کنترل پروژه از طریق شبکه و اینترنت از اهمیت ویژهای برخوردار است. شیلد اترنت Ethernet مناسب با آردوینو طراحی شده و نیاز بسیاری از کاربران را تامین میکند. از طریق شیلد اترنت آردوینو به اینترنت متصل شده و از طریق وب سرور لوکال میتوانید پروژه را کنترل کنید. در این آموزش ۴ وسیله برقی را با شیلد اترنت W5100 و برد آردوینو کنترل میکنیم. در ادامه با مرجع تخصصی آردوینو به زیان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.
هدف از اجرای پروژه
در این پروژه میخواهیم با استفاده از شیلد اترنت آردوینو و اتصال با کابل شبکه از طریق وب سرور لوکال و خط فرمان ویندوز ۴ رله را کنترل کنیم. چیپ استفاده شده در شیلد اترنت W5100 میباشد. Wiznet W5100 یک آی پی فراهم خواهد کرد. با در اختیار داشتن IP استاتیک امکان کنترل پروژهها از هر مکانی توسط این شیلد میسر خواهد بود.
اتصالات
- شیلد اترنت W5100 Ethernet را روی آردوینو UNO قرار دهید.
- پایه های کنترل رله را به پورت های ۶ تا ۹ دیجیتال آردوینو اتصال دهید.
- از پایه های GND & 5V به GND & VCC برد رله اتصال دهید.
کد آردوینو اترنت W5100
جهت دسترسی به این بخش، اشتراک اسپارکر پلاس تهیه کنید.
تحلیل کد آردوینو اترنت W5100
- پورتهای ۶-۹ برای رله ها بصورت خروجی معرفی شده است. برای دستگاه آی پی ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۲۰۰ در نظر گرفته شده که بسته به نیاز میتوان آن را تغییر داد.
- وب سرور روی پورت ۸۰ دستگاه فعال شده و منتظر ارسال درخواست کاربر است.
- برای کنترل از آدرس زیر میتوان رله ها را تحت وب کنترل کرد:
1http:// 192.168.1.200 - در این صفحه حالت هر رله نمایش داده میشود ( ON or OFF ) و برای تغییر وضعیت کافیست روی دکمه مورد نظر کلیک کرد.
- هر ۳ ثانیه این صفحه بارگذاری شده و حالت رله ها بروزرسانی میشود.
کنترل با خط فرمان ویندوز
برای کنترل رله ها از طریق خط فرمان ویندوز باید از یک برنامه کمکی برای ارسال درخواست های HTTP به آردوینو استفاده کرد. من برای اینکار از CURL استفاده کردم که از آدرس زیر برای سیستم عامل های مختلف قابل دریافت است:
1 |
https://curl.haxx.se/download.html |
بطور مثال برای خاموش کردن رله ۲ پیغام زیر را باید از طریق خط فرمان اجرا کنیم:
1 |
curl http://192.168.1.200/?button2off |
برای روشن کردن رله ۴ از دستور زیر استفاده میکنیم:
1 |
curl http://192.168.1.200/?button4on >nul 2>&1 |
بخاطر محدودیت های حافظه آردوینو UNO، سعی شده تا حد امکان کد ها مختصر و مفید باشد.
وسایل مورد نیاز
شیلد اترنت آردوینو Arduino Ethernet Shield W5100
ماژول رله چهار کانال با اپتوکوپلر Relay Module 5V
چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریعترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد. همچنین اگر ایرادی در کدها و یا مراحل اجرایی وجود دارند میتوانید از همین طریق اطلاع رسانی کنید.
پروژه و دریافت بن ارسال رایگان
برای دریافت بن خرید از دانشجو کیت، کاربران بایستی با استفاده از وسایل این آموزش، پروژه را اجرا کرده و یا حتی مدار جدیدی تعریف کنید. سپس از اجرای کار فیلم گرفته و در شبکههای اجتماعی از جمله آپارات و اینستگرام، با هشتگهای دیجی_اسپارک دانشجوکیت digispark daneshjookit منتشر کنند. سپس از طریق بخش نظرات در ادامه همین آموزش، جهت دریافت بن خرید ارسال رایگان به ارزش ۱۲۰۰۰ تومان از دانشجو کیت، لینک را زیر همین پست ارسال کنید.
در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید.
سلام
آموزش عالی و بینظیری بود. متشکرم
سپاسگذارم.
امیدوارم مفید بوده باشه.
سلام
ممنون از سایت خوبتون
من میخام با نرم افزار اندروید ۸تا وسیله برقی رو کنترل کنم از طریق اینترنت
بنظر شما از کدوم قطعات استفاده کنم که به نتیجه بهتری برسم
سلام دوست عزیز
شما با اندروید هر کدام از برد های اردوینو رو میتونید کنترل کنید.
محدودیتی که ممکن هست پیش بیاد مربوط به حافظه برد هست که باید مد نظر داشته باشید.
برای کنترل ۴ رله با همین برد سعی شد در حد امکان کد ها کوتاه شود تا در هنگام کامپایل مشکل ایجاد نشود.
پیشنهاد میکنم برای کنترل ۸ رله از برد mega256 استفاده کنید. چون هم با شیلد های توسعه uno سازگار هست و هم حافظه بیشتری در اختیار شما قرار میدهد.
سلام من برای انجام یه پروژه دانشجویی از این ماژول های رله استفاده کردم البته من فرمان را از طریق کلید به برد میدم و نیازی به اتصال به اینترنت ندارم، ولی استادم از من خواسته راهی پیدا کنیم که بجای استفاده از سیم های معمولی که سیگنال دیجیتال رو از برد به ماژول میفرستند از کابل اترنت یا همون کابل شبکه استفاده بشه. من تحقیق کردم ظاهرا باید ماژول جدیدی بخرم که پورت اترنت روی ماژول باشه ولی این نوع ماژول ها کنترلشون توسط یک صفحه وب انجام میشه انگار، خواستم بدونم راهی هست که من بتونم یکی از همین ماژول ها رو به شیلد اترنت اردوینو وصل کنم و توسط خود برد فرمان را از اترنت یا شبکه معمولی به ماژول بدم؟ اگه تجربه ای در این زمینه دارین ممنون میشم اگه پاسخ بدین
با درود فراوان
چیزی که من متوجه شدم این هست که شما میخواهید ارتباط بین برد رله و آردوینو رو از طریقی غیر از سیم های معمولی برقرار کنید. در اینصورت باید از شیلد های رله آردوینو استفاده کنید که روی برد قرار میگیره و میتونید همزمان از شیلد رله و شیلد اترنت استفاده کنید.
تنها محدودیتی که دارید این هست که از پورت های دیجیتال D10 تا D13 که برای ارتباط بین برد آردوینو و شیلد اترنت هست نمیتونید استفاده کنید.
در اینصورت از طریق خط فرمان ویندوز و ارتباط با کابل اترنت میتونید به رله ها فرمان بدید.https://daneshjookit.com/module/useful/%D8%B1%D9%84%D9%87-relay/2465-arduino-relay-shield.html?search_query=%D8%B4%DB%8C%D9%84%D8%AF+%D8%B1%D9%84%D9%87&results=8&cate=
از این آدرس میتونیداطلاعات شیلد رله رو مشاهده کنید.
سلام و عرض ادب
بنده ۴ دستگاه رطوبت ساز-هیتر-لامپها-فن را با ۴ رله اردینو بهمراه شیلد اترنت میخوام وصل کنم .سنسور دما رطوبت و نور و co2دارمlلطفا مراحل را راهنمایی فرمایید.امروز اشتراک خریدم.اگه بصورت فیلم باشه خوبه
با احترام
با درود فراوان
یک راه برای اینکه بتوانید از طریق اینترنت و شبکه کابلی آردوینو رو کنترل کنید استفاده از شیلد اترنت است. ولی اگر بخواهید از طریق سنسور های مختلف ( دما و رطوبت و سنسور گاز و …) آردوینو را کنترل کنید نیازی به استفاده از شیلد اترنت ندارید. البته میتوانید بصورت ترکیبی از هر ۲ طریق رله ها رو کنترل کنید.
برای راه اندازی ماجول دما/رطوبت و ماجول تشخیص گاز در سایت آموزشهای خوبی موجود است و میتوانید از آنها استفاده کنید. شما میتوانید با چک شرایط مختلف و شرط گذاری در برنامه برای حالتهای مختلف رله ها را خاموش و روشن کنید و از طریق رله ها نیز دستگاههای مرتبط مانند فن و هیتر و رطوبت ساز رو فعال و غیر فعال کنید.
سپاس