با سلام و احترام
یک مشاوره خدمتتون داشتم.
روتر من از openwrt پشتیبانینمیکنه،نیازدارمبرای راه اندازی اینکار از رزبری پای استفاده کنم.ولی برام مهمه رزبری پای با پورت Ethernet گیگابیت باشه،و اینکه من هر چی رزبری پای دیدم فقط یک پورت داره،نمیدونم باید با تبدیل usb3 به پورت گیگابیت قدام کنم یا از راه hat
میشه ارزون ترین رزبری پای که این ویژگی هارو داره بهم معرفی کنید؟
تشکر از شما
با سلام
باید حتما از مبدل استفاده کنید.