برد Esp32

راه اندازی و کار با برد ESP32 بخش پنجم: مد نقطه دسترسی AP

esp32-tutorial-step-five-ap-mode-access-mode-digispark
نوشته شده توسط معین صابری

در سلسله آموزش های ماژول ESP32، قسمت پنجم در رابطه با قابلیت نقطه دسترسی صحبت خواهیم کرد. قابلیت نقطه دسترسی، Access Point که از این به بعد آن را به طور اختصار AP می نامیم، قابلیتی است که در آن ماژول ESP32 در حالت مودم اینترنتی قرار می گیرد. در این حالت دستگاه های مختلف می توانند به ماژول ESP32 متصل شده و آی پی دریافت نمایند. در این آموزش به این مورد خواهیم پرداخت. در ادامه با مرجع تخصصی ESP32 به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.

 


مد نقطه دسترسی تعریف و کاربرد


مد نقطه دسترسی یکی از مهم ترین حالت های کاری ماژول ESP32 است. این مد که از این به بعد آن را AP، مخفف Access Point، می نامیم ماژول ESP32 را همانند یک مودم تعریف می کند. در این مد می توانید با تعیین نام وای فای(SSID) و کلمه عبور برای ماژول، سایر دستگاه ها نظیر تلفن همراه، لپ تاپ و دیگر ماژول های ESP32 را به یک ماژول متصل کنید. در این حالت ماژول که در حالت AP قرار گرفته، با اتصال هر دستگاه، یک آی پی به آن تخصیص می دهد.

 

در این قسمت از آموزش های ماژول ESP32، به قابلیت AP می پردازیم. همانند قسمت های قبلی، قابلیت ها و تنظیمات مربوط به مد نقطه دسترسی را قسمت به قسمت شرح خواهیم داد.

 


قرار دادن ماژول در مد AP تنظیم نام SSID رمز عبور و سایر پارامترها


همانطور که گفته شد، ماژول در مد نقطه دسترسی می تواند اتصال سایر دستگاه ها به خود را بپذیرد.  در ابتدا به کمک تابع زیر می توانید ماژول را در مد نقطه دسترسی قرار دهید.

WiFi.softAP(ssid, pass, channel, hidden, number_of_connections)

 

در تابع فوق، ورودی ها، تنظیمات مربوط به ماژول را در حالت AP، اجرا می کنند. این تنظیمات به شرح زیر هستند.

 

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش

 

دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندس‌های دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید.

 

 برنامه فوق پس از تنظیمات AP، آی پی ماژول را در سریال مانیتور نمایش می دهد. در رابطه با ماژول ESP32، در نظر بگیرید که آی پی  AP  این ماژول برابر با ۱۹۲٫۱۶۸٫۴٫۱ است. هر دستگاهی که به ماژول ESP32 متصل شود، آی پی در همین رنج دریافت خواهد کرد. این آی پی به صورت ۱۹۲٫۱۶۸٫۴٫۲، ۱۹۲٫۱۶۸٫۴٫۳ و… خواهد بود. البته شما می توانید این آی پی را در رنج دلخواه خود تنظیم کنید. این موضوع را در قسمت بعدی بررسی می کنیم.

 


تعریف آی پی دلخواه برای AP


در قسمت پیشین به این موضوع اشاره شد که رنج آی پی های ماژول ESP32 از ۱۹۲٫۱۶۸۴٫۱ به بالا شروع می شود. اما این امکان فراهم است که شما بتوانید رنج آی پی دلخواه را برای ماژول تعیین کنید.  برای تعیین آی پی دلخواه، از تابع زیر می بایست استفاده نمایید.

 

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش

 

دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندس‌های دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید.

 


امکانات جانبی ماژول ESP32


پس از بررسی نحوه تعریف ماژول ESP32 در حالت نقطه دسترسی، نوبت به بررسی امکانات جانبی این ماژول می رسد. تابع زیر برخی از توابع کاربردی را در حالت نقطه دسترسی، نمایش می دهد.

شرح تابع
به کمک این تابع ارتباط کلیه دستگاه های متصل به ماژول ESP32 قطع خواهد شد. WiFi.softAPdisconnect(wifioff)
این تابع تعداد دستگاه های متصل به ماژول ESP32 را در خروجی قرار می دهد. WiFi.softAPgetStationNum()
به کمک این تابع پروتکل IPV6 فعال خواهد شد. softAPenableIpV6()

 


لوازم متناسب با آموزش


ماژول ESP32

برد ESP32ACM

مبدل سریال به USB

 


جمع بندی


در سلسله آموزش های ماژول ESP32، قسمت پنجم به بررسی قابلیت نقطه دسترسی AP پرداختیم. قابلیت نقطه دسترسی قابلیتی است که سایر دستگاه ها می توانند به ماژول ESP32 متصل شده و از آن آی پی دریافت نمایند. این قابلیت همانند مودم های اینترنتی بوده، با این تفاوت که در اینجا به جای اتصال به اینترنت، ماژول ESP32 یک شبکه محلی(LOCAL) راه اندازی خواهد کرد. در قسمت های بعدی با قابلیت های بیشتری از این ماژول، شامل تعریف در مد سرور و حالت کلاینت، آشنا خواهیم شد.

 

چنانچه مطالب این آموزش را گنک یافتید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد. همچنین اگر ایرادی در مطالب درج شده و یا کدها وجود دارد می‌توانید از همین طریق اطلاع رسانی کنید.

 

ادامه مطالب این آموزش

راه اندازی و کار با برد ESP32 بخش ششم: مد سرور Server

راه اندازی و کار با ESP32 بخش هفتم: لایه انتقال و ارتباط با موبایل توسط مودم

راه اندازی و کار با برد ESP32 بخش هشتم: اجرای متد GET

راه اندازی و کار با برد ESP32 قسمت نهم: اجرای متد POST

راه اندازی و کاری با ماژول ESP32 قسمت دهم: شناخت و راه اندازی MDNS

راه اندازی و کار با ماژول ESP32 قسمت یازدهم: ESP-Cam دوربین و کارت SD

راه اندازی و کار با برد ESP32 قسمت دوازدهم: راه اندازی بلوتوث Bluetooth

درباره نویسنده

معین صابری

کارشناسی ارشد رشته معماری سیستم های کامپیوتری

مالي که ز تو کس نستاند، علم است
حرزي که تو را به حق رساند، علم است
جز علم طلب مکن تو اندر عالم
چيزي که تو را ز غم رهاند، علم است
(شیخ بهایی)

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه