اینترنت اشیا IOT برد ویموس Wemos

کنترل اشیا با برد Wemos از طریق صدا با Google Assistant و IFTTT

Arduino Wemos-Google-assisstant--Digispark
نوشته شده توسط آرش کدخدایی

دستیار صوتی گوگل Google Assistant به همانقدر بالغ و کارآمد شده است؛ که نیازهای امروزمان را پاسخ دهد. ولی در خود گوگل این نیازها فقط به صورت یک ارسال و دریافت صوتی است و عملا رفتار فیزیکی انجام نخواهد داد. به عنوان مثال هرگز نمی‌توانید با فرمان صوتی به گوگل، در منزل را باز کنید. یا مایکروفر را برای گرم کردن غذا روشن کنید. در این آموزش جذاب و با حال با یک برد ۱۵ هزار تومانی، این کار را انجام می‌دهیم. در ادامه این آموزش ارتباط آردوینو با دستیار صوتی گوگل Google Assistant قصد داریم از طریق صحبت با Google Assistant اشیا را کنترل کنیم. کلیه مراحل به صورت تصویری توضیح داده خواهند شد، پس با حوصله مراحل را دنبال کنید. در ادامه با مرجع آموزش اینترنت اشیاء به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.

 


روش اجرای پروژه


 قبل از شروع به تنظیمات نیاز داریم یک آدرس اینترنتی یکتا برای هر وسیله که می‌خواهیم کنترل کنیم داشته باشیم. آموزش مربوط به این بخش قبلا با عنوان کنترل اشیا از طریق اینترنت برد Wemos با تنظیمات DNS و IP استاتیک در وب‌سایت دیجی اسپارک منتشر شده است. تنظیمات مربوطه را از لینک مشخص شده انجام دهید. سپس به ادامه این بخش بپردازید. طبق آموزش قبلی، آدرس‌های زیر برای کنترل رله به کار رفته بودند که ما در این آموزش از آن استفاده می‌کنیم:

http://hostname.domain:port/url?switch=1

http://hostname.domain:port/url?switch=0

 

کنترل اشیا با برد Wemos از طریق صدا با Google Assistant و IFTTT-دیجی اسپارک


شروع کار با اپلیکیشن IFTTT


 

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش

 

دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندس‌های دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید.

 

 

کنترل اشیا با برد Wemos از طریق صدا با Google Assistant و IFTTT- دیجی اسپارک

 

Say a simple phrase: با گفتن یک جمله ساده این مورد اجرا میشود.

Say a phrase with a number: با گفتن جمله داری یک عدد خاص این مورد اجرا می‌شود. می‌توان این عدد را استخراج و در قسمت That از آن استفاده کرد.

Say a phrase with a text ingredient: با گفتن جمله دارای یک متن خاص این مورد اجرا می‌شود. می‌توان این متن را استخراج و در قسمت That از آن استفاده کرد.

Say a phrase with both a number and a text ingredient: این گزینه ترکیب دو گزینه قبلی است.

 

انتخاب ما در این آموزش گزینه اول یعنی Say a simple phrase است. ولی بسته به هر پروژه ای می‌توانید از بقیه گزینه‌ها استفاده کنید. حال موارد خواسته شده؛ شامل جمله‌ای که می‌گویید تا دستور اجرا شود و پاسخ Google Assistant را جهت ارتباط آردوینو با دستیار صوتی گوگل Google Assistant پر کنید.

کنترل اشیا با برد Wemos از طریق صدا با Google Assistant و IFTTT - دیجی اسپارک

 

پس از ذخیره کردن موارد بالا، به قسمت That می‌رویم. در این قسمت Webhooks را انتخاب می‌کنیم. این سرویس به ما اجازه می‌دهد تا بتوانید به هر آدرسی درخواست HTTP ارسال کنیم. مانند تصویر زیر دو گزینه مربوطه مشخص شده است.

کنترل اشیا با برد Wemos از طریق صدا با Google Assistant و IFTTT - دیجی اسپارک

پس از انتخاب گزینه بالا، تصویر زیر نمایان می‌شود.

کنترل اشیا با برد Wemos از طریق صدا با Google Assistant و IFTTT - دیجی اسپارک

اگر قبلا Webhooks را کانکت نکرده اید از شما خواسته می‌شود که کانکت شوید و به مرحله بعد بروید. حال Make a web request را انتخاب کنید و فرم را بر اساس توضیحات زیر پر کنید.

کنترل اشیا با برد Wemos از طریق صدا با Google Assistant و IFTTT - دیجی اسپارک

 

URL: آدرسی که می‌خواهید با گفتن متن اجرا شود. در اینجا از آدرس‌هایی که در آموزش قبلی ساخته بودیم استفاده شده است.

Method: در این آموزش روی متد درخواست بحث نمی‌کنیم و آن را روی GET تنظیم می‌کینم.

Content Type: روی این مورد هم بحث نمی‌کنیم و آن را روی Text/plain تنظیم می‌کنیم.

Body: روی این قسمت هم بحث نمی‌کینم و آن را خالی رها می‌کنیم!

 

حال مراحل را به اتمام برسانید. با توجه به لینک‌هایی که ما در آموزش قبلی ساختیم، نیاز است دو سناریو، یکی برای روشن شدن و یکی برای خاموش شدن، طراحی کنیم. تبریک! شما موفق شدید ارتباط آردوینو با دستیار صوتی گوگل Google Assistant برای فرمان به برد آردوینو Arduino را اجرا کنید. حال می‌توانید از طریق گفتن جمله‌ای که مشخص کرده‌اید به Google Assistant پروژه‌تان را آزمایش کنید. از این طریق چنانچه واژه یا جمله مربوطه با موارد تنظیم شده، همخوانی داشته باشند و از همان اکانت مربوطه ارسال شده باشند، برد آردوینو Arduino اجازه عبور می‌دهد. سپس یک وسیله برقی مانند در ورودی منزل، یا چراغ اتاق و… کنترل می‌شود. در ادامه به ویدیو زیر توجه کنید.

 


چند نکته ارتباط آردوینو با دستیار صوتی گوگل Google Assistant


  • برای استفاده از سرویس Google Assistant در گوشی اندرویدی برای فعالسازی باید وارد نرم افزار گوگل شوید و در قسمت تنظیمات، بخش Google Assistant را فعال کنید. برای استفاده از آن کافیست کلید هوم گوشی هوشمند را چند ثانیه نگه دارید و صحبت کنید.
  • شما می‌توانید از نرم افزار Google Allo به صورت متنی از Google Assistant استفاده کنید.
  • همچنین سرویس Google Assistant بر روی ساعت‌های هوشمند دارای Android Wear و همچنینGoogle Home نیز قابل استفاده است.
  • متاسفانه در حال حاضر گوگل یک امکان بسیار مفید را برای کاربران ایران بسته است. آن پیاده سازی Google Assistant بر روی Raspberry Pi می‌باشد.

 

ارتباط آردوینو با دستیار صوتی گوگل Google Assistant - دیجی اسپارک

 

پاکنون میتوانید کار‌های بسیار جالبی با این ترفند انجام دهید و لذت ببرید. چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد.

در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید.

 

درباره نویسنده

آرش کدخدایی

یک تازه کار علاقه مند به تکنولوژی :)

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۶۲ دیدگاه