اخیرا مصرف پاور بانکها Power Bank بسیار روبه رشد و افزایش یافته است. داشتن منبع انرژی همراه تا چند سال پیش یک آرزو بود. داشتن دستگاهی که بتواند انرژی الکتریکی را همراه خود انتقال دهد. از اولین ابزارهای ذخیره انرژی، خازنها بودند. یکی از طرحهای مفهومی برای انتقال انرژی استفاده از مجموعهای خازن با ظرفیت بالا بود. به دو دلیل اول اینکه خازنها ارزان بودند. دوم اینکه خازنها سبک بودند. ولی مشکل عمده خازنها عدم قابلیت اطمینان کارایی مداوم بود. از طرفی استفاده از باتری هم به دلیل سنگین بودن، ماهیت کلی مساله را زیر سوال میبرد.
طی ۵ سال گذشته نسل جدید باتریها و رشد تکنولوژی به این موضوع کمک کرد. تا اینکه پاور بانک Power bank متولد شدند. پاور بانک یک گجت ذخیره و حمل انرژی است. این گجت انرژی الکتریکی را درون خود ذخیره کرده و آن را در مواقع نیاز در اختیار کاربر قرار میدهد.
ساختار پاور بانک
ساختار درونی پاور بانک Power Bank بسیار ساده است. تعدادی باتری لیتیومی که به صورت موازی کنار هم قرار گرفته اند. به همراه یک برد کنترل شارژ با ورودی Micro USB و خروجی USB میباشد. استاندارد ولتاژ کاری برای اکثر گجتهای الکترونیکی ۵ ولت میباشد. از این رو تفاوت پاور بانک با توان ذخیره انرژی مشخص میشود. به عنوان مثال پاور بانک Power Bank ۱۰۰۰۰ میلی آمپر، توانایی شارژ کردن ۴ مرتبه یک گوشی موبایل با باتری داخلی ۲۳۰۰ میلی آمپری را دارد. به طور معمول سلولهای باتری لیتیوم یون ۳٫۷ ولت در حالت تخلیه و ۴٫۲ در حالت شارژ کامل میباشند.
ماژول کنترلر شارژ درون این پاوربانکها ضمن مدیریت ولتاژ و جریان ورودی به باتری، ولتاژ خروجی را هم روی ۵ ولت ثابت نگه میدارد. نکته بسیار مهم برای شارژ کردن دیگر گجتها ولتاژ ثابت و یکنواخت ۵ ولت میباشد. که این موضوع بسیار با برند و کیفیت پاوربانک مرتبط است.
در این پست شیوه ساخت یک پاوربانک با باتری لیتیوم یون Li-Ion و چند ماژول را آموزش خواهم داد. ساخت پاور بانک در منزل تقریبا کار سادهای است. ولی به دقت کافی نیاز دارد. زیرا باتری بسیار به ولتاژ و جریان حساس است.
اتصال باتری لیتیومی در پاور بانک
بسیاری از کاربران روش اتصال باتری لیتیومی را در پاور بانک اشتباه میکنند. به همین دلیل تصمیم گرفتم این بخش را به آموزش اضافه کنم. برای ساخت پاور بانک با ظرفیت ۱۰ هزار یا ۲۰ هزار میلی آمپر طبیعتا با یک سلول باتری لیتیومی نمیتوانیم اقدام کنیم. بایستی از چند سلول باتری لیتیومی استفاده کنیم. در این حالت بایستی باتریها به صورت موازی به هم متصل شوند. یعنی مثبت همهی باتریها به هم و منفی همه باتریها به هم متصل شوند. حال اگر از باتری لیتیوم یون ۱۸۶۵۰ استفاده میکنید. دو راه کار وجود دارد. اول استفاده از جاباتری ۱۸۶۵۰ که اتصالات بین باتریها را با این روش برقرار میکنیم. دوم اتصال باتریها از روش نقطه جوش و پلاتین، که در این حالت بایستی دستگاه نقطه جوش برای باتریها داشته باشید.
اما اگر قصد ساخت پاور بانک با باتری لیتیوم پلیمری دارید. روش اتصالات کمی متفاوت است. اگر یک سلول باتری ۱۰۰۰۰ میلی آمپر استفاده میکنید. بدون نیاز به هیچ وسیله اضافی کافیست به ماژول پاوربانک متصل کنید. اما اگر قصد اتصال چند سلول باتری لیتیوم پلیمر با ظرفیت کمتری دارید، بایستی در ابتدا ماژول کنترل شارژ تک تک سلول ها را جدا کرده، سپس به صورت سری متصل کنید. پس از آن باتریها را به ماژول پاور بانک متصل کنید. نکتهی بسیار مهم اینجاست که اتصال بین باتری و ماژول پاور بانک بایستی از کابل قطور با قابلیت عبور جریان مناسب و لحیم کاری محکم و قوی صورت بگیرد.
روش ساخت پاور بانک
به چند روش مختلف میتوانیم پاور بانک بسازیم. در این آموزش از یک روش ساده با ترکیب دو ماژول مختلف استفاده میکنیم. برخی از موبایلهای جدید با این روش آموزش قابلیت شارژ شدن و کارایی را ندارند. از اینرو برای کاربردیتر شدن پاور بانک پیشنهاد میکنم. باتریهای لیتیومی را مستقیما به یک ماژول پاور بانک Power Bank متصل کنید. در این حالت فقط یک اتصال ساده ولی اصولی بین باتریهای لیتیومی با ماژول پاور بانک بایستی ایجاد شود. در تصویر زیر ساختاری از ماژول پاور بانک ساده را مشاهده میکنید.
اتصالات مدار پاور بانک Power Bank
ماژول شارژر باتری ۳ چیپ به حفاظت و افزایش عمر مدار پاور بانک Power Bank کمک میکند. از این رو دو پایه B+ و B- را به قطبهای مثبت و منفی باتری متصل میکنیم. این ماژول با ورودی Micro USB با استفاده از ولتاژ ۵ ولت توانایی مدیریت و کنترل شارژ باتری را دارد. پس از اتصال به باتری و اتصال ولتاژ به درگاه Micro USB چراغ آبی روشن میشود. این به معنی شارژ شدن باتری است. این ماژول دو پایه خروجی دارد. پایه Out- را به پین منفی ماژول مبدل و تقویت کننده USB و پایه Out+ را به پین مثبت اتصال میدهیم.
به این ترتیب ماژول شارژر باتری ۳ چیپ عملیات مدیریت جریان برای شارژ شدن باتری را انجام میدهد. مدار مبدل و تقویت کننده USB هم عملیات تقویت جریان و خروجی ۵ ولت ثابت را بر عهده دارد. به همین سادگی پاور بانک Power Bank خانگی ساختیم. در ادامه به ویدیو این آموزش توجه کنید.
اتصال سلول خورشیدی به پاور بانک
برای شارژر باتری میتوان از سلول خورشیدی استفاده کرد. سلول خورشیدی که در این آموزش استفاده شده است از فروشگاه دانشجو کیت تهیه شده است. سلولهای این فروشگاه با نور اتاق از جمله نور مهتابی و لامپ کم مصرف هم کارایی دارند. از این رو در هر فرصتی باتری پاور بانک Power Bank شما در حال شارژ شدن و ذخیره کردن انرژی میباشد. ماژول شارژر باتری ۳ چیپ غیر از پورت Micro USB دارای دو پایه ورودی میباشد. کافیست با رعایت قطب مثبت و منفی پینهای سلول را به آن متصل کنید.
وسایل مورد نیاز
ماژول شارژر باتری لیتیومی ۱۸۶۵۰ سه چیپ مناسب پاور بانک Power Bank
ماژول مبدل و تقویت کننده usb 600ma مناسب برای پاور بانک Power Bank
و یا اینکه میتوانیم به صورت مستقیم از یک ماژول پاور بانک مجزا استفاده کنیم. برای این منظور مدلهای مختلفی از برد پاور بانک وجود دارد. چند نمونه از بردهای معتبر و پر استفاده در ادامه لینک شده است.
ماژول پاور بانک PowerBank دو کاناله ۲ آمپر ۵ ولت لیتیوم ۱۸۶۵۰
ماژول پاور بانک تک کانال ولتاژ ۵ ولت ۱٫۵ آمپر مدل ۸۶۴-KC
ماژول پاور بانک تک کاناله Power Bank با پورت Micro usb
چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریعترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد.
در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید.
با سلام
اولا تشکر میکنم بابت توضیحات مختصرو عالى
من گیج شدم، اگر بخواهم پاوربانک ١٠٠٠٠ میلى آمپرى داشته باشم چه باید بکنم؟ با همین روش انجام میشه؟
با سلام و درود
ضمن تشکر از توجه شما، در این صورت باید چهار سلول باتری ۲۶۰۰ میلی آمپری تهیه کنید. که جمع نهایی ۱۰۴۰۰ میلی آمپر میشود. البته در هنگام اتصال باتریها به یکدیگر باید به صورت موازی اتصال دهید که توان خروجی زیاد شود و ولتاژ همان ۴٫۲ ولت باقی بماند.
میخواستم بدونم که این عکسی که در صفحه گذاشتین ، توجه کردین . چون تو عکس نوشته
آموزش سخت پاوربانک
با سلام و درود
دیگه وقتی که محتوا را در کمترین زمان ممکن تولید میکنیم اینجور غلط های املایی پیش میان! ممنونم که اطلاع رسانی کردید، این موضوع توی اینستگرام دانشجو کیت هم سوژه شده بود. 🙂
سلام وقت بخیر ممنون از وقتی که گذاشتید
یه سوال داشتم من می خواهم مشابه شارژر فندکی درست کنم برای ماشین سنگین می خواستم از یک مبدل dc به dc استفاده کنم و یک ماژول usbپنلی یه شارژر معمولی بنظر شما چطور ؟به باتری مبایل که آسیب نمیزنه؟؟
با سلام
بایستی از ماژول مبدل که شارژر هم هست استفاده کنید. فقط از مبدل کاهنده استفاده نکنید، حتما از ماژولی که کاهنده و شارژر است استفاده کنید.
یجاى متن نوشتین باترى لیتیوم پلیمر و پایینترش نوشتین حتما باترى لیتیوم یونى استفاده کنید.
کدومش درسته؟ آیا غلط املایه؟؟
با سلام و درود
ضمن تشکر از توجه شما، بله این یک اشتباه تایپی بود که تصحیح شد.
باتری چند ولتی باشد
با سلام و درود
همانطور که توضیح داده ام، ولتاژ سلول باترى لیتیوم یون در حالت تخلیه ٣.٧ ولت و در حال شارژ کامل ۴.٢ ولت میباشد.
همچنین شما میتوانید از لینک معرفى شده باترى را به صورت دقیق تر بررسى کنید.
با سلام
ممنون از مطالب جالب توجه شما. من چند تا باتری نوی موبایل دارم. باتری ها samsung li-ion – 3.85v – 11.55 wh – 3000mAh هستند. میخوام یه پاور بانک که با سلولهای خورشیدی با سرعت بسیار بالا شارژ بشه بسازم. لطف میکنید راهنمایی کنید. ممنون میشم اگه به ایمیلم بفرستید که جواب دادید تا بیام سایت رو بابت جواب چک کنم.
با سلام و درود
ضمن تشکر از توجه شما، سلولهای باتری لیتیو یون همانطور که توضیح دادم در حالت تخلیه ولتاژی بین ۳٫۶ تا ۳٫۷۵ دارند. این باتری که شما میفرمایید، به صورت عملی تداخلی با ساخت پاوربانک ندارد و میتوانید طبق این آموزیش استفاده کنید. اینکه باتری ۳۰۰۰ میلی آمپری با سلول خورشیدی به صورت سرعت بالا شارژ شود، کمی قضیه را پیچیده میکند. سلولهایی که در حال حاضر در فروشگاه موجود است قوی ترین ۵ ولت با توان ۳۰۰ میلی آمپر است. که با در نظر گرفتن تابش نور کافی به سلول و توان حداکثر ۳۰۰ میلی آمپری بیشتر از ۱۰ ساعت برای شارژ کامل این باتری به زمان نیاز دارد.
ولی نکتهی مهم اینجاست که با استفاده از مدار کنترل شارژ باتری به صورت لحظهای و مداوم در حال ذخیره انرژی خورشیدی است. از این رو بسته به مصرف شما از جریان باتری ممکن است زمان شارژ کمتر شود.
ببخشید نمیشه با همین باتری یک گوشی رو شارژ کرد به دون اینکه چیپ به یک منبع وصل شه؟(در صورتی که یک باتری اتصال داده بشه!).
با سلام و درود
خیر، در درجه اول ولتاژ خروجی باید ۵ ولت ثابت باشد. با توجه به اینکه ولتاژ یک سلول در حالت شارژ کامل ۴٫۲ ولت میباشد، نیاز به یک افزاینده و تثبیت کننده ولتاژ خروجی داریم. ماژول دیگر وظیفه کنترل شارژ باتری را دارد، این ماژول در سلامت باتری و حفاظت در برابر اضافه بار روی باتری را بر عهده دارد.
الان بنده مثل همین فیلم که گذاشتید درست کردم.روی چیپ ام چراغ سبز روشن شده.ولی گوشی رو وصل میکنم شارژ نمیکنه.قسمت بعدی سوالم این هست که چیپ رو بدون این که به برق وصل کنم برق تو این وسیله ها بمونه
درود بر شما
باتری در حالت عادی در حالت تخلیه است و باید چند ساعت در شارژ بگذارید. پس از اینکه کلیه اتصالات را همانند آموزش متصل کردید، از طریق یک شارژر ۵ ولت USB (شارژر موبایل یا تبلت) به ورودی Micro USB اتصال دهید. سپس ولتاژ دو سر باتری را اندازه بگیرید باتری در حالت شارژ کامل باید ولتاژ ۴٫۲ ولت را نمایش دهد.
الان شارژش کامل هستش و ولتاژ ۴٫۲ هستش و روی ماژول تقویت کننده هم تست کردم ولتاژ خروجی ۵ هستش.ولی باز گوشی رو شارژ نمیکنه.اگه بخوام شارژ کامل کنم باتری رو چقدر طول میکشه؟.در ضمن وقتی من از برق جدا میکنم چیپ رو و گوشی رو به ماژول مبدل وصل میکنم ولتاژ رو اندازه گیری میکنم دوباره همون ۴٫۲ رو نشون میده!!.انگار که گوشی داره باتری رو شارژ میکنه!.(چیپ ام چراغ سبزش روشن هست)
جهت پیگیری و اطمینان دقیق تر، لطفا تا فردا صبر کنید تا بنده مجددا مراحل را تست کنم و خدمتتان اعلام میکنم که چه باید بکنید. همانطور که در ویدیو آموزش دیدید، برد رزبری پای که به جریان حداقل ۲ آمپری نیاز دارد را با این مدار روشن کردیم.
سلام مجدد
لطفا پایه مثبت ماژول DC to DC USB را از برد جدا کنید و یک کلید سر راه آن قرار دهید. سپس خروجی کلید را مجدد به پایه مثبت اتصال دهید. حالا از پورت Micro USB جهت شارژر باتری اقدام کنید. پس از اینکه باتری کاملا شارژ شد، خروجی را به موبایل اتصال دهید و کلیدی که بین پایه مثبت قرار دادهاید را در حالت On قرار دهید. در این شرایط باید جریان خروجی موبایل را شارژ کند. چنانچه این اتفاق نیافتاد، باید یک سلول دیگر از باتری ۱۸۶۵۰ اضافه کنید.
لطفا پس از انجام این مراحل از همین طریق، موارد را اطلاع دهید.
ممنونم
بعضی از گوشی های سامسونگ و اپل رو شارژ نمیکنه ولی فکر کنم از جریان خروجیش باشه ، چون به طور طبیعی باید ۱ آمپر باید باشه تا برای همه گوشی ها جواب بده.
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، بله همینطور است، برای این منظور باید ماژول تقویت کننده Dc to DC خروجی را تغییر دهید و از ماژول پاور بانک Power Bank استفاده کنید.
با سلام
وقتی من ماژول سه چیپ را وصل می کنم ، ماژول داغ می کند . این طبیعی است ؟
با سلام و درود
داغ شدن به هنگام شارژ کردن طبیعی است. لطفا ترتیب اتصالات را بیان کنید.
با سلام و خسته نباشید همه باتری های خورشیدی زیر نور چراغ وبه غیر ازنور خورشید شارژ میشوند یا فقط نوع خاصی ازآنها این قابلیت رادارند؟ وسوال دیگه اینکه باتری وقتی به شارژ کامل رسید باتری خورشیدی متوقف میشود یاباید کلید برروی مسیر قرار داد.واینکه چراغ در موقع شارژ کامل چه رنگی میشود. ببخشید سوالم طولانی شد
سلام
سلولهای خورشیدی انواع مختلفی دارند. که بر اساس نوع کارایی دسته بندی میشوند. سلولهایی که در دانشجو کیت به فروش میرسند، توانایی تولید انرژی از نور محیط غیر از نور خورشید را دارند. سلول تا زمانی که تابش نور محیط را دریافت کند انرژی الکتریکی تولید میکند. بنابراین برای مدیریت شارژ شدن باتری نیاز به مدار کنترل شارژ داریم. در این آموزش ماژول شارژر سه چیپ که دارای پورت Micro USB است؛ نقش کنترل کننده شارژ باتری را بر عهده دارد. به هنگام شارژ کامل باتری چراغ سبز رنگ روشن خواهد شد.
شاد و پیروز باشید.
سلام مجدد این وسایل رو از فروشگاه دانشجو کیت خرید کردم واما اینکه درایام نوروز هم وسایل رو ارسال میکنید وسوال دیگه اینکه این پاور بانک قابلیت شارژ چند گوشی روداره؟
لطفا جهت پیگیری سفارشها از سرویس فروشگاه اقدام کنید. ارسال در ایام نوروز هم انجام میشد. این پاوربانک که آموزش داده شد، از آنجایی که فقط یک خروجی USB دارد، توانایی شارژ همزمان یک موبایل را خواهد داشت. همچنین پیشنهاد میشود با دو سلول باتری این پاوربانک را بسازید که زمان بیشتری را دوام بیاورد.
آیا میشه به این باتری یه باتری گوشی لیتیوم پلیمری اضافه کرد به صورت موازی البته با ولتاژ ۳٫۷ولت واینکه اگه میشه تا یکی دیگم جا داره یا نه؟
خیر، پیشنهاد نمیشود. باتری گوشی از نوع لیتیوم یون میباشد. از این رو نمیتوان با باتری پلیمری موازی کرد.
میشه فقط ازباطری یون پلیمری استفاده کردودوتا شو موازی کرد
خیر، باتری لیتیوم پلیمری برای پاوربانک کارایی ندارد. پیرو این موضوع پستی راجع به تفاوت باتری لیتیوم پلیمری و باتری لیتیوم یونی در آینده منتشر خواهد شد.
سلام ببخشید من میخواستم بپرسم میشه از باتری لیتیوم پلیمری از آمپر های متفاوت استفاده کرد مثلا ۴تا باتریگوشی یکی ۳۳۰۰ میلی آمپر یکی ۱۰۰۰ و اون یکی ۱۴۰۰ میشه استفاده کرد؟
و دومین سوال یه باتری گوشی ۳۳۰۰ میلی آمپر و ۴تا باتری حدودی هر کدوم ۸۰۰ میلی آمپر مال لپتاپ هست ایا میشه یا نه باید همه آمپر برابر داشته باشن؟
با سلام
خیر چنین موردی پیشنهاد نمیشود. به نظر من حتما بایستی سلولهای مورد استفاده از یک نوع و یک ظرفیت باشند.
این باتری لیتیوم یون قابلیت چند بار شارژ کردن یک گوشی رو داره واینکه باتری لپ تاپ هم ازاین جنس است
سلولهای باتری لیتیوم یون دارای ظرفیتهای متفاوتی میباشند، مدل استفاده شده در این آموزش از نوع ۱۸۶۵۰ با ظرفیت ۲۶۰۰ میلی آمپر بود. برای اینکه بدانید توانایی چندبار شارژ کردن باتری موبایل را دارد، باید ظرفیت باتری موبایل مربوطه را بدانید. بله باتریهای لپ تاپ از نوع لیتیوم یون میباشند، ولی حتما قبل از استفاده روی سلول باتری را بخوانید، باید عبارت Li-Io روی آن درج شده باشد.
سلام
مبدل دیسی ب دیسی( تقویت )در زمینه شارژ موبایل چ کار بودن ؟؟؟؟
بیشتر نقش خروجی usb داشتن ..نه>>؟؟؟
سلام و درود
مبدل DC to DC هم نقش خروجی USB دارد و هم اینکه ولتاژ خروجی یکنواخت (استابیلاز شده) ارایه میدهد. که این موضوع بسیار برای سلامت باتری موبایل و دیگر گجتها اهمیت دارد.
سلام !
خیلی عالی !
فقط یه سوال : برای سلول خورشیدی لینک خرید نمی گذارید ؟ لطفا اگه موجود هم نیست لینکش رو بگذارید
تشکر !
با سلام و درود
ضمن تشکر از توجه شما، این لینک فراموش شده بود که اضافه شود. هم در متن اضافه شد و هم اینجا
سلول خورشیدی
[…] آموزش ساخت پاوربانک در منزل با سلول خورشیدی ویدیو و خری… […]
باسلام ماژول ۳چیپ رو به شارژر وصل کردام ودو چراغ داره که هردو روشن هستند یکی به رنگ سبز ودیگری به رنگ قرمز ورو مشخصاتی باتری هم گه از دانشجو کیت سفارش داده بودم نوشته شده ۲۶۰۰میلی آمپر و۳٫۶ولت والان حدود ۳ساعت با یه شارژر ۱۳۰۰میلی دارم شارژش میکنم اما هنوزم ولتاژ از ۳٫۶ولت بالا نرفته
با سلام
اگر هر دو چراغ روشن هستند، اتصالات را درست متصل نکرده اید.
لطفا یکبار دیگر با دقت اتصالات را طبق آموزش بررسى کنید.
+bاز کدام پایه آیسی میاد یا اینکه کلا از کجا میادچون اصلاولتاژ نمیده
باید دیتاشیت ماژول را بررسی کنید. احتمالا یا اتصالات درست برقرار نکردهاید یا ماژول آسیب دیده است.
