برد هوش مصنوعی Sipeed

راه اندازی و کار با برد Maixduino بخش دهم: تعریف مد نقطه دسترسی وای فای

getting-started-with-sipeed-m1-maixduino-step-ten-esp32-access-point-digispark
نوشته شده توسط معین صابری

در سلسله آموزش های برد Maixduino، قسمت دهم به تعریف مد نقطه دسترسی واحد وای فای آن می پردازیم. در قسمت پیشین نحوه راه اندازی اولیه و ارتباط آن با بخش K210(پردازنده هوش مصنوعی) را بررسی کردیم. در این قسمت قصد داریم تا به تعریف نقطه دسترسی و ایجاد شبکه محلی توسط واحد ESP32 بپردازیم. در ادامه این آموزش با مرجع تخصصی برد هوش مصنوعی Sipeed به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.

 


مد نقطه دسترسی تعریف و کاربرد


مد نقطه دسترسی یکی از حالت های کاری مهم ESP32 است. در این حالت پردازنده ESP32 مانند یک روتر می تواند اتصال دستگاه های مختلف نظیر تلفن همراه، رایانه و… را به خود بپذیرد. در این حالت ESP32 یک شبکه محلی ایجاد کرده و به مدیریت آن می پردازد. در این شبکه با اتصال هر دستگاه، یک آدرس آی پی به آن اختصاص داده می شود. دستگاه با دریافت این آی پی، می توانند در شبکه ایجاد شده توسط ESP32 به تبادل داده بپردازند.

مد نقطه دسترسی تعریف و کاربرد - دیجی اسپارک

 

در این آموزش قصد داریم تا با قرارگیری ESP در مد نقطه دسترسی، شبکه ای محلی ایجاد کنیم سپس دستگاه های مختلف نظیر تلفن همراه و یا رایانه را به آن متصل نماییم. در ادامه خلاصه ای از لیست توابع را خواهیم دید. پس از آن به اجرای یک نمونه برنامه جهت آشنایی بیشتر خواهیم پرداخت.

 


توابع اجرای مد نقطه دسترسی


جهت قرارگیری پردازنده ESP32 در مد نقطه دسترسی، توابع آردوینو توسعه یافته است. این توابع در جدول زیر قرار گرفته اند. جهت آشنایی بیشتر با این مد، مطالعه آموزش آن با کلیک بر روی این لینک، پیشنهاد می گردد.

شرح تابع
این تابع مد کاری در حالت نقطه دسترسی یا st را تعریف می کند. St حالتی است که در آن ماژول به مودم متصل می گردد. جهت قرارگیری در مد نقطه دسترسی، عبارت زیر در ورودی تابع قرار می گیرد.

WIFI_AP

mode
این تابع فعالیت ESP32 را در مد نقطه دسترسی با دو ورودی SSID برای نام نقطه دسترسی و PASSWORD برای رمز عبور، آغاز می کند. softAP
این تابع تعداد دستگاه های متصل به نقطه دسترسی ESP32 را در خروجی قرار می دهد. WiFi.softAPgetStationNum

 

 پس از بررسی توابع کلیدی و کاربردی، نوبت به اجرای برنامه های نمونه می رسد. قسمت های بعد را به این موضوع اختصاص می دهیم.

 


ایجاد نقطه دسترسی با نام دلخواه توسط ESP32 در Maixduino


پس از بررسی توابع کلیدی و کاربردی، نوبت به اجرای یک نمونه برنامه می رسد. در این برنامه واحد ESP32 را با نام Maixduino، در حالت نقطه دسترسی قرار می دهیم.

#include "WiFi.h"
void setup(){
  Serial.begin(9600);
  WiFi.mode(WIFI_AP);
  WiFi.softAP("Maixduino","salam12345678");//پارامتر دوم مخصوص رمز عبور است. این رمز باید ۸ کاراکتر باشد. اما در صورت خالی گذاشتن، ارتباط بدون رمز خواهد بود .
  delay(5000);
}
void loop(){
 
}

 

 پس از اجرای برنامه فوق، در لیست  وای فای های موجود در محیط، می توانید نام Maixduino را مطابق تصویر زیر مشاهده کنید.

اتصال وای فای به نقطه دسترسی با esp32 - دیجی اسپارک

 

با اتصال به وای فای فوق و وارد کردن رمز عبور مد نظر، می توانید به شبکه وصل شوید. جهت کنترل آی پی دریافتی، با تایپ دستور CMD در سرچ ویندوز وارد محیط خط فرمان آن می شوید. در این محیط عبارت ipconfig/all را تایپ کنید تا آی پی تخصیص یافته از سوی ESP32 را مطابق تصویر زیر، مشاهده کنید.

تنظیمات ipconfig در راه اندازی برد ESP32 - دیجی اسپارک

 

 پس از این قسمت، به اجرای یک نمونه برنامه دیگر می پردازیم. در این برنامه تعداد دستگاه های متصل به ESP32 به واحد پردازنده هوش مصنوعی، K210، گزارش می شود. K210 با دریافت این تعداد، آن ها را در سریال مانیتور نمایش می دهد.

 


ارسال تعداد دستگاه های متصل به K210


در این قسمت به اجرای برنامه ای می پردازیم که طی آن تعداد دستگاه های متصل به ESP32 به KP210 ارسال می گردد. همانطور که می دانید، دو پردازنده ESP32 و K210 از طریق رابط سریال UART به هم متصل هستند. در این برنامه از طریق رابط سریال داده ها بین دو پردازنده جا به جا خواهند شد. در زیر ابتدا کد واحد ESP32 را مشاهده می کنید.

 

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش

 

دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندس‌های دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید.

 


 لوازم مورد نیاز


بردهای مبتنی بر هوش مصنوعی Sipeed

برد Maixduino

 


 جمع بندی


در سلسله آموزش های برد Maixduino، قسمت دهم به قرارگیری واحد ESP32 در مد نقطه دسترسی پرداختیم. در ابتدای آموزش به تعریف مفهوم نقطه دسترسی و ایجاد شبکه توسط این قابلیت پرداختیم. در ادامه توابع کلیدی و کاربردی مد نقطه دسترسی را مورد بررسی قرار دادیم. در نهایت نیز با ارائه مثال، نحوه عملکرد و کارکرد این مد را مشاهده نمودیم.

 

چنانچه هرگونه ابهامی در مطالب درج شده وجود دارد، می توانید با ثبت نظر در انتهای همین پست سوال خود را بپرسید. تاکنون در دیجی اسپارک بیش از ۲۶ هزار سوال و پاسخ ثبت شده است؛ پس نظرات بی جواب نمی مانند! همچنین اگر ایراد و یا اشکالی در مطالب درج شده وجود دارد، لطفا آن را با ثبت نظر، مطرح کنید. همچنین اگر مشکلی در کدها وجود داشته و یا اجرا نمی شوند، مورد را حتما در انتهای همین آموزش مطرح نمایید. نظرات شما برای ما بسیار ارزشمند هسنند!!

 

درباره نویسنده

معین صابری

کارشناسی ارشد رشته معماری سیستم های کامپیوتری

مالي که ز تو کس نستاند، علم است
حرزي که تو را به حق رساند، علم است
جز علم طلب مکن تو اندر عالم
چيزي که تو را ز غم رهاند، علم است
(شیخ بهایی)

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه