آموزش رزبری پای رزبری پای پروژه رزبری پای

راه اندازی وب سرور و سایت شخصی با برد رزبری پای Rpi

rpi-server-website
نوشته شده توسط اروند طباطبایی

وقتی در مرورگر آدرس یک وب سایت را وارد می‌کنید. اطلاعات از روی یک کامپیوتر در جای دیگری از کره زمین فراخوانی می‌شود. به این کامپیوتر که در شبکه وب قابل دسترسی است؛ سرور گفته می‌شود. البته سرورها با کامپیوترهای خانگی و دسکتاپ بسیار متفاوت می‌باشند. در کل این بیان ساده‌ای از فرآیند فراخوانی اطلاعات یک سایت بود. همانطور که گفتم این کامپیوتر می‌تواند در هر جایی از کره زمین باشد. فقط کافیست به شبکه اینترنت متصل و تنظیمات اشتراک گذاری آن فعال باشد. در این آموزش شیوه راه اندازی سرور خانگی برای میزبانی یک وب سایت شخصی را به صورت کامل توضیح خواهم داد. در ادامه با مرجع تخصصی رزبری پای ، دیجی اسپارک همراه باشید.

 

ملزومات برای داشتن یک وب سایت

۱- سرور جهت میزبانی اطلاعات سایت

۲- دامنه جهت آدرس دهی سایت

۳- سیستم مدیریت محتوا برای دسته بندی و نمایش مطالب

۴- آی پی استاتیک برای سرور

 

راه اندازی سرور خانگی

برد رزبری پای Raspberry Pi (به تعبیر برخی از دوستان رسپبری پای!) قابلیت تبدیل شدن به یک سرور کامل برای راه اندازی و میزبانی وب سایت شخصی را دارد. البته با کلاستر کردن چند رزبری پای میتوان یک سرور قدرتمند بر پایه تراشه ARM طراحی کرد. کلاستر کردن رزبری پای Rpi بسیار جذاب است. اگر علاقه دارید به آموزش کلاستر کردن رزبری پای Rpi مراجعه کنید.

بسیار خب، در ابتدا باید تنظیمات اولیه سیستم عامل رزبری پای Rpi را انجام دهیم. شیوه نصب و کانفیگ آپاچی سرور به همراه نصب سیستم مدیریت محتوا وردپرس را از آموزش نصب وردپرس Raspberry Pi برد رزبری پای انجام دهید. پس از انجام این تنظیمات باید یک آی پی استاتیک از ISP که اینترنت شما را تامین می‌کند؛ دریافت کنید. به این منظور باید با پشتیبانی تماس بگیرید و درخواست آی پی استاتیک را اعلام کنید. طبق بررسی که من انجام دادم تعرفه ۳ ماهه برای دریافت آی پی استاتیک (البته بسته به تامین کننده شما دارد) حدود ۳۵ هزار تومان خواهد بود. تعرفه شش ماهه هم حدود ۶۰ هزار تومان اعلام شد. بعد از اینکه سرور آماده شد و تنظیمات وردپرس هم انجام دادید. باید آی پی استاتیک را روی برد رزبری پای Raspberry Pi تعریف کنید. برای این منظور به آموزش تعریف IP Static آی پی استاتیک برد رزبری پای Raspberry Pi که توسط همکارم نوشته شده است؛ مراجعه کنید.

 

این شیوه برای چه کسانی مناسب است؟

  • وب سایت معرفی خدمات یک استارتاپ قبل از شروع به کار (کمترین هزینه را خواهد داشت)
  • وب سایت شخصی برای گیک‌های کم سن (علاقمندان به فعالیتهای DIY)
  • وب سایت شخصی برای معرفی نمونه کار

 

پس از انجام تمامی مراحل، تعریف آی پی استاتیک و نصب آپاچی سرور و همچنین نصب وردپرس بر روی برد رزبری پای Rpi، وارد مرحله نهایی و مشخص شدن زحماتمان می‌شویم. نصب قالب وردپرس، برای نصب باید وارد محیط مدیریت شوید و از منو نمایش> پوسته‌ها را انتخاب کنید. جامعه کاربری و توسعه دهندگان وردپرس فارسی مجموعه‌ای از قالب‌های جذاب را به صورت رایگان و بسیار کاربردی در اختیار شما قرار می‌دهند. علاوه بر آن می‌توانید یک قالب حرفه‌ای را خریداری و نصب کنید.

 

چنانچه در مراحل راه اندازی و انجام این پروژه با مشکل مواجه شدید، بدون هیچ نگرانی در انتهای همین پست، به صورت ثبت نظر سوالتان را مطرح کنید. من در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ رفع مشکل شما را خواهم داد.

 

در پایان نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید و با اشتراک گذاری این آموزش در شبکه های اجتماعی , از وبسایت دیجی اسپارک حمایت کنید.

 

درباره نویسنده

اروند طباطبایی

بنیانگذار دیجی اسپارک: اولین مرجع تخصصی امبدد سیستم به زبان فارسی / کارشناس سئو و تولید محتوا

هرچه می آموزم میبینم که خیلی کم آموختم. علاقه به رباتیک و تکنولوژی دارم. امیدوارم بتونم دانشی را که آموخته‌ام، به روش‌های مختلفی به کاربران علاقمند منتقل کنم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۴۰ دیدگاه

  • یک وب سرور در اصل نرم افزاری هست که مستمرا بر روی یک کامپیوتر در حال اجرا می باشد و به سایر کامپیوتر ها این اجازه را می دهد تا اسناد فن و سایر موارد موجود و مجاز را از روی آن دانلود نمایند. 
    مثلا همین متونی که شما در حال حاضر مشغول مطالعه آن هستید از شبکه ای از اتصالات مابین سرورهای میزبان آپدیت بلاگ تا مرورگر شما گذرکرده انند

  • سرویس های آپاچی و پی اچ پی نصب کردم، توی مسیر
    /var/www/html
    میخواسم فایل پیشفذضش رو حذف کنم یا حتی فایل جدید اونجا بسازم خطای premisison denied میگیرم

    حتی از قسمت properties پوشه هم دسترسیش رو بخوام تغییر بدم همین خطا رو میده.

    • با سلام
      اول از همه بفرمایید برای چه میخواهید فایل پیش فرض را حذف یا ویرایش کنید.
      دوم اینکه دقت داشته باشید که با کاربر ریشه SU وارد شده باشید.

    • با سلام
      هزینه ها را در متن آموزش برآورد کرده‌ام، به غیر از هزینه خرید IP از شرکت ارایه دهنده اینترنت، هزینه برد رزبری پای و متعلقات هست که در حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان بسته به تجهیزات انتخابی متغییر خواهد بود.

  • با سلام خدمت شما و تیم دیجی اسپارک
    لطفا راهنمایی بفرمایید برای راه اندازی سرور اینترنتی (VM) و اتصال دستگاه رزبری به سرور مرکزی و همچنین اتصال نرم افزار کلاینت به سرور مرکزی، چه مراحلی باید طی شوند؟
    در صورتی که سرور مرکزی را بر روی اینترنت داشته باشیم دیگر نیاز به گرفتن IP Static در منزل نیست و راه اندازی به صورت حرفه ای تری انجام می شود، تا آنجا که من بررسی کردم شرکت DLink و پریز های هوشمند آن هم به همین سبک طراحی شده اند و امکان کنترل برق و توان مصرفی و دما را از راه دور با یک هاست واسط فراهم کرده اند.

    • با سلام
      ضمن تشکر از توجه شما و عذرخواهی بابت تاخیر در پاسخگویی، سوالاتی که شما پرسیده‌اید، نیاز به پاسخگویی در چندین آموزش مختلف را دارند. برای راه اندازی VM ماشین مجازی روی سرور حتما باید از رزبری پای های کلاستر شده استفاده کنید. در این آموزش مراحل راه اندازی برای ساخت سرور توضیح داده شده‌اند که نیازی به پرداخت هزینه‌های سرور نباشد و برای پروژه‌های کوچک بتوان از رزبری پای به عنوان سرور استفاده کرد. از این رو اگر سرور دارید دیگر نیازی به راه اندازی سرور شخصی بر پایه Raspberry Pi نمیباشد. در مورد پریزهای هوشمند Dink اطلاعاتی ندارم.

      • با تشکر
        اما مسئله اینجاست که همه در منزل یک مودم ADSL داریم برای اتصال به اینترنت
        دستگاه های منزل مانند موبایل و … به مودم وصل میشوند و بعد به اینترنت متصل می شوند
        حالا رزبری هم در این راه حل شما باید به مودم وصل بشه تا به اینترنت متصل بشه
        حالا ip static و برای رزبری چگونه تعریف کنیم که از اینترنت بشه ping دستگاه رزبری و داشت، اونم با واسط مودم ADSL؟

        • با سلام
          برای این منظور اولا باید از ارایه دهنده ISP اینترنت یک IP استاتیک خریداری کنید. سپس با دستورات ip static رزبری پای، در برد آن را ست کنید. با این روش با واسط مودم هم میتوانید همین آی پی استاتیک را برای رزبری پای داشته باشید.

  • با سلام تشکر بابت مطالب خوبتون.
    راستش من میخوام با رزپبری پای پردازش تصویر به زبان c++ انجام بدم که برنامم آمادس و میخوام کاری کنم که وقتی رزپبری پای رو روشن میکنم برنامه من مستقیم بوت بشه و مثلا یه Gui نیز داشته باشم.میشه لطفا راهنمایی کنید چیکار باید بکنم

    • با سلام
      ضمن تشکر از توجه شما، براى ران کردن اتوماتیک اسکریپت هنگام استارت دسکتاپ، چندین روش وجود دارد. با دستور
      sudo nano /etc/rc.local وارد فایل شده و قبل از exit سطر صفر، دستور مورد نظر براى راه اندازى اسکریپ را وارد کنید، ذخیره کرده و خارج شوید.
      سپس ریبوت کنید. اگر مشکلى بود از همین طریق اعلام کنید. البته من این روش را در رزبین نسخه جدید تست نکرده ام.

  • درود بر شما / با توجه به اینکه مثلا بنده میتونم با داشتن یک سرور مجازی(VPS) و دانلود هر فایل حجیمی از هر سایتی بر روی سرور مجازی خودم بدون کاهش حجم اینترنتم آن فایل را در فضای ابری داشته باشم واگر بخوام آن فایل را بر روی هارد سیستم خودم بدون دانلود و کاهش حجم اینترنتم بیاورم بایستی با میزبان سرور مجازی ام تماس گرفته تا اطلاعات را بروی هارد کپی کردهو به من تحویل دهد ! آیا میتوان با این روش ساخت سرور مجازی نقش همان میزبان سرور را بر عهده گرفت و با دانلود اطلاعات از اینترنت بروی سرور مجازیی که میزبانشم هم کامپیوتر(رزبری پای) شخصی بنده است عملا فایل ها را روی سیستم خود بدون کاهش حجم اشتراک داشته باشم؟ واگر میسر است ایا با یه کامپیوتر شخصی هم میتوان صرفا به همین قصد بالا ( انتقال اطلاعات) بجای رزبریپای استفاده کرد؟
    با تشکر منتظر پاسختان هستم.

    • با سلام
      ضمن تشکر از توجه شما و توضیحات دقیق، نکته مهم این است که شرکت‌های ارایه دهنده سرور از پروایدر یا ارایه دهنده اینترنت پهنای باند زیادی تامین میکنند. از این رو جز خدمات شرکت هاستینگ همین پهنای باند است در حقیقت شما فقط هاست یا سرور خریداری نمیکنید، بلکه این پهنای باند هم هزینه‌اش را پرداخت میکنید. برای اینکه با برد رزبری پای سرور شخصی بسازید به یک پهنای باند نیاز دارید و ارسال و دریافت دیتا از طریق شبکه اینترنت حتما انجام میشود و حتما اینترنت شما مصرف میشود.

  • میشه چند تا رزبری پای رو بهم وصل کرد و یک سرور مجازی ساخت باهاشون؟
    بعد اگه میشه به چه صورت میشه؟
    مثلا ۱۰ تا رزبری پای رو به هم وصل کنیم میشه یک سرور ساخت؟
    یا ۱۰ تا سرور جدا میشه؟

  • سلام آقای اروند طباطبایی.
    اول از همه ممنونم برای مطالب خوبتون.
    ببخشید یک سوالی داشتم در رابطه با کامپیوترهای رزبری پای
    ببخشید چقدر قابل پردازش دارد مثلا من اگر یک اسکریپت خزنده برای جستجو داخل وب سایت ها داشته باشم و تمام روز شروع به جستجو کنه و روی رزبری پای اجراش کنم و یک هارد اکسترنال را متصل کنم ودیتابیسی رو روی آن اجرا کنم و رزبری پای تمام محتوای مورد نظری که خزنده جستجو کرده رو ارسال کنه به دیتابیس روی هارد اکسترنال؟

    • با سلام
      ضمن تشکر از توجه شما، در این خصوص باید به توان رم و CPU توجه کنید که در نسخه ۳ دارای رم ۱ گیگ و پردازنده ۴ هسته ۶۴ بیت با فرکانس ۱٫۲ گیگاهرتز است. بنابراین اگر نیاز به توان پردازشی بیشتری دارید باید اقدام به کلاستر کردن برد رزبری پای کنید. در این خصوص به آموزش کلاستر کردن برد رزبری پای Raspberry pi مراجعه کنید. پس از این ، کلیه موارد مورد نظر شما جدای این مباحث سخت افزاری روی هارد ذخیره خواهند شد.

  • با سلام و خسته نباشید خدمت اساتید یه سوال داشتم از خدمتتون من میخواستم رزبری رو تبدیل به AccessPoint کنم که از اون طریق بتونه تصویر دوربینش رو به صورت آنلاین با یه رزبری دیگه و یا هر گوشی یا سیستم که تو اون محدوده باشه به اشتراک بگذارم مثلا یه گوشی موبایل یا برد رزبری پای دیگه بتونه با WIFI به رزبری دوربین دار متصل بشه و با زدن یه IP تصویر دوربینی که به رزبری متصل هست رو زنده ببینه اگه امکان چنین کاری هست لطفا راهنمایی بفرمایید.
    با تشکر

    • با سلام و تشکر از شما
      در این خصوص برد رزبری پای انتخاب مناسبی نمی‌باشد. امکان استریمینگ آنلاین تصویر وجود ندارد. به این دلیل که برد توان پردازش زیادی برای این منظور ندارد. میتوان به این صورت اقدام کرد که چند ثانیه فیلم بگیرید و آن را ارسال کند. در این خصوص به آموزش ساخت دوربین هوشمند IOT با نرم افزار Node Red مراجعه کنید. در این آموزش پس از ارسال فرمان، توسط دوربین رزبری پای عکس گرفته و ارسال می‌شود.

  • من وردپرس رو روی رزبری بالا اوردم حالا چجوری باید اونو به دامین خودم متصل کنم که از اینترنت بشه بش دسترسی داشت؟

    • با سلام و تشکر از شما
      موارد را طبق آموزش انجام دهید. الان دقیقا بنده متوجه مشکل شما نشدم، لطفا قدم به قدم پیش بروید و هرجایی به مشکل برخوردید با ذکر مشکل، از همین طریق اقدام کنید.

      • با این آموزش مشکلی ندارم و وردپرس رو اجرا کردم. فقط میخوام از هرجایی بشه به سایتم دسترسی داشت نه فقط تو شبکه خودم.

      • این آموزش رو انجام دادم و تونستم سایتم رو با آدرس لوکل هاست یا با آدرس آی پی رزبریم تو شبکه خودم اجرا کنم. ولی من می خوام سایتم از طریق اینترنت قابل دسترس باشه. من یه دامین و آی پی استاتیک خریدم و میخوام به اون متصلش کنم

        • برای این منظور می‌‎بایست آموزش مجزا با توضیحات کامل‌تر ارایه داد. اگر شما اطلاعاتی در این خصوص دارید، می‌توانیم از طریق کامنت پیش برویم. در غیر این صورت باید منتظر باشید تا در موعد مناسب آموزش انحصاری مرتبط را منتشر کنیم.

          • ممنونم.
            بنده آی پی استاتیک ۱۹۲٫۱۶۸٫۱٫۲۰۰ رو روی بردم ست کردم. از آی اس پی هم یه آی پی استاتیک تهیه کردم و از طریق یه سرویس دی ان اس رایگان اونو روی دامینم ست کردم. ادامشو نمیدونم باید چیکار کرد

              • سلامت باشید. لطفا تجربه کاربری‌تان را برای دیگر کاربران از همین طریق منتشر کنید. همچنین اگر تمایل دارید که مراحل را به صورت کامل و جامع آماده برای انتشار کنید، می‌توانید با کمک تیم تحریریه به انجام این کار بپردازید.

                • بنده همین آموزش و آموزش اتصال آی پی استاتیک به بورد رزبری رو انجام دادم بعد تو یه سایت دی ان اس رایگان مثل سایت زونومی نام دامینی که خریدم و آی پی استاتیکی که از آی اس پیم خریده بودم رو وارد کردم و به من دی ان اس داد که اونو تو سایت نیک تو بخش کارگزار دامنه وارد کردم. بعد تو تنظیمات مودمم بخش پورت فورواردینگ پورت ۸۰ رو باز کردم و سایتم بالا اومد.

  • سلام
    من یک برد الکترونیکی دارم که تعدادی ورودی و خروجی دیجیتال دارد. می خواهم از طریق شبکه روی آن کنترل داشته باشم. با رزبری چطور می توانم این کار را انجام دهم؟

    • با سلام و تشکر از شما
      برای این منظور می‌توانید ضمن مطالعه دیتاشیت برد مورد نظرتان، از طریق پین‌های GPIO رزبری پای با برد مربوطه ارتباط برقرار کرده، سپس از طریق برد رزبری پای اطلاعات را به شبکه منتقل کنید. البته اگر اسرار به استفاده از رزبری پای دارید، می‌توانید این کار را انجام دهید.

  • سلام و درود خدمت شما؛
    آیا میشه روی این وب سرور سیستم عامل لینوکس رو هم نصب کرد و ازش به عنوان یک هاست لینوکسی استفاده کرد؟