سخت افزار

نگاهی اجمالی بر Orange Pi PC

نوشته شده توسط اروند طباطبایی

وقتی Raspberry Pi 2 با قیمت ۳۵ دلار عرضه شد، عرضه شدن سری دوم این برد ها با همان حدود قیمت نسل قبلی اما سخت‌افزار مدرن تر باعث خوشحالی علاقمندان به کامپیوتر های تکبرد شد. در این میان کمپانی دیگری برد های جدید خود را که سخت‌افزاری نزدیک به رزبری داشت را با قیمت ۱۵ دلار وارد بازار کرد که بسیار شگفتی آورد بود، این برد Orange Pi PC نام دارد.

این برد که که مانند یک کامپیوتر کوچک است از یک پردازنده ی چهار هسته ای Alwinner H3 و یک گیگابایت رم برخوردار بوده و از سیستم عامل های اندروید و گنو/لینوکس پشتیبانی می کند.

orange-pi-pc

Allwinner H3 پردازنده ای با معماری ARM بوده و اگر بخواهیم کمی فنی تر آن را معرفی کنی باید بگویم که Allwinner H3 یک پردازنده ARM Cortex-A7 بوده و از جی پی یو Mali-400 بهره مند است و شاید بد نباشد که بدانید که با وجود این پردازنده می‌توانید تصاویر با کیفیت ۴K را با این برد پخش کنید.

Orange Pi حافظه داخلی ندارد اما اسلاتی برای کارت های microSD در آن تعبیه شده که می‌تواند microSD هایی با ماکزیمم حجم ۶۴ گیگابایت را ساپورت کند.

از دیگر ویژگی‌های این این برد وجود پورت های HDMI و AV، دریافت‌کننده ی فروسرخ، پورت اترنت ۱۰/۱۰۰، سه پورت USB 2٫۰، یک پورت microUSB، میکروفون داخلی، واسط CSI برای اتصال دوربین و LED هایی که وضعیت برد را نشان می‌دهند را می‌توان نام برد.

شاید روی کاغذ Orange Pi نسبت به رزبری به صرفه تر به نظر بیاید اما همانطور که در مقاله های پیشین گفتیم جامعه کاربری رزبری برای آن یک برگه برنده محسوب می شود، جامعه کاربری رزبری بسیار بزرگ‌تر بوده و به همین دلیل احتمالاً برای محصولات رزبری نرم‌افزار های بیشتر و ساپورت بهتری نسبت به Orange Pi پیدا کنید.

در سایت Orange Pi و در صفحه دانلود می‌توانید اوبونتو، رزبین، دبیان و اندروید را ببینید( توجه داشته باشید که هنوز نسخه های رسمی برای Orange Pi PC وجود ندارد اما نرم‌افزار هایی که برای Orange Pi 2 و mini نوشته شده‌اند باید در این برد هم کار کنند)

در این صفحه می‌توانید مدل های دیگری از محصولات Orange Pi را مشاهده کرده و اگر علاقمند بودید آن‌ها را از همین فروشگاه تهیه کنید 🙂 این فروشگاه براای خوانندگان دیجی اسپارک کد تخفیفی برای خرید این محصول در نظر گرفته است :

۸Q5ZSJTH

درباره نویسنده

اروند طباطبایی

بنیانگذار دیجی اسپارک: اولین مرجع تخصصی امبدد سیستم به زبان فارسی / کارشناس سئو و تولید محتوا

هرچه می آموزم میبینم که خیلی کم آموختم. علاقه به رباتیک و تکنولوژی دارم. امیدوارم بتونم دانشی را که آموخته‌ام، به روش‌های مختلفی به کاربران علاقمند منتقل کنم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۱ دیدگاه

  • من رزبرى پاى را بیشتر میپسندم، یکى از دوستانم اورنج پاى pc را براى رباتیک استفاده میکرد و ازش بسیار راضى بود. لطفا در رابطه با راه اندازى اندروید روى رزبرى پاى مطلبى بنویسید.