آردوینو نرم افزار پروسسینگ Processing

معرفی نرم افزار پروسسینگ Processing و آموزش نصب و راه اندازی برای آردوینو

Processing-ide-for-arduino-digispark
نوشته شده توسط پریسا پوربلورچیان

نرم افزار پروسسینگ Processing

نرم افزار پروسسینگ یک پلتفرم اوپن سورس دارای Sketchbook و زبان برنامه نویسی جاوا و C++ است. با استفاده از این نرم افزار نحوه ی کدنویسی و ایجاد محیط گرافیکی را یاد خواهیم گرفت. این نرم افزار در سال ۲۰۰۱ جهت پردازش تصویرهای تجسمی پروموت شد و در حال حاضر ده ها هزار نفر از دانش آموزان و دانشجویان برای طراحی محیط گرافیکی و نمونه سازی بدون دانش تخصصی  از آن استفاده می‌کنند. نرم افزار پروسسینگ رایگان و اوپن سورس است. قابلیت اجرای برنامه هایی با خروجی  ۲D, 3D , PDF را دارد. ادغام با برنامه OpenGL برای طراحی شتاب های  ۲D و ۳D، قابلیت اجرا با GNU/Linux, Mac OS X, Windows, Android,  ARM نیز دارد. بیش از ۱۰۰ کتابخانه در این نرم افزار قرار گرفته شده است و به راحتی قابل استفاده است. در ادامه نحوه ی نصب نرم افزار را یاد خواهیم گرفت.

 

دانلود نرم افزار پروسسینگ

برای دانلود نرم افزار پروسسینگ وارد سایت processing.org شوید. سپس در نوار سمت چپ بر روی گزینه Download کلیک کنید. نرم افزار پروسسینگ قابلیت اجرا در لینوکس Linux، مک Mac و ویندوز Windows را دارد. با توجه به سیستم خود می‌توانید نسخه ی ۳۲ و ۶۴ بیتی را دانلود کنید.

 

نصب پروسسینگ Processing

پس از دانلود نرم افزار، آن را از حالت زیپ خارج کنید. حال همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، دو نسخه Processing-java.exe و processing.exe را نصب کنید.

پس از نصب  Processing-java.exe و processing.exe نرم افزار پروسسینگ نصب خواهد شد. نرم افزار را باز کنید.

حال پروسسینگ Processing نصب شده است. در ادامه به بررسی منوهای آن می‌پردازیم:

 

منو File در نرم افزار پروسسینگ

در این منو امکان ایجاد تب جدید، انتخاب فایل از پوشه های مورد نظر، دسترسی به آخرین پروژه اجرا شده، SketchBook، نمونه برنامه Example، ذخیره برنامه، پرینت، تنظیمات صفحه و خروج Quit وجود دارد.

 

منو Edit در نرم افزار پروسسینگ

منو ادیت Edit دارای تغییر متن، انتقال، کپی، فرمت، پیدا کردن کلید واژه مورد نظر، نوشتن کامنت و بسیاری دیگر از کلیدهای پرکاربرد جهت اعمال تغییرات میباشد. همچنین کلید میانبر هر یک از آن ها در رو به روی آن نوشته شده است. بااستفاده از کلید های میانبر تغییرات را سریعتر اعمال خواهید کرد.

 

منو Sketch در نرم افزار پروسسینگ

منو Sketch برای اجرای برنامه به کار برده می‌شود. Run، Present، Tweak، Stop و وارد کردن کتابخانه Library می‌باشد. در آموزش های بعدی به توضیح این گزینه ها خواهیم پرداخت.

 

منو Debug در نرم افزار پروسسینگ

منو دیباگ Debug جهت شناسایی ارورها و حذف آن ها در طول برنامه به کار برده می‌شود.

منو Tools در نرم افزار پروسسینگ

منو Tools برای ساخت فونت Font، انتخاب رنگ Color Selector، آرشیو Sketch و ساخت ویدیو به کار برده می‌شود.

ظاهر نرم افزار پروسسینگ Processing کاملا مشابه نرم افزار آردوینو است و کار کردن با آن بسیار جذاب و هیجان انگیز است. در ادامه آموزش های پروسسینگ ترکیب آردوینو و پروسسینگ را فراخواهیم گرفت.

