یکی از کاربردیترین بردها در پروژههای اینترنت اشیا، Esp8266 میباشد. بردهای Nodemcu با تراشه ESP8266 به واسطه ایجاد ارتباط وای فای با انواع روترها و اکسس پوینتها، همچنین قابلیت MCU یعنی پردازش بخشی از اطلاعات سنسورها، کاملا انتخاب مناسبی هستند. البته در بحث انتخاب برد مناسب برای پروژههای IoT به چند عامل باید توجه کرد. در صورت وجود اینترنت وای فای در محل مورد استفاده، انتخاب بردهای ESP8266 مناسب خواهد بود. پیش از این در دیجی اسپارک چند پروژه کاربردی با برد ESP8266 اجرا کردیم. سوالی که اکثر کاربران از بنده میپرسیدند، این بود که اگر وای فای قطع شد چه کنیم؟ آیا امکان این وجود دارد که همزمان به چند وای فای متصل شود؟ در آموزش اتصال برد Nodemcu با تراشه ESP8266 به چند مودم به این سوال بسیار مهم پاسخ خواهم داد. در ادامه این آموزش با مرجع تخصصی اینترنت اشیا به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.
سناریو استفاده از برد Nodemcu
پیش از شروع آموزش یک سناریو را باهم مرور میکنیم. سانحه پلاسکو را به یاد بیاورید. تصور کنید که هر طبقه از ساختمان پلاسکو توسط ۶ برد Nodemcu با سنسورهای گاز مانند سنسور گاز MQ2 و دما رطوبت DHT22 مجهز شده بودند. تمامی این بردها پارامترهای دما رطوبت و غلظت گاز Co2 محیط را در بازه ۴ دقیقه یکبار به سرور ارسال میکردند. سرور موظف شده که پارامترهای هر برد را در بازه ۴ دقیقهای دریافت کند. حال اگر پارامتر یکی از بردها ارسال نشود، سرور ارور دریافت میکند. لزوما ممکن بوجود آمدن تداخل در مدیریت میشود. این عدم ارسال میتواند در اثر قطع شدن اینترنت بوجود آمده باشد. یکی از راههای بالابردن قابلیت اطمینان سیستم، عدم قطع ارتباط یک Node با سرور میباشد. از اینرو بجای اینکه هر کدام از بردهای Nodemcu به یک روتر، وای فای یا اکسس پوینت متصل باشند. به ۳ الی ۴ مودم دسترسی داشته باشند. تا در صورت قطع شدن اینترنت اول، از اینترنت دوم استفاده کند. با قطع شدن اینترنت دوم از اینترنت سوم و به همین ترتیب، هرکدام که دچار مشکل شوند، از دیگری کمک خواهد گرفت. در این روش فقط با قطع شدن وای فای Wifi برد فرمان جستجوی مجدد را میدهد. همین که ارتباط با شبکه وای فای قطع شود، برد Nodemcu به سراغ کانکشن بعدی میرود. با این روش ساده میتوان قابلیت اطمینان سیستم را بالا برد. از اینرو به هنگام بروز حادثه، در زمان مناسب اطلاع رسانی صورت خواهد گرفت.
کد اتصال برد Nodemcu به چند مودم
کدهای زیر را در کامپایر آردوینو Arduino IDE منتقل کنید. دقت کنید که نوع برد را درست انتخاب کرده باشید. توضیحات مورد نیاز در کدها به فارسی نوشته شده است.
محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش
دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندسهای دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید. |
پس از آپلود کدها روی برد Nodemcu با تراشه ESP8266 ، سریال مانیتور را باز کرده و بادریت را روی ۱۱۵۲۰۰ تنظیم کنید. سپس با تصویر زیر روبرو خواهید شد. برد Nodemcu من به اولین کانکشن با اسم Arvand متصل شده است. سپس ارتباط وای فای را قطع کردهام و برد Nodemcu به کانکشن دوم یعنی Irancell-TD… متصل شده است. مجددا کانکشن ایرانسل هم قطع کردهام و همانطور که در سطر سوم تصویر زیر مشاهده میکنید، مجددا به کانکشن اول متصل شده است. بعد از آن مجددا کانکشن اول را قطع کردهام و همانند سطر چهارم برد در حال جستجو برای کانکشن دیگری است.
ساده نویسی کد اتصال به چند مودم
همانطور که در کدهای بالا مشاهده میکنید، در ۳۹ سطر کدنویسی، برد Nodemcu را به سه وای فای محلی متصل کردیم. با توجه به اینکه در اجرای پروژههای اینترنت اشیا، ممکن است با کمبود حافظه مواجه شویم. نیاز است که کدهای توسعه داده شده را کمی سادهتر کنیم. در کدهای زیر همان فعالیت بالا انجام میشود. برد Nodemcu فقط با ۲۰ سطر کدنویسی به ۳ شبکه وای فای محلی متصل خواهد شد.
محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش
دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندسهای دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید. |
برای این منظور تابع monitorWiFi() را از داخل کدها برمیداریم. سپس تابع wifiMulti.run() را درون یک loop() قرار میدهیم. پس از آپلود و اتصال وای فای به شبکه، سریال مانیتور را باز کنید. مجددا بادریت را روی ۱۱۵۲۰۰ قرار دهید. با تصویر زیر روبرو خواهید شد.
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، برد Nodemcu بر پایه ESP8266 به اولین کانکشن دردسترس یعنی اکسس پوینت Arvand متصل شده است. سپس اطلاعات dhcp را نمایش میدهد. سپس این کانکشن را از دسترس خارج میکنم. همانند تصویر زیر مشاهده میکنید که در جستجوی اکسس پوینت بعدی است. سپس موارد را مجددا پس از برقراری اتصال به وای فای نمایش خواهد داد.
چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریعترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد. همچنین اگر ایرادی در کدها و یا مراحل اجرایی وجود دارند میتوانید از همین طریق اطلاع رسانی کنید.
پروژه و دریافت بن ارسال رایگان
برای دریافت بن خرید از دانشجو کیت، کاربران بایستی با استفاده از وسایل این آموزش، پروژه را اجرا کرده و یا حتی مدار جدیدی تعریف کنید. سپس از اجرای کار فیلم گرفته و در شبکههای اجتماعی از جمله آپارات و اینستگرام، با هشتگهای دیجی_اسپارک دانشجوکیت digispark daneshjookit منتشر کنند. سپس از طریق بخش نظرات در ادامه همین آموزش، جهت دریافت بن خرید ارسال رایگان به ارزش ۱۲۰۰۰ تومان از دانشجو کیت، لینک را زیر همین پست ارسال کنید.
در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید.
استاد پروژه بسیار کاربردی بود. ممنونم از این کدها توی پروژه تلگرام هم میشه استفاده کرد؟
سلامت باشید، بله کلا با این روش میتوانید در هر پروژهای که از برد ESP8266 استفاده میکنید، اطلاعات چند مودم را در کدها وارد کنید.
سلام من میخواستم یک ماژول بسازم که آیفون تصویری رو به گوشی از طریق اینترنت اشیا وصل کنه میشه کمکم کنید
با سلام
پیاده سازی چنین موردی کار سادهای نیست. از اینرو امکان رسیدگی از این بخش وجود ندارد.
سلام
برای اینکه اطلاعات اکسس پوینت های بیشتری وارد کنیم چه باید کرد؟
سلام
اگر منظور شما تعدادی بیش از ۳ مودم یا اکسس پوینت میباشد. مشکلی ندارد، بستگی به پروژه خواهد داشت. در این کدها بنده از ۳ نمونه استفاده کردهام. شما میتوانید به دلخواه این کدها را توسعه دهید.
سلام بر استاد عزیز
آیا برای استفاده در ماژول esp8266 ورژن ۷ هم امکان استفاده دارد؟ چون بنده یه سری کد بود مربوط به ورژن ۱ نتونستم روی این ورژن استفاده کنم.
با سلام
تا جایی که بنده اطلاع دارم اکثر کدها یکسان هستند. البته بسته به کتابخانه مورد استفاده هم دارد. این آموزش روی اکثر بردهای ESP8266 کارایی خواهد داشت.
درود بر استاد عزیز
آیا این کدها روی wemos هم جواب میدهد؟ اگر جواب میدهد کار خاصی باید انجام دهیم؟
با سلام
بله، مشکلی نخواهد داشت. ولی به صورت کلی با کدهای این آموزش میتوانید اطلاعات چندین مودم یا اکسس پوینت را برای اتصال، درون کدها قرار دهید.
خیلی بده که نمیشه کد هارو دید وکسی هم پول نمیده ببینه
با سلام و تشکر از شما
در حال حاضر برای استفاده از آموزشها به این روش بایستی عمل کنید.
سلام
کاربردی و عالی
ممنونم آقای طباطبایی
با سلام
از توجه شما ممنونم
با سلام ممنون در خصوص اموزش خوبتان یک سوال اگر node به یک شبکه وصل باشد و اینترنت آن قطع شود ایا به شبکه دیگر اتوناتیک وصل خواهد شد که مجددا اتصالش را با نت بر قرار کند
سلام و تشکر از شما
احسنت سوال مناسبی مطرح کردید. خیر در این آموزش فقط اگر وای فای قطع شود، در جستجوی شبکه بعدی قرار میگیرد.
پس یعنی nodemcu در صورت قطعی شبکه اولی خودش مجددا شبکه دوم تعریف شده را جایگزین می کند و کانکات خواهد شد
سلام مجدد
بله همینطور است.
سلام من اشتراک را خریده ام ۲۴ ساعت هم گذشته است ولی ورد پرس من برای مقاله گذاشتن فعال نشده
با سلام
لطفا با همان ایمیلی که روز گذشته ثبت نام کردهاید از طریق لینک ارسال نوشته وارد شوید.
سلام با تشکر از آموزش های عالیتون
من یک مشکلی دارم node mcu من با ساده ترین برنامه ممکن هم به wifi وصل نمیشه مشکل از کجاست ؟
با سلام و تشکر از شما
لطفا مشکل را کامل و شفاف بیان کنید تا امکان بررسی و راهنمایی وجود داشته باشد.
سلام
آموزش کاربردی و جالبی بود. سپاس از زحمات شما، فقط اینکه من جایی پروژه را اجرا کرده ام و میخواهم وقتی اتصال شبکه قطع شد، به شبکه دوم و اگر دوم قطع شد به شکبه سوم و به همین صورت پیش بره چه کار باید بکنم؟
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، در این آموزش روش اضافه کردن چندین روتر آموزش داده شده است. ولی به صورت پیش فرض زمانی که اولی از دسترس خارج شود، به دومی متصل میشود. ولی ربطی به قطعی اینترنت ندارد.
سلام این ماژول با استفاده از برد اردینو مورد استفاده قرار میگیرد
با سلام
بنده متوجه سوال شما نشدم، لطفا کامل و دقیق سوالتان را مطرح کنید تا امکان پیگیری وجود داشته باشد.
سلام، من برنامه را روی esp8266 آپلود می کنم، مقادیر نام مودم و رمز عبور را وارد می کنم اما نه به مودم متصل می شود و نه IP در سریال مانیتور نمایش می دهد، مشکل کجاست؟
با سلام
بادریت را بررسی کنید و سپس نتیجه را اعلام کنید.
با سلام و تشکر بابت سایت و مطالب مفیدتون
۱) آیا میشه برنامه فلش nodemcu رو قفل کرد دوباره بازخوانی نشود؟ مثل میکرو های avr و stm
۲) برای ثبت نام توی سایت هیچ گزینه ای رو پیدا نکردم میشه راهنمایی کنید؟
ممنون
با سلام و تشکر از همراهی شما
۱- نیازی به این کار نیست.
۲- بالای سایت گزینه خرید اشتراک را کلیک کنید.
سلام
چطور میشه برنامه فلش esp8266 رو مثل میکرو avr یا stm قفل کرد؟
با سلام
برای این منظور کتابخانه وجود دارد ولی نیازی به انجام چنین کاری وجود ندارد.