اگر به وسایل و تجهیزات الکترونیکی نگاه کنیم یکی از قطعاتی که در تمام ان ها مشترک می باشد باتری است. باتری ها انواع مختلفی دارند ولی مساله ی مهمی که در باتری ها وجود دارد نگرانی از تمام شدن شارژ آن ها می باشد و اگر خود شما نیز برای خرید وسیله الکترونیکی مثل گوشی های موبایل به بازار بروید مسلما چیزی را انتخاب خواهید کرد که باتری آن عملکرد بالایی داشته باشد.
باتری های قلمی و باتری های لیتیوم-یون پس از تمام شدن گرافیت قادر به تامین انرژی برای وسایل نیستند بنابراین امروز در دیجی اسپارک به معرفی باتری هایی با مواد ابریشمی و شارژ بیشتر خواهیم پرداخت.
دانشمندان موسسهی تکنولوژی Beijing با تولید باتریهای لیتیوم-یون با استفاده از مواد جدید که از ابریشم طبیعی نشات می گیرد شارژ بالاتری را در چرخههای بیشتر فراهم می کنند.
دانشمندان طی مشاهدات مختلف به این نتیجه رسیدند که مواد ابریشمی میتواند در بیش از ۱۰۰۰۰ چرخه کار کند همچنین قادر به ذخیرهی پنج برابر لیتیوم بیشتر نسبت به گرافیت است که گرافیت مادهای است که برای آند در باتریهای لیتیوم-یون استفاده می شود.
دانشمندان و تولیدکنندگان باتری تمامی جایگزینهای ممکن برای گرافیت را به منظور بالا بردن عملکرد آن آزمایش کرده اند از جمله ماسههای کوارتزی که عملکرد را در باتریهای کوچک به اندازهی یک سکه سه برابر میکند. ولی باتری که بتواند به طور گسترده مورد استفاده قرار گیرد ساخته نشده است.
این دانشمندان در پی کشف منبعی مناسب و تجدیدپذیر زیستی بودند که بهتر از گرافیت عمل می کند. آن ها متوجه شدند که ابریشم طبیعی میتواند برای ایجاد نانوورقهای مبتنی بر کربن به کار رود و سپس از آن ها در ایجاد باتریها و سوپرخازنها استفاده کرد.
باتریهای جدید دارای ظرفیت ۱۸۶۵ mAh/g در چگالی جریان ۰٫۱A/g هستند که ۵ برابر بیشتر از ظرفیت نظری گرافیت می باشد. همچنین بعد از ۱۰ هزار بار عبور جریان، داری ثبات جریانی در حدود ۹۲ درصد هستند.
با توجه به ارقام بالا به این نتیجه می رسیم که این باتری ها عمر بیشتری نسبت به باتری های معمولی دارند و همچنین بسیار بیشتر از باتریهای لیتیوم-یون معمولی قابلیت شارژ و تخلیه انرژی دارند.
پژوهشگران بر این باورند که این باتری ها به راحتی میتواند تجاریسازی شده و مدعی هستند که مواد آن ها همچنین در باتریهای سدیم-یون، ذخیرهسازهای هیدروژنی و سایر دستگاههای ذخیره ساز انرژی هیبریدی، قابل استفاده میباشد.