برد آردوینو نانو ۳۳ یک خانواده ی جدید در نسل بردهای آردوینو است که هر کدام NANO EVERY, NNAO 33 BLE, NANO 33 BLE SENSE با چندین قابلیت مجزا از یکدیگر در سال ۲۰۱۹ لانچ شده است. آردوینو نانو ۳۳ برای ساخت و طراحی و استفاده در پروژه های اینترنت اشیا IOT و اپلیکیشن ها مورد استفاده قرار میگیرد. برای ارسال دیتا از طریق شبکه ی وای فای، ارسال دیتا از طریق بلوتوث و دستگاه های موبایل میتوانید از نانو ۳۳ استفاده کنید. در این بخش به معرفی آردوینو نانو NANO 33 IOT پرداخته شده است. در ادامه با مرجع تخصصی آردوینو به زیان فارسی دیجی اسپارک همراه باشید.
آردوینو NANO 33 IOT
برد آردوینو NANO 33 IOT با نامش مشخص کننده ی یکی از بارزترین ویژگی های برد است. اینترنت اشیا! برای ورود به دنیای اینترنت اشیا و استفاده از دیوایس های مبتنی برای وای فای و بلوتوث آغاز ارتباط است. مدیریت محل کار و منزل توسط سنسورها و برد نانو ۳۳ ارتباط با دنیای اینترنت اشیا به مراتب آسان تر شده است. تراشه ی اصلی میکروکنترلر استفاده شده در ساخت آردوینو SAMD21G و ۳۲ بیتی است. از شاخص ترین ویژگی برد استفاده از تراشه UBLOX NINA W102 است که ارتباط وای فای WIFI و بلوتوث BLUETOOTH را فراهم میکند. توسط وای فای پروژه هایی مانند اسکن اکسس پوینت های محیط اطراف، ساخت یک وب سرور برای مدیریت سنسورها و توسط بلوتوث ساخت یک سرویس برای کنترل ورودی و خروجی ها از طریق اپلیکیشن و موبایل است.
تراشه Cortex-M0 32-bit SAMD21
تراشه به کار رفته در ساخت آردوینو نانو Cortex-M0 SAMD21 است که تراشه ی بسیار قدرتمند، کم مصرف با حافظه CPU فلش ۲۵۶ کیلوبایت است. تراشه SAMD21 کم مصرف، ۳۲ بیتی، پردازنده ی آرم CORTEX M0+ با آنالوگ و PWM است. تراشه دارای کلاک ورودی و خروجی با فرکانس ۴۸ مگاهرتز است. دارای ۱۶ اینتراپت خارجی است. پروتکل ارتباطی تراشه UART,I2C,SPI LIN SLAVE,USART,SMBUS,PMBUS است. از قابلیت واچ داگ تایمر WDT بهره میبرد.
- میکروکنترلر SAMD21G 32bit
- فرکانس کاری ۴۸MHz
- دارای اتصال USB داخلی
- پشتیبانی از SERCOM برای چندین پورت سریال
- دارای RTC دخلی
تراشه u-blox NINA-W102
تراشه u-blox با کد NINA-W102 ارتباط وای فای و بلوتوث را برای اتصال به سایر دستگاه ها فراهم میکند. تراشه NINA-W10 یک MCU 32 بیتی بسیار قدرتمند با وای فای است. ورژن وای فای ۸۰۲٫۱۱B/G/N در فرکانس ۲٫۴ GHz در باند ISM است و از بلوتوث ورژن ۴٫۲ پشتیبانی میکند. تراشه NINA-W10 از ام سی یو وایرلس، فلش مموری، کریستال تشکیل شده است و در شبکه های صنعتی و پزشکی کاربرد فراوانی دارد. این تراشه قابلیت اتصال به لپتاپ، تلفن های همراه و دیوایس های مشابه را دارد. برای اتوماسیون ساختمان ها از این تراشه میتوانید استفاده کنید. همچنین از گیت وی وایرلس و لن در ساختار تراشه استفاده شده است.
- طراحی شده بر پایه ESP32
- پشتیبانی از بلوتوث و BLE4.2
- دارای آنتن داخلی ۲٫۴GHz
تراشه ATECC608A crypto
برای ذخیره و امنیت دیتاها از تراشه کریپتو atecc608a با ظرفیت ۱۶ آرایه در حافظه EEPROM است.
