در این مجموعه آموزش ویدیویی اینترنت اشیاء نحوه طراحی و ساخت اینترنت اشیاء IOT را توضیح خواهم داد. در ابتدا باید بدانیم مفهوم آیوتی IOT چیست؟ طی صحبتهایی که دوستان مختلف با بنده داشتهاند، تصور میکنند که اگر دستگاهی به اینترنت متصل باشد، به مفهوم اینترنت اشیاء IOT است. چنین تصوری کاملا غلط است. به واقع ارتباطات و اتصال به شبکه اینترنت در حقیقت یک سوم از مبحث اینترنت اشیاء IOT را تشکیل میدهد. در ادامه این آموزش شما با مفهوم کامل اینترنت اشیاء iOT آشنا خواهید شد. این مجموعه ویدیوها به صورت بهم پیوسته در بستر دیجی اسپارک منتشر خواهند شد. در ادامه این آموزش با مرجع تخصصی اینترنت اشیاء IOT به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.
اینترنت اشیاء شبیه سازی شده از بدن انسان
دقیقا سیستم آیوتی IOT برگرفته از سیستم بدن انسان است. برای درک بهتر مفهوم، پروژه IOT از ۳ بخش مجزا تشکیل شده است. این سه بخش شامل، سنسورها، ارتباطات و پردازشها میباشد. در این سه بخش دقیقا بدن یک انسان شبیه سازی شده است. سنسورها همان حس پنجگانه انسان است. بینایی، شنوایی، لامسه، بویایی و چشایی که همگی توسط سنسورهای منحصر به فرد قابل شناسایی هستند. ارتباطات یا Connection همان سیستم عصبی بدن انسان است. این سیستم نقش انتقال دهنده اطلاعات را دارد. بخش سوم پردازش یا Processes همان مغز انسان است. با این توصیف هر سه بخش در یک پروژه اینترنت اشیاء IOT به سادگی میتوانید موارد را درک کنید.
بلوغ اینترنت اشیاء در حد کودک دو ساله است
همانطور که در بالا ذکر شد، سیستم آیوتی IOT یک بستر یادگیرنده است. به عنوان مثال یک کودک دوساله را در نظر بگیرید که برای اولین بار یک شمع روشن را میبیند. کودک به سمت شعله شمع جذب میشود. بار اول به علت عدم آگاهی، شعله را لمس میکند. حس لامسه او احساس سوزش در سطح پوست را به پردازشگر یعنی مغز او منتقل میکند. پس از این موضوع در ذهن او میماند که شعله باعث آسیب میشود. پردازش مغز باعث میشود که دفعات بعدی در مواجهه با چنین شرایطی، تصمیم به عدم لمس کردن شعله میگیرد. همین مثال مناسبی برای پروژههای اینترنت اشیاء IOT است. چراکه ممکن است در مواجه بعدی بجای شمع واقعی، شمع الکترونیکی ببیند، و این کودک نتواند به صورت قطعی تفکیک کند و دچار مشکل شود. همین حالت در وضعیت اینترنت اشیاء IOT بوجود میآید. یعنی سیستم هم دچار سردرگمی و خطا میشود.
چنانچه در زمینههای مطرح شده ایده یا سوال دارید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریعترین زمان ممکن پاسخ شما را خواهم داد.
محدودیت در دسترسی کامل به این مجموعه آموزش
دسترسی کامل به آموزش برای اعضای دیجی اسپارک امکان پذیر است. بخش اصلی آموزش شامل سورس کدهای توسعه داده شده توسط مهندسهای دیجی اسپارک است. به همین دلیل این آموزش خاص و یکتاست. برای استفاده از آن بایستی عضویت تهیه کنید. تبادل نظر با کاربران و پرسش سوال رایگان است و میتوانید از بخش نظرات همین آموزش اقدام کنید. |
در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید.
ضمن تشکر فراوان از استاد و مهندس خسروی عزیز بخاطر به اشتراک گذاشتن بروزترین اطلاعاتشون، کمال تشکر رو از تیم دیجی اسپارک رو دارم بخاطر زحماتی بی دریغ و ارزشمندی که میکشن.
سلام
ممنون از نظرتان
موفق باشید.
این پست خیلی کمک کرد تا درک بهتر و دقیق تریدرموردiot داشته باشم.
واقعا ممنونم
سلام
منتظر قسمتهای بعدی هم باشید به زودی
سلام جناب آقای خسروی
از بابت آموزشتون ممنونم، سوالی دارم اینکه در قسمت کانکشنها که فرمودید، چه ابزارهایی وجود دارند؟ آیا میتوان سیم کارت را جز این ابزارها به حساب آورد؟
سلام
در جلسه بعدی مفصل راجع به کانکشنها صحبت خواهم کرد.
بله سیم کارت هم جز کانکشنهاست
سلام آقای مهندس
ممنون بابت بیان خوبتون
این کیت را از کجا میشه تهیه کرد ممنون از زحمات شما
واقعا دستتان درد نکنه . مرسی که کمک میکنین تو زمینه الکترونیک معلومات ما بالاتر بره ??
با سلام و تشکر از زحماتتون
در خصوص طراحی و تست یک معماری اینترنت اشیا برای حمل و نقل در تمامی سطوح (از لایه فیزیکی تا اپلیکیشن) به نظر شما کدام شبیه ساز IOT بهتر است؟ و چرا ؟
همچنین ممنون میشم توضیحات را نیز اعلام نمایید
با سلام
در صورت امکان ایمیل جناب آقای مهندس رضا خسروی را می خواستم
با سلام
کاربر گرامی اطلاعات خصوصی نویسندهها در اختیار کسی قرار داده نمیشود. شما میتوانید از همین طریق نسبت به پرسش سوال اقدام کنید.
سلام بزرگوار
مرسی از مطالب بسیار جالب و ارایه دیدگاه درست و کامل از iot
سوالی داشتم از خدمتتون
برای شبیه سازی آکادمیک بهترین شبیه ساز برای کارهای iot چیه؟
سپاسگزار میشم پاسخ بدید و راهنمایی بفرمایید.
مرسی
با سلام و تشکر از شما
برای شبیه سازی بخش سنسورها بهترین نرم افزار matlab هست. برای نرم افزار IOT هم بهترین گزینه در حال حاضر NodeRed میباشد. که البته بسیاری از سرویسهای نود رد در ایران قابل پیاده سازی نمیباشند.
با سلام و عرض ادب
تشکر از استاد توانا که بسیار عالی مارو با مفهوم اینترنت اشیاء آشنا کردین فقط خواهشی که دارم امکانی رو در سایت بزارید که بعد دیدن ویدئو اول بشه با کلیک روی ویدئوی بعدی به راحتی پیگیر قدم به قدم آموزش ها شد مطالب سایت تون بسیار زیاد و مفید هستش بی نهایت سپاسگزارم
با سلام و تشکر ازشما
بررسی خواهیم کرد. درضمن دقت داشته باشید که اینها گوشهای از مطالب عمیق اینترنت اشیاء است. مطالب کاملتر در کارگاههای تخصصی ارایه میشوند.
سلام
سوال من این هست که در کدام یک از شبیه ساز های اینترنت اشیا می توان یک پروتکل جدید را ایجاد کرد یا حتی همان پروتکل های موجود را ویرایش نموده و آزمایش کرد؟ مثلا آیا این امکان در متلب وجود دارد؟ یا اینکه آیا این امکان در cooja وجود دارد؟
با سپاس
با سلام
اگر منظورتان شبیهسازی نرم افزاری است، بنده چنین موردی را تست نکردهام. بستر COOJA هم بسیار تخصصی است و نیازمند دانش Contiki knowledge میباشد. از دیگر کاربرانی که در این خصوص تجربه کاری دارند، تقاضا دارم تا در این بحث شرکت کنند.