دنیای پزشکی همگام با دنیای علم حرکت کرده است و به حل مشکلات در حیطه خود پرداخته است. شاید سالها پیش در بیمارستانها با مشکل جدی پیوند عضو روبرو بودیم ولی خوشبختانه با پیشرفت علم این مشکلات تا حدودی حل شده است ودانشمندان با استفاده از فناوریهای مختلف به رفع این مشکل پرداختهاند. اخیرا شاهد تولید اعضای مصنوعی با دقت بالا توسط فناوریهای چاپ سهبعدی هستیم. و امروز نیز در دیجی اسپارک به معرفی قلب مصنوعی تولید شده با فوم الاستومر میپردازیم.
گرچه فومها قابلیتهای استفاده بسیاری دارند ولی به تازگی محققان دانشگاه کرنل با استفاده از این فومها به تولید قلب مصنوعی پرداختهاند. این فوم شبیه به فوم استفاده شده در تشک خواب است و میتواند با هزینهای اندک قابلیت بالایی را در اختیار بیمار قرار دهد.
این فوم که دارای قابلیت ورود و خروج مواد است و میتواند مایعات را درون خود به گردش درآورد دارای عملکردی شبیه قلب انسان است و همچنین دارای منافذی است که باعث حرکت مایع درآن خواهد شد. این فوم دارای قابلیت پمپاژ نیز هست و میتواند تا ۶۰۰ درصد وضعیت قبلی کشیده شود.
همچنین جنس این فوم با مواد زیست محیطی سازگار است و با توجه به استفاده از فناوری چاپ سهبعدی این فوم میتواند در حالت مایع برای چاپ سه بعدی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
برای انتقال بهتر مایعات و حرکت مواد درون قلب قسمت بیرونی این قلب را با پوسته نازکی از فیبرکربن/سیلیکون قابل انعطاف پوشاندهاند و تغیر در میزان مواد پوشاننده این قلب میتواند سبب استفاده از آن در قسمتهای مختلف شود.
دانشمندان مدعی هستند فرایند طراحی قلب انسان بسیار ساده است و با استفاده از این تکنولوژی میتوانند با ساخت اعضای مختلف با توجه به نیاز افراد مختلف بپردازند.
همچنین دانشمندان ساخت دست مصنوعی با استفاده از فوم را نیز آغاز کردهاند. این فوم درحال حاضر منتظر دریافت تاییدیه از FDA است.