امروزه طراحی و تولید رباتها توانسته است در بسیاری از امور زندگی به یاری ما بشتابد و ما را در امور زندگی یاری دهد. تولید رباتها جایگاه ویژهای دارند و روز به روز با پیشرفت تکنولوژی مردم را به خود جذب میکنند و این امر سبب دلگرمی محققان و تولید رباتهایی با کاربردهای مختلف میشود که در ادامه در دیجی اسپارک به معرفی ربات احتراق SHOOTS میپردازیم.
محققان دانشگاه هاروارد با استفاده از مواد نرم و مواد سخت رباتی طراحی کردهاند که با مشتعل شدن مواد نرم درون آن میتواند حرکت کند. روزنامه هاروارد ادعا میکند طراحی جدید یک راه حل تازه برای به چالش کشیدن مهندسین ارائه میدهد که تولید ربات نرم نیاز به ادغام مواد سخت و نرم دارد.
چشم انداز تولید رباتها به روی رباتهای نرم متمرکز است به طوری که موادی سخت درآن وجود نداشته باشد.اما به دلایل علمی، رباتهای نرم به طور معمول از برخی اجزای سفت و سخت مانند باتری و کنترل الکترونیک ساخته شدهاند.این ربات یک نمونه از ربات تولیدی حاصل از ادغام اجزای سفت و سخت با بدن نرم از و استفاده ازخواص مواداست. ولی انتقال ناگهانی تولید ربات سخت به ربات نرم سبب بوجود امدن یک نقطه شکست میشود.
ربات احتراق طراحی شده دارای دو بخش اصلی است: یک بدن مثل پیستون نرم با سه پا، ماژول هسته سفت و سخت که حاوی اجزای قدرت و کنترل ربات است.ماژول هسته توسط یک سپر نیمه نرم که از پرینتر سهبعدی ساخنه شده است محافظت میشود.
برای شروع ربات بادهای پنتونیک پای خود رادر همان جهت حرکت تخلیه میکند وسپس بوتان و اکسیژن درون محفظه مخلوط شده و مشتعل میشود که این انفجار باعث حرکت ربات میشود.
کاهش سختی رباتها نشان میدهد این رباتها فرازها و فرودهای زیادی رابرای ادامه نسل طی کردهاند واین نه تنها به پایداری انها کمک نمیکند بلکه نتایج قابل توجه ای را برای محققان تولید ربات نرم تولید میکند.
طراحی جدید مطرح شده در رباتیک نرم برای نشان دادن پتانسیل چاپ ۳Dاست. روشهای سنتی ساخت پرینترهای سهبعدی از جمله روش :قالبهای سفارشی و مونتاژ چند مرحلهای، به وضوح پر هزینه و آرام است.
افزایش سطح مواد سازگار با پرینترهای سهبعدی به مهندسان این فرصت را میدهد تا با طراحی سریعتر نمونههای جدید زودتر بستر تولید پرینترهای سهبعدی را فراهم آورند.
یکی از اعضای تیم تحقیقاتی هاروارد Woodمیگوید:رباتیک نرم رشتهای پویا است و اضافه شدن خاصیت چاپ سهبعدی یکی از چیزهایی است که برای انجام آن راه حل علمی وجود دارد.