سنسور داخلی اندازه گیری اینرسی LSM6DS3
تراشه ی LSM6DS3 واحد اندازه گیری اینرسی است که از شتاب سنج ۳ محوره و ژایروسکوپ ۳ محوره بهره میبرد. این سنسور از پروتکل ارتباطی I2C باس با آدرس ۰X6A برای ارسال دیتا استفاده میکند. ولتاژ کاری سنسور ۱٫۷۱ تا ۳٫۶ ولت DC است و از پروتکل ارتباطی SPI, I2C , SERIAL پشتیبانی میکند. دارای سنسور داخلی دما است و از تکنولوژی SMART FIFO بهره میبرد. توان مصرفی سنسور در حدود ۰٫۹ میلی آمپر است.
نصب پکیج NANO 33 IOT
آردوینو نانو ۳۳ قابلیت تست و راه اندازی با سرویس Arduino Cloud IoT را دارد و در یک فضای ابری میتوانید پروژه ها را اجرا کنید. برای استفاده در نرم افزار آردوینو به طریق زیر اقدام کنید.
از منو TOOLS / BOARD / BOARD MANAGER وارد شوید.
سپس کلید واژه NANO 33 را جستجو کنید.
پکیج را نصب کنید.
پس از نصب پکیج لیست بردهای نرم افزار آردوینو آپدیت شده و میتوانید نوع برد را انتخاب کنید.
پورت سریال ARDUINO NANO 33 IOT
کانکتور USB استفاده شده در برد آردوینو به صورت مستقیم به پین هاست USB تراشه SAMD21 وصل شده است. این اتصال به شما این امکان را میدهد تا بتوانید به عنوان ابزارهای کنترلی مانند موس و کیبورد از این قابلیت استفاده کنید. این پورت همچنین قابلیت پورت سریال مجازی دارد.
رابطهای ADC , PWM
برد آردوینو نانو قابلیت خواندن مقادیر آنالوگ و رایت دارد. این برد از ADC/PWM دوازده بیتی ۱۲BIT و از DAC ده بیتی ۱۰BIT پشتیبانی میکند.
استفاده از وای فای آردوینو نانو NANO 33 IOT
برد آردوینو نانو ۳۳ از کتابخانه WIFI NINALIBRARY برای برقراری ارتباط وای فای استفاده میکند. لینک دانلود WIFININALIBRARY
استفاده از IMU ARDUINO NANO 33 IOT
IMU در برد LSM6DS3 است که یک سنسور شتاب سنج ۳ محوره و ژایروسکوپ ۳ محوره است. این تراشه توسط رابط I2C به تراشه میکروکنترلر SAMD متصل شده است. این تراشه توسط میکروکنترلر ST ساخته شده است که استاندارد است و برای استفاده از آن کتابخانه ی منحصر به فرد آن ARDUINO_LSM6DS3 در دسترس است. برای دریافت کتابخانه از روش زیر اقدام کنید.
جمع بندی لیدی پای
یعنی اگر تا اینجا اومدی و هنوز اقدام به خرید نکردی، یعنی هنوز به قدرتش ایمان نیاوردی! فعلا این برد رو داشته باشید تا برگردم با arduino nano 33 sense ble !
چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریعترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد. همچنین اگر ایرادی در کدها و یا مراحل اجرایی وجود دارند میتوانید از همین طریق اطلاع رسانی کنید.
در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید.
سلام و خسته نباشید بابت معرفی
آیا این برد قابلیت اتصال به پلتفرم ها را دارد؟
با سلام
بله از طریق وای فای داخلی میتوانید به پلتفرم ها وصل شوید. به عنوان مثال از arduino iot cloud میتوانید استفاده کنید.
با سلام ببخشید یک سوال داشتم در مورد اردوینو میکرو پرو که متاسفانه صفحه ای داخل سایت برای کامنت سوالم براش پیدا نکردم
سوال اول اینکه پین vin این آردوینو کجاست و مقدار ولتاژ و جریان استاندارش چقدره
سوال دوم اینکه پین vcc ، پنج ولت هست یا ۳٫۳ ولت
و اگه هر کدوم از این ها هست پین اون یکی کدومه
و سوال اخر اینکه پین RAW دقیقا چی هست
با اشکر از پاسخگوییتون
با سلام پایه چهارم از سمت راست vcc است. ولتاژ کاری وابسته به فرکانس مورد استفاده است. ۳٫۳V/8MHz و یا ۵V/16MHz که این ولتاژ توسط پایه RAW تنظیم میشود.
برای Aduino iot cloud سرویس ابری آردوینو میشه از این برد استتفاده کرد؟
با سلام بله میتوانید برای سرویس ابری آردوینو استفاده کنید و سرعت بسیار بالاتری هم نسبت به بردهای ESP دارد.
بابت معرفی ممنونم
با سلام
کاربر گرامی سپاس از همراهی شما
امیدوارم مفید واقع شده باشد.