برای ورود به دنیای زیبای الکترونیک نیاز نیست که از کتابهای تخصصی شروع کنید! دیجی اسپارک در اینجا آموزش ساخت مدار ساده ی لامپ ال ای دی چشمک زن با تغذیه ۲۲۰ ولت را پیشنهاد میکند، که هر شخصی با هر سنی میتواند با ساخت آن جذابیت الکترونیک را درک کند.
مدار های چشمک زن به عنوان یکی از ساده ترین ابزار های آموزش الکترونیک برای مبتدی ها مصرف دارند. هدف از طراحی مدار های چشمک زن آشنایی با قطعات پایه از جمله مقاومت و خازن است. خازن ها جریان الکتریکی را در خود ذخیره می کنند و سپس در موقع مناسب که مدار به آن ها فرمان می دهد آن انرژی الکتریکی را تخلیه می کنند که در اثر آن ال ای دی مورد نظر لحظه ای روشن می شود و سپس خاموش می شود.
این مدار می تواند در خیلی جاها به عنوان ابزار علامت گذاری یا به عنوان شاخص (نشان دهنده) ولتاژ مورد استفاده قرار گیرد. در این مدار جریان اصلی؛ ولتاژ خازن را از طریق مقاومت و دیود شماره ۱ که در تصویر مدار مشخص است، شارژ میکند.
در این مدار، افزایش ولتاژ بیش از حد معین باعٍث می شود که کلید آی سی دیودی به عنوان مسدود کننده ولتاژ خازن عمل کند. بعد از رسیدن به ولتاژ مجاز، کلید دیودی ولتاژ را به سمت چراغ های ال ای دی هدایت می کند.
فرکانس چشمک زن ال ای دی بیشتر به زمان RC بستگی دارد که در اینجا این زمان برابر با ۱۱ ثانیه است. معمولا ولتاژ خازن باید کمی بیشتر از ولتاژی باشد که کلید آی سی دیودی از حالت سد کنندگی مستقیم به رسانش مستقیم تغییر حالت بدهد.
نکته: با دیاک ۱N5758 ولتاژ راه اندازی باید ۲۰ ولت باشد.
سلام خیلی ممنون از مطالب زیبایی که در زمینه الکترونیک ارائه میدهید .من خیلی مبحث الترونیک و برق و مخصوصا مدارات الکترونیکی رو دوست دارم یاد بگیرم . مثلا همین الان میخوام بدونم که برای این که یه چراغ چشمک زن ال ای دی برای سوپر مارکت میخوام که اسمشو بنویسم با ال ای دی (سوپر ولیعصر ) برای ساختنش چقدر ال ای میخواد و دیگر چه وسایلی نیاز داره .میخوام خودم درستش کنم البته با کمک شما دوستان .ممنون میشم کمک کنید. یه چیز دیگه هم این که این که میگن با ستا ال ای دی و یه مقاوت اینا به هم سری شدن درست آیا و ممنون میشم توضیح بدید مقاومت چن اهم باید باشه و ال ای دی ها هم باید چند ولت باشند .تشکر منتظر جوابم هستم بی صبرانه
با سلام و عرض ادب در خصوص فلاشر LED با برق ۲۲۰ ولت آیا میتوان فاصله زمانی چشمک زدن را تغییر داد.لطفا راهنمایی فرمائید.
با تشکر – نوری
با سلام
بستگی به برد و مدار مورد نظر دارد.
سلام .کلا یه خازن الکترولیتی داره ظرفیتش رو کم یا زیاد کن نتیجه میگیری
با سلام.از اینکه با صداقت آموخته های خود را برای سایر علاقمندان در میان می گذارید بسیار ممنونم.امیدوارم در تمام مراحل زندگیتان موفق باشید.با سپاس
باسلام
سپاس از همراهی و پیگیری شما