آردوینو

بررسی پربازدیدترین مطالب منتشر شده توسط اسپارکرها در سال ۹۹

نوشته شده توسط معین صابری

اکنون که نگارش این مطلب انجام می شود، به پایان سال ۱۳۹۹ کمتر از ۶ روز باقی مانده است. در این سال مطالب آموزشی بسیار زیادی در دیجی اسپارک منتشر گردید. این مطالب شامل آموزش های پایه ای الکترونیک و برنامه نویسی و همچنین پروژه های کاربردی نیز می شود. همچنین، بخش مهمی از آموزش ها به راه اندازی سنسورها، بردها و ماژول های متنوع و جدید پرداخته است. در این نوشتار به بررسی مهم ترین و پربازدیدترین آموزش های منتشر شده در سال ۹۹ می پردازیم. این آموزش ها گستره مختلفی از کاربردها را دربر می گیرد. بنابراین، در ادامه با مرجع تخصصی آردوینو به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.

 


آموزش های مرتبط با انتشار ویروس کرونا


در یکسالی که از شیوع ویروس کرونا می گذرد، ایران و کلیه کشورهای جهان با این ویروس درگیر شده اند. این ویروس سبب شده تا افراد بسیار زیادی در سرتاسر جهان، جان خود را از دست بدهند. از دیگر مشکلات این ویروس به آسیب های اقتصادی و تعطیلی بخش مهمی از کسب و کارها می توان اشاره نمود. همچنین این ویروس سبب ایجاد فشار کاری بسیار زیادی بر روی کادر درمان شده است.

پروژه های مربوط به covid19

 

یکی از راه های جلوگیری از شیوع این ویروس، شست و شوی مداوم دست هاست. این موضوع در ادارات، اماکن عمومی، رستوران ها و … بسیار مهم است. به همین منظور، در آموزشی، به طراحی و پیاده سازی یک سیستم مایع ریز کیت کرونا پرداخته شده است. در این آموزش، به کمک برد آردویینو UNO، ماژول فاصله سنج SRF و یک سرو موتور، سیستم مایع ریز اوتوماتیک پیاده سازی شده است.

ساخت مایع ریز اوتوماتیک کیت کرونا با آردوینو

 

این آموزش علاوه بر شرح کامل، قدم به قدم مراحل اجرایی را بیان کرده است. با کلیک بر روی لینک زیر، می توانید آن را مطالعه کنید. لینک آموزش ساخت مایع ریز اوتوماتیک کیت کرونا با آردوینو و سنسور فاصله سنج در ادامه آموزش های مرتبط با شیوع ویروس کرونا، به کیت تب سنجی می پردازیم. همانطور که مطلع هستید، یکی از علائم اولیه ویروس کرونا، بالا بودن دمای بدن است. به همین منظور، تب سنجی امری مهم در تشخیص افراد مشکوک به ابتلا، به شمار می رود. در آموزشی دیگر، به طراحی و پیاده سازی کیت تب سنجی کرونا، پرداخته شده است.

کیت تب سنج کرونا با استفاده از آردوینو

 

در این آموزش، به کمک برد آردوینو و سنسوردمای DS18B20 ضدآب به همراه کابل، دمای فرد سنجیده شده و بر روی نمایشگر OLED نشان داده خواهد شد. از آنجاییکه توضیحات این آموزش به صورت کامل و قدم به قدم است، شما می توانید در زمان بسیار کمی، اقدام به طراحی و پیاده سازی کیت تب سنجی نمایید. همچنین در صورت وجود هرگونه سوال و یا ابهام، نظر خود را در انتهای همان مطلب به صورت کامنت، مطرح کنید. لینک آموزش کیت تب سنج کرونا با استفاده از آردوینو Arduino و دماسنج Thermometer

 


آموزش های مرتبط با سیستم های نظارتی-حفاظتی


یکی از دغدغه های صاحبان مشاغل و شرکت ها، مقابله با سرقت و ورودهای غیر مجاز است. علاوه بر این، سرقت از منازل و خودروها یکی از مخاطرات زندگی نیز به شمار می رود. با پیشرفت فناوری و ظهور ابزارهای جدید، می توان تا حد بسیار زیادی، اموال را در برابر سرقت، محافظت نمود. یکی از ابزارهای بسیار کاربردی در مقابله با سرقت، دوربین های مدار بسته هستند. این دوربین ها علاوه بر قابلیت ذخیره تصاویر در حافظه، می توانند فیلم و یا عکس را از فواصل دور و از طریق اینترنت، به کاربر ارسال کنند.

 

برد ESP32-CAM یک ماژول بسیار کاربردی در طراحی پروژه های نظارتی به شمار می رود. این برد که از پردازنده ESP32 استفاده می کند، به یک دوربین جهت ثبت فیلم و عکس، مجهز شده است. از طرفی دیگر، این برد قادر است تا با اتصال به مودم های خانگی، تصاویر دریافت شده را بدون نیاز به هیچ ابزار جانبی، به کاربر ارسال نماید. همچنین، این برد می تواند به صورت نقطه دسترسی تعریف شده تا دیگر دستگاه ها نظیر تلفن همراه، به آن متصل شوند.

آموزش راه اندازی ماژول ESP32-CAM

 

در این آموزش، به نحوه راه اندازی و کار با ماژول ESP32CAM پرداخته شده است. این آموزش به شرح عملکرد این برد پرداخته است. همچنین، به صورت قدم به قدم نحوه راه اندازی، نصب کتابخانه ها و اتصال آن به رایانه، به طور کامل شرح داده شده است. با کلیک بر روی لینک زیر، می توانید آموزش راه اندازی اولیه و کار با این ماژول را دنبال کنید. لینک آموزش راه اندازی ماژول ESP32-CAM همانطور که گفته شد، برد ESP32CAM می تواند در طراحی و پیاده سازی سیستم های دوربین مدار بسته، مورد استفاده قرار گیرد. یکی از ابزارهای کاربردی نظارت از راه دور، دوربین های سیم کارتی هستند. دوربین های سیم کارتی می توانند از طریق اینترنت همراه، به شبکه اینترنت متصل شده و تصاویر خود را از این طریق، برای کاربر ارسال نمایند.

دوربین آنلاین سیم کارت خور با ماژول ESP32-CAM و ماژول SIM800L

 

در این آموزش، به طراحی و پیاده سازی یک دوربین آنلاین سیم کارتی پرداخته شده است. به کمک این دوربین، شما می توانید بدون نیاز به مودم جانبی و بدون محدودیت فاصله، محل مورد نظر خود را تحت رصد و پایش قرار دهید. در این پروژه، به کمک ماژول SIM800L، برد ESP32CAM را به اینترنت GPRS متصل می کنیم. سپس به کمک دوربین ماژول ESPCAM، از محیط عکس گرفته و به کمک اینترنت سیم کارت، آن ها را بر روی یک سرور، آپلود می کنیم. برای دریافت تصویر، کاربر می بایست با شماره سیم کارت دستگاه تماس بگیرد. دستگاه پس از دریافت تماس، آن را رد کرده و پس از چند ثانیه، لینک حاوی عکس را برای کاربر، پیامک می کند. جهت اطلاعات بیشتر، می توانید این آموزش را مشاهده و دنبال کنید. لینک آموزش ساخت دوربین آنلاین سیم کارت خور با ماژول ESP32-CAM و ماژول SIM800L

 

 


آموزش های مرتبط با میکروکنترلر ARM


میکروکنترلرهای آرم، یکی از پرکاربردترین پردازنده ها در بازار امبدد سیستم ها به شمار می روند. حافظه داخلی مناسب، فرکانس کاری بالا، تعداد GPIO ها و امکانات جانبی، این پردازنده ها را به انتخابی مناسب در پروژه ها بدل می کند.

STM32CubeMX GPIO Mode

در این آموزش، به معرفی و راه اندازی میکروکنترلر STM32 پرداخته شده است. محتوی این آموزش، کلیات کار با میکروکنترلر های STM32 و به به طور خاص مبحث GPIO را شرح می دهد. عبارت GPIO که مخفف General Purpose Input Output است، به پایه های ورودی و خروجی میکروکنترلر گفته می شود. به کمک این پایه ها می توانیم ضمن دریافت ورودی، با تحلیل داده ها، خروجی های مناسب را به صورت دیجیتال تولید کنیم. این آموزش پایه ای و کاربردی را می توانید با کلیک بر روی لینک زیر، دنبال کنید. لینک آموزش میکروکنترلرهای STM32 بخش اول شناخت GPIO راه اندازی نرم افزاری در ادامه سری آموزش های میکروکنترلر آرم، به نحوه راه اندازی گیرنده ریموت کد لرن از نوع ASK پرداخته شده است. در این آموزش چگونگی عملکرد ریموت های کد لرن، مدولاسیون، مدولاسیون ASK و مطالب پایه ای ریموت کنترل ها، به طور کامل شرح یافته است.

