از امروز در سایت دیجی اسپارک قصد شروع سری آموزشهایی را از پایه برای رزبری خواهیم داشت که در آن به توضیح تمامی قسمتها و کارآییهای برد رزبری پای، برد Raspberry Pi اشاره میکنیم و همچنین یاد خواهیم گرفت تا با این برد کوچک و دوستداشتنی خود بهتر کارکرده و از تمام تواناییهای آن استفاده کنیم. پس با ما در سری آموزشهای مبتدی تا پیشرفته برد رزبری پای Raspberry Po همراه باشید.
در این مقاله در مورد پردازشهای فیزیکی رزبری یا همان physical computing با برد رزبری پای Raspberry Pi صحبت خواهیم کرد.
منظور ما چیست؟
یکی از ویژگیهای قدرتمند برد Raspberry Pi برد رزبری پای ردیف پین های Gpio آن است که درگوشه بالای برد قرار گرفته است. Gpio مخفف کلمات General-purpose input/output میباشد. این پین یک رابط بین برد رسپبری پای رزبری پای و دنیای بیرون هستند. پینها مواردی هستند که به وسیله آنها برد رزبری پای میتواند دنیای بیرون را مانیتور کرده و کنترل کند و همچنین بدین وسیله میتوانید دنیای خود را با الکترونیک پیوند دهید. برد رسپبری پای یا رزبری پای این قابلیت را دارد تا ledها را کنترل کند؛ آنها را خاموش و روشن کند؛ یا موتورها را کنترل کرده و حتی کارهای بسیار زیاد دیگری انجام دهد. همچنین برد رزبری پای میتواند تشخیص دهد که چه هنگام یک کلید تحریک میشود و یا دما و نور را دنبال کند. من به این مفاهیم پردازش فیزیکی میگویم.
در این آموزش مفاهیم پایه از الکترونیک را خواهید آموخت و شروعی خواهیم داشت بر رایانش فیزیکی با برد رزبری پای Raspberry Pi
چه چیزی یاد میگیریم:
با خواندن این آموزش و مقدمهای بر رایانش فیزیکی خواهیم آموخت که :
– چگونه پینهای برد رزبری پای Raspberry Pi را بشناسیم و با آنها کار کنیم و هرکدام از پین GPIO چه کاری انجام میدهند.
– دانش پایهای از تفاوتهای انواع کامپوننت ها یا اجزا برد رسپبری پای Raspberry Pi
– تفاوتهای ورودی و خروجی
– نحوه کارکرد سنسور های passive infrared یا PIR
چه وسایلی نیاز داریم؟
به غیر از برد رزبری پای برد Raspberry Pi به همراه مموری SD و اجزای مورد نیاز برای راه اندازی آن، نیازمند موارد زیر نیز هستیم:
سختافزار :
نرمافزار :
هیچ نرمافزار بهخصوصی برای این کار نیاز نداریم و تمام نیازمندیهای ما یه صورت پیش فرض در سیستم عامل رزبین نصب شده است. همیشه مطمئن باشید که کارت SD شما ایمیج به روزی دارد.
در قسمت بعدی شیوه ارتباط و اتصال به پین های gpio برد رسپبری پای Raspberry Pi را شروع خواهیم کرد.
سلام آقاى طباطبایى
ازتون تشکر میکنم که به فکر ارتقاء سطح دانش جوانان هستید. بنده با برخى از این تجهیزات که معرفى کردید چندین پروژه ساده با برد رزبرى کار کرده ام و مشتاقانه منتظر ادامه این آموزشتون هستم.
متشکرم
سلام
لطفا آموزش بعدى را بزارید من چند روزه میام و میبینم اضافه نشده
متشکرم
با سلام
آموزش بعدی هم آماده است و فکر میکنم همین امروز آپ بشه، موفق باشید.