برد کنترل اینترنت اشیا Nodemcu، دارای چند مدل مختلف است که در سری آموزشهای Nodemcu جداگانه به بررسی هر یک از آنها خواهیم پرداخت. برد Nodemcu برپایه تراشه ESP8266 به دلیل در اختیار داشتن پایههای GPIO در پروژههای اینترنت اشیا IOT کاربرد فراوانی دارد. در سری آموزشهای Nodemcu پروژه محور توسط نرم افزار آردوینو پیش خواهیم رفت. در ادامه با مرجع تخصصی آردوینو به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.
برد Nodemcu مدل CP2102
برد کنترل اینترنت اشیا Nodemcu مدل CP2102، یک سخت افزار بر اساس WIFI و برپایه تراشه ESP8266 میباشد. این برد یک انتخاب بسیار مقرون به صرفه است. با استفاده از آن میتوانید پروژههای خود را بر اساس اینترنت اشیا IOT با کمترین هزینه پیاده سازی کنید. از بهترین ویژگیهای این بردها میتوان به راه اندازی آن با نرم افزار آردوینو Arduino IDE اشاره کرد. با نصب پکیج مخصوص ESP8266 در نرم افزار Arduino IDE بردهای مخصوص نود ام سی یو در لیست بردهای نرم افزار قرار میگیرند. برای اطلاع از پایههای این برد به بخش دوم آموزش برد نود ام سی یو مراجعه کنید. در آموزش راه اندازی برد Nodemcu، نحوهی نصب پکیج ESP8266 کامل توضیح داده شده است. به آموزش مراجعه کنید. در صورت برخورد به مشکل سوالات خود را از طریق بخش نظرات بپرسید. آموزش راه اندازی NodeMCU به وسیلهی آردوینو
اجرای پروژه اول Nodemcu
در بخش سوم یک پروژه کاربردی از طریق پینهای GPIO اجرا خواهیم کرد. در مرحله اول ال ای دی LED از طریق پایه D1 به برد Nodemcu متصل است. سپس با کدنویسی آن، ال ای دی به مدت ۱ ثانیه روشن و خاموش خواهد شد. دقت داشته باشید که روش اجرای پروژههای LED Blink به چندین حالت مختلف قابل اجراست. از اینرو یکی از کاربردیترین روشها برای درک ماهیت پروژه میباشد. اتصالات هم خیلی پیچیده نیست. کافیست با رعایت قطب مثبت و منفی LED اتصالات به پایه D1 برد و مقاومت را اجرا کنید. برای این منظور ال ای دی LED را به همراه مقاومت رنج اهم به پایه ( D1 (GPIO5 اتصال دهید.
کد آردوینو Arduino
نرم افزار آردوینو Arduino IDE را باز کنید. از منو Tools برد Nodemcu 1.0 ESP12 module را انتخاب کنید. سپس پورت را انتخاب کرده و کد را به نرم افزار آردوینو انتقال دهید. در این کد از دستورات دیجیتال DigitalWrite جهت فرمان به پایه ال ای دی LED، استفاده میشود. راجع به این دستورات در دوره اسپارکرینار اردیبهشت کاملا صحبت کردیم. دو حالت HIGH و LOW برای روشن و خاموش شدن ال ای دی استفاده میشود. کد را آپلود کرده و همانند تصویر بالا اتصالات را انجام دهید.
// پروژه اول فرمان به یک ال ای دی از طریق پایه GPIO5 void setup() { pinMode(D1, OUTPUT); // تعریف پایه خروجی برای ال ای دی } // ایجاد حلقه void loop() { digitalWrite(D1,HIGH); // روشن شدن ال ای دی delay(1000); // پس از یک ثانیه digitalWrite(D1, LOW); // خاموش شدن ال ای دی delay(1000); // پس از یک ثانیه }
اجرای پروژه دوم با Nodemcu
در مرحله دوم پروژه را تعمیم میدهیم. یک ال ای دی LED دیگر به پروژه اضافه خواهیم کرد. به این صورت که یک دستور دیگر توسط DigitalWrite به کد برنامه اضافه خواهیم کرد. با این تقاوت که بایستی یک پایه GPIO دیگر فعال گردد. برای این منظور من از پایه D2 یا همان GPIO 4 استفاده خواهم کرد. برای اتصالات هم کافیست ال ای دی LED را به همراه مقاومت رنج اهم به پایه ( D2 (GPIO4 اتصال دهید.
کد پروژه دوم با Nodemcu
با توجه به کد آردوینو بخش دوم، کد اول را تعمیم دهید و مجددا برنامه را آپلود کنید. همانطور که مشاهده میکنید، هر دو ال ای دی LED با تاخیر ۱ ثانیه روشن و خاموش خواهد شد.
// پروژه دوم با دو ال ای دی void setup() { pinMode(D1, OUTPUT); // معرفی ال ای دی اول به عنوان خروجی pinMode(D2, OUTPUT); // معرفی ال ای دی دوم به عنوان خروجی } // ایجاد حلقه void loop() { digitalWrite(D1, HIGH); // روشن شدن ال ای دی اول digitalWrite(D2, HIGH); // روشن شدن ال ای دی دوم delay(1000); // پس از یک ثانیه digitalWrite(D1, LOW); // خاموش شدن ال ای دی اول digitalWrite(D2, LOW); // خاموش شدن ال ای دی دوم delay(1000); // پس از یک ثانیه }
وسایل مورد نیاز
برد Nodemcu ESP8266 مدل CP2102
ال ای دی ۱۰ میلی متر آبی HG LED 10mm W18 nm
ال ای دی ۱۰ میلی متر آفتابی HG LED 10mm W18 nm
کیت مقاومت Resistor Kit مناسب آردوینو Arduino
برد بورد کوچک ۱۷۰ مخصوص آردوینو Breadboard
چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریعترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد. همچنین اگر ایرادی در کدها و یا مراحل اجرایی وجود دارند میتوانید از همین طریق اطلاع رسانی کنید.
پروژه و دریافت بن ارسال رایگان
برای دریافت بن خرید از دانشجو کیت، کاربران بایستی با استفاده از وسایل این آموزش، پروژه را اجرا کرده و یا حتی مدار جدیدی تعریف کنید. سپس از اجرای کار فیلم گرفته و در شبکههای اجتماعی از جمله آپارات و اینستگرام، با هشتگهای دیجی_اسپارک و دانشجوکیت و digispark و daneshjookit منتشر کنند. سپس از طریق بخش نظرات در ادامه همین آموزش، جهت دریافت بن خرید ارسال رایگان به ارزش ۱۲۰۰۰ تومان از دانشجو کیت، لینک را زیر همین پست ارسال کنید.
در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید
با سلام
امکان افزایش پایه آنالوگ وجود نداره؟
با سلام
در این برد فقط یک پایه آنالوگ در دسترس است ولی با استفاده از ماژول های مبدل ADS1115 میتوانید پایه های آنالوگ بیشتری در اختیار داشته باشید.
سلام
امکانش هست به خروجی ماژول رله وصل کنیم
با سلام
بله هیج تفاوتی ندارد.
با سلام
من این پروژه رو انجام دادم همه چیزش اوکی هست فقط یه مشکل داره ، پروژه به این صورت هست که پس از سه بار روشن شدن ledقرمز ،led سبز رنگ یا هشدارباید روشن بشه
اما پروژه من پس از یک بار روشن شدن ledقرمز دو بار led سبز روشن میشه و خروجی خوبی بهم نمیده
ضمنا سورس برنامه کاملا درست هست
با سلام
بنده متوجه سوال شما نشدم. لطفا شفاف تر توضیح دهید.
سلام وقتتون بخیر
من یک سوالی داشتم
برای راه اندازی RFIDبا برد نودم سیو چه کد هایی باید بزنیم و اینکه ممنون میشم راهنماییم کنید
دو هفته دیگه مسابقه دارم و هنوز نتونستم کد ها رو با ایده ای که دارم تطبیق کنم .
با سلام
از آموزش زیر استفاده کنید.
ساخت سیستم RFID هوشمند با ماژول کارت خوان RC522 و نمایشگر Oled