راه اندازی میکروکنترلر STM32

 

در ادامه این آموزش نحوه اتصال این ماژول گیرنده به میکروکنترلر STM32 به طور کامل شرح داده شده است. به کمک این پروژه می توانید با استفاده از ریموت های کد لرن نظیر ریموت های در برقی، به صورت بی سیم به میکروکنترلر STM32 فرمان ارسال کنید. این آموزش به صورت قدم به قدم شرح یافته و در لینک زیر می توانید آن را مطالعه و دنبال کنید. همچنین در صورت وجود هر سوال و یا ابهام، در انتهای مطلب نظر خود را به صورت کامنت پست نمایید. لینک پروژه مدار گیرنده ریموت کدلرن ASK با میکروکنترلر STM32 از دیگر آموزش های کاربردی در رابطه با میکروکنترلرهای ARM، می توان به آموزش استاندارد نام گذاری میکروکنترلرهای STM32 اشاره نمود. در این آموزش به نحوه نام گذاری مبکروکنترلرهای STM32 و مفاهیم عبارت درج شده در کنار نام هر میکروکنترلر، پرداخته شده است.

 

با مطالعه این آموزش می توان در رابطه نحوه و استاندارد نام گذاری میکروکنترلها و اطلاعات جانبی آن ها، آگاهی کسب نمود. این آموزش کاربردی را می توانید در لینک زیر، دنبال کنید. لینک استاندارد نام گذاری در میکروکنترلرهای STM32 و روش تشخیص اطلاعات میکرو

 


سایر آموزش های مرتبط با آردوینو


همانطور که در ابتدای این نوشتار مشاهده نمودید، برد آردوینو یکی از ابزارهای بسیار کاربردی در پروژه های مختلف به شمار می رود. به کمک این برد می توان داده ها را از ورودی دریافت نموده و پس از تحلیل و پردازش، خروجی مناسب را تولد کرد. برای نمایش داده ها در خروجی، می توان از نمایشگرهای مختلف بهره برد. نمایشگرهای OLED، کاراکتری، گرافیکی و Seven Segment از کاربردی ترین ابزارهای نمایش خروجی به شمار می روند. یکی از قابلیت های کلیدی و کاربردی آردوینو، توانایی اتصال آن به تلویزیون است. به کمک این ویژگی، می توانیم از نمایشگرهای تلویزیون به عنوان  ابزاری جهت نمایش خروجی های آردوینو، استفاده کنیم. اتصال برد آردوینو به تلویزیون به سادگی و بدون نیاز به هیچ سخت افزار اضافی، صورت می گیرد.

اتصال آردوینو UNO به تلویزیون

 

در رابطه با اتصال آردوینو به تلویزیون و نمایش داده ها، در آموزش زیر به طورکامل و قدم به قدم صحبت شده است. با مطالعه این آموزش، می توانید به سادگی برد آردوینو خود را به تلویزیون متصل کرده و داده ها را نمایش دهید. لینک آموزش اتصال آردوینو UNO به تلویزیون از طریق کابل AV و بدون نیاز به سخت افزار اضافی استفاده از پلتفرم سخت افزاری/نرم افزاری آردوینو، همانند هر تجهیز دیگری، نیازمند رعایت الزاماتی است. این موضوع که آیا می توان از این پلتفرم در صنعت و پروژه های تجاری استفاده نمود یا خیر، کاملا بستگی به طراح مدار و برنامه نویس دارد. رعایت نکاتی همچون ایزوله سازی مدار قدرت و فرمان، آگاهی از سطوح ولتاژ منطقی در دریافت ورودی، استفاده بهینه از منابع حافظه، تولید کدهای استاندارد و… همگی نکاتی است که در اجرای صحیح پروژه ها، دخیل هستند.