 

چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد. همچنین اگر ایرادی در کدها و یا مراحل اجرایی وجود دارند می‌توانید از همین طریق اطلاع رسانی کنید.

 

پروژه

طی چند قسمت قبلی که طرح پروژه را پیاده سازی کردیم، با استقبال شما کاربران مواجه شدیم. در این سری برای اینکه گستره بیشتری از افراد بتوانند فرصت استفاده از بن خرید را داشته باشند؛ روال دیگری را در پیش گرفتیم. در این روش تصمیم گرفته‌ایم به ۱۰ نفر از کاربران بن خرید ارایه شود. برای دریافت بن خرید از دانشجو کیت، کاربران بایستی با استفاده از وسایل این آموزش، پروژه را اجرا کرده و بسته به خلاقیت، مدار جدیدی ایجاد کنید. سپس از اجرای کار فیلم گرفته و در شبکه‌های اجتماعی از جمله آپارات و اینستگرام، با هشتگ «#دیجی_اسپارک» و «#دانشجوکیت» و «#digispark» و «#daneshjookit» منتشر کنند. سپس از طریق بخش نظرات در ادامه همین آموزش، جهت دریافت بن خرید ارسال رایگان به ارزش ۱۰۳۰۰ تومان از دانشجو کیت، لینک را زیر همین پست ارسال کنید.

 

در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید.

درباره نویسنده

پریسا پوربلورچیان

تولید کننده محتوا / کارشناس IOT

زندگی یعنی پژوهش و فهمیدن چیزی جدید

تلاشم بر این است تجربیاتم در زمینه IOT‌ را به بهترین شکل با شما در میان بگذارم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۱۶ دیدگاه

  • سلام و تشکر از شما
    آیا قابلیت ارائه api از سوی این نرم افزار به کاربر نیز در مجموعه موجود است؟

    • سلام
      منظور شما از api چیست؟ این نرم افزار جهت توسعه کدهای آردوینو و ساخت محیط گرافیکی طراحی شده است.

  • با سلام
    من پروژه کارشناسیم کنترل بازوی مکانیکیه، میخواستم بدونم میشع ازین نرم افزار پروسسینگ برای کنترل بازو استفاده کنم؟؟

    • سلام
      توسط این نرم افزار می‌توانید یک محیط گرافیکی با قابلیت های شتاب ۳D و ۲D طراحی کنید و برنامه نویسی آن با رزبری پای و یا آردوینو انجام دهید.

  • سلام ممنون بابت آموزش های متعدد شما، بنده به این خاطر این پروژه رو انجام دادم چون از سایت دانشجو کیت که تازه یک اردینو جدیدبا قیمت ۸۹۹۰۰ خریداری کرده بودم و اون هم مانند ۸ عدد آردینوی دیگم که به دلایل متعددی سوخته شدن این هم تا خریدای کرردم با دادن ولتاژ بالا به ورودی اون سوزوندمش و دیگه به دلیل نداشتن اردینو این پروژه رو انجام دادم وگرنه پروژه های الکترونیکی انجام میدادم . لینک پروژه: https://www.aparat.com/v/GgzNn

    • سلام
      در ابتدا بایت ارسال پروژه ممنونم.
      چه ولتاژی به ورودی آردوینو اعمال می‌کنید؟ در صفحه محصول کالا اطلاعات کامل جهت راه اندازی برد آردوینو قرار گرفته شده است و حتما باید در بازه ی تعریف شده، ولتاژ اعمال کنید.

    • سلام
      از توجه شما ممنونم. پیشنهاد شما بررسی و در صورت امکان در دستور کار قرار خواهد گرفت.

  • با عرض سلام و تشکر فراوان بابت مطالب با ارزشتون
    میخاستم بپرسم که آیا با نرم افزار processing میشه یک محیط ساده ی game رو طراحی کرد؟

  • سلام وقتتون بخییر
    ممنونم از توضیحات شفاف و آموزندتون
    عذر میخوام فایل pde رو با این نرم افزار میشه کار کرد و اصول کارش چطوریه ممنون میشم راهنماییم کنید

    • با سلام
      بله قابل اجرا است اما توسط بنده تست نشده است. از دیگر کاربرانی که در این زمینه اطلاعاتی دارند، تقاضا میکنم در بحث شرکت کنند.