[…] آموزش ساخت پاوربانک در منزل با سلول خورشیدی ویدیو و خری… […]
سلام من این کالا رو خریدم و پاور بانک رو ساختم ولی در حین شارژ باتری، شارژر سه چیپ گرم میشه ف علتش چیه؟
با سلام
گرم شدن این تراشه با توجه به اینکه اتصالات را با رعایت قطب مثبت و منفى صحیح متصل کرده باشید، طبیعى است.
به هنگام شارژ باترى جریان از ماژول عبور میکند که باعث ایجاد حرارت خواهد شد.
روشن شدن چراغ قرمز ماژول مبدل و تقویت کننده ، به چه علامی است ؟
نشان دهنده فعال بودن خروجى میباشد. شما میتوانید در هنگام اتصال پایه مثبت ماژول مبدل و تقویت کننده، از یک کلید استفاده کنید. در این صورت فقط زمانى که نیاز به دریافت ولتاژ ۵ ولت میباشید، مدار را فعال خواهید کرد.
سلام
پاور بانک رو الان ساختم .وقتی روس شارژ میزارم ، چراغ زرد ماژول شارژر سه چیپ روشن میشه و کنارش هم چراغ قرمز هر چند لحظه یکبار روشن میشه .دلیل روشن شدن این چراغ ها چیست؟ راستی ماژول مبدل و تقویت کننده هم چراغ قرمز روشن میشه.
ماژول شارژر داراى دو ال اى دى میباشد، یکى قرمز که نشان دهنده در حال شارژ شدن باترى است و دیگرى سبز که نشان دهنده شارژ کامل باترى است.
لطفا به هنگام شارژ باترى، خروجى به ماژول مبدل را توسط یک کلید قطع کنید.
سلام
در مورد ماژول تقویت امپر ورودی ان کمتر از ۵ ولت است در حالیکه سلول خورشیدی که من خریدم ولتاژ اسمی خروجی ان ۵ ولت است در حالیکه در واقعیت ۵٫۴ ولت ولتاژ خروجی ان است
ایا این ۰٫۴ ولت اضافه به ماژول تقویت جریان اسیب میزند؟
با سلام
لطفا دقت کنید که خروجى سلول را به ماژول تقویت کننده متصل نمیکنیم، بلکه به ورودى ماژول شارژر باترى سه چیپ متصل میشود.
این میزان اختلاف ولتاژ توسط همان ماژول رفع میشود.
سلام
آیا اگر این پاور بانک رو بسازم ، وقتی شارژ گوشیم با این دستگاه شارژ شد ، آیا دستگاه اتصال برق را به گوشی قطع میکند ؟( وقتی که گوشی کامل شارژ شد)؟؟
با سلام
با توجه به تراشه ماژول شارژر باید این کار را بکند. ولی این کار را من تست نکردهام، لطفا حتما تست کنید. اگر قطع نکند پیشنهاد میکنم از ماژول پاور بانک تک کانال ۱ آمپر استفاده کنید.
سلام
من مدار رو بستم و چک کردم ظاهرا مشکلی نیست
ولی وقتی گوشی رو وصل میکنم شارژ نمیکنه و ماژول شارژ میکرو usb داغ میکنه
با سلام
همانطور که در کامنتهای قبلی توضیح دادهام از یک کلید روی سیم مثبت بین ماژول USB و ماژول شارژر استفاده کنید.
ممنون مشکل داغ شدن حل شد، ولی تست که کردم متوجه شدم این کیت ایفون رو نمیتونه شارژ کنه، روی دستگاه ها و موبایلای دیگه که تست مردم شارژ میکرد، نمیدونین چطور باید ایفون رو حل کرد؟ ۷ پلاس هستش.
با تشکر
خواهش میکنم. بنده هم هنگام تست همین مشکل را داشتم، با اینکه باترى ها را به ٣ سلول ارتقاء دادم ولى مشکل حل نشد. چنانچه در رفع این مشکل اقدامى کردید، لطفا از همین طریق اعلام کنید تا کاربران دیگر هم استفاده کنند.
با پشتیبان اپل صحبت کردم.
ظاهرا یه محدودیت یا خط مشخصی واسه شارژ شدن ایفون هست که اپل اجازه نمیده دستگاه های ناشناس و سوم شخص اونو شارژ کنن.
ولی اگه تونستم راهی پیدا کنم بهتون خبر میدم
با تشکر
سلام من قبلا ی چیز مشابه این ساختم در مورد مشکل آیفون هم توضیح داره این لینک
http://saakhtani.ir/archive/1393/09/6142
با سلام
از توجه شما سپاسگزارم، بررسی میکنم و اگر با همین ماژولها این مشکل رفع میشد. حتما اصلاحیه را به کاربران اعلام خواهم کرد.
سلام
وقتی با این پاور بانک موبایلم رو شارژ میکنم با پیغام( شارژ اهسته ، برای شارژ سریعتر به یک شارژر استاندارد وصل کنید ) مواجه میشوم درحالیکه شارژر موبایل من هم مانند ماژول تقویت امپر ۶۰۰ ma است
چگونه این مشکل رو حل کنم
با سلام
برای رفع این مشکل باید تعداد سلولهای باتری لیتیوم را افزایش دهید. ممکن است یک سلول باتری لیتیومی دارای ظرفیت کمتری نسبت به باتری موبایل شما باشد.
با درود.
من سوالم اینکه ایا می شه از سلول خورشیدی ۵ولت استفاده کرد و از چه نوع(چه ولتاژی)سلول خورشیدی استفاده می توان کرد؟
با سلام
بله، میتوانید استفاده کنید. همانطور که در این آموزش هم از سلول خورشیدی ۵ ولت استفاده شده است. بسته به تعداد سلولهای باتری استفاده شده، باید سلول با توان قوی تری را انتخاب کنید. دقت کنید که سلول ۵ ولت کافیست ولی توان خروجی بر اساس می آمپر اهمیت دارد. که مشخص کننده میزان زمان برای شارژ باتری میباشد.
می شه از باتری هایی(لیتیوم یون) که توی باتری لپتاپ هستن استفاده کرد؟
بله مشکلی ندارد، برای این کار اولا دقت کنید که باتریها سالم باشند. همچنین سلولها را جدا کنید و به تعداد مورد نیاز موازی کنید.
دقت داشته باشید که باتری لیتیو یون همانطور که در پست تفاوت باتری لیتیومی توضیح داده شده است، خیلی زود فرسوده و از کار افتاده میشود. از این رو اگر باتری لپ تاپ مدت زیادی است که شارژ نشده، پیشنهاد میکنم از باتریهای آن استفاده نکنید.
سلام خدمت اقای طبا طبا یی
سوال من این هست که میشه با همین تک سلول یک گوشی شارژ کرد؟ اخه رو شارژر گوشیم نوشته که ۵٫۰ و۱۵۰۰ ma ولی اینجا دیدم که میلی امپر دستگاه خیلی کمه!!!!
میشه یه کم در مورد این تضیح بدین ممنون
با سلام
در این مورد پیشنهاد میشود دو عدد باتری لیتیوم یون را با هم به صورت موازی به مدار اتصال دهید. از این رو بجای ۲۲۰۰ میلی آمپر، خروجی ۴۴۰۰ میلی آمپری خواهید داشت. با این روش میتوانید حداقل ۲ بار به صورت کامل باتری موبایل را شارژ کنید.
به اضافه کردن سلول خورشیدی نیاز نیس؟
با سلام
با اضافه کردن سلول خورشیدی میتوانید با استفاده از نور محیط باتری را شارژ کنید. ولی در عملکرد اصلی پاوربانک به سلول نیازی نمیباشد.
سلام ببخشین
ولتاژ سلول خوشید نگفتین ؟و اینکه میلی امپر باتری لیتیوم یون از باتری گوشیم بیشتر است اسیب میزنه به گوشیم؟ گوشیم ۱۵۰۰ میلی امپر هست؟ و اینکه ولتاژ گوشیم ۵٫۰ VDCهست ولتاژ این دستگاه مناسب گوشیم هست؟
با سلام
برای سلول خورشیدی ولتاژ حداکثر ۵٫۵ ولت کافیست. دقت داشته باشید که این زیاد بودن انرژی قرار نیست یکباره روی گوشی ارسال شود. بلکه توسط ماژول کنترل شارژ و ماژول DC to DC به مقدار مورد نیاز برای پر شدن باتری گوشی ارسال میشود. الباقی انرژی باقیمانده میتواند برای مصرف مجدد استفاده شود تا باتری لیتیوم یونی پاوربانک کاملا خالی شود.
سلام ولتاژ باتری لیتیوم یون ۳٫۷ باشه مشکل پیش میاد؟
با سلام
لطفا سوالتان را دقیق تر بیان کنید. سلول باتری لیتیوم یونی در حالت تخلیه ۳٫۷ و حالت شارژ ۴٫۲ ولت میباشد.
سلام یه باتری لیتیوم یون خریدم که روش فقط نوشته شده ۳٫۷
مرسی ممنون
نحوه اطلاع از مقدار شارژ باتری ها چطور هست؟؟
با سلام
اگر منظورتان این است که به صورت درصد یا نمایشگر گرافیکی نمایش داده شود، نیاز به ماژول نمایشگر سطح شارژ باتری میباشد. در غیر این صورت چراغ سبز رنگ ماژول شارژر باتری سه چیپ به هنگام نیاز شارژ باتری کمرنگ میشود.
سلام
ممنون از سایت خوبتون
اگه بخوام ۴ تا از این باطری ها رو استفاده کنم، چه طوری باید ببندم ؟
می شه یه شکل کلی یا توضیح کامل تری برام بفرستین یا بگین ؟
ممنون
با سلام
برای این منظور کافیست چهار عدد باتری را به صورت موازی به هم اتصال دهید. یعنی منفی هر باتری را به منفی باتری دیگری و مثبت هر باتری را به مثبت باتری دیگری اتصال دهید. به این صورت میتوانید منبع انرژی ذخیره شده بیشتری داشته باشید. در ادامه لطفا سوالاتتان را بدون هیچ محدودیتی به صورت کامل مطرح کنید.
سلام اگه بخوام وقتی باتری کاملا شارژ شد خودش اتوماتیک قطع کنه چکار کنم
با سلام
برای این موضوع بستگی به نوع باتری و تعداد سلولهای مصرفی متفاوت است. اما از آنجایی که من موضوع قطع ولتاژ را امتحان نکردهام، پیشنهاد میکنم از ماژول پاور بانک برای این منظور استفاده کنید.
سلام
ایا میتوان بجای سلول خورشیدی ۵ ولت از سلول ۶ ولت استفاده کرد؟
ایا ماژولی که به این سلول وصل است میتواند ولتاژ را به ۵ ولت برساند؟
با سلام
بله میتوانید از سلول ۶ ولتی استفاده کنید، با توجه به ماژول شارژر سه چیپ تا ولتاژ ۶ ولت مشکلی برای مدار پیش نمیآورد.
سلام. خسته نباشید. بابت اموزش های رایگان که ارزش بسیار بالایی دارند، ممنونم. من از دانشجو کیت، وسایل های لازم را خریداری کردم که فقط یک مشکل دارم. شما از دو ماژول «ماژول شارژر باتری ۳ چیپ و ماژول مبدل و تقویت کننده DC to DC usb 600 ma» استفاده کرده اید که من نتوانستم این دو را خریداری کنم و به جای آن، از ماژول پاوربانک تک کانال ۱ آمپر DIY Mobile Power Bank PCB Module که در دانشجو کیت نیز وجود دارد، خریداری کردم. لطفا اگر امکان دارد یک اموزش نیز برای این ماژول در سایت قرار دهید. بابت طولانی بودن متن عذر می خواهم. با تشکر.
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، برای راه اندازی ماژول پاوربانک تک کانال ۱ آمپر DIY Mobile Power Bank PCB Module مراحل ساده تر خواهد بود. کافیست باتری را به پین B با رعایت قطبها اتصال دهید. الباقی مدار دارای پایههای USB و Micro USB میباشد. که برای شارژ باتری از پورت Micro USB و برای شارژ موبایل و دیگر گجتها از پورت USB استفاده کنید.
باتشکر از راهنمایی شما. فقط من اگر بخواهم سلول خورشیدی را نیز وصل کنم، باید به کدام پین ها وصل کنم؟
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، برای اتصال سلول خورشیدی به ماژول پاوربانک کافیست با رعایت قطب مثبت و منفی به پشت پایه Mico USB متصل کنید.
با سلام و خسته نباشید
چرا به جای استفاده یکباره از ماژول پاور بانک از کاهنده دی سی و ماژول شارژر همراه هم استفاده میکنید ؟دلیل خاصی داره؟
ممنون
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، برای ساخت پاوربانک از چند روش مختلف با کالاهای مختلفی میتوان این کار را انجام داد. استفاده از ماژول پاوربانک هم میتوان همین مدار را ساخت، ولی در این آموزش تصمیم به استفاده از ماژول کنترل شارژ TP4056 و مبدل DC to DC 600 گرفتم.
با سلام وتشکر فراوان .
من یه پروژه دانشجویی دارم که میخوام مداری رو بسازم که توسط خازن و یا باطری ،انرژی خورشیدی رو ذخیره کنم.هر چقدر ساده تر بهتر.ممنون میشم کمکم کنید
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، ساخت چنین مداری خیلی پیچیده نمیباشد. اگر از باتری استفاده میکنید که با وسایل معرفی شده در همین آموزش میتوانید پروژه مورد نظرتان را بسازید. در مورد خازن هم به یک مدار ساده نیاز است.
سلام
ماژول شارژر باتری ۳ چیپ چند تا باتری لیتیوم یون ۱۸۶۵۰ رو هم زمان شارژ می کنه؟
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، دقت داشته باشید که این ماژول ولتاژ ۴/٢ ولت را به عنوان فول شارژ باترى و ولتاژ ٢/۴ ولت را به عنوان ولتاژ ریسک باترى قطع میکند. بنابراین اگر باترى ها به صورت موازى به هم متصل باشند تا ۶ عدد باترى را میتواند مدیریت کند. همچنین حداکثر جریان عبورى طبق ادعاى سازنده ١ آمپر میباشد.
ببخشید عکس ها رو با کد HTML گذاشتم نشد
لینک عکس یک:http://up.upinja.com/twut8.jpg
لینک عکس دو:http://up.upinja.com/87fa3.jpg
اتصال موازى مانند عکس شماره ٢ میباشد. یعنى قطب هاى هم نام بهم متصل میشوند. در این روش ولتاژ ثابت است و جریان خروجى حاصل جمع جریان تک تک باترى ها میباشد.
سلام من یک رادیو ساده دارم میخوام تعمیر آن را خودم انجام بدم.سیم های بلند گو و پتانسیومتر آن قطع شده. میشه یک نقشه ساده از این رادیوها برام بفرستید.ممنون می شوم.
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، کاربر گرامی لطفا جهت احترام به دیگر کاربران، در هر پست فقط سوالات مرتبط با همان پست را ارسال بفرمایید. در مورد تعمیر رادیو خارج از بحث تخصصی این سایت است.
آقای طباطبایی خیلی تشکر از زحمات شما ،بنده خیلی از طرح ماینینگ رزبزی شما خوشم آمد،البته اگر شما لطف کنید منو راهنمایی کنید لطف بزرگی در حق بنده انجام میدهید،
با سلام و تشکر از توجه شما
خواهشا سوالاتتان را در پستهای مرتبط مطرح بفرمایید. حداقل تعهد شما در مقابل آموزشهای رایگان، رعایت کردن قوانین ساده است. در خصوص ماینینگ سوالتان را در همان پست مطرح کنید، بنده در خدمت هستم.
سلام و خسته نباشید
من از این مدار البته با تفاوت هایی استفاده کردم، البته تفاوتش این بود که نیازی به سلول خورشیدی نداشتم و فقط میخواستم که با پورت میکرو usb شارژش کنم.
الان همه چی درست هستش بجز یم مورد.
وقتی که از باطری استفاده میشه و باطری خالی میشه و مدار خاموش میشه و بعد از خاموش شدن میزنمش به شارژ مدار روشن نمیشه و خروجی TP4056 و دوسر باطری همون صفر ولت هستش و هرچی هم صبر می کنم درست نمیشه، ولی کافیه توی همین وضعیت یک بار باطری رو در بیارم و جا بزنم، دوباره مدار روشن میشه و خروجی های ای سی و باطری ولتاژ دارن.
ممنون میشم که توضیح بدید و روش رفعش رو بنویسید، البته خودم فکر کردم که شاید از مدار بوستر باشه و ماژول های دیگه ایی رو هم امتحان کردم.
با تشکر
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، نکته قابل توجهی که در پیامتان ذکر نکردهاید، آیا خروجی ماژول بوستر به مصرف کننده متصل است یا خیر؟ چون در این حالت مدار مستقیما ولتاژ را منتقل میکند. لطفا بررسی کنید و خبر دهید، اگر از این قرار است، باید بررسی دقیقتری انجام دهم.
ممنون از این که جواب دادید.
بله متصل است.
البته این حالت بالایی هم که گفتم یه حالت دیگه هم پیش میاد به این صورت که وقتی از یه ماژول شارژ پروتکت دار(dw01) استفاده می کنم قبل از این که خیلی از باطری جریان کشیده بشه، خروجی رو قطع می کنه، ولی دیگه مدار شارژ نمیشه و البته باطری ولتاژ داره، ولی ماژول شارژر اجازه نمیذاره خروجی فعال بشه.
خواهش میکنم، بایستی دیتاشیت ماژول شارژر بررسی شود. قظع کردن خروجی جریان برای حفاظت مدار است.
سلام
اگر بخواهم با استفاده از سلول خورشیدی ۵ ولت یک پاوربانک خریداری شده ی استاندارد را شارژکنم نیاز به ولتاژ تثبیت شده ی ۵ ولت در ورودی پاور بانک دارم که با توجه به نوسان ولتاژ سلول تا حدود ۵.۵ ولت این کار امکان پذیر نیست. همچنین به علت افت حداقل ۰٫۸۵ ولت نمیتوان از ماژول رگولاتور برای تثبیت ولتاژخروجی سلول خورشیدی استفاده کرد. ایا میتوان دو سلول ۵ ولت را سری بست و سپس از ماژول رگولاتور برای تثبیت ولتاژ خروجی سلول ها استفاده کرد؟
آیا سری کردن دو سلول با توجه به اینکه هر دو تابش نور یکسانی دریافت نمیکنند باعث خرابی آنها می شود؟
چه ماژولی برای این کار پیشنهاد میکنید؟
با تشکر.
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، برای این منظور نیازی نیست که ولتاژ ورودی حتما دارای جریان ثابتی باشد، شارژ از طریق سلول خورشیدی باید به صورت ذره ذره صورت گیرد. سری کردن سلولها هم منطقی است ولی پیشنهاد میشود از همان سلول ۵٫۵ ولتی با جریان خروجی مناسب با ظرفیت باتری پاوربانک استفاده شود.
سلام
با تشکر
البته منظور من نوسان ولتاژ ورودی از ۰ ولت تا ۵٫۵ ولت است نه نوسان جریان. که با توجه به متقاوت بودن تابش نور به سطح رخ میدهد. آیا این نوسان ولتاژ باید گرفته شود؟ یا توسط مدار داخلی پاوربانک های موجود در بازار این نوسان ولتاژ مهار میشود؟
مجددا یاداوری میکنم میخواهم یک پاور بانک موجود در بازار را بجای اینکه با شارژر پاوربانک شارژ کنم با سلول های خورشیدی شارژ کنم.
سلام مجدد
در این مورد مدار کنترل شارژ به طور معمول ولتاژ غیر متعارف را قطع میکند. با فرض اینکه مدار کنترل شارژ روى پاوربانک طبق این استاندارد عمل کند، مشکلى پیش نخواهد آمد. نکته دیگر این است که کلیه این باترى ها و پاوربانک ها، گجت هاى مصرفى هستند و پس از مدتى دیگر صرفه مصرف ندارند.
سلام
میخواهم یک پاوربانک با ظرفیت حدود۷۵۰۰ میلی آمپر و خروجی ۱ آمپر بسازم. با توجه به تنوع ماژول های پاوربانک اضافه شده در فروشگاه شما کدام را پیشنهاد میکنید؟
باتشکر فراوان
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، ظرفیت پاوربانک به تعداد سلولهای باتری لیتیوم یون بستگی دارند. شما با تهیه یک جاباتری ۳ تایی ۱۸۶۵۰ موازی و سلول ۲۶۰۰ میلی آمپری میتوانید ظرفیت ۷۸۰۰ میلی آمپر داشته باشید. همچنین یکی از ماژولهای پاوربانک را با توجه به نیازتان انتخاب کنید، اگر دو کانال نیاز دارید، از مدلهای دو کاناله و اگر تک کانال نیاز دارید از مدلهای تک کاناله استفاده کنید. در این شرایط خیلی تفاوت خاصی نمیتوان بین ماژولها قائل شد.
سلام من از این آموزش ها خیلی خوشم میاد ولی دوست ندارم کاری شروع کنم که به بن بست بخورم منظورم اینه که بعد بفهمم باید یه سری چیزا از پیش آموخته باشم که بتونم تو IOT ادامه بدم. لطفاً بفرمایید از صفر باید چه چیزایی بلد بود و واقعاً نیاز به دونستنش باشه! من چیزایی که توی رشته الکترونیک دیدم خیلی زیاد هست اگه نیاز به دونستن همه چی باشه که خیلی وقت گیره! کاش منبع فیلم یا کتابی مشخص میکردید که بطور قاطع همه چیزایی که برای IOT نیاز هست داخلش باشه و از رفتن سمت منابع غیره بی نیاز کنه
سلام
ضمن تشکر از توجه شما، کاربر گرامی سوال شما خیلی کلی است. اینکه از ابتدا بدانید چه چیزهایی بدانید و چه چیزهایی اجباری نیست، سوال خیلی کلی است و نمیتوان به صورت قطع به موضوعی خاص اشاره کرد. از این رو حداقل پیش زمینهها این است که با مباحث الکترونیک پایه آشنا باشید. با چند زبان برنامه نویسی پایه آشنا باشید و پیش نیاز سوم هم آشنایی شما با دیجی اسپارک است! لازم به ذکر است که برای شروع یادگیری، سماجت و پیگیری شما بسیار مهم است. کافیست یکی از پروژههای داخل سایت را انتخاب کنید و شروع به ساخت آن کنید، در هر مرحله که به مشکل برخوردید، بدون هیچ نگرانی، مورد مربوطه را با ثبت نظر اعلام کنید.
