آردوینو برد ESP8266 نمایشگر OLED

پروژه طراحی دستگاه پالس اکسی متر پرتابل با قابلیت اندازه گیری دمای بدن

نوشته شده توسط معین صابری

هم اکنون که این آموزش در حال نگارش است، اخبار و آمار خوبی از وضعیت ابتلا به ویروس کرونا و فوت بر اثر آن، شنیده نمی شود.  از زمان شیوع این ویروس، بیش از یکسال می گذرد. ویروسی که با درگیر کردن سیستم تنفسی، سبب ضعف و بی حالی و مرگ افراد می شود. یکی از علائم ابتلا به این بیماری، تنگی نفس و کاهش میزان اکسیژن خون است. پیشتر در این آموزش(لینک آموزش-کلیک کنید) در رابطه با ساخت یک دستگاه پالس اکسی متر به کمک سنسور MAX30100 پرداخته ایم. در این آموزش به کمک سنسور MAX30102، اقدام به طراحی و پیاده سازی یک دستگاه پالس اکسی متر، با تغذیه از طریق باتری و به صورت پرتابل، می نماییم. در ابتدا، به معرفی قطعات به کار رفته در پروژه می پردازیم. سپس در ادامه، نصب کتابخانه پالس اکسی متر MAX30102 را بررسی می کنیم. پس از این مرحله، شماتیک و کدهای پروژه را خواهیم داشت. در نهایت، پس از طی مراحل پیشین، به اجرا و تست پروژه خواهیم پرداخت. در ادامه با مرجع تخصصی آردوینو به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.

 


ماژول ESP8266


ماژول ESP8266، یک برد فوق العاده قدرتمند است. این ماژول که از پردازنده XTENSA بر روی خود بهره می برد، دارای حافظه فلش با حجم ۴ مگابایت است. این پردازنده می تواند تا ۱۶۰ مگاهرتز سرعت کلاک پردازنده داشته باشد. در کنار این، این پردازنده دارای ارتباط وای فای است. به کمک این قابلیت می توانید این برد را به مودم ها متصل کرده و داده های خود را در بستر اینترنت، ارسال و دریافت کنید. همچنین این برد از سیستم عامل FREE RTOS، جهت اجرای Task های شبکه و کاربر، استفاده می کند.

پروژه ساخت portable pulse oximeter اکسی متر - دیجی اسپارک

برای پروگرام کردن این برد، نیاز به هیچ پروگرامر جانبی نبوده و به سادگی از طریق یک مبدل سریال به USB، می توانید این برد را پروگرام کنید. شایان ذکر اسن که این برد به سادگی و از طریق دستورات آردوینو، پروگرام شده و نیازی به یادگیری زبان جدید ندارید. در این پروژه، جهت پردازش داده ها و ارتباط با سنسور پالس، از این برد استفاده نموده ایم. وجود حافظه با حجم بالا، توجه ما را به سمت این برد جلب کرد. همچنین، از آنجاییکه این برد توانایی اتصال به مودم ها را دارد، بنابراین بدون نیاز به هیچ ابزار جانبی، می توان داده ها را از طریق اینترنت ارسال نمود.

 


مزایای استفاده ازماژول ESP8266


ماژول ESP8266 یک ماژول با اندازه کوچک، توان پردازشی و حجم حافظه بالاست. از آنجاییکه حجم برنامه این پروژه سنگین است، لذا این تراشه انتخابی مناسب خواهد بود. به طوریکه با تست صورت گرفته، مشاده شده که این برنامه ۷۰ درصد حجم حافظه برد آردوینو را اشغال می کند. در کنار این، با کاهش ولتاژ تغذیه ماژول، دقت مقادیر اندازه گیری شده به مراتب بیشتر گردید. علاوه بر موارد ذکر شده، ماژول ESP8266 قابلیت اتصال به اینترنت را در خود جای داده است. بدین ترتیب شما می توانید به سادگی و بدون نیاز به هیچ ماژول جانبی، داده های اندازه گیری شده را در بستر اینترنت، ارسال کنید. به کمک این قابلیت می توانید وضعیت سلامت افراد سالمند، بیمار و یا خردسال از راه دور مانیتور نمایید. به عنوان مثال، در این پروژه(لینک پروژه، کلیک کنید) داده های محیط نظیر دما و رطوبت را به یک پلتفرم آماده با نام uBeac ارسال شده است. با توجه به آنچه که گفته شد، مزایای استفاده از ماژول ESP8266 را می توان به صورت زیر، صورت بندی نمود.

  • اندازه کوچک، قیمت مقرون به صرفه
  • قابلیت ایجاد شبکه وای فای به صورت لوکال
  • فرکانس کاری ۱۶۰ مگاهرتزی، حافظه ۴ مگابایتی
  • قابلیت اتصال به اینترنت از طریق مودم و بدون نیاز به هیچ تجهیز جانبی

 


معرفی سنسور MAX30102


سنسور پالس اکسی متر MAX30102، یک سنسور جهت سنجش میزان اکسیژن خون و میزان ضربان قلب کاربر است. این سنسور که از پروتکل I2C پشتیبانی می کند، قادر است تا میزان ضربان قلب و اکسیژن خون را اندازه گیری نماید. از دیگر قابلیت های این سنسور می توان به اندازه گیری دما نیز اشاره نمود. بدین ترتیب به کمک این سنسور، سه پارامتر حیاتی و مهم دمای بدن، میزان ضربان قلب و مقدار اکسیژن خون را می توانید اندازه گیری نمایید. به عبارت دیگر، به کمک این سنسور، می توان سلامت افراد در مقابل بیماری کرونا را کنترل نمود. در سایر موارد، نظیر تست های ورزشی و ساخت گجت های هوشمند نیز، می توان از این سنسور، بهره برد. برای راه اندازی و کار با این سنسور، کتابخانه های مختلفی تحت آردوینو توسعه یافته که در این آموزش از کتابخانه DF ROBOT استفاده خواهیم کرد.

سنسور پالس اکسی متر max30102 - دیجی اسپارک

سنسور پالس اکسی متر MAX30102، یک سنسور با قابلیت راه اندازی از طریق بردهای آردوینو و ESP است. اما جهت راه اندازی و کار با این سنسور، دو مورد زیر حائز اهمیت است.

  • این سنسور با ولتاژ ۵ آدروینو راه اندازی شد، اما طبق بررسی به عمل آمده، با کاهش ولتاژ تغذیه آن به مقدار ۲٫۶ ولت و اتصال به برد ESP8266، مقادیر خروجی آن دقیق تر شدند.
  • کتابخانه مورد استفاده سنسور، در برد آردوینو UNO تا ۷۰ درصد حجم حافظه را اشغال می کند. لذا ماژول ESP8266 جهت راه اندازی و کار با این سنسور، به دلیل حجم حافظه بالا(۴مگابایت)، انتخاب مناسبی برای کار با این سنسور به شمار می رود.

 


نمایشگر OLED پالس اکسی متر


نمایشگرهای OLED نسل جدید از نمایشگرها در حوزه الکترونیک و کامپیوتر هستند. این نمایشگر ها در اندازه های ۳۲*۱۲۸ و یا بزرگتر ساخته می شوند. از این نمایشگر ها در ساعت های هوشمند، گجت های پوشیدنی و… به وفور استفاده می گردد. در این آموزش ما هم از این نمایشگر برای نمایش اطلاعات مربوط به میزان ضربان قلب و اکسیژن خون کاربر، استفاده می نماییم. برای راه اندازی و نحوه کار با این نمایشگر، پیشنهاد می کنم آموزش های منتشر شده در دیجی اسپارک(لینک آموزش ها، کلیک کنید) را به طور کامل مطالعه نمایید.

نمایشگر OLED پالس اکسی متر Pulse Oximeter - دیجی اسپارک

در این آموزش از یک نمایشگر OLED با اندازه ۱۲۸X32 استفاده نموده ایم. به کمک این نمایشگر، مقادیر ضربان قلب و اکسیژن خون کاربر را نمایش می دهیم. از آنجاییکه این نمایشگرها به نور پس زیمنه نیازی ندارند، بنابراین توان مصرفی آن ها بسیار کم بوده و برای پروژه های قابل حمل و گجت های هوشمند، انتخاب مناسبی به شمار می روند.

 


باتری لیتیوم پلیمر Li-Po


باتری ها از ابزارهای مهم در تغذیه سیستم های مختلف به شمار می روند. یکی از بهترین نوع باتری ها در تغذیه گجت های هوشمند و سیستم های قابل حمل، باتری های لیتیم پلیمر هستند. این باتری ها با ابعاد کوچک و مسطح، از ظرفیت بسیار بالاتری نسبت به باتری های هم رده خود، لیتیم یون، برخوردار بوده و کارایی بیشتر در این نوع سیستم ها، خواهند داشت.

باتری لیتیوم پلیمر Li-Po برای دستگاه پالس اکسی متر - دیجی اسپارک

 

یکی از مهم ترین مسایل در کار با باتری ها، چگونگی شارژ آن هاست. برای شارژ باتری های لیتیم پلیمری، ماژول های شارژ تولید شده اند. این ماژول ها دارای سوکت میکرو USB و دو پایه جهت اتصال باتری هستند. بنابراین، به کمک این ماژول ها و به سادگی هر چه تمام تر، می توانید باتری خود را شارژ نمایید. با کلیک بر روی این لینک، می توانید ماژول شارژر مناسب باتری ها را مشاهده نمایید.

تغذیه توسط باتری لیتیوم پلیمر و شارژ - دیجی اسپارک

 

در این آموزش، از باتری لیتیم پلیمری جهت تغذیه دستگاه پالس اکسی متر استفاده می نماییم. بدین ترتیب می توانیم دستگاه خود را قابل حمل(پرتابل) نماییم. همچنین به کمک ماژول شارژر، به سادگی و از طریق شارژهای تلفن همراه و یا پورت های USB، قادر به شارژ باتری خواهیم بود. در طرف دیگر، چنانچه قصد دارید تا امکانات کاربری دستگاه را افزایش دهید، می توانید میزان شارژ باتری را به درصد بر روی نمایشگر، نشان دهید. برای این مورد،  کافیست آموزش آن را با کلیک بر روی این لینک، مشاهده نمایید.

 


مبدل کاهنده ولتاژ lm2596


مبدل کاهنده LM2596، یک مبدل ولتاژ DC به DC است. به کمک این مبدل می توانید ولتاژ ورودی خود را به ولتاژ دلخواه خود در خروجی، تبدیل نمایید. با توجه به وجود یک مولتی ترن(ولوم) جهت تنظیم ولتاژ، می توان ولتاژ خروجی را بر مبنای نیاز خود، روی ولتاژ های ۳٫۳، ۵، ۳، ۱٫۸ و به طور کلی هر ولتاژی که مد نظر شماست، تنظیم نمایید. راه اندازی و کار با این ماژول بسیار ساده بوده و کافیست در ورودی تغذیه را متصل کرده و با ولوم، خروجی را تنظیم نمایید. این ماژول می تواند تا ۳ آمپر جریان به خروجی، بار دهد.

مبدل کاهنده ولتاژ lm2596 در ساخت دستگاه پالس اکسی متر - دیجی اسپارک

در رابطه با تغذیه ماژول ESP از طریق باتری، باید توجه داشت که این ولتاژ بیشینه برای تغذیه این ماژول، ۳٫۶ ولت است. از طرف دیگر، ولتاژ باتری های لیتیم پلیمری، در بازه ۳٫۴ به ازای تخلیه کامل تا ۴٫۲ در حالت فول شارژ، قرار می گیرند. بنابراین، جهت تامین تغذیه برد ESP و سایر تجهیزات، به کمک ماژول کاهنده ولتاژ LM2596، ولتاژ باتری را کاهش داده و به ۲٫۶ که مناسب سیستم است، می رسانیم.

 


نصب کتابخانه سنسور MAX30102


پس از معرفی و آشنایی به قطعات به کار رفته در پروژه، نوبت به نصب کتابخانه سنسور MAX30102 می رسد. به کمک  این کتابخانه می توانیم به سادگی با سنسور ارتباط برقرار کرده و میزان پالس و ضربان قلب را بدون نیاز به درگیر شدن با جزییات، بخوانیم. برای نصب این کتابخانه، می بایست به شیوه دستی عمل کنید. در روش دستی، فایل کتابخانه را دانلود کرده و در مسیر نصب آردوینو، قرار می دهیم. به همین منظور، مراحل زیر را قدم به قدم، طی می کنیم.

  1. ابتدا فایل فشرده کتابخانه را با کلیک بر روی این لینک و انتخاب گزینه code->zip دانلود کنید.
  2. فایل را با گلیک و انتخاب گزینه extract here، از حالت فشرده خارج کنید.
  3. این فایل را در مسیر نصب آردوینو و در فولدر libraries، قرار دهید. مسیر نصب آردوینو معمولا در درایو C و در قسمت program files قرار دارد.

توجه: پس از خارج سازی فایل دانلود شده از حالت فشرده، با کلیک بر روی فولدر unzip شده، می بایست تصویر زیر مشاهده گردد.

نصب کتابخانه سنسور MAX30102 پروژه پالس اکسی متر - دیجی اسپارک

 


شماتیک و اتصالات


در این قسمت به بررسی شماتیک و اتصالات پروژه می پردازیم. در ابتدا، تصویر زیر نمای کلی از شیوه سیم کشی و اتصالات را نمایش می دهد.

