بلوتوث Bluetooth مدارهای الکترونیک

بازیابی ضبط صوت‌های قدیمی و تبدیل آن به بلوتوث و فلش مموری

repair-old-stereo-system-with-mp3-player-and-bluetooth-module-digispark
نوشته شده توسط اروند طباطبایی

چندی پیش فرصتی دوباره دست داد، تا یکی دیگر از ضبط صوت‌های قدیمی را از انبار خانه بیرون آورم و آنرا بازیابی کنم. این بار به سراغ یک ضبط صوت سونی قدیمی رفتم. این ضبط صوت دارای دو باند و به صورت استریو است. محصولی از دهه ۹۰ میلادی و کیفیت ساخت ژاپن در اوج دوران رشد اقتصادی‌اش را به دوش می‌کشد. در زمان ارایه این ضبط صوت کلا سه کارایی داشت. پخش DC به صورت Audio، دو کاست نوار و رادیو در دو موج FM و AM در این سیستم پوشش داده شده بود. به زمان خودش اوج تکنولوژی و کیفیت را داشت. در ادامه این آموزش به صورت تصویری نمایش خواهم داد که چطور این ضبط صوت ژاپنی قدیمی را بازیابی کردم و در حال حاضر که در حال نوشتن این پست هستم، صدای با کیفیت موسیقی از آن جاری است. در ادامه با مرجع تخصصی الکترونیک و آمپلی فایر، دیجی اسپارک همراه باشید.

 


یافتن ضبط صوت قدیمی


بدون شک در هر منزلی یک یا چند ضبط صوت قدیمی وجود دارد. روزگاری بود که اوج وجود تکنولوژی در منازل، وجود سیستم صوتی کاست و پس از آن وجود سیستم صوتی CD بود. در زمان‌هایی که من در خاطرم هست، برند Sony و Kenwood و Panasonic و Aiwa حکم فرمای این بازار گسترده‌ی خانگی بودند. هر ساله تکنولوژی‌های جدید از لحاظ تعداد بلندگوها، توان آمپلی فایرها و قابلیت‌های سیستم صوتی به ضبط صوت‌ها اضافه شده و روانه بازار می‌شدند. این بازار هم در کشور ما بسیار پر رونق و پر استقبال بود. پس از به سر آمدن دوران طلایی نوار کاست، دوران DC Player ها بسیار اوج گرفتند. البته به لحاظ زمانی، عمر CDها خیلی کمتر از نوارهای مغناطیسی و کاست‌ها بودند. پس از بوجود آمدن MP3 Playerها رقابت به بازیگر جدید این حوزه منتقل شد. از این‌ها که بگذریم، سیستم‌های صوتی قدیمی خانگی، بستگی به برندشان و سال ساختشان و اینکه در چه کشوری ساخته شدند، کیفیت‌های صدای متفاوتی دارند. منظورم این هست که قسمت تقویت کننده ضبط صوت، شامل آمپلی فایر و بلندگوها، همچنان با همان کیفیت قابل بازیابی هستند. همانطور که در پست قبلی آموزش تبدیل ضبط صوت قدیمی به مدل بلوتوثی Bluetooth در منزل راجع به دوبخش اصلی در ضبط صوت صحبت کردم. بخش تقویت کننده‌ی این ضبط صوت‌های قدیمی مد نظر ما در این آموزش است. در نهایت میخواهیم قسمت بخش کننده‌ی صوتی جدیدی را به این سیستم‌ها اضافه کنیم.

 


ماژول MP3 Player و بلوتوث


تکنولوژی ذخیره فایل صوتی و پخش آن بسیار روبه توسعه و پیشرفت است. ابعاد تراشه‌های ذخیره سازی این فایل‌ها روز به روز در حال کوچکتر شدن است. علاوه بر آن دستگاه‌های Player موجود در حال حاضر از منابع مختلفی فایل‌های صوتی را دریافت می‌کنند. از جمله فلش مموری یا همان USB و یا اسلات کارت SD و یا بلوتوث همگی از منابعی هستند که برای کاربرهای عادی و یا به صورت عمومی در دسترس هستند. من از یک MP3 Player قابل دار برای این منظور استفاده کرده‌ام. کارایی آن بسیار ساده است، یک ورودی تغذیه دارد که بایستی طبق نیازمندی آن تامین شود. بخش دیگر هم خروجی صوت است که بایستی حتما به آمپلی فایر متصل شود. دقت داشته باشید که توان آمپلی فایر هیچ ارتباطی با پخش کننده صوتی ندارد. در تصویر زیر MP3 Player مورد استفاده را می‌توانید مشاهده کنید.

ماژول MP3 Player با فلش مموری و بلوتوث - دیجی اسپارک

 


وسایل مورد نیاز


در فرایند بازیابی ضبط صوت‌های قدیمی و تبدیل آن به بلوتوث و فلش مموری نیازمند اقلام معرفی شده هستید. ماژول MP3 Player که به عنوان پخش کننده صوتی مورد استفاده قرار می‌گیرد از مدل ماژول Mp3 Player بلوتوثی ۱۲v مدل AR-M011 استفاده  کردم. مدار تغذیه ۱۲ ولت نیاز دارد که من از مدل مبدل کاهنده ۲۲۰ به ۱۲ ولت Buck Converter مدل ۷۰۰mA استفاده کرده‌ام. به همراه چند رشته سیم افشان برای ایجاد اتصالات و لحیم کاری بین ماژول‌ها و ضبط صوت استفاده می‌شود. البته برای ماژول پخش کننده صوتی انتخاب‌های گسترده‌ای وجود دارد. کافیست در بخش نظرات با بنده در ارتباط باشید تا مدل‌های مناسب را معرفی کنم.

 


عملیات بازیابی ضبط صوت قدیمی


پیش از شروع بایستی ابزارهای لازم را تهیه کنید. پیچ گوشتی مناسب برای باز کردن ضبط صوت کاربرد دارد. مولتی متر جهت تشخیص ولتاژ و ایجاد اتصالات ماژول‌ها نیاز است. هویه برای لحیم کاری و چند رشته سیم و در نهایت عایق برای پوشش قسمت‌های آزاد مدار نیاز خواهد بود. دقت داشته باشید که در روند انجام این پروژه، موارد ایمنی را حتما رعایت کنید. ضبط صوت‌های خانگی همگی با برق شهری کار می‌کنند. از اینرو داشتن دانش فنی کافی و رعایت مسایل ایمنی بسیار اهمیت دارد. اگر از این موارد اطلاعی ندارید، اکیدا توصیه می‌شود که روند اجرای این آموزش را به یک کارشناس فنی بسپارید.

 

پیش از شروع نگاهی به ظاهر ضبط صوت بیاندازیم. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید. سیستم ضبط و پخش سونی مربوط به اواسط دهه نود میلادی است. سایه‌ای از صورت خودم هم در قاب پلاستیکی جلوی ضبط مشاهده می‌شود! در بخش پایینی ضبط صوت، CD Player و روی آن پخش کننده کاست نوار و در بالاتر اکوالایزر برای تنظیمات و در بالایی ترین بخش ضبط صوت هم نمایشگر سگمنتی آن قابل مشاهده است.

بازیابی ضبط صوت قدیمی سونی Sony - دیجی اسپارک

 

در این سیستم دو مدل پخش کننده صوتی وجود دارند. آمپلی فایر به کار رفته هم از نوع داخلی است. روی آن یک درگاه ورودی استریو وجود دارد. که در این آموزش قصد دارم خروجی ماژول MP3 Player را به آن متصل کنم. به تصویر زیر دقت کنید، پس از باز کردن کاور اصلی دستگاه، از پورت ورودی که دارای فیش RCA مادگی است، عکس گرفته شده است.

اتصال ماژول MP3 Player به ضبط صوت قدیمی سونی - دیجی اسپارک

 

نمایی هم از کل بردهای داخل ضبط صوت را در زیر مشاهده می‌کنید. ساختار این ضبط صوت به نوعی ماژولار است. برد زرد رنگ که مشاهده می‌کنید، آمپلی فایر داخلی و  رادیو است. بردهای سبز رنگ مربوط به پخش نوار کاست و پخش CD Plaer و دیگ اجزا هستند.

بخش‌های داخلی ضبط صوت قدیمی و بازیابی آن - دیجی اسپارک

 

ظرافت در طراحی PCB که مربوط به چندین سال پیش است، نظر من را جلب خودش کرد. به شخصه قطعات از نوع SMD را روی این برد مشاهده نکردم. بردهای داخل ضبط صوت قدیمی سونی همگی تک لایه بودند. و چند صد جامپر روی بردها مشاهده شد. اگر به تصاویر دقت کنید، این مورد را به سادگی میتوانید تشخیص دهید. برای ارتباط و انتقال دیتا بین بردها داخل ضبط صوت هم از کابل فلت استفاده شده است. بخش پشتی آن که دارای هیت سینگ آلومینیومی بزرگی است، مربوط به تغذیه است. تغذیه آن توسط یک ترانس بزرگ و سنگین از ۲۲۰ ولت به ولتاژی که دقیقا متوجه نشدم چند ولت است، تبدیل می‌شود. در زیر تصویر بخش تغذیه ضبط صوت قدیمی سونی را مشاهده می‌کنید. خازن‌های بزرگ و فیوزهای شیشه‌ای نظر من را به خود جلب کرد. شما در بخش نظرات اعلام کنید که کدام بخش این مدار نظر شما را به خودش جلب کرد.

برد تغذیه ضبط صوت قدیمی سونی در فرایند بازیابی آن - دیجی اسپارک

 


تامین تغذیه ۱۲ ولت


از این‌ها که بگذریم، برای بازیابی این ضبط صوت قدیمی بایستی ولتاژ ۱۲ ولتی با جریان مناسب برای ماژول Mp3 Player تامین کنیم. یکی از راهکارها این است که یک بخش تغذیه مناسب را در مدار پیدا کنیم و سپس از آن انشعابی برای ماژول بگیریم. پیرو تجربه‌های گذشته‌ام، توصیه می‌کنم که چنین اقدامی را انجام ندهید. مگر اینکه دقیقا دیتاشیت برد را در اختیار داشته باشید و مطمئن باشید که انشعاب ولتاژ دریافتی شما، به بخش‌های دیگر مدار آسیبی وارد نمی‌کند. به تصویر زیر دقت کنید، من تصمیم گرفتم از بخش ورودی برق شهری استفاده کنم. سپس آن را به ماژول کاهنده ۲۲۰ ولت به ۱۲ ولت متصل کردم. متاسفانه از بخش اتصال به ماژول کاهنده، تصویری نگرفتم. به عبارتی فراموش کردم تا این مورد را عکاسی کنم. ولی بهترین و در دسترس‌ترین بخش برای تامین تغذیه، همان ولتاژ ورودی مدار است. که برق شهری را به مبدل کاهنده ۲۲۰ ولت به ۱۲DC متصل می‌کنیم. به تصویر زیر دقت کنید.

انشعاب ولتاژ برای تامین تغذیه ضبط صوت قدیمی سونی به MP3 Player - دیجی اسپارک

 

پس از تامین تعذیه مورد نیاز برای ماژول MP3 Player بایستی از خروجی آن به ورودی صوتی آمپلی فایر ضبط صوت متصل کنیم. در ادامه این مورد را توضیح خواهم داد.

 


ورودی صوتی به آمپلی فایر


هر آمپلی فایری بستگی به توانایی و کارایی‌اش دارای ورودی و خروجی‌های مختلفی است. یک آمپلی فایر استاندارد با مصرف عمومی و یا همان مصرف خانگی بایستی حداقل یک یا دو درگاه ورودی و یک یا دو درگاه خروجی استریو داشته باشد. همانطور که در ابتدا توضیحات دادم، ضبط صورت مورد استفاده در این آموزش از نوع قدیمی و نسل اولی‌های خودش است. به همین دلیل فقط یک خروجی استریو برای دو عدد اسپیکر همراهش دارد. همچنین یک عدد ورودی استریو برای دریافت صدا از منبع صوتی مجزا دارد. به همین دلیل برای اتصال ماژول MP3 Player به ضبط صوت، فقط و فقط یک راه وجود دارد. به تصویر زیر دقت کنید.

ورودی استریو آمپلی فایر ضبط صوت قدیمی - دیجی اسپارک

 

درگاه ورودی آمپلی فایر این ضبط صوت از نوع RCA و استریو است. با توجه به اینکه در این پروژه میخواهیم همه‌ی موارد داخل جعبه اصلی ضبط جایگیری شود. از پشت پایه‌ها اتصالات را برقرار می‌کنیم. خروجی ماژول پخش کننده MP3 Player را با رعایت قطب‌های آن به پشت این پورت RCA لحیم کاری می‌کنیم. به تصویر زیر دقت کنید. ماژول MP3 Player پنلی مورد استفاده بجز فیش تغذیه، یک فیش ۴ پایه از نوع XH دارد. سه سیم سفید رنگ سمت چپ، مربوط به کانال چپ صدا، کانال راست صدا و پایه GND که بین هردو مشترک است. سیم قرمز رنگ سمت راست مربوط به آنتن رادیوی ماژول است. این ماژول علاوه بر پخش کننده صوتی از طریق کارت SD و فلش مموری USB و کانال بلوتوث، دارای رادیو هم است. که این سیم نقش آنتن را دارد.

اتصالات ماژول MP3 Player پنلی - دیجی اسپارک

 

این سه رشته سیم سفید رنگ بایستی با رعایت ترتیب به پشت پورت RCA متصل شوند. برای اتصالات اصولی و بهینه از لحیم کاری استفاده می‌کنیم. دقت داشته باشید که تمیز بودن پایه‌های متصل به برد و نوع سیم لحیم و در نهایت کیفیت لحیم کاری در صدای خروجی تاثیر خواهند داشت. به تصویر زیر دقت کنید. طبق چاپ روی برد هم سمت ضبط صوت و هم سمت ماژول MP3 پنلی، اتصالات را برقرار کنید. توجه داشته باشید که به هنگام لحیم کاری، حرارت بیش از حد به برد وارد نکنید. و یا حرارت هویه باعث آسیب رسیدن به بخش‌های دیگر برد نشود.

اتصال ماژول MP3 پنل به ورودی RCA ضبط صوت - دیجی اسپارک

 

پس از انجام این موارد و برقراری اتصالات، نوبت به تست و راه اندازی می‌رسد. برای این منظور پیش از بستن کامل ضبط صوت بایستی یکبار آن را تست کنیم. با رعایت تمامی موارد امنیتی الکترونیکی، این مراحل را انجام دهید. اول اینکه برق شهری به ضبط صوت متصل می‌شود. بنابراین هیچ یک از اجزا‌ی داخلی ضبط صوت را لمس و یا دستکاری نکنید. پس از برقراری اتصال برق شهری به ضبط صوت بایستی ماژول MP3 روشن شود. بلافاصله توسط موبایل یا تبلت و یا لپ تاپ می‌توانید از طریق بلوتوث به آن متصل شوید. البته بایستی با ریموت آن و یا دکمه‌های روی ماژول مد کاری آن را تغییر دهید. در حالت بلوتوث که قرار گرفت، امکان Pair کردن را هم خواهید داشت. پس از Pair شدن بلوتوث، و قرار دادن ضبط صوت در حالت مد ورودی صدا، بایستی با پخش کردن فایل صوتی، صدا از طریق اسپیکرهای ضبط صوت شنیده خواهد شد. در نهایت بایستی یک بخشی از جعبه‌ی سیستم را در نظر بگیرید که ماژول پنلی را روی آن جایگذاری کنید. به تصویر زیر دقت کنید.

 


نصب ماژول MP3 پلیر روی جعبه ضبط صوت


حالا بایستی یک بخشی از جعبه سیستم صوتی را به عنوان محل قرار گیری ماژول پلیر پنلی در نظر بگیرید. مطابق تصویر زیر من پشت سیستم را برای این منظور در نظر گرفتم. البته برای سیم‌ها و اتصالات انجام شده در بخش‌های قبل بایستی طول کافی در نظر بگیرید که به هنگام بستن روی کار، دچار کشیدگی و قطعی سیم‌ها نشوید.

نصب ماژول MP3 پنلی روی جعبه ضبط صوت - دیجی اسپارک

 

من در بخش پشتی ضبط صوت این ماژول را جایگذاری کردم. البته بایستی با روشی ابتکاری و ظریف اقدام به برش جعبه و جایگذاری ماژول کنید. در تصویر زیر ماژول در حالت روشن شده را مشاهده می‌کنید.

ماژول پلیر پنلی و بازیابی ضبط صوت قدیمی - دیجی اسپارک

 

چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد. همچنین اگر ایرادی در کدها و یا مراحل اجرایی وجود دارند می‌توانید از همین طریق اطلاع رسانی کنید.