چگونه پاوربانک معمولی بسازیم خورشیدی نباشد؟؟؟؟
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، همین آموزش پاور بانک معمولی است، ولی شما میتوانید از سلول خورشیدی هم استفاده کنید که با انرژی خورشیدی هم شارژ شود.
آیا میشه از دو سوپر خازن ۲٫۷ ولتی بصورت سری، بعنوان باتری استفاده کرد؟در کنار این کیت؟
اگر کیت دیگری برای اینکار هست لطفا معرفی کنید
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، بنده در زمینه این خازنها تجربه عملی ندارم، از دیگر کاربران که دارای تخصص کافی هستند و یا تجربه عملی دارند تقاضا دارم تا در این بحث نظر دهند.
باسلام
ایا در هنگام شارژ شدن به صورت مداوم استفاده کنیم مشکلی پیش میاد؟
چطوری میتونیم مقدار شارژ باقی مانده رو بدست بیاریم؟
ایا موقعی که شارژ تکمیل شد به صورت خودکار عمل شارژ کردن قطع میشه و اگر نشه مشکلی پیش میاد ؟
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، با این ماژولها به صورت همزمان تست نکردهام که بتوان این کار را انجام داد یا خیر، ولی با ماژول پاور بانک Power Bank میتوانید این کار را انجام دهید. در مورد میزان شارژ باقیمانده هم از همان ماژولها اگر استفاده کنید دارای نمایشگر ال ای دی میباشند.
تمامی این ماژولها چه این آموزش، چه لینک معرفی شده، همگی این کار را انجام میدهند.
باسلام خدمت آقای طباطبایی
وسایل مورد نیاز برای پروژه پاور بانک خورشیدی از کجا می توان تهیه کرد.باتشکر
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، از همان لینک معرفی شده در متن آموزش استفاده کنید. همچنین کلیه اقلام مورد نیاز در فروشگاه به هم لینک شده اند.
بیخشید اینجا سلول خورشیدی که نوشتین در واقع باتری دوباره شارژ می کنه؟
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، منظورتان از دوبار شارژ کردن چیست؟
یعنی نیاز نباشه که باتری پس استفاده به برق وصل بشه و فقط قرار دادن اون در افتاب یا نور انرژی دوباره ذخیره می شه؟
از اون لحاظ بله این امکان وجود دارد. ولی دقت داشته باشید که توان سلول خورشیدی در مدت زمان لازم برای شارژ اهمیت دارد. از این رو انتظار نداشته باشید که با یکی دو ساعت نور خورشید، باتری کاملا شارژ شود.
سلام آقای طباطبایی وقتتون بخیر
۱٫میخواستم بدونم امکان اضافه کردن بیش از یک دوربین به رزبری پای وجود داره؟
۲٫و سوال دیگم اینکه چطور میشه تعداد رله هاییو که با gpio کنترل میکنم اضافه کرد(مثلا با دی مالتیپلکسر یا دیکدر…)
ممنونم
سلام
لطفا سوالتان را در پست مرتبط مطرح کنید.
خیلی ممنون از سایت خوبتون
ایشالله همیشه موفق و معید باشید
با سلام
تشکر از توجه شما، سلامت باشید.
سلام با این باتری که نوشتین جند بار می شه گوشیو شارژ کرد؟
(ایفون ۶s)مدل گوشی
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، برای شارژ آیفون همانطور که در توضیحات هم نوشته شده است، این مدل آموزش کارایی ندارد و حتما باید از ماژول پاور بانک Power Bank مجزا استفاده کنید. همچنین پیشنهاد میشود از دو عدد باتری لیتیوم یون ۱۸۶۵۰ با ظرفیت ۲۶۰۰ میلی آمپر استفاده کنید. در این صورت دو تا ۳ بار شارژ خواهد کرد.
استاد از این لینک که دادید برای آیفون حتما استفاده کنم؟
بله باتوجه به لینکی که ارایه شده است میتوانید استفاده کنید. البته بازهم از فروشگاه موارد دقیقتر را بررسی کنید. حتی از دیگر کاربرانی که کالاها را تهیه کردهاند پرس و جو کنید. درضمن در کامنت قبلی شما هم لینک موارد مورد نظرتان ارسال شده است، بررسی کنید.
با سلام و خسته نباشید خدمت شما ، باطری ها با ید بصورت موازی وصل بشن یا سری چون تو لوازم جاباطری سری گذاشتین من هر دو روش رو امتحان کردم ولی جواب نداد و گوشیم شارژ نشد ؟؟؟؟ لطفا راهنمایی کنید ممکنه برد سوخته باشه ؟؟؟؟
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما
اگر به صورت سری وصل شوند افزایش ولتاژ خواهید داشت ولی هر ماژولی نمیتواند ولتاژ بیشتر از ۴،۲ را پشتیبانس کند. علاوه بر این برای ساخت پاور بانک منطقی است که افزایش آمپر داشته باشیم یعنی اتصال موازی انجام شود. در خصوص جاباتری، هر دو مدل در بازار موجود است.
سلام جناب اروند من از ماژو پاوربانک استفاده کردم و مقدار شارژ ١٠٠٪می زنه ولی وقتی بهش گوشیو وصل می کنم بلافاصله خالی می شه
سلام
ضمن تشکر از توجه شما، در این خصوص نوع باتری و شیوه اتصال باتری ها را بیان کنید.
نوع باتری همان نوع توی اموزش و با کابل فلت مثبت باطری یه مثبت ماژول پاوربانک و منفی هم به همین صورت
سلام مجدد، منظورم این است که اگر از چند باتری استفاده کرده اید، چطور اتصال داده اید؟ همچنین مدل ماژول مورد استفاده را بفرمایید.
بعد از اعلام این موارد، به بررسی ولتاژ میپردازیم.
سلام خسته نباشید
آموزشتون عالی بود.آیا این پاوربانک قابلیت اتصال به برق وسلول خورشیدی جهت شارژ شدن را دارد؟؟؟؟؟؟؟؟
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، بله همینطور است. در قسمت انتهایی آموزش این موارد را توضیح دادهام، شما میتوانید از سلول خورشیدی هم استفاده کنید.
سلام برای قوی تر شدنش و سریع تر شارژ کردن باید چه کاری انجام بدم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، در این خصوص باید توان منبغ تغذیه و ماژول کنترل شارژ زیاد باشد. به نوعی حالت fast charge داشته باشند.
یک سوالی که پیش آمده این است که اگر باتری موبایل مثلا ۱۳%داشته باشد و باتری پاور بانک هم شارژ باشد دو باتری با هم به تعادل میرسند یعنی ولتاژ موبایل ممکن هست کم شود تا جایی که موبایل به ۳% شارژ برسد و حتی خاموش شود برای اینکه ولتاژ برنگرده باید چه کار کرد؟
خیلی ممنون
با سلام
ضمن تشکر از توجه شما، این اتفاق رخ نمیدهد، چرا که ماژول کنترل شارژ این وظیفه را بر عهده دارد.
سلام خسته نباشید چندتا سوال دارم لطفا به صورت به ترتیب پاسخ دهید ممنون
اگر بخواهیم شارژ باتری دوام بیشتری داشته باشیم باید ولتاژ رو افزایش دهیم یا امپر
اگر امپر زیاد باشه چیزی رو نمیسوزونه
اگر بخواهیم امپر رو اضافه کنیم باید مثبت هارو بهم و منفی هارو بهم وصل کنیم؟
۴ ایا اگر شارژ باتری خالی خالی باشه ولتاژ تا چقدر پایین میاد؟ اگر بشه ۰ که هیچی اگر بشه ۳ولت خب اون تبدیل dc با dc اون رو به ۵ ولت تبدیل میکنه پس از کجا بدونیم دیگه شارژ تموم شده خب دیگه باتری ولت به چه کاری می اید؟
اگر میشود پاسخ دهید ممنون مرسی
خب دیگه باتری۴ ولت به چه دردی میخوره
متوجه این سوالتان نشدم.
با سلام، ضمن تشکر از توجه شما
۱- باید آمپر باتریها را افزایش دهید. منظور ظرفیت است. مثلا چند سلول باتری ۲۶۰۰ میلی آمپر را با هم موازی کنید تا مثلا به ظرفیت ۲۰ هزار میلی آمپر برسید.
۲- این آمپر قرار نیست یکجا در خروجی ظاهر شود و بسته به توان ماژول و نیاز مصرف کننده ارایه میشود. مدل به کار رفته در این آموزش حداکثر ۰٫۶ آمپر خروجی میدهد.
۳- بله
۴- وظیفه ماژول کنترل شارژ همین است، که با کم شدن توان باتری، جریان خروجی را قطع میکند.
سلام ماژول dcبه dc فقط امپر خروجیش ۶۰۰ میلی امپره خیلی کمه
سلام مجدد
بله همینطور است، شما میتوانید از ماژول پاور بانک Power Bank استفاده کنید. توان بیشتری دارد.
با سلام و خسته نباشید ممنون میشم در خصوص موارد ذیل به بنده اطلاعاتی بدهید:
۱-با چه ابزاری میتونم حرکت مردمک چشم،دست به سمت صورت و نفس کشیدن طبیعی را در یک ربات خرگوش نشان بدهم ؟
۲-نحوه استفاده از سلول و موتور خورشیدی به چه شکل میباشد ،منظور اینکه چطور در یک وسیله تعیبه میشود برای تأمین برق مورد نیاز آن؟
با سپاس فراوان از پاسخگوئی شما
با سلام و تشکر از توجه شما
در این خصوص موارد را در پستهای مربوطه مطرح کنید. بهترین روش برای این کار استفاده از پردازش تصویر است. برای تامین انرژی از طریق سلول خورشیدی، حتما باید توسط یک مدار کنترل شارژ انرژی در باتری ذخیره شود و سپس از باتری برای تامین استفاده شود.
سلام
ببخشید یه سوال نسبتا مرتبط داشتم
من یه باتری ۷٫۵ ولت با شدت جریان ۱۵۰۰ میلی امپر دارم برای ساخت پاور بانک هر ماژولی میتونم استفاده کنم؟
ماژولی که بتونه باتری رو شارژ هم بکنه.
ممنون میشم جواب بدین
با سلام
خیر این ولتاژ ترکیبی دو سلول باتری است و این ماژولها چنین ولتاژی را تحمل نخواهند کرد. از دیگر کابرانی که با این ولتاژ تجربه کاری دارند، تقاضا دارم تا در این بحث شرکت کنند.
یه سوال دیگه هم داشتم.
اینکه برد داخل اون وسایلی که به فندک ماشین میخورن و خروجی ۵ ولت مدن میتونم استفاده کنم برای پاور بانک؟
سلام مجدد
بله میتوانید از ۵ ولت USB برای شارژ باتری پاور بانک Power Bank استفاده کنید.
سلام
ببخشید یه سوال دیگه هم داشتم
میخواستم بدونم اگه من این باتری ۷٫۵ ولت شارژی رو با اداپتور ۱۲ ولت یا ۱۵ ولت شارژ کنم و باتری پر بشه و همین جور توی شارژ باشه ممکنه باتری منفجر بشه؟
بدون هیچ ماژول یا چیزی بطور مستقیم وصل کنیم
با سلام و تشکر از شما
در این خصوص بستگی به نوع باتری هم دارد. اولا بدون استفاده از ماژول کنترل شارژ هرگز اقدام به شارژ باتری نکنید. نکته بعدی اینکه باتری لیتیوم پلیمر Li-po معمولا در معرض چنین خطری است.
ببخشید ی سوال داشتم،
برای ساخت ی پاور بانک ک هشت تا سلول داشته باشه باید از سلول خورشیدی با چه ولتاژ و امپری استفاده کنم
با سلام و تشکر ازشما
منظورتان از ۸ تا سلول چیست؟ سلول خورشیدی یا سلول باتری؟
خوب بود اتفاقی از گوگل اومدم اینجا ولی خوب بود برای دوستم فرستادم اونم دنبالشه اونم بیاد ببینه
ممنون که سرعت سایتتون بالاست برای این تو خیلی از سایتا رفتم ولی سرعت سایتشون بد بود خداروشکر که راحت چیزی که میخواستم پیدا کردم
ممنون
با سلام و تشکر ازشما
از توجه شما سپاسگزارم.
سلام مهندس جان من چطور میتونم این کیت رو بخرم ، ظاهرا فروشگاه نداره و نوشته موجود نمیباشد ممنون میشم راهنمایی کنید
و اینکه برنامه نویسی برای این کیت به چه شکلیه و اگه از قبل نوشته شده میتونم سورس برنامه و رو داشته باشم
موفق و سلامت باشید
با سلام و تشکر از شما
احتمالا برخی از کالاهای موجود در این بسته بندی موجود نمیباشد. شما میتوانید در لینک همین کیت، داخل فروشگاه، قسمت اقلام بسته وارد شوید و یک به یک کالاها را تهیه کنید. همچنین این ماژول پاور بانک نیازی به برنامه نویسی ندارد. راه دوم هم این است که کلید واژه «ماژول پاور بانک» را گوگل کنید و اولین گزینه دانشجو کیت را انتخاب کنید. همان کالا به تنهایی برای راه اندازی پاور بانک کافیست.
سلام استاد
خیلی جالب بود، حالا اگر بجای اینا بخوایم با ماژول پاوربانک بسازیم چطور میشه؟ چه باتری انتخاب کنیم؟
سلام و تشکر از توجه شما
اگر از ماژول پاور بانک power Bank استفاده کنید. موارد خیلی ساده خواهند بود. فقط بایستی به شیوه اتصال باتریها و کابلهای مورد استفاده دقت کنید. در خصوص انتخاب باتری هم پیشنهاد میکنم پست تفاوت باتری لیتیوم پلیمری Li-Po با لیتیوم یونی Li-Ion را مطالعه بفرمایید.
سلام
من متوجه نشدم کدوم باتری کدومه
با سلام و تشکر از شما
همانطور که در پاسخهای قبلی اطلاع رسانی شده است. به پست تفاوت باتری لیتیوم پلیمر Li-Po و لیتیوم یونی Li-ion مراجعه کنید. سپس سوالات مرتبط را از همان طریق مطرح کنید.
با عرض سلام و خسته نباشید .من اگه بخوام امپر رو ببرم بالا مثلا دو تا باتری ۱٫۵ولت بندازم هر باطری هم ۵۶۰۰میلی امپر باشه تو خروجی که میشه ۵ولت از امپر کم میشه ۳۳۶۰میلی امپرخروجی اگه بخوام بزنم به گوشی مشکلی پیش میاد یعنی گوشی همون ۲۰۰۰میلی امپره خودشو استفاده میکنه یا باید باطری رو به ۲۰۰۰میلی امپر برسونم و سوال دیگه باتری که ۱٫۵ولت هستش بخواهیم شارز کنیم از طریق Micro USB شارز ادابتور ها اغب خروجی ۵ولت با امپر۱دارند به باتری اسیب میزنه .باتری ما ۱٫۵ ولت هست ولی برای شارز ۵ولت برسه اشکالی داره ممنون
با سلام و تشکر از شما
دقت داشته باشید که باتری به کار رفته در این آموزش از نوع ۱/۵ ولت نمیباشد. به عبارتی اصلا با باتری قلمی معمولی کارایی نخواهد داشت. جهت دریافت اطلاعات بیشتر به پست تفاوت باتری لیتیوم پلیمری Li-Io با باتری لیتیوم یون Li-Io مراجعه کنید. به نظرم اول پست معرفی شده را مطالعه بفرمایید و بعد این موارد مد نظرتان را اگر پاسخ نگرفتید، از همین طریق مطرح بفرمایید.
ممنون از شما چنئ سوال داشتم
اگه چند باتری رو به صورت موازی وصل کنیم دو تا ۵۶۰۰mahکه میشه ۱۱۲۰۰mahبا ولتاز ۳٫۷
خروجی که مازول به ما میده چقدره ولتار میشه ۵ امپر چقدر میشه اخه بخواهیم گوشی که ۲۶۰۰mahرو شارز کنیم باید چیکار کنیم
سلام مجدد
خواهش میکنم، دقت کنید که ولتاز در خروجی توسط بخش افزاینده مدار از ۳٫۷ که ولتاز تخلیه است تا ۴٫۲ که ولتاژ شارژ کامل است؛ به ولتاز ۵ ولت استاندارد میرساند. در این حالت با توجه به میزان انرزی باتریها که در این حالت ۱۱۲۰۰ میلی آمپر است، حدودا ۴ بار توانایی شارژ موبایل را دارد.
سلام دوباره به شما چند راهنمایی میخواستم
اول اینکه مبدل تقویت کننده to-dc-usb-600-mvh
جریان ۳٫۷رو به ۵ولت تبدیل میکنه اما جریان امپر رو به ۶۰۰میرسونه که خیلی کمه حالا فرقشون تو مازول ۵ولت ۲امپر تو این مازول حتماباید باتری ۵ولت باشه شارز ۳چیپ که کارش معلومه براش شارز باتریه اکه از مازول پاور بانک استفاده کنیم به اینم نیاز هست میشه یه کم توضیح بدید بینه تقویت کننده و مازول باور بانک چه چیزهایی نیار داره ممنون از شما
سلام مجدد
خواهش میکنم، چنانچه از ماژول پاور بانک power Bank استفاده میکنید، هیچ کدام از این دو ماژول را نیاز نخواهید داشت. دقت داشته باشید در تاریخی که این آموزش را تولید کردیم، ماژولهای پاور بانک به تنوع امروزی هنوز در بازار ایران موجود نبود، از اینرو راه حل متفاوت بوده است. در حال حاضر میتوانید از همین ماژولهای پاور بانک به تنهایی استفاده کنید. اگر سوالی بود از همین طریق مطرح بفرمایید.
ممنون از شما .الان مشکلی که هست من تعو فروشگاتون که میگذشتم برای مازول نوشته شده مازول دو کانال ۵ولت ۲امپر ولی تو نظر سنجی ها گفتن که ما نمیدونیم این خروجی رو داره یا نه من اکثرا نگاه کردم ولی هیچ کدوم رو تایید نکردید شما یک مدل از مازول که خروجی ۵ولت با امپر ۲با قابلیت شارز باتری رو داشته باشه هم کیفیتش خوب باشه رو معرفی کنید که این همه سردرگم خرید نشیم ممنون
پیشنهاد میکنم این موارد را از طریق ثبت نظر در همان قسمت فروشگاه مطرح بفرمایید. برای هر کالا موارد مورد نظرتان را بنویسید.
سلام خیلی ممنونم از مطالب مفیدتون و سایت خیلی عالی تون
من می خواهم دوتا باتری لیتیوم پلیمر ۳٫۷v ظرفیت ۴۰۰۰mAh را یک سلول خورشید شارژ کنم از چه سلولی با چه ولتاژی و جریان استفاده کنم ؟
و اینکه اگر این باتری لیتیوم پلیمر همیشه با سلول خورشید زیر شارژ باشه مشکلی ایجاد نمیشه ؟
خیلی ممنونم
سلام و تشکر از توجه شما
اگر از دو باتری استفاده میکنید، حتما مدار کنترل شارژ هم استفاده بفرمایید. سلولهای خورشیدی اپوکسی موجود در بازار برای این کار مناسب است. مدلهای ۵ ولت معمولا با مدارهای کنترل شارز همخوانی دارند. در خصوص سوال دوم هم دقت داشته باشید که وظیفه مدار کنترل شارژ در اینجا مشخص میشود.
خیلی ممنونم
الان سلول خورشید ۵٫۵ ولت با ۱۰۰ الی ۲۰۰ میلی آمپر ساعت خوبه ؟
اگر میلی آمپر ساعت باتری لیتیوم پلیمر پایین باشه مثلا ۲۰۰۰ میلی آمپر ساعت باشه باز خوبه این سلول خورشید ؟
خواهش میکنم. برای شارژ کردن باتری ۴۰۰۰ میلی آمپری، با فرض اینکه سلول ۲۰۰ میلی آمپری، دائما در بالاترین راندمان کاری باشد، حدودا ۲۲ ساعت زمان خواهد برد. در خصوص قسمت دوم سوالتان هم بله مناسب است ولی دقت کنید که سرعت شارژ با سرعت مصرف انرژی را هم باید در این انتخاب دخیل کنید.
ببخشید میشه لینک خرید مدار کنترل شارژ که برای این مناسب باشه را برام بذارید ؟
در حال حاضر به علت به روزرسانی فروشگاه، تا ساعاتی دیگر امکان ارایه لینک نمیباشد.
ممنون میشم لینک بذارید
لینک ارسال شد.
ببخشید من نمی دونم چکار کنم ممنون میشم راهنماییم کنید
من اگر الان دوتا باتری لیتیوم پیلمر ۳٫۷ با ظرفیت ۲۰۰۰ الی ۴۰۰۰ داشته باشم و بخواهم با یه سلول خورشیدی شارژ کنم
الان از سلول خورشیدی چند ولت و جریان چند استفاده کنم ؟ ممنون میشم بهم بگید
و برای این کار از مدار کنترل شارژ چی استفاده کنم ممنون میشم لینک مدلش یا لینک خریدش بذارید
من میخام که این سلول خورشیدی به صورت دائم به باتری ها وصل بشه و شارژ کنه اینا باتری ها را
خیلی لازم دادم خواهش می کنم راهنماییم کنید
خیلی ممنونم
خواهش میکنم، در این صورت اولا پیشنهاد میکنم از باتری لیتیوم یون Li-Ion استفاده کنید. سلول ۵ یا ۶ ولت مناسب است. البته بستگی به مدار کنترل شارژ هم دارد، چنانچه کنترل شارژ ۵ ولتی باشد، مناسب خواهد بود. به لینک شارژر باتری لیتیومی وارد شوید. چهار گزینه اولی همگی برای این کار مناسب هستند. هر کدام را که مد نظر دارید میتوانید تهیه کنید. در خصوص شارژ دائم توسط سلول خورشیدی بنده موارد را تست نکردهام، چنانچه مصرف کننده شما با سرعتی بیشتر از سلول خورشیدی انرژی را مصرف کند، سلول به تنهایی نمیتواند باتریها را شارژ نگه دارد.
خیلی ممنونم
من می خواهم برای راه اندازی ماژول sim808 استفاده کنم برای پروژه زیر
http://digispark.ir/sim808-gps-tracker-location-service/#comment-112746
الان توی این پروژه از باتری لیتیوم پلیمر استفاده شده حالا اگر من بخواهم از باتری لیتیوم یون استفاده کنم باتریم باید چه ولتاژی و چه ظرفیتی داشته باشد؟
تشکر ممنونم
دقت داشته باشید، که بنده برای استفاده در پاوربانک پیشنهاد کردم از باتری یونی استفاده کنید. باتری به کار رفته در پروزه ردیاب با GPS از نوع پلیمری است. از اینرو میتوانید همان پلیمری را استفاده کنید. لطفا پست تفاوت باتری لیتیومی که لینک ارسال کردم را مطالعه بفرمایید. سپس از همان طریق سوالتان را ادامه دهید.
خیلی ممنونم تشکر
یعنی من از باتری ها لیتیوم پلیمر استفاده کنم و با سلول خورشیدی دایم در حال شارژ باشه مشکلی برای باتری پیش نمی آید ؟
خواهش میکنم، خیر مشکلی نخواهد داشت. ولی مجددا اعلام میکنم باید به صورت عملی با سلول خورشیدی تست شود. در حال حاضر صرفا راجع به موارد تئوریک صحبت میکنیم.
مرسی
استاد من در مورد میلی آمپری چیزی نمی دونم الان چیزی که فهمیدم یعنی این حالا شما بگوید درست هست یا نه ؟
به نظرم مثلا باتری ۲۰۰۰ میلی آمپری برای شارژش اگر از سلول ۲۰۰ میلی آمپری استفاده کنم ۱۰ ساعت طول می کشه تا شارژش بشه درسته ؟ یا مثلا باتری ۳۰۰۰ میلی متری اگر از سلول ۲۰۰ میلی متری استفاده کنیم ۱۵ ساعت طول می کشه تا پر بشه درسته ؟
اینا را فهمیدم حالا نمی دونم درسته فهیمدم یا نه ؟
و اینکه مثلا اگر باتری من ۳٫۷ ولت هست بهتر من از سلولی استفاده کنم که ولتش از ۳٫۷ بیشتر باشه درسته ؟ حالا هر چی ولتش بیشتر باشه بهتر؟
به نظرتون اینا که فهمیدم درسته ؟
خیلی ممنونم
سلام مجدد
بله درست میفرمایید. پیشنهاد میکنم پست تفاوت باتری لیتیوم پلیمر با لیتیوم یون را مطالعه کنید. تا درک کاملتری از ولتاژ ۳٫۷ تا ۴٫۲ داشته باشید. سوالات در این خصوص را در همان پست مطرح بفرمایید.
سلام مجدد
ببخشید همه مزاحمتون میشم شرمنده
می خواستم بدونم کار دقیق مدار کنترل شارژ چیه ؟ یعنی باتری ها را شارژ می کنه و وقتی پر شد دیگه شارژ نمی کنه ؟
یعنی اگر یه سلول خورشیدی به باتری وصل باشه و از این مدار کنترل شارژ استفاده کنیم کارش اینکه وقتی باتری پر شد دیگه باتری را شارژ نمی کنه ؟
ممنون میشم توضیح بدید
خیلی متشکرم
سلام بر شما
بله درست میفرمایید مدار کنترل شارژ از عبور جریان بیش از نیاز باتری، جلوگیری میکند. به صورت پیشفرض اکثر باتریهای لیتیوم پلیمر دارای مدار قطع جریان هستند. ولی برای یک سلول باتری کافیست. از یکی مدارهای tp4056 میتوانید استفاده کنید.
خیلی ممنونم استاد
استاد منظورتون اینکه سلول مستقیم به باتری وصل نکنم اول به مدار های tp4056 وصل کنم و بعد از این مدار به باتری منظورتون درست متوجه شدم ؟
خواهش میکنم، بله حتما بایستی که به یک مدار کنترل شارژ متصل شود و سپس از آن مدار به مصرف کننده اتصال دهید. در غیر این صورت سلول باتری یا شارژ میشود یا میتواند انرژی را مصرف کند. کارایی دو حالت را با هم نخواهد داشت.
خیلی ممنونم
الان من می خوام این ماژول کنترل شارژ را بخرم ولی هر ماژول فرق داره مثلا یکی با جریان ۱ یکی با جریان ۵ یکی با جریان ۱۰ و ولتاژهاش هم باهم فرق داره الان از کجا باید بفهمم که ماژول با چه جریان و چه ولتاژی بخرم ؟
ممنون میشم توضیح بدید در مورد این جریان و ولتاژش که چطوری انتخاب کنم
برای کار من که دوتا باتری ۲۰۰۰ میلی امپری دارم و با یک سلول میخام شارژ کنه ماژول با ولتاژ و جریان چند باید بخرم
خیلی ممنونم ببخشید
خواهش میکنم، برای مورد استفاده شما طبق مواردی که در کامنتهای قبلی مطرح کردید، ماژول کنترل شارژ TP4056 را تهیه کنید.
سلام استاد توی این مدار پایین که مدار کنترل ولتاژ استفاده شده به شکل زیر که لینکش براتون فرستادم هست الان ولتاژ خروجی هست ۱۱٫۱ ولت جریانش چند میشه استاد ؟
http://s8.picofile.com/file/8325876142/w0PYp.png
با سلام و تشکر از شما
شما مدار را به صورت سری بستهاید، در این حالت ولتاژ افزایش میابد و جریان ثابت میماند.
سلام
من سلول خورشیدی خریدم ولی پشتت چهار تا جا داره برای متصل شدن دوتا نزدیک و دوتا دور
اینا ها باهم فرقی دارند ؟
فرقی دارند من به دوتا نزدیک وصل کنم یا به دوتا دور ؟
فرقشون توی چیه ؟
تشکر
با سلام و تشکر از شما
تفاوتی ندارند، در حقیقت یکسان هستند. برای اینکه از دو قسمت خروجی داشته باشید، قرار گرفتهاند.
سلام
مرسی
سلول خورشید با روکش اپوکسی بهتری یا با روکش های دیگه ؟ ممنون میشم بهم توضیح بدید که روکش اپوکسی چه تفاوتی داره با بقیه روکش ها ؟ مرسی
این مدل که عکسش براتون می فرستم ممنون میشم بهم بگید چه روکشی هست و برای این کار مناسب هست ؟
تشکر
http://s8.picofile.com/file/8326084068/500mah.jpeg
با سلام
ضمن تشکر از شما، روکش سلول خورشیدی با نوع کاربری باید همخوانی داشته باشد. اینکه کدام از دیگر بهتر است، سوال درستی نیست. هر سلولی با توجه به راندمان و هزینه و موارد دیگری در نوع خود بهترین است. تصویری که ارسال کردهاید شبیه به سلولهای خورشیدی مونو است، البته نمیتوان به طور قطع از روی تصویر این موارد را مشخص کرد.
با عرض سلام
میخواستم ببینم ماژول سه چیپ موجود دارید که همزمان بخش افزاینده DC به DC هم روی خودش داشته باشه و دیگه نیاز به ماژول تبدیل به ۵ ولت نداشته باشیم؟
اگه دارید لینکشو بذارید. ممنون
با سلام
در این خصوص میتوانید از ماژول پاور بانک Power Bank استفاده بفرمایید.
باسلام
ببخشید یه سوال داشتم سلول خورشیدی که به ماژول شارژر سه چیپ وصل میشه باید چند ولتی باشه و برای اتصالش به بقیه ماژول های شارژر ولتاژش فرق میکنه.
با سلام
سلول خورشیدی ۵ یا ۵٫۵ ولتی برای این کار مناسب است. برای اتصال به بقیه ماژولهای کنترل شارژ هم بایستی اطلاعات فنی همان ماژول را بررسی کنید.
سلام
اگر سلول خورشیدی ۶ ولتی باشه باز هم میشه به همین شکل به این ماژول وصلش کرد؟
با سلام
بله ولی پیشنهاد میشود یک دیود سر راه سلول و ماژول قرار دهید.
ببخشید مقدار دیود رو اگه بگین ممنون میشم
دیود برای چه منظوری؟
سلام وقت شما بخیر برای شارژ دوعدد باتری لیتیومی موبایل ۳٫۷Vکه به صورت موازی به هم متصل شدن میشه از این ماژول شارژر استفاده کرد و شما چه نوع پنل خورشیدی رو برای شارژ این باتری ها پیشنهاد میکنید
با سلام
برای این منظور پیشنهاد میکنم از ماژول پاور بانک استفاده کنید. برای اتصال به سلول خورشیدی پیشنهاد بنده ماژول پاور بانک دو کاناله ۵ ولت ۲ آمپر و چراغ قوه Power bank Module 2 channel با میکروسوئیچ و LED میباشد.
سلام. آیا با پنل ضعیفتر قابل ساخت نیست؟ مثلا ۳ ولتی
با سلام
از نظر ولتاژ خیر، ولی از نظر توانی مشکلی ندارد. مثلا ۵ ولت ۱۰۰ میلی آمپر
https://www.instagram.com/p/Bs-WqHDlJyV/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=ffw8cvp2r88j
با سلام
از توجه شما سپاسگزارم. جهت دریافت بن خرید ارسال رایگان، از طریق پرتال پشتیانی، تیکت ارسال کنید.
سلام من میخوام همین پاور بانک رو بسازم،منتها بدون سلول خورشیدی،برای ساخت به وسایلی که نیاز دارم باتری و ماژول پاور بانک هست،چند عدد باتری لازم هست که بتوان دو یا سه بار گوشی را شارژ کند یا با ماژول پاور بانک همین باتری ها شارژ میشوند،؟
با سلام
البته بسته به نوع گوشی شما دارد. ولی حداقل باید باتری با ظرفیت ۱۰۰۰۰ میلی آمپر تهیه کنید. به عبارتی ۴ عدد باتری ۲۵۰۰ میلی آمپری
سلام وقت بخیر
ببخشید من میخوام یه پاور بانک بسازم
دقیق،به چه قطعاتی نیاز دارم، لینک خریدشون روبرام بذارید
تشکر
با سلام
در این خصوص از لینکهای زیر استفاده کنید.
انواع ماژولهای پاور بانک
پیشنهاد بنده استفاده از ماژول پاور بانک Power Bank دو کاناله ۱ آمپر با نمایشگر LCD و دو عدد باتری لیتیوم یون میباشد.
سلام و عرض ادب
بنده اشتراک سه ماهه رو خریداری کردم امروز ۶ آذر ۹۸ ولی تو پنل کاربری زده منقضی شده اکانت
ممنون میشم رسیدگی کنین
با تشکر
با سلام
کاربر گرامی، مشکل حساب کاربری شما در همان روز رفع شده است. کافیست ایمیلهایتان را بررسی بفرمایید.
سلام وقت بخیر
من ی سوالی برام پیش اومد.
الان این برای شارژ موبایل هم استفاده میشه دیگه؟
یعنی اون قسمتی که usb زدین برای رسپری ما میتونیم از همونجا گوشمینو شارژ کنیم؟
بعد ورودی رو نمیشه یک اداپتور قرار داد به جای باطری؟
اگر بشه اداپتور گذاشت ما برد برای شارژ باطری لیتیوم یونی احتیاج نداریم؟
اگر میشه ی توضیحی بدین.