شماتیک و اتصالات پروژه پالس اکسی متر پرتابل آردوینو - دیجی اسپارک

در ادامه، اتصالات مدار فوق را به صورت زیر، در پیش بگیرید. همچنین در نظر داشته باشید که خروجی مبدل ولتاژ حتما بر روی ولتاژ ۲٫۶ ولت، پیش از اتصال به قطعات، تنظیم شده باشد. در ادامه، اتصالات سنسور MAX30102 را به شکل زیر در پیش بگیرید.

  • پایه vin سنسور max30102 به پایه ۲٫۶ ولت خروجی مبدل ولتاژ lm2596
  • پایه GND سنسور MAX30102 به پایه GND خروجی مبدل ولتاژ
  • پایه SCL سنسور MAX30102 به پایه GPIO5 ماژول ESP8266
  • پایه SDA سنسور MAX30102 به پایه  GPIO4 ماژول ESP8266
  • همچنین، اتصالات نمایشگر OLED را به صورت زیر، در نظر بگیرید.
  • پایه VCC به پایه خروجی ۲٫۶ ولت مبدل ولتاژ LM2596
  • پایه GND به پایه GND خروجی مبدل ولتاژ
  • پایه SCL به پایه GPIO12 ماژول ESP8266
  • پایه SDA به پایه GPIO13 ماژول ESP8266

همچنین، تغذیه ماژول ESP8266 نیز ۲٫۶ ولت بوده و از همان خروجی مبدل کاهنده ولتاژ، تامین می شود. در ورودی ماژول LM2596 نیز، باتری لیتیم پلیمری قرار می گیرد. دقت کنید که هنگام اتصال این باتری به ماژول، پلاریته را رعایت نمایید.

توجه: جهت افزایش قابلیت اطمینان و کاهش نویز، می توانید از یک خازن ۱۰۰۰ میکروفارادی به صورت موازی با تغذیه ماژول ESP8266(خروجی کاژول کاهنده) استفاده کنید.

 


کدهای پروژه پالس اکسی متر


در این قسمت کدهای پروژه پالس اکسی متر ار مشاهده می کنید. این کدها برای برد ESP8266 توسعه یافته اند. بنابراین در هنگام آپلود کد، از منوی  Tools->Boards، گزینه ESP8266 را انتخاب نمایید. در صورتیکه با نحوه آپلود کد بر روی این برد آشنایی کافی ندارید، با کیلک بر روی این لینک می توایند آموزش آن را مطالعه نمایید.

 

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش

 

دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندس‌های دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید.

 


اجرای پروژه پالس اکسی متر


در این قسمت به اجرای پروژه می پردازیم. پیش  از اجرای پروژه، دقت کنید که باتری شما شارژ کامل باشد. در صورتیکه قصد دارید تا با برق شهری تست بگیرید، پیشنهاد می شود که یک منبع تغذیه ۵ ولت به ورودی رگولاتور خود متصل کنید. پس از روشن شدن دستگاه، چنانچه همه چیز به درستی پیش رفته باشد، نور قرمز رنگ سنسور پالس را مشاهده خواهید کرد. در این قسمت، انگشت دست خود را بر روی نور قرمز رنگ سنسور قرار دهید. پس از چند لحظه، از بالای صفحه تا پایین به ترتیب، میزان اکسیژن خون در جلوی عبارت S، ضربان قلب در جلوی عبارت h و دمای بدن در کنار عبارت t، نمایش داده می شود. توجه داشته باشید که مقادیر اولیه ممکن است دارای خطا باشند، لذا چند لحظه صبر کنید تا مقادیر دقیق تر و پایدار شوند. همچنین هنگام اندازه گیری، از تکان خوردن و صحبت کردن بپرهیزید.

اجرای پروژه پالس اکسی متر Pulse Oximeter با ESP8266 - دیجی اسپارک

 

همانطور که پیشتر نیز بیان گردید، در این پروژه داده ها را می توان در سریال مانیتور نیز دریافت کرده و سپس نمایش داد. تصویر زیر گویای این مطلب است.

Design of portable pulse oximeter

 


تحلیل کدهای پروژه


در این قسمت به بررسی کدهای به کار رفته در پروژه می پردازیم. توجه داشته باشید که کدهای پروژه به صورت خط به خط، کامنت شده اند. به عبارت دیگر به ازای هر قسمت و مرحله از برنامه، توضیح فارسی درج شده که با مطالعه آن می توانید روال کار را دریابید. در این قسمت به صورت خلاصه، به شرح کدها می پردازیم. در ابتدای برنامه به درج کتابخانه های به کار رفته می پردازیم. همچنین، از آنجاییکه در این پروژه برای نمایش داده ها بر روی نمایشگر OLED از کتابخانه u8g2 استفاده کرده ایم، می بایست پایه های SCL و SDA آن را به شکل زیر، تعیین کنیم.

 

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش

 

دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندس‌های دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید.

 


لوازم مورد نیاز


کیت پالس اکسی متر پرتابل

 


جمع بندی


در این پروژه به طراحی و پیاده سازی یک دستگاه پالس اکسی متر، با قابلیت حمل پرداختیم. به کمک این دستگاه می توان علاوه بر اکسیژن خون، میزان ضربان قلب و دمای بدن را نیز اندازه گیری نمود. در ابتدای مطلب به معرفی قطعات به کار رفته، نصب کتابخانه و شماتیک مدار پرداختیم. پس از آن، کدهای برنامه جهت آپلود بر روی برد ESP8266-12E را قرار دادیم. در نهایت پس از تست و اجرا، به تحلیل کدها پرداختیم. از آنجاییکه در این پروژه از برد ESP بهره برده ایم، لذا از لحاظ حافظه محدودیت نداشته و می توانیم کدهای سنگین، نظیر کدهای این پروژه را اجرا کنیم. همچنین در صورت نیزا، می توانید با خیالی آسوده از بابت حافظه، امکانات بسیاری را به آن، اضافه نمایید. از آنجاییکه که تراشه ESP8266 قابلیت اتصال به اینرتنت و ساخت شبکه لوکال وای فای را دارد، بنابراین می توانید امکانات پروژه را ارتقا دهید.

 

چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد. همچنین اگر ایرادی در کدها و یا مراحل اجرایی وجود دارند می‌توانید از همین طریق اطلاع رسانی کنید.

درباره نویسنده

معین صابری

کارشناسی ارشد رشته معماری سیستم های کامپیوتری

مالي که ز تو کس نستاند، علم است
حرزي که تو را به حق رساند، علم است
جز علم طلب مکن تو اندر عالم
چيزي که تو را ز غم رهاند، علم است
(شیخ بهایی)

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۵۶ دیدگاه

  • سلام مهندس اموزش جالبی بود
    فقط اگه یه سری کلید تعریف میکردیم که وقتی کلید مثلاً a را زدیم دمای بدن روی نمایشگر نشان دهد و یا مثلاً کلید d برای نشان دادن دما و ضربان قلب و اکسیژن خون
    و قابلیت های بیشتری اضافه میکردین مثلاً وقتی کلید a که برای دیدن ضربان قلب بود را فشار می‌دادیم روی نمایشگر دو گزینه وجود داشت یکی فقط برای دیدن عدد ضربان قلب و دیگری برای مشاهده نمودار ضربان قلب به همراه عدد بود
    بصورت کلی یعنی اینکه یه سری منو به پروژه اضافه می‌کردید و قابلیت های ویژه
    و البته از یک نمایشگر بزرگ تر

    • سلام
      ممنونم از لطف شما
      ممنونم از ایده های جالب شما
      معمولا نوشته ها و پروژه ها در دیجی اسپارک آپدیت می شوند. این موارد را در آپدیت لحاظ خواهیم کرد.
      سپاس از هرماهی شما

  • سلام
    و یک قابلیت دیگر اینکه مثلاً هم مقادیر روی نمایشگر اکسیژن خون و دمای بدن و ضربان قلب و هم روی موبایل با استفاده اینترنت اشیا با پلتفرم ThingSpeak نمایش داد

  • سلام مهندس خسته نباشید
    میشه با اتصال ماژول sim800l به Node MCU اینترنت ماژول سیم‌کارت را با استفاده از node mcu مثل یک مودم قابل حمل استفاده کرد ؟
    یعنی به وای‌فای node mcu متصل بشیم و از اینترنت استفاده کنیم
    اگر همچین چیزی میشه درست کرد لطفاً این پروژه را هم بزارید

  • سلام
    وقت بخیر
    معذرت می‌خوام مطمین هستین که دمایی که از این سنسور گرفته میشه دمای بدن هست؟
    چون من تا جایی که خاطرم هست از دیتا شیتmax30102، این دما دمای بدن نبود. و خب حس میکنم که این سنسور اگه دمای بدن رو هم نشون میداد خیلی بیشتر این ویژگیش رو بولد میکردن.
    ممنون میشم نظرتونو بدونم.

    • سلام
      خواهش می کنم
      بله به کمک این سنسور می توانید دمای بدن را اندازه گیری کنید. نکته مهم اینتس که به کمک سایر سنسورها، نظیر سنسور DS18B20 هم می توانید دمای بدن را اندازه گیری کنید. شما زمانیکه انگشت دست خود را بر روی سنسور قرار میدهید، علاوه بر ضربان و اکسیژن خون، دمای بدن نیز اندازه گرفته می شود. چراکه کل انگشت شما سطح سنسور را پوشش می دهد.

  • سلام مهندس صبح تون بخیر
    ایا با این ماژول هم میشه پروژه بزارید ؟
    ماژول کامل ضربان قلب AD8232 با کیت کامل ecg

    • سلام
      متشکرم
      عالی، این سنسور را به آردوینو متصل کنیم و ضربان قلب را روی تلویزیون نمایش دهیم.

  • سلام مهندس یک سوال درمورد قسمت شارژ داشتم
    ماژول شارژر که گفتید دارای ورودی B +B- برای اتصال به باتری است و خروجی out+ out- است که باید وصل کنیم به ورودی ماژول کاهنده تا ولتاژ باتری را به ۲٫۶ کاهش دهد
    من داخل سایت خوندم که وقتی ولتاژ باتری کمتر از ۲٫۴ بشه ماژول بصورت اتوماتیک خروجی out مثبت و منفی را قطع می‌کنه
    خب الان این چند خط توضیح که درمورد اتصال باتری و ماژول شارژر و ماژول کاهنده گفتم درسته ؟ و باید همین جور اتصالات باتری و ماژول شارژر و ماژول کاهنده را وصل کنم ؟
    و اینکه وقتی ماژول خروجی ها را قطع کرد و ما ماژول را زدیم به شارژ ماژول بصورت اتوماتیک وقتی باتری شارژ شد ولتاژ را قطع می‌کنه ؟

    • سلام
      بله کاملا درست است. خروجی OUT ولتاژ را زمانیکه باتری از ۲٫۴ کم شود، قطع می کند. در صورت اتصال کابل شارژ به ماژول، باتری به طور خودکار شارژ خواهد شد.

  • مهندس ولتاژ و جریان باتری مناسب این پروژه چقدره ؟
    و یک سوال دیگر اینکه چجوری باید محاسبه کنیم که این دستگاه مثلاً با باتری شارژی چند روز میتونیم ازش استفاده کنیم ؟ منظورم زمان دقیق شارژ دهی این دستگاه است

    • سلام
      باتری از نوع لیتیم پلیمر با ولتاژ ۳٫۷ کاملا مناسب این پروژه است. برای محاسبه مدت زمان روشن ماندن دستگاه، باید جریان دستگاه را محاسبه کنید. سپس جریان باتری را محاسبه کنید و بر جریان مصرفی دستگاه تقسیم کنید. این دستگاه جریان مصرفی در حدود ۸۰ الی ۱۰۰ میلی آمپر دارد. حال با این مورد، می توانید باتری مناسب را انتخاب کنید. به عنوان مثال یک باتری با ظرفیت ۱۲۰۰ میلی آمپر، می تواند ۱۲۰۰/۱۰۰(۱۲ ساعت) دستگاه را تغذیه کند.

      • سلام مهندس جریان مصرفی دستگاه را با مولتی متر به روش زیر میشه اندازه گیری کرد ؟
        با اتصال سیم مثبت مولتی متر به خروجی مثبت ماژول کاهنده
        و اتصال سیم منفی مولتی متر به ورودی مثبت مدار و اتصال ورودی منفی مدار به خروجی منفی ماژول کاهنده

        • سلام
          برای اندازه گیری جریان، این روال کاملا صحیح است. اما دقت کنید که پراب(کابل) مثبت مولتی متر در سوکت مخصوص جریان قرار گرفته باشد.

      • مهندس یک سوال دیگر درمورد همین تغذیه دستگاه
        ما میتونیم به دستگاه باتری ۳٫۷ ولت و ۹۶۰۰ میلی آمپر متصل کنیم
        من محاسبه کردم با اتصال باتری ۹۶۰۰ میلی آمپر به دستگاه و همانطور که گفتید جریان مصرفی دستگاه ۱۰۰ میلی آمپر است که میشه ۹۶۰۰÷۱۰۰ =۹۶ ساعت ۹۶÷۲۴ =۴
        یعنی ۴ روز بتونیم از دستگاه استفاده کنیم ؟
        یا محدودیت داره و فقط باید از همون باتری ۱۲۰۰ میلی آمپر استفاده کرد ؟

        • سلام
          خیر، در زمینه جریان هیچ محدودیتی وجود ندارد. ظرفیت بیشتر در باتری سبب افزایش مدت زمان کاری دستگاه خواهد شد.

  • سلام مهندس یه اموزش منتشر کرده بودید با نام ساخت مودم با رزبری پای
    اگر میشه ساخت مودم با ماژول SIM800L و اردوینو یا esp32 یا esp8266 هم منتشر کنید
    چون رزبری پای خیلی گرونه

    • سلام
      این مورد پیچیده است. در آموزش مودم برای رزبری پای هم دقت کنید که ماژول SIM800 از طریق یک اسکریپت تحت لینوکس با نام PPP به مودم تبدیل می گردد.

  • سلام مهندس
    میشه با استفاده از ThingSpeak چند رله را بصورت بیسیم کنترل کرد بدون محدودیت برد
    اگه میشه لطف کنید یک پروژه درموردش بزارید

  • سلام مهندس اگه میشه لینک خرید سنسور MAX30102 را بزارید
    چون داخل دانشجو کیت این سنسور ناموجود است و من داخل چند سایت دیگر مدل های متفاوت را دیدم

    • سلام
      موجودی این کالا در حال حاضر گویا به اتمام رسیده اما به زودی تامین موجودی می گردد. لطفا با تلفن ۰۲۱۸۶۰۸۶۹۸۲ تماس حاصل نمایید.

  • سلام مهندس من یه ایده بسیار جالب برای این پروژه دارم
    این پروژه را بصورت خانگی درست کنیم یعنی دیگه قابل حمل نباشه
    به نظر من قابلیت سخنگو را هم به پروژه اضافه کنید و همچنین یک کلید فشاری هم به پروژه اضافه کنید وقتی کلید فشرده شد دستگاه شروع به اندازه گیری مقادیر دما و ضربان قلب و…. کند و مثلاً برای اینکه دقت دستگاه بالا برود یه تایم هم درنظر بگیریم یعنی بعد از فشردن دکمه دستگاه تا ۱۰ ثانیه مقادیر را اندازه گیری میکند و بعد ۱۰ ثانیه شروع به خواندن مقادیر با ماژول MP3 player میکند
    البته چون دستگاه بزرگ تر میشود باز هم میتوان قابل حمل کرد

    • سلام
      عالی
      بهتر از این نمیشد!!!!!
      ممنون از اینکه این ایده های عالی را به اشتراک می گذارید.
      البته مشابه این آموزش را هم داریم که در چند روز آینده منتشر خواهد شد.
      ممنونم از لطف شما

  • سلام وقتتون بخیر برای این پروژه من کلیه ی حالات ممکن رو با ولتاژهای مختلف(۵v,3.3v,2.6v) امتحان کردم پایه های ماژول رو به پایه های i2c اردوینو unoوصل کردم با کد بالا اصلا ضربان قلب و اکسیژن خون رو نشون نداد ولی با کد دیگر ضربان قلب و اکسیژن خون رو نشون میده ولی رنج تغییرات بسیار بالا و داده های پرت بسیار زیادی دارد میشه لطفا کمک کنید

    https://uupload.ir/view/digispark_qeyt.mp4/

    https://uupload.ir/view/elctropeak_bdi.mp4/

      • سلام وقتتون بخیر من با ESP8266 12E هم وصل کردم ولی رنج تغییرات ضربان قلب بسیار بالاست میشه کمک کنید? و همچنین در کد سایت قسمت میانگین گیری ضربان قلب اشتباه و درست میانگین نمی گیره چون IF کامل هر ده بار اجرا نمیشه اون رو هم لطفا تغییر بدید. یه سوال دیگه هم داشتم میتونیم برای SIM800 از کتابخونه ی SoftwareSerial و تعریف پایه های ۱۴ و ۱۶ به عنوان TX و RX استفاده کرد یا نه؟ و اینکه چجوری از تیکت های عضویت ویژه استفاده کنم؟

        • سلام و متشکرم از شما
          لطفا زمان اندازه گیری ضربان قلب به هیچ وجه انگشت خود را از روی سنسور تکان ندهید.
          مورد IF را هم بررسی می کنم، متشکرم از تذکر شما
          بلاه از سریال نرم افزاری هم می توان استفاده نمود، برای این کار از پایه های ۱۲ و ۱۳ یا ۴ و ۵ استفاده کنید. پایه ۱۶ برای این مورد بهتر است استفاده نشود.
          برای مورد عضوت ویژه، با شماره زیر تماس بگیرید:
          ۰۲۱۸۶۰۸۶۹۸۲

  • سلام مهندس
    من وقتی ولتاژ و رو ۲٫۶ میذارم سنسور با جریان باطری روشن نمیشه
    همین کیت پالس و تهیه کردم
    و اینکه شخصا از ماژول Node MCU استفاده کردم که با وصل کردن به مبع ۵ ولتی روشن میشه و ولتاژی که به سنسور میرسه ۴٫۶۷ هست راهنمایی میکنید با باطری چطوری روشن کنم؟

    • سلام
      خیر، این پروژه به دلیل ویژگی خاص آن تنها با پردازنده ESP8266-12E داخل کیت راه اندازی می شود. ولتاژ هم همان ولتاژ ۲٫۶ باید هم به سنسور و دقت کنید هم به ماژول ESP اعمال شود تا دستگاه فعال گردد.

      • پردازنده ESP8266-12E روی ماژول هست
        ماژول موجود داخل کیت امکان پروگرم نداشت من این ماژول وتهیه کردم پروگرمش راحت باشه

        • خیر
          تنها با ماژول ESP درون کیت باید پروگرام صورت گیرد. برد NODEMCU تغییراتی دارد که امکان راه اندازی پروژه با آن ممکن نیست!

  • سلام
    گر بخواهم بعد از مدت ۳۰ ثانیه یک متن جدید بنویسد در نمایشگر مثات بنویسد

    by ahmad

    و بعد از چند ثانیه دوباره مقادیر حیاتی را نشان دهد چه کدی باید اضافه کرد ؟

    و یک سوال دیگر هم اینکه برای کالیبره کردن سنسور راهی هست یا در صورت خرابی باید سنسور تعویض گردد ؟

    • سلام
      مطابق کدهای موجود در پروژه که برای نمایش متن به کار رفته،؛ پس از هر بار نمایش داده های مربوط به بدن، عبارت مد نظر نمایش داده شود.

  • سلام وقت بخیر
    من پروژه رو اجرا کردم
    ولی یکم مشکل دارم
    عدد s رو می زنه ۹۹۹
    دما و ضربان هم غیر قابل قبوله اعدادی نظیر ۸ و غیره
    به نظرتون کجای پروژه رو چک کنم؟

    • سلام و متشکرم
      نحوه قرارگیری انگشت روی سنسور صحیح نیست. لطفا انگشت خود را تا زمانیکه داده های جدید نمایش داده شوند، روی سنسور نگاه دارید.

      • با عرض سلام
        متاسفانه راهنمایی تون اثری نداشت ، مدت طولانی انگشت رو نگهداشتم ولی عدد ۹۹۹ نشون میده

        • سلام
          لطفا یک فیلم از عملکرد و نحوه قرارگیری انگشت خود روی سنسور را تهییه کنید و روی یکی از سرویس های اشتراک گذاری فایل آپلود کنید. سپس لینک آن را در کامنت بعدی قرار دهید تا مورد بررسی گردد.

  • سلام جناب مهندس
    من این ارور را موقع اپلود برنامه دارم
    اتصالات کامل چک شده مشکلی نبود
    Espyool.fatalerror:MD5 of file does not mach data in flash

    • سلام
      مشکل در نرم افزار آردوینو است. لطفا همه چیز را پاک کنید و سپس نرم افزار و بعد از آن هسته ESP را نصب کنید.

  • سلام
    با تشکر برای پروژه جالب و جذابتون من وقتی پروژه رو روشن میکنم s=-999میده و بعضی وقت ها اندازه گیری میکنه اما خیلی وقتا تغییر نمیکنه در ضمن ، زمان خیلی زیادی صرف میشه برای اندازگیریش لطفا بهم بگین مشکل از چیه؟

    • سلام و متشکرم از شما
      آیا ولتاژ وطتبق راهنمای آموزش تنظیم شده؟ و دیگر اینکه ایا اتصالات محکم هستند؟

  • مهندس من مدار رو میبندم کد رو اجرا میکنم ولی مقادیر رو درست نشون نمیده یعنی مقدار valid رو ۱ نمیکنه ولی چراغ سنسور روشن میشه مشکل از کجاس ؟؟

    • سلام
      لطفا انگشت خود را به صورت کامل روی چشمی سنسور قرار دهید. سنسور نتوانسته با دستان شما مچ شود.

  • با درود ، برای کار با سنسور ،آیا حتمن لازم هست که سنسور روی نوک انگشتان قرار بگیرد یا مثلن میتوان سنسور را روی مچ دست هم فیکس نمود؟ با تشکر