با توجه بهاین که در دیجی اسپارک به معرفی رباتهای مختلفی پرداختیم در این مقاله به معرفی ربات انساننمای Atlas unplugged ساخته دارپا میپردازیم.
ربات دوپای ۱/۸۸ متری و ۱۵۶/۵ کیلوگرمی که از سوی بوستوندینامکی در سال ۲۰۱۳برای دارپا طراحی شده است به عنوان یک ربات انساننما میتواند در شرایط و موقعیتهای سخت به جای انسان به کار گرفته شود. بر اساس اعلام دارپا(سازمان فناوری تحقیقاتی زیرنظر ایالت متحده امریکا برای ساخت فناوری های نوین مورد استفاده ارتش امریکا )، بروزرسانی های صورت گرفته بر روی اطلس، موجب بالا رفتن بهرهوری وچالاکی این ربات شده است. اطلس جدید از مواد سبکتر نسبت به نسخهی قبل ساخته شده است. این سبکی به طراحان اجازه می دهد تا این بار از یک باتری لیتیوم-یون ۳/۷ کیلوواتساعت و یک سیستم پمپاژ فشار متغیر جدید استفاده کنند. این سیستم نه تنها بی صداتر از مدل قبل است بلکه طبق اعلام دارپا موجب افزوده شدن یک ساعت بر زمان اجرای عملیاتی ربات جدید خواهد شد.
گیل پرت، مدیر برنامههایDRC میگوید: معرفی باتری و سیستم پمپ فشار متغیر، چالش جدیدی را برای رقبیان به وجود میآورد. اپراتور قادر به اجرای ربات در یک تنظیمات فشار متوسط برای اغلب عملیات است تا بتواند انرژی را ذخیره کند و در زمانهای نیاز به نیروی اضافی، بیش ترین فشار را اعمال نماید.
برای ایجاد بهتر فضا ۷۵درصد از موادربات های قبلی حذف یا جایگزین شده اند و پوسته ربات از پلاستیک ساخته شده است. سازندگان این ربات سه کامپیوتر برای درک و برنامهریزی وظایف در سر آن هم یک روتر بیسیم برای ایجاد ارتباط در آن قرار دادهاند و مچهای آن را برای انجام بهتر وظایف بهینه سازی نمودهاند. و فقط پاهای ربات قبلی در این ربات استفاده می شود.
پرت یکی از تولید کنندگان این ربات میگوید:کاهش ریسک بخشی از بازی است. تیم ها باید به گونهای ربات خود را طراحی کنند که بتواند بدون هیچ گونه تکیه گاهی ایستاده بماند و در بخشی از مراحل به طور عمد ارتباطات وایرلس با محدودیت مواجه میشوند تا توانایی دستگاه در اجرای خودکار فعالیت سنجیده شود.
۱۱تیم موفق به ساخت ربات نهایی شدند وهفت تیم از اطلس استفاده کردند.اولین دوره مسابقات اطلس نما در دسامبر۲۰۱۳برگزار شد وتیم ژاپنی موفق به ساخت بهترین ربات انسان نمایSCHAFTشد که شرکت گوگل آن را خریداری کرد.