ممنون
با سلام
بله دقیقا میتوانید برای این منظور استفاده کنید. برد رزبری پای به عنوان یک مصرف کننده در این ویدیو کاربرد دارد. استفاده از آداپتور در این مدار کاربردی ندارد. اگر این چنین است، مستقیما از آداپتور موبایل استفاده کنید. این آموزش مربوط به ساخت پاور بانک دستی میباشد.
سلام
من میخوام یک باطری یک سل از نوع لیتیوم پلیمر با ظرفیت ۱۰۰۰ میلی آمپر رو شارژ کنم.
میشه لطف کنید راهنمایی کنی از چه ماژول هایی میتونم استفاده کنم.
به جای استفاده از باطری لیتیوم یون برای ورودی پاور بانک میخوام اداپتور بذارم.
ممنون
با سلام
اگر یک سلول باتری است، میتوانید از ماژول شارژر سه چیپ استفاده کنید.
سلام و عرض ادب
ممنون از شما بابت فیلم آموزشی . من مدار بالا را ساختم و بعنوان منبع تغذیه یک مدار ساخته شده توسط خودم با esp8266 بهمراه چند سنسور قرار دادم . اما بیشتر از ۲۴ ساعت دوام نمی اورد و باطری تخلیه میشود باوجود اینکه فتوسل دارد کار میکند . میتوانم خواهش نمایم بنده را جهت رفع این اشکال راهنمایی نمایید ؟
با سلام
از چه سلولی استفاده کردهاید؟
سلام و عرض ادب
ابتدا از همان پنل اشاره شده در فیلم آموزشی استفاده کردم , چون به مشکل خوردم از پنل خورشیدی ۹ ولت ۳ وات استفاده کردم , اما مشکل من حل نشد و بعد از ۲۴ ساعت باطری تمام میشود
با سلام
بایستی نسبت جریان ورودی از سلول خورشیدی به باتری به نسبت جریان مصرف کننده بیشتر باشد. در غیر این صورت چنین مشکلی پیش خواهد آمد.
سلام
برای ساخت پاور بانک بهتره از ماژول پاوربانک استفاده کنید
ماژولی که درآموزش استفاده شده ماژول افزاینده ۰٫۹-۵ ولت هست که حداکثر جریان ۵۰۰ میلی آمپر رو تامین میکنه و برای شارژگوشی مناسب نیست
برای کارایی بهتر میتونید از ماژول زیر در صورت موجود شدن استفاده کنید
https://daneshjookit.com/module/useful/پاور-بانک-power-bank/2291-ماژول-پاور-بانک-۱-آمپر-power-bank.html?search_query=ماژول+پاوربانک&results=31&cate=
با سلام
سپاس از پیگیری و اطلاع رسانی شما، بله دقیقا بهتر است از ماژول پاور بانک کامل استفاده شود.
به نام خدا. باسلام و تشکر. من یک پک دوتایی باتری لیتیوم یون با ولتاژ ۸/۴ ولت و جریان ۳/۴ آمپر دارم. برای ساخت این پاوربانک خورشیدی چه پنلی (با چه ولتاژ و جریانی) باید بخرم؟ اگر یک روز هم شارژ باتری طول بکشه برای کار ما مناسبه. یعنی لازم نیست با جریان زیاد شارژ کنه اما ولتاژ پنل به ولتاژ باتری بخوره. ممنونم.
با سلام
برای ساخت پاور بانک بایستی از باتری لیتیومی تک سل استفاده کنید. به عبارتی ۸٫۴ ولت نشان دهندهی دو سلول بودن باتری است. حال با این فرض اگر باتری ۳۴۰۰ میلی آمپر باشد، بایستی سلول خورشیدی با توان جریان دهی ۱ آمپر تهیه کنید. در این صورت بیش از یک روززمان خواهد برد تا شارژ کامل شود.
باسلام. بنده سوالی چند روز پیش پرسیدم. ممنون میشم پاسخ بدید.
با سلام
پیگیری و پاسخ داده شد.
باسلام. شما در این طرح از یک باتری ۴/۲ استفاده کردید. در صورتی که بخواهیم از دو باتری ۴/۲ (که به صورت سری به هم وصل شده اند تا ولتاژ خروجی ۸/۴ داشته باشند، استفاده کنیم) نحوه اتصالات باید چطور باشه؟ آیا باید از دو تا شارژر ۳ چیپ استفاده کنیم؟ ممنونم
با سلام و تشکر از شما
در حقیقت امکان استفاده از باتری لیتیومی به صورت سری در بردهای پاوربانک، امر صحیحی نیست. بایستی حتما به صورت موازی باتریها را متصل کنید. البته اگر از برد پاوربانک استاندارد استفاده میکنید، بایستی ولتاژ باتریها در محدوده ۳٫۷ تا ۴٫۲ ولت باشند. ولتاژ بالاتر به برد آسیب خواهند رساند.
سلام
پنل رو به کجای برد وصل کنم؟؟؟
با سلام
اگر از همین مدل داخل آموزش استفاده میکنید، به بخش ورودی برد متصل کنید.
باسمه تعالی.
باسلام. طبق توضحیات و فیلم آموزشی شما پاوربانک خورشیدی برای شارژ دو تا باتری لیتیوم یون موازی ساختم. اما کار نمی کند. لطفاً راهنمایی بفرمایید. متشکرم
با سلام
از چه تجهیزاتی استفاده کردهاید؟ لطفا برای رفع مشکلتان، اطلاعات کاملتری ارسال کنید.
باسلام تشکر از پاسخگویی شما
از تجهیزات زیر استفاده کردم:
– پنل خورشیدی cclamp مدل CL-650 ظرفیت ۴ وات، حداکثر جریان ۶۳۰ میلی آمپر
– دو عدد باتری لیتیوم آیون (اتصال موازی)، هر باتری ۲/۴ ولت و ۳۳۰۰ میلی آمپر
– ماژول شارژر سه چیپ
– تقویت کننده مشابه آنچه شما فرمودید.
لطفاً راهنمایی بفرمایید. اگر امکان داشته باشد به صورت تلفنی صحبت کنیم، بسیار بهتر و سریع تر است. سپاسگزارم
با سلام
در ابتدا از طریق پورت USB ماژول شارژر سه چیپ، توسط یک شارژر موبایلی اقدام به شارژ کامل باتریها کنید. سپس نتیجه را اعلام بفرمایید.
باسلام. فقط در حالتی که از یک باتری استفاده کردیم، کار کرد.
با سلام
متوجه سوال نشدم. لطفا کامل و دقیق اعلام کنید.
سلام. اگر میشه توضیح بدید چطوری سلول خورشیدی رو متصل کنیم. و چطور باید پاوربانک رو فست شارژ کرد؟ چه تفاوتی بین ساختار فست شارژ و معمولی هست؟ لطفا اگر میشه روش ساختن خود ماژول رو هم توضیح بدید. با تشکر.
با سلام
در خصوص سوال اول، لطفا مدل ماژول پاوربانک مورد استفاده را اعلام کنید.
در خصوص سوال دوم، بایستی از ماژول فست شارژ استفاده کنید.
در خصوص سوال سوم، تراشههای بالانسر و خروجی دهنده باهم تفاوت دارند.
در خصوص سولا چهارم، این مورد تخصص الکترونیک است و طراحی مدار، وجود ماژولها به شما کمک میکند که از چنین بخشی جهش داشته باشید و پروژه را در سریعترین زمان ممکن پیاده سازی کنید.
سلام
من یک عدد ماژول ۰۹-AK4-10 خریدم که سه پایه جهت اتصال باتری دارد از کدام پایه ها باید استفاده کرد؟ مضافا اینکه ۴ پایه اتصال کنار میکرو یو اس پی دارد و دوپایه برای سلول خورشیدی ممنون
با سلام
فقط پایههای مثبت و منفی را اتصال دهید. اگر باتری مورد استفادهتان سه پایه دارد، به سه پایه متصل کنید. اون چهار پایه کنار پورت USB هم نیازی به اتصال ندارد.
قیمت باتریش چقدر میشه همشون؟
با سلام
برای دریافت قیمت باتریهای مناسب پاور بانک به لینک زیر مراجعه کنید.
باتری لیتیومی
من یه بتری ۶۸۰۰ اپمپر دارم و ۱۸۶۵۰ دارم و ۳.۷ ولت هستند اگر موازی وصل کنم به ماژول شارژر سه جیپ مال من فرق داره یکم اما وصال کنم میشه۷.۴ یعنی میشه گوشی رو شارژ کنه و باتری گوشی آسیب نبینه چون باید بین ۳.۶ و ۴.۸ ولت نگه داریم جریانو
با سلام
فقط در صورتی که باتریها را موازی متصل کردهاید میتوانید به ماژول کنترل شارژ و یا ماژول پاور بانک متصل کنید.
سلام وعرض ادب
یه پاور دارم با دوخروجی ۵٫۱ولت
میخواستم بدونم چطور میشه با تجمیع دو خروجی ولتاژ۱۰ ولت ازش بگیرم
پیشاپیش از راهنماییتون ممنونم
با سلام
چنین امری امکان پذیر نیست. پیشنهاد میشود از ماژولهای افزاینده ولتاژ استفاده کنید. مانند لینک زیر:
ماژول افزاینده ولتاژ XL6009
سلام خسته نباشید
من پاور بانک آماده دارم فقط میخوام با پنل خورشیدی شارژش کنم، یک پنل ۵ولت هم تهیه کردم، امکان پذیر هست، اگه هست لطفا راهنمایی کنید
با سلام
در صورتی که پاور بانک مورد استفاده شما، امکان افزودن سلول خورشیدی داشته باشد، میتوانید اقدام کنید. در غیر این صورت با مشکل مواجه میشوید.
سلام ببخشید من یه پاور دارم ۱۲۰۰ میخواستم ببینم میشه به ۱۰هزار تبدیلش کرد با اضافه کردن باطری
با سلام
بهتر است از باتری نو به همراه ماژول پاوربانک استفاده کنید.
سلام ممنونم از آموزش عالیت
من یه دوچرخه حرفه ای شهری دارم که یه موتور دورانی روی چرخش داره که روش نوشته ۶ ولت ۲.۴ وات اگه من بخوام چراغای دوچرخه رو قطع کنم و تمام قدرت موتور رو به یه ماژول شارژر پاوربانک وصل کنم ایا میشه ؟ اگه میشه لطفا دقیق بفرمایین چی بخرم وصل کنم – علت این کارم اینه که نور چراغ های هشدار چرخم نورش ثابت نیس با کم پدال زدن دوچرخه نور چراغا کم سو میشه میخوام پاور بانک این مشکلو حل کنه
با سلام
بنده دقیقا متوجه اقدامی که مد نظر دارید نشدم، میخواهید که از انرژی موتور برای شارژ کردن استفاده کنید؟
با سلام من یه پاور بانک مارک honor دارم مدل ap10qm که ماژولش سوخته.
۱۰۰۰۰mAh هستش
آیا میتونم از یه ماژول پاوربانک دیگه استفاده کنم؟
با سلام
تا زمانی که باتری های پاوربانک شما سالم باشند، میتوانید از هر ماژول پاوربانک دیگری استفاده کنید. فقط بایستی اتصالات را به درستی از باتری به ماژول نصب کنید.