تکنولوژی

آر اس اس چیست؟ (RSS)

آر اس اس چیست؟ (RSS) - دیجی اسپارک
نوشته شده توسط اروند طباطبایی

در این مقاله می خواهم در مورد اینکه آر اس اس ها چه می باشند و چگونه کار می کنند و هدف از ارسال آنها چیست ، به بررسی بپردازم. می‌توان آر.اس.اس «RSS» را مخفف کلمه Really Simple Syndication به معنی «تشکیل ارتباط های بسیار ساده» یا Rich Site Summary «دست یابی سریع و غنی به خلاصه مطالب سایت» معنی کرد. در ادامه با دیجی اسپارک همراه باشید.

ایده آر.اس.اس به سال ۱۹۹۵  بر می گردد. که یکی از مسوولان شرکت Apple برای اولین بار آن را پایه گذاری کرد البته هدف او تسهیل یک سری از امور شخصی برای پروژه های شرکت بود. شرکت Netscape در سال ۱۹۹۹ RSS را رسمآ پایه گذاری کرد و سعی کرد در مرورگر خود به اجرا بگیرد که موفقیت زیادی در آن بدست نیاورد به مرور زمان این فرمت داده که بر پایه زبان XML است توسط شرکت های مختلف کامل شد. و در حال حاظر به «RSS  ۲٫۰» امروزی تبدیل شده است.

 

آر.اس.اس فایلی با فرمت خاص (XML) می باشد که شامل آخرین عناوین سایت های خبری، وب سایت ها ، وبلاگ ها و دیگر سایت ها می باشد. در واقع آر.اس.اس فرمتی برای خروجی اطلاعات از سایت به مشترکین اش است.

چنانچه سایتی به سرویس آر.اس.اس مجهز باشد؛ با به روز شدن سایت فایل آر.اس.اس آن به طور خودکار به روز می شود. یا به عبارت دیگر یک سیستم آگاهی دهنده ی ساده است که بلافاصله بعد از آپدیت وبسایت و ارسال مطلب جدید مشترکان وبسایت را از این مساله با خبر میکند! محتویات فایل‌های آر.اس.اس را می‌توان به کمک نرم‌افزارهای مخصوص و یا سایت‌هایی که این امکان را فراهم می‌کنند مشاهده کرد.

 

آر.اس.اس چه مزایایی دارد؟

با گسترش روز افزون وب، دستیابی به محتوای مورد نیاز و به روز کار مشکل و زمان بری است. آر.اس.اس به کمک شما می آید. آر.اس.اس این امکان را می دهد که به راحتی و بدون نیاز به مشاهده روزانه سایت های مورد علاقه، از محتوا و به روز رسانی های آن ها مطلع شوید. وظیفه اصلی آر.اس.اس قابل دستیابی کردن اطلاعات و صرفه جویی در زمان است.

 

فرض کنیم شما به چندین وب سایت یا وبلاگ علاقه مند هستید و هر روز مطالب آن ها را دنبال می کنید و باید تک تک صفحه ها را چک کنید و ممکن است تعدادی از آنها را نخوانید. در صفحات متعدد مرورگر خود گم می شوید و در نهایت از رسیدن به هدف اصلی که خواندن مطالب مورد علاقه است باز می مانید. هر روز باید مدتی را صرف لود شدن قالب گرافیکی سایت ها کنید که ارزشی برای شما ندارند و تکراری شده اند ، فقط پهنای باند از دست میدهید… باید تبلیغات سایت ها را تحمل کنید؛ خوب حالا میخواهید همه این دردسر ها برای همیشه تمام بشود؟

آر.اس.اس اینجا به کمک تان می آید. البته در قسمت خوراک آر.اس.اس سایت مورد نظر کلیک می کنید و فقط کافیست لینک آنرا در مرورگر تان اجرا کنید تا برنامه خبرخوان شما آن را به لیست سایت هایی که شما آنها را دنبال میکنید اضافه کند. از این به بعد لازم نیست هر روز وارد سایت مورد نظر شوید تا مطالب آن را بخوانید فقط برنامه خبرخوان خود را اجرا میکنید و آن برنامه با سرعت ده ها برابر فقط مطالب جدید را به شما نشان میدهد. در اینجا چنانچه شما به مطلبی برخوردید که به خواندن آن علاقه داشتید ، یک کلیک ساده شما را به آن مطلب می رساند.

 

 

خوب مساله بعدی این است که آدرس خوراک هر سایت را از کجا پیدا کنیم؟

در اکثر سایت ها و وبلاگ ها آیکون آر.اس.اس (RSS) را در گوشه ای از سایت مشاهده میکنید. همچنین اگر از مرورگر کروم یا فایرفاکس یا اپرا استفاده می کنید می توانید در قسمت تنظیمات آن گزینه «RSS» را فعال کنید و پس از آن با کلیک کردن بر روی آیکن آن فید سایت را به خبرخوان خود اضافه کنید. اضافه میکنم که خبرخوان ها برنامه هایی هستند که اطلاعات بدست آمده از این فید ها را به شما نمایش میدهند. همانطور که برای گوش کردن MP3 یا دیدن فایل تصویری می توانید از برنامه های مختلفی استفاده کنید. برای فید هم صدها برنامه وجود دارد.

 

RSS Reader چیست؟

RSS Reader یک نرم افزار RSSخوان الکترونیکی‌است. البته نرم افزارهای بسیاری در این زمینه وجود دارند که می توان با دانلود‌ آنها RSS خواند. هرچند مرورگر اینترنت اکسپلور ویندوز هنوز به این سیستم مجهز نشده اما مایکروسافت قول داده در ویندوز ویستا چنین امکانی را برای کابران فراهم کنند.

 

 کاربردهای اصلی RSS دو مورد زیر هستند:

–   نمایش تازه ترین عناوین وب سایت های دیگر در وب سایت خود و یا بالعکس ( اشتراک مطالب جدید)
– دریافت جدید ترین مطالب سایت های مورد علاقه با استفاده از نرم افزار های ویژه ( وبگردی با کارآیی بیشتر)

مبنای توسعه RSS و یا امکانات مشابه این است که وب سایت های مختلف موجود اطلاعات خود را با قالب خاص خود نمایش می دهند.

از RSS استفاده کنید و از آن لذت ببرید.

درباره نویسنده

اروند طباطبایی

بنیانگذار دیجی اسپارک: اولین مرجع تخصصی امبدد سیستم به زبان فارسی / کارشناس سئو و تولید محتوا

هرچه می آموزم میبینم که خیلی کم آموختم. علاقه به رباتیک و تکنولوژی دارم. امیدوارم بتونم دانشی را که آموخته‌ام، به روش‌های مختلفی به کاربران علاقمند منتقل کنم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه