راه اندازی نمایشگر OLED با رزبری پای پیکو PICO و میکروپایتون

setup-oled-display-with-raspberry-pi-pico-and-micropython-digispark
نوشته شده توسط پریسا پوربلورچیان

ترکیب رزبری پای پیکو با نمایشگر OLED برای اجرای ایده ها تجربه ی جدیدی است. اینبار میخواهیم متفاوت تر از همیشه پروژه اجرا کنیم. با زبان برنامه نویسی میکروپایتون نمایشگر OLED را با رزبری پای پیکو در نرم افزار THONNY PYHTHON IDE راه اندازی می‌کنیم. در ادامه با مرجع تخصصی میکروپایتون با رزبری پای به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.

راه اندازی نمایشگر OLED با رزبری پای پیکو Pico - دیجی اسپارک

 


معرفی نمایشگر OLED SSD1306


محبوب ترین ماژول OLED که در حال حاضر در صنعت الکترونیک و بردهای توسعه میکروکنترلر استفاده می‌شود، نمایشگر OLED با درایور قدرتمند SSD1306 است که در ظاهرهای مختلف به بازار ارائه شده است. چیپ SSD1306 یک کنترل کننده درایور قدرتمند CMOS است. این درایور از پروتکل های ارتباطی I2C و SPI پشتیبانی میکند و با توجه به اینکه در پروتکل I2C تنها با دو پایه برای اتصال نیاز دارد، برای اتصال OLED به میکروکنترلرها از این پروتکل بیشتر استفاده خواهیم کرد. ولتاژ کاری نمایشگر ۳٫۳ و ۵ ولت است و از هر دو پایه های تعذیه میکروکنترلر میتوانید استفاده کنید. زاویه دید نمایشگر ۱۶۰ درجه است و ابعاد آن ۰٫۹۶ اینچ است. نمایشگر دارای ۸ سطر و ۱۲۸ ستون است. نمایشگر OLED از دو پایه SDA , SCL استفاده می‌کند. پایه SDA پایه Data line و پایه SCL پایه Clock line است که بابستی با پایه های I2C برد میکروکنترلر ارتباط برقرار کند. با توجه به اینکه پروتکل ارتباطی نمایشگر ماژول OLED به صورت I2C است، با تمامی میکروکنترلرهایی که از پروتکل I2C پشتیبانی می‌کنند قابل تست و راه اندازی است و بدون نگرانی با نصب کتابخانه های مرتبط میتوانید ماژول نمایشگر را راه اندازی و استفاده کنید.

معرفی نمایشگر OLED SSD1306 - دیجی اسپارک

 


نصب درایور میکروپایتون برای OLED


برای استفاده از سخت افزارها بایستی در ایتدا درایور آن ها برای میکروکنترلر نصب شود. این مورد کاملا وابسته به زبان برنامه نویسی مورد نظر و انتخاب نرم افزار است. در این پروژه از زبان برنامه نویسی میکروپایتون و نرم افزار THONNY IDE برای نمایش دیتا در نمایشگر OLED استفاده می‌کنیم قدم اول برای معرفی نمایشگر OLED به نرم افزار THONNY IDE اضافه کردن درایور مورد نظر است. درایور نمایشگر OLED درایور SSD1306 است. به ترتیب زیر درایور را به نرم افزار و برد رزبری پای پیکو اضافه کنید.

نصب درایور میکروپایتون برای OLED در رزبری پای پیکو - دیجی اسپارک

 

  • در بخش درایورهای نمایشگر درایور SSD1306 را انتخاب کنید.

 

  •  پس از انتخاب درایور SSD1306، نرم افزار THONNY IDE را باز کنید.

کدنویسی میکروپایتون در Thonny برای OLED - دیجی اسپارک

 

  • درایور را کپی و در یک تب جدید در نرم افزار انتقال دهید. آن را با نام main.py در رزبری پای پیکو Raspberry Pi PICO ذخیره کنید.

انتقال درایور با نام main.py در رزبری پیکو - دیجی اسپارک

 

  • تا این مرحله درایور SSD1306 در برد رزبری پای پیکو تعریف و ذخیره شده است. حالا میتوانید یک برنامه جداگانه در یک تب جداگانه برای نمایشگر OLED بنویسید.

 


اتصال نمایشگر OLED به پیکو PICO


برای اتصال نمایشگر OLED به رزبری پای پیکو از رابط I2C استفاده می‌کنیم. مطابق تصویر زیر محل پایه های I2C رزبری پیکو را مشاهده میکنید.

اتصال نمایشگر OLED به پیکو PICO - دیجی اسپارک

 

در پین اوت بالا پایه هایی که با رنگ آبی و فلش آبی مشخص شده است، پایه های ارتباطی I2C در پیکو هستند که مجاز به استفاده از آن ها هستیم.

اتصال نمایشگر OLED به پیکو PICO - دیجی اسپارک

 

  • پایه VCC نمایشگر OLED را به پایه ۳٫۳ ولت پیکو اتصال دهید.
  • پایه GND نمایشگر OLED را به پایه GND پیکو اتصال دهید.
  • پایه SDA نمایشگر OLED را به پایه GP0 پیکو اتصال دهید.
  • پایه SCL نمایشگر OLED را به پایه GP1 پیکو اتصال دهید.

راه اندازی نمایشگر OLED با پیکو میکروپایتون - دیجی اسپارک

 


نمایش متن در OLED با میکروپایتون


برای نمایش متن در نمایشگر OLED از زبان برنامه نویسی میکروپایتون در نرم افزار THONNY IDE استفاده می‌کنیم. در ابتدای آموزش، درایور SSD1306 را برای میکروپایتون در برد رزبری پای پیکو ذخیره کردیم. دقت داشته باشید تب main.py بایستی در نرم افزار آردوینو باز باشد و دقیقا با همین نام در پیکو Pico ذخیره شده باشد. حالا همه چیز برای نوشتن کد جدید آماده است.

  • یک تب جدید در نرم افزار thonny باز کنید.

نمایش متن در OLED با میکروپایتون در رزبری پیکو - دیجی اسپارک

 

  • کد میکروپایتون را برای نمایش متن در oled مینویسیم.

 

محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش

 

دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندس‌های دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید.

 

اگر بخواهیم صفحه نمایش کامل در اختیار ما باشد، از تابع زیر استفاده می‌کنیم.

oled.fill(0)

 

نمایشگر OLED با رزبری پای پیکو - دیجی اسپارک

 


وسایل مورد نیاز


رزبری پای پیکو RASPBERRY PI PICO

نمایشگر OLED SSD1306

برد بورد BREADBOARD

کابل فلت

 


جمع بندی لیدی پای


برای نمایش دیتا نیاز به نمایشگر داریم! اما اینبار همه چیز متفاوت است! نه خبری از محیط آردوینو است و نه زبان سی پلاس پلاس! میکروپایتون و یک ادیتور جدید برای کدنویسی در اختیار داریم تا بتوانیم دیتا را نمایش دهیم. سخت ترین کار ارتباط دیوایس های جدید با یک محیط برنامه نویسی جدید است. در این آموزش به کمک زیان برنامه نویسی میکروپایتون یک نمایشگر OLED را راه اندازی کرده و سپس برای مشاهده درستی اجرا، یک متن پیشفرض بر روی OLED نمایش میدهیم.

 

چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد. همچنین اگر ایرادی در کدها و یا مراحل اجرایی وجود دارند می‌توانید از همین طریق اطلاع رسانی کنید.

 

درباره نویسنده

پریسا پوربلورچیان

تولید کننده محتوا / کارشناس IOT

زندگی یعنی پژوهش و فهمیدن چیزی جدید

تلاشم بر این است تجربیاتم در زمینه IOT‌ را به بهترین شکل با شما در میان بگذارم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۱۰ دیدگاه