 

در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید.

 

درباره نویسنده

اروند طباطبایی

بنیانگذار دیجی اسپارک: اولین مرجع تخصصی امبدد سیستم به زبان فارسی / کارشناس سئو و تولید محتوا

هرچه می آموزم میبینم که خیلی کم آموختم. علاقه به رباتیک و تکنولوژی دارم. امیدوارم بتونم دانشی را که آموخته‌ام، به روش‌های مختلفی به کاربران علاقمند منتقل کنم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۶۶ دیدگاه

  • بسیارعالی
    ولی به نظرم این ترانس را باید در جاهای دیگر استفاده کرد و جایش یک ترانس دیگر گذاشت
    چون توان این ترانس بر اساس مصرف موتورهای مکانیزم کاست محاسبه شده لذا برای پخش MP3 زیادی است

    • با سلام و تشکر از شما
      منظورتان از ترانس دقیقا چیست؟ اگر منظورتان ماژول کاهنده ۲۲۰ ولت به ۱۲ ولت است. خب بنده این را دقیقا در سیم ورودی برق شهری ضبط صوت متصل کرده‌ام.

      • سلام،من یه ترانس داخلی ضبط سونی لازم دارم،هیچ جا گیرم نیومده،اخه مستقیم به برق ۲۲۰وصل کردم،ترانسش سوخت.

        • با سلام
          دقیقا متوجه نشدم چه چیزی نیاز دارید. دستگاه های الکترونیکی بسیار به ولتاژ و جریان حساس هستند. به همین دلیل بخش تغذیه در این دستگاه ها مجزا هستند.

  • سلام یک سوال داشتم، من یک اسپیکر ۳تیکه
    (۱۰*۲ و ساب ۲۰ وات) داشتم که ماژول ساده usb خور داشت، الان خود قطعه و ای سی پیدا نمیشه، از این کیت استفاده کردم متاسفانه صداش خیلی خیلی کمه!
    با اینکه خود دستگاه آمپلی داره! بازم باید آمپلی بذارم؟

    • با سلام
      این ماژول فقط نقش پخش کننده را دارد، به همین دلیل خروجی آن حتما بایستی به آمپلی فایر متناسب با توان اسپیکرها متصل شود. در غیر این صورت عملکرد صحیحی نخواهد داشت.

  • سلام من یک استریو سونی ۱۱۰ولت با چهار طبقه مجزا دارم با توجه به اینکه این سیستم های صوتی هستند داشتن از ورودی videoوهمچنین کلید مجزا در کنار کلیدهای typeوcdوtunerبرای چه منظوری هست

    • با سلام
      برای چند منظوره بودن کارکرد این استریوها، بخش‌هایی که نام بردید هم به آن اضافه شده است. به این دلیل که سیستم پخش شما دارای آمپلی فایر و تقسیم صدا است. به همین دلیل کارایی‌های دیگری هم برای آن در نظر گرفته اند. منظور سورس پخش کننده صوت است.

  • سلام اگر من الان بخوام خروجی را به یک اسپیکر سه تیکه معمولی وصل کنم پایه gnd کجا وصل میشه ؟؟؟؟

    • با سلام
      خروجی چه موردی را میخواهید به باند متصل کنید؟ خروجی player به تنهایی قابل اتصال به بلندگو نیست، بایستی حتما به آمپلی فایر و از آمپلی فایر به اسپیکر متصل شود.

      • سلام
        وقت بخیر
        مهندس جان
        یک ضبط سونی ۲۶۰۰ دارم
        اگر زحمت بدم‌امکانش هست برای بنده هم این کار را انجام بدید؟

        هزینه کامل چقدر میشه؟

        • با سلام و تشکر از شما
          بنده در این زمیه خدماتی ارایه نمیکنم. صرفا هر از گاهی سیستم های صوتی قدیمی را از انباری پیدا میکنم و روی آنها کار میکنم. پیشنهاد میکنم ماژول را تهیه کنید و به تعمیرکار سیستم صوتی خانگی مراجعه کرده و خدمات را دریافت کنید.

  • سلام مهندس
    خیلی جالب و کاربردی بود. ترغیب شدم برم سیستم قدیمی‌ها را پیدا کنم.

  • سلام ضمن تشکر از راهنماییهای جنابعالی
    سوالی داشتم:
    بنده یک سیستم صوتی سینمای خانگی سونی دارم
    مدل sony-dz777
    کاتالوگ آن هم در ادرس زیر قابل دانلود است:
    https://www.sony-asia.com/electronics/support/sound-bars-home-theater-systems-dvd-home-theater-systems/dav-dz777/manuals

    میخواهم یک میکروفن دینامیک به سیستم وصل کنم و صدای میکروفون را از سیستم بشنوم
    ظاهرا سیستم ورودی میکروفون نداره و
    لطفا بررسی بفرمایید که آیا به طریقی امکان وصل میکروفن به سیستم وجود دارد یا نه؟
    از اینکه راهنمایی میفرمایید خیلی سپاسگزارم

      • سلام و ضمن تشکر صمیمانه از پاسخ جنابعالی

        در صورت امکان مورد دیگری را پیشنهاد دهید
        من میخواهم ماژول را در داخل دستگاه قرار دهم و از برق دی سی خود سیستم استفاده کنم
        موردی که فرمودید برق ۱۲ ولت دوبل ای سی نیاز دارد که بایستی حتما ترانس بخرم
        لطفا مورد دیگری را پیشنهاد بفرمایید
        با تشکر

    • با سلام
      اگر از روش راه اندازیتون به صورت اصولی اطلاع کامل دارید، تنها یک مورد وجود داره، که اخیرا هم خیلی شاهد بودیم. کالاهای فیک در بازار زیاد شده‌اند و اکثر کاربرها در قیاس قیمتی به چنین دامی می‌افتند.

  • سلام مهندس یک ضبط خانگی دارم مدل max-Dj14500 که امپلی فایر و ترانسش رو در اوردم میخام اونو تبدیل به باکس های ایستاده فلش خور کنم خیلی بهش نیاز دارم چطور به هم متصلشون کنم ممنون میشم کمکم کنید باید چه چیز دیگری بخرم تا راه بیفته

    • با سلام
      بهتر هست که یک ورودی روی آمپلی فایر پیدا کنید، سپس ورودی‌های صوتی را از ماژول بلوتوث و یا ماژول MP3 Player فلش خور به آن متصل کنید. سناریو خیلی پیچیده نیست، فقط باییستی این موارد را دقت کنید.

  • سلام ضبط کاست من ورودی صدا یا RCA نداره.. ب کجا وصل کنم.. البته بجز قسمت هد آن. چون اون قسمت خرابه و برداشتمش

      • سلام مجدد، چون ضبط من RCA و AUX نداشت، از برق قبل از هد برای صدا استفاده کردم ، وبرای جلوگیری از ایجاد نویز ارمیچر رو هم از کار انداختم .. برقش هم از ماژول خودش گرفتم..

          • سلام ، بله کاملا و برای ضبط هایی ک اکولایزر و رقص نور داره عالیه و وقتی ک دکمه ضبط رو فشار میدین، صدا از خود سیستم میاد بیرون

              • با سلام خدمت مدیر محترم سایت و دوستان.. ضبط کاست من از نوع AIWA دو کاست هست .. و RCA و AUX ندارن و ماژول mp3 player من ۱۲ ولت هست، خروجی ماژول کاهنده(ترانس) ضبط کاست هم ۱۲ ولت(.البته باید بدونید که خروجی ترانس چقدر هست و فاز و نول آن کدام است و گرنه mp3 player خواهد سوخت..) خیلی راحت میتونید از خروجی کاهنده ب mp3 player برق رو وصل کنید و برای دریافت صدا نیز به برقی ک برای هد ضبط میاد متصل کنید یا میتونید ب خود هد نیز وصل کنید، اینجوری صدا را موقعی که دکمه پلیر ضبط رو فشار میدید، صدا از خود سیستم میاد بیرون و برای ضبط های بزرگ ک CD خور هستن عالیه چون نمایشگر اکولایزر ضبط و رقص نور آن فعال میشود و دوباره لذت شنیدن موسیقی رو از ضبط خود،بدست میارید.. موفق باشید.. اگه سوالی هم بود من در خدمتم دوستان هستم.. اگه جای ارسال تصاویر بود میفرستادم یا حق️

                • سلام مهندس جان ، خسته نباشید
                  بزرگوار بنده هم یک ضبط قدیمی دارم که هیچ گونه ورودی صدا نداره !!!!
                  مشکل منبع تغذیه ندارم ، مشکل فقط اینه که سیم های صدا رو به کجا باید وصل کنم؟؟؟؟
                  مورد مهم : چون کاست ها خراب بود کلا اونها رو کندم و انداختم دور!!!!!!
                  اشتباه کردم می‌دونم ، ولی حالا شما چه راه حلی رو پیشنهاد میدین؟؟؟؟
                  البته ، ضبط یک ورودی میکروفون داره که فیشش بزرگه!!!
                  میشه به ورودی میکروفون بزنم؟؟؟ مشکلی ایجاد نمیشه؟؟ صدا خراب نمیشه؟
                  سپاس

                  • با سلام
                    احتمالا سیستم شما قابلیت ورودی ندارد. بهتر هست به این مدل سیستم‌ها دست نزنید. ولی اگر تمایل داشته باشید میتوانید توسط نقشه فنی مدار ورودی آمپلی فایر را در آن پیدا کنید که کار سختی خواهد بود.

              • سلام مهندس وقت بخیر من میخوام یدونه از این ضبط های قدیمی رو باز کنم و سی دی و کاست و ترانس رو ازش جدا کنم و فقط امپیلی فایر و باند هارو داخلش خودرو نصب کنم با برق خودرو ایا این امکان پذیره یا نه،

          • فقط یه چیزی، وقتی صدارو تا اخر ببرم بالا، انگار ک برق کم میاره ولی وقتی دست به بدنه بزنم ، مشکلش برطرف میشه، این مشکل ب قبل از نصب usb برمیگرده و موقع روشن کردن کاست هم بوجود می اومد

  • باسلام
    مهندس من ی ماژول بلوتوث رو روی ضبط نصب کردم برق ماژول رو بوسیله آداپتور تامین کردم و صدا رو از پایه های خروجی aux روی برد گرفتم،ابتدا مشکلی نداشت ولی روز بعد ضبط روشن نشد و ارور f61 میده،بردم نشون دادم گفتن احتمالا برق برگشت داشته روی مدار،خواستم بدونم نصب ماژول باعث این اتفاق شده یا اصلا این ماژول ها باعث سوختن ضبط میشن یا نه؟ممنون از راهنماییتون

    • با سلام
      دقت داشته باشید که نوع ماژول مورد استفاده بسیار اهمیت دارد. برخی از ماژول‌ها در بازار توسط فروشنده‌های سودجو به صورت غیر اصل به فروش می‌رسد. البته با فرض اینکه اتصالات را به درستی برقرار کرده باشید. در مدت زمانی که این پست را نوشته‌ام تا به امروز هر دو سیستم صوتی که بلوتوثی کرده‌ام به صورت سالم و بدون مشکل در حال کارکردن هستند.

  • سلام میخواستم بدونم میشه از امپلی فایر ضبط های چند طبقه ژاپنی قدیمی استفاده کرد بقیه طبقات رو انداختم دور فقط امپلی و اکولایزر دارم ایا میشه ماژول رو رو امپلی وصل کرد یا باید حتما بقیه طبقاتش باشه؟ اگر میشه وصل کرد توضیح میدین لطفا

    • با سلام
      بله امکان پذیر است. اساسا برای بازیابی سیستم پخش قدیمی، فقط آمپلی فایر را نیاز دارید. قسمت پخش کننده صوتی را میتوانید از همین مواردی که اعلام شده است استفاده کنید.

  • با سلام و عرض ادب
    امکان استفاده از مبدل کاهنده ۲۲۰ به ۵ ولت برای این کیت می باشد؟ یا حتما باید از تبدیل ۱۲ ولت استفاده کرد؟

    • با سلام
      مدلی که من در این پروژه از آن استفاده کردم، با ولتاژ ۱۲ کار می‌کرد. بسته به اینکه مدل مورد استفاده شما از چه ولتاژی استفاده می‌کند، گزینه کاهنده مناسب را انتخاب کنی.

  • سلام برای ضبط های قدیمی سامسونگ مدل ۲۱۰۰w آموزش دارید یا حداقل راهنمایی اینکه تامین برق ۱۲ ولت از کجای برد هست امکان داره

    • با سلام
      روال کالی کار مشابه همین آموزش هست. ماژول کاهنده ۲۲۰ ولت به ۱۲ ولت را که در این آموزش معرفی شده است، تهیه کنید. سپس از بخش ورودی ۲۲۰ ولت ولتاژ را تامین کنید. در خصوص ماژول MP3 هم بایستی از خروجی آن به ورودی آمپلی فایر ضبط متصل کنید.

  • سلام و درود استاد
    جسارتا خواستم از محضر شما بزرگوار کسب راهنمایی کنم جهت نصب ماژول مذکور بر روی خودرو و اتصال مستقیم ماژول به دو آمپیلی که یکی استریو با دو باند ۶۹۷۵ و امپ دوم منو به همراه ساب ده اینچ ممفیس ، در صورت عنایت به موضوع و راهنمایی از شما متشکر و سپاسگزار خواهم بود

    • سلام داداش ، اگ همچین سیستمی جمع کردی دیگه این ماژول ها بدردت فک نکنم بخوره و باید یه پخش چهار خروجه بدرد بخور بخری ، پایونیر یا سونی یا jvc و سعی کن یه پخشی بخری که فلش و بلوتوث داشته باشه که دیگه نخوای ازین ماژول ها استفاده کنی ، این ماژول ها نه کیفیت ضبط رو دارن نه آپشنای خاصی برا راه اندازی سیستم دارن ، الان مثلا ضبط ماشین سیستم خور خروجی مستقیم برا ساب ووفر و سیم ریموت آمپلی فایر و هزار چیز دیگه داره ، تازه خروجی RCA های پخش ماشین سیگنال پیش تقویت شده هس که میتونه سیستم رو راه بندازه و هر خروجی استریویی مث این ماژول ها عه پس این کار بر نمیاد ، سعی کن یه پخش خوب گیر بیاری حتی اگ دس دوم هم باشه

    • سلام مهندس تو این برد خروجی آمپلی فایر برا ماژول بولوتوث کجاست من پیدا نکردم

  • سلام خسته نباشید من یکی از این ضبط های قدیمی LG داشتم و میخواستم از آمپلی فایر اون استفاده کنم آمپلی فایر اون رو درآوردم اما دیدم که این آمپلی فایر به بخش دیگه دستگاه وابسته است و اگه بخوام از بخش های دیگه استفاده کنم جا و فضای زیادی رو اشغال میکنه و آمپلی فایر بدون قسمت های دیگه کار نمیکنه چیکار کنم تا آمپلی فایر به تنهایی کار کنه ؟

  • با سلام
    ضمن سپاس از راهنمایی های ارزنده جنابعالی
    آیا ماژول MP3 و بلوتوث مورد اشاره قابل نصب شدن روی رادیو پخش اتوموبیل میباشد؟
    در ضمن حدود قیمت این ماژول در بازار چقدر است؟

      • سلام آقای مهندس ، خسته نباشید
        بزرگوار من یک ضبط قدیمی دارم که نه ورودی ایوکس داره نه هیچ گونه ورودی صدا !!!!
        حالا می‌خوام بلوتوث بهش وصل کنم مشکل منبع تغذیه رو ندارم مشکل این هست که سیم های خروجی صدا روبه کجای ضبط وصل کنم که باکارکردن صدا از باندها دربیاد؟؟؟؟
        کجای امپلی؟؟؟؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

        • با سلام
          احتمالا سیستم شما قابلیت ورودی ندارد. بهتر هست به این مدل سیستم‌ها دست نزنید. ولی اگر تمایل داشته باشید میتوانید توسط نقشه فنی مدار ورودی آمپلی فایر را در آن پیدا کنید که کار سختی خواهد بود.

  • سلام مهندس وقتت بخیر من یه ضبط سه دیسکه ال جی رو خواستم ماژول وصل کنم برقش رو از یه آداپتور ۱۲ استفاده کردم خروجیش رو هم اول دادم به پایه های فیش aux ولی روی بلندگوی ضبط صدا نداشتم خروجی رو به هد کاست هم وصل کردم درس نشد

    • با سلام
      اگر خروجی ماژول بلوتوث را هد کاست بدهید هیچ صدایی دریافت نمیکنید. خروجی ماژول را بایستی به یکی از ورودی‌های آمپلی فایر متصل کنید. مثلا به درگاه AUX یا اگر هر نوع ورودی دیگری داشته باشد.