آردوینو و مزایای انتخاب آن در پروژه‌های سخت افزاری صنعتی

 

امروزه از بردهای آردوینو در پروژه های صنعتی مختلف، نظیر کنترل نوار نقاله استفاده می شود. گستره کاری این بردها به حدی رسیده که  امروزه شرکت های مختلفی مشغول توسعه PLC های مبتنی بر آردوینو هستند. در همین رابطه، مطلبی پرحاشیه! در دیجی اسپارک منتشر شده است. این موضوع، موافقان و مخالفان بسیاری دارد. با کلیک بر روی لینک زیر، می توانید این نوشتار را مطالعه نمایید. همچنین می توانید  نظر خود را در این رابطه، به صورت کامنت در انتهای مطلب، ثبت کنید. لینک آموزش عدم نویز پذیری آردوینو و مزایای انتخاب آن در پروژه‌های سخت افزاری صنعتی

 


سایر آموزش های کاربردی منتشر شده


دنیای گچت‌های الکترونیکی تجاری از جمله ضبط صوت‌های خانگی، بسیار جذاب و تکرار نشدنی است. سال‌های پیش پس از توسعه و پیشرفت صنعت الکترونیک با ظهور ترانزیستورها، کجت‌های الکترونیکی مختلفی به صورت تجاری وارد زندگی انسان‌ها شدند. رادیو از سال‌های دور خاطر ساز زندگی انسان‌ها شده بوده است. پس از آن سیستم‌های پخش صوت و تصویر به اقلام زندگی انسان‌ها اضافه شدند. با پیشرفت همه جانبه تکنولوژی و تغییرات در این گجت‌ها، کارایی و عملکرد آن‌ها روبه پایان یافتند. تا جایی که امروزه سیستم کاست ضبط صوت به یک نوستالژیک قدیمی تبدیل شده است. اما در این پست روش تبدیل ضبط صوت‌های قدیمی به مدل بلوتوثی را آموزش داده می شود. یا به عبارتی ضبط صوت قدیمی را با یک ماژول بلوتوث Bluetooth ساده به مدل بلوتوثی تبدیل کرده و به راحتی با موبایل، به صورت بیسیم موزیک پخش می‌کنیم.

تبدیل ضبط صوت قدیمی به مدل بلوتوثی Bluetooth

 

آموزش تبدیل ضبط قدیمی به بلوتوث، یکی از آموزش های جذاب و کاربردی است. این آموزش را از طریق لینک زیر می توانید مطالعه و دنبال کنید. لینک آموزش تبدیل ضبط صوت قدیمی به مدل بلوتوثی Bluetooth در منزل از دیگر آموزش های جذاب و پرکاربرد، آموزش نصب  windows 10 pro بر روی برد رزبری پای است. با مطالعه این آموزش می توانید سیستم عامل ویندوز را بر روی رزبری پای نصب کرده و از امکانات آن بر روی این برد، استفاده کنید. در این آموزش، مراحل کار، قدیم به قدم و با توضیحات کامل، شرح یافته است؛ به طوریکه با مطالعه آن، به سادگی و در کمترین زمان ممکن، می توانید به نتیجه برسید. همچنین در صورت وجود هر ابهام و یا سوالی، در قسمت نظرات می توانید با نویسنده در ارتباط باشید.

مرحله آخر نصب سیستم عامل ویندوز 10 پرو برای برد رزبری پای - دیجی اسپارک

 

آموزش نصب سیستم عامل ویندوز بر روی برد رزبری پای را می توانید ازلینک زیر مطالعه و دنیال کنید. لینک آموزش نصب ویندوز Windows 10 Pro روی برد رزبری پای Raspberry Pi

 

در رابطه با آموزش های معرفی شده، چنانچه هرگونه سوال و یا ابهامی برای شما شکل گرفته، می توانید در انتهای هر مطلب، نظر خود را به صورت کامنت مطرح کنید. نویسندگان مطالب در سریعترین زمان ممکن، پاسخ سوال شما را خواهند داد. در پایان، ضمن آرزوی خوشبختی و شادکامی، امید است تا شروع سال ۱۴۰۰، آغازی بر بهترین روزهای زندگی برای همگان باشد.

 

 

درباره نویسنده

معین صابری

کارشناسی ارشد رشته معماری سیستم های کامپیوتری

مالي که ز تو کس نستاند، علم است
حرزي که تو را به حق رساند، علم است
جز علم طلب مکن تو اندر عالم
چيزي که تو را ز غم رهاند، علم است
(شیخ بهایی)

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه