تکنولوژی رباتیک

چیتا، سریع ترین رباتی که با چهار پا می دود

نوشته شده توسط اروند طباطبایی

حدود هشت ماه پیش بود که در حین مرور اینترنت به پروژه های رباتیک شرکت بوستون دینامیک برخوردم. در ادامه توضیحی در مورد یکی از پروژه های این شرکت که الهام گرفته از گربه سانان بزرگ است، می پردازم. شعار این شرکت این است که ذهنتان را نسبت به فعالیتی که ربات ها می توانند انجام دهند تغییر دهید.

در ادامه معرفی این ربات جذاب با مرجع تخصصی الکترونیک و رباتیک، دیجی اسپارک همراه باشید.

شرکت بوستون دینامیک با هدف ساخت ربات توسط شبیه سازی از روی انسان تاسیس شد. در ادامه بر روی پروژه های رباتیک با الهام گیری از آناتومی حیوانات هم فعالیت کردند. اگر میخواهید رباتی بسازید که بتواند سریع بدود، بهترین مدل ربات چیتا Cheeta یا همان یوزپلنگ وحشی بیشه زار ها که سریع ترین حیوان زمین است. این دقیقا همان کاری است که دارپا، آژانس پروژه های تحقیقاتی دفاعی پیشرفته توسط شرکت بوستون دینامیک انجام داده است.

این شرکت با همکاری پروفسور آلن ویلسون ، متخصص حرکت سریع پستانداران در کالج رویال وتریناریین (کالج سلطنتی دامپزشکی) در لندن، ویژگی هایی را شناسایی کرده است که به وسیله آن ها ربات چیتا Cheeta می تواند به سرعت بالایی دست پیدا کند. آن ها چهار عدد پا برای دویدن این ربات خلق کرده اند. بوستون دینامیک توسط ، دکتر مارک ریبرت استاد سابق ام.آی.تی تاسیس شده است. انتشار یکی از ساخته های این استاد در اینترنت باعث شد که بسیار پر طرفدار شود. ربات چیتا cheeta نمایانگر سرعت است.

چیتا، سریع ترین رباتی که با چهار پا می دود -دیجی اسپارک

چیتا، سریع ترین رباتی که با چهار پا می دود -دیجی اسپارک

دکتر ریبرت می گوید: « ما می دانیم ستون فقرات و پشت یوزپلنگ منعطف است و همین ویژگی باعث می شود که بدون داشتن پاهای بلند گام های بلند بردارد. »

 

پشت یوزپلنگ بسیار منعطف است ، به طوری که او را قادر می کند تا هنگام دوی سرعتی ، پای عقبی خود را تا زیر چانه خم کند. این به این معناست که پاهایش برای مدت بیشتری روی زمین هستند و در نتیجه می توانند وزن بیشتری را تحمل کنند. این عامل بسیار مهمی برای دویدن با سرعت بالا است. دکتر ریبرت می گوید: « بنابراین ما روبات چیتا را با پشتی مفصل دار و بند بند طراحی کردیم.»

چیتا با یک ستون فقرات منعطف که تا پاها کشیده شده است، می تواند گام های بلندی بردارد. با توجه به اینکه برای ساخت این روبات از چیتای واقعی الهام گرفته شده، چیتا سریع ترین روبات دونده دنیاست. همچنین در پروژه چیتا ویژگی پایداری دینامیکی (حرکتی) را که بسیاری از موجودات هنگام دویدن استفاده می کنند، حفظ کرده است. این ویژگی به طور موثری از افتادن بدن به جلو جلوگیری می کند. اوایل امسال روبات چیتا ، رکورد سرعت جهانی روبات های پادار را شکست. ربات چیتا با دویدن روی تردمیل رکورد ۲۹ کیلومتر بر ساعت (۱۸mph) را بدون بازوی نگهدارنده و رکورد ۴۵ کیلومتر بر ساعت (۲۸mph) با کمک بازوی نگهدارنده را از خود به جای گذاشت. رکورد قبلی را که بیست سال پیش و با ۲۱ کیلومتر بر ساعت (۱۲mph) ثبت شده بود.

 

در آینده این  ربات های باد پا می توانند تدارکات و تجهیزات لازم را به مردم در مناطق زلزله زده و یا ارسال سریع دارو برای شخص مریض در نقطه ای صعب العبور و یا مصرف در میدان های جنگی و…. برسانند. اما قبل از همه این ها چیتا نیاز دارد که روی چهار پای خود بایستد. در حال حاضر چیتا با کمک نیروی عظیمی می دود که او را در یک نقطه ثابت نگه می دارد. این نیرو از طریق یک کابل به چیتا منتقل می شود. چیتا در حال پیشرفت و توسعه در قسمت پردازنده نیرو و سیستم کنترل است.

 

[advanced_iframe securitykey=”355da9b1daf6a615cc55b91130b5d7f8b997ce0c” src=”http://www.aparat.com/video/video/embed/videohash/60Vwu/vt/frame” allowFullScreen=”true” webkitallowfullscreen=”true” mozallowfullscreen=”true” height=”360″ width=”640″]

درباره نویسنده

اروند طباطبایی

بنیانگذار دیجی اسپارک: اولین مرجع تخصصی امبدد سیستم به زبان فارسی / کارشناس سئو و تولید محتوا

هرچه می آموزم میبینم که خیلی کم آموختم. علاقه به رباتیک و تکنولوژی دارم. امیدوارم بتونم دانشی را که آموخته‌ام، به روش‌های مختلفی به کاربران علاقمند منتقل کنم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه