اینترنت اشیا IOT اینترنت اشیاء تئوریک

نقد و بررسی google OnHub : تکامل روتر ها

نوشته شده توسط اروند طباطبایی

گوگل اعتقاد دارد که ساخته جدیدش یک قدم جلوتر از بقیه محصولات است. این دستگاه که با همکاری tp-link ساخته شده است بسیار قدرتمند و البته بسیار زیباست. از طرفی دیگر این کمالات باعث زیاد شدن قیمت آن شده است. ما google onhub را که روتری جالب در نوع خود است مورد بررسی قرار خواهیم داد.

اگر شما هم مانند من با قطع شدن اینترنت قلبتان میز متوقف می‌شود و تا وقتی که چراغ های مودمتان سلامت اینترنت را خاطر نشان نکنند زندگیتان مختلف می‌شود به سراغ بهترین نقد و بررسی یک گجت آمده اید. امروز ما google onhub را که روتری جالب در نوع خود است مورد بررسی قرار خواهیم داد. همه ما به قطع شدن اینترنت اولین کاری که میکنیم جدا کردن سیم تلفن و اتصال دوباره آن یا خاموش و روشن کردن مودم است. پس از آن اگر باز هم مشکل شما حل نشد ممکن است کمی پا را فراتر گذاشته و سری به تنظیمات و کانفیگ مودم خود بزنید.

گوگل اعتقاد دارد که ساخته جدیدش یک قدم جلوتر از بقیه محصولات است. این دستگاه که با همکاری tp-link ساخته شده است بسیار قدرتمند و البته بسیار زیباست. از طرفی دیگر این کمالات باعث زیاد شدن قیمت آن شده است 🙂

DSC04176

گوگل با شما شرط بندی میکند که ترکیبی از سهولت کاربری و طراحی جذاب را در این روتر بی‌سیم به کار برده است. اما این چیزی است که یک روتر ۲۰۰ دلاری هم دارد! سؤال مهم این است که آیا گوگل در قیمت گذاری محصول خود اشتباه نکرده است؟

نگاهی بر نقاط قوت و ضعف :

+ طراحی هوشمندانه سخت‌افزار

+ سیگنال قوی با برد بسیار عالی

+ راه اندازی ساده و عیب یابی آسان

+ اپلیکیشن موبایلی بسیار کامل

وجود نداشتن بعضی امکانات ساده که در محصولات متوسط بازار وجود دارد

قیمت بالا

وجود فقط یک پورت اترنت

DSC04202

نگاه کلی

google onhub بعضی ویژگی‌های یک روتر معمولی با قیمت پایین را در خود ندارد اما با بهترین سخت‌افزار و قدرتمند ترین وسایل موجود ساخته شده است که در خانه شما بسیار زیبا و شکیل به نظر خواهد رسید و برنامه کامل و ساده آن برای تلفن هوشمندتان نیز نصب و تنظیمات و عیب یابی دستگاه را بسیار ساده میکند. گوگل با‌عرضه این محصول به بازار این پیام را به خریداران روتر میدهد که اگر از خرید روتری با سخت‌افزار بد و نرم‌افزار زشت و ناکارآمد خسته شده و بیزارید بهتر به دنبال خرید onhub باشید.

DSC04199

سخت‌افزار

تجربه کار با یک محصول خاص مثل این روتر درست بعد از درآوردن آن از جعبه شروع می‌شود. پکیج آن بسیار عالی طراحی شده است و بسته بندی ما را یاد ipod می‌اندازد

پس از خارج کردن آن از جیبه با یک استوانه سیلندر مانند مواجه شدیم که قسمت بالایی آن پهن تر از پایینش است. قطعه پلاستیکی قابل جداسازی که در زنگ های آبی و مشکیعرضه می‌شود از سخت‌افزار و قسمت داخلی محافظ کرده و پوشش روتر شما محسوب می‌شود. بدین صورت هرچیزی که این روتر در خود دارد مخفی مانده و نمایی زیبا و به دور از هرگونه آشفتگی خواهید داشت. یک حلقه نوری که با led ایجاد شده نیز در بالای برج روتری گوگل دیده می‌شود که نمای آن یادآور nexus Q است. هیچگونه آنتن اضافی و با شکل غیر منتظره ای در این روتر وجود ندارد و طراحی آن نیز بدون هیچگونه زاویه تند و خشن است. برای زیباترشدن آن نیز گوگل از سیم اترنت فلت استفاده نموده و میتوان آن را به آسانی به دور پایه پیچاند تا ظاهری محجوب و زیبا‌تر به روتر ببخشد. به جرأت میتوان گفت هیچگونه شکی نیست که این مدل زیباترین روتری است که تا به حال دیده ایم.

ولی این مساله برای چه کسی اهمیت دارد؟ این چیزی است که شما ابتدا آن را تنظیم میکنید و آن را در جایی گذاشته و سپس فراموشش میکنید تا موقعی که با شما بدرفتاری کند! نه؟ اما گوگل این محصول را طوری طراحی کرده است که شما میخواهید آن را در دید خود و دیگران قرار دهید و احتمالاً آن را درجایی مانند قفسه بگذارید. این‌ها به خاطر این است که گوگل میخواهد به همگان بگوید مهم‌ترین چیزی که تجربه کاربری افراد را در مورد wifi افزایش میدهد محصولی است که آن‌ها نیاز نداشته باشند آن را در کمد مخفی کنند! ماموریت انجام شده است. من ضخصا مودم خود را در پشت تلویزیون مخفی کرده ام. اما اگر چیزی مث onhub داشته باشم احتمالاً آن را در جایی میگذارم که در دید همه ی افرادی که به خانه‌ام وارد می‌شوند باشد. طراحی فقط در شکل و ظاهر یک محصول خلاصه نمیشود. گوگل با طراحی سیلندر شکل این روتر باعث شده تا توزیع خوبی از لحاظ سیگنال داشته باشیم همچنین در داخل سیلندر از دو آنتن ۲٫۴ و ۵ گیگاهرتز استفاده کرده است. سه جفت آنتن برای توزیع شبکه در اطراف سیلندر قرار داده شده است. و به جز آن‌ها نیز ۱ آنتن بزرگ ۲٫۴ گیگاهرتزی نیز در بدنه جای گرفته است. تنها چیی که ممکن است شما را کمی متعجب تر کند قیمت این دستگاه است. مدل Ac1900 آن از همه باند های ۸۰۲٫۱۱ پشتیبانی میکند (a/b/g/n/ac )همچنین دستگاه‌های متصل شده به این روتر بین باند های ۲٫۴ و ۵ گیگاهرتز جابه جا می‌شوند تا بهترین قدرت و سرعت حاصل شود. در اینجا لازم است بگوییم که نیازی به تعریف یک SSID مجزا برای باند ۵ گیگاهرتزی همانند بیشتر روتر ها نیست. همچنین گوگل پشتیبانی از بلوتوث را نیز به این دستگاه اضافه کرده است. همچنین weave و zigbee که شبکه‌های محلی بی سیم هستند نیز در onhub وجود دارد اما با توجه به نو پا بودن اینترنت اشیاء هنوز کاربرد آنچنانی ندارند و گوگل گفته است که آن‌ها را در آینده فعال خواهد کرد.

google-onhub-02_simple-setup_01-970x647-c

گوگل بعضی چیز ها را نیز فراموش کرده که در این روتر اضافه کند.

در این مودم فقط دو پورت اترنت مشاهده می‌شود که یکی برای ورودی اینترنت و دیگری برای اتصال یک دستگاه به آن از طریق سیم است. بیشتر مودم هایی با این رنج قیمت دارای ۴ پورت اترنت برای اتصال دستگاه‌ها هستند. گوگل به این قابلیت همچون یک ویژگی قدیمی نگاه کرده مه نیازی به استفاده آن در مودم و دنیای بی سیم کنونی نیست. مورد دیگری که آزار‌دهنده است وجود یک پورت USB3 در روتر است که با آن نمیتوانید به پرینتر یا هارد درایو خود متصل شوید و این پورت فقط جهت اتصال به مودم در زمانی است که نرم‌افزار آ» به صورت وحشتناکی از کار افتاده یا خراب شده باشد. اگر شما یک کاربر حرفه هستید که اترنت های بیشتر و پورت های usb بیشتر به کارتان میاید احتمالاً باید چشم خود را بر روی تمامی خوبی‌های این روتر ببندید.

DSC04203

نرم‌افزار

هنگام نصبروتر های معمولی با گزینه های تخصصی مواجه می‌شوید و در قسمت نصب ساده هم چیز های کمی مانند اسم و پسورد روتر را میتوانید عوض کنید. محصول گوگل این شیوه را تغییر داده و نصب و راه اندازی روتر را بسیار ساده و کارآمد کرده است تا همه حتی افراد مبتدی بتوانند روتر خود را کانفیگ کنند. از طرفی افرادی که حرفه‌ای هستند نیز میتوانند از تنظیمات بیشتر و کامل تری بهره ببرند.

بعد از همه ی این‌ها نوبت به برنامه مخصوص میرسد که برای اندوید های بیشتر از ۴ و ios 7 یا بالاتر ساخته شده است. گوگل میگوید که برای تنظیمات روتر نیاز به یک صفحه وب ساده است اما در نهایت شما به تبلت یا تلفن هوشمند نیاز خواهید داشت.

پروسه نصب و کانفیگ بسیار ساده انجام می‌شود. اگر شما از اندروید استفاده میکنیدپس از وارد شدن به اکانت گوگل خود کافی است add new onhub را انتخاب کرده و خود برنامه به صورت خودکار روتر شما را شناسایی میکند و پس از آن میتوانید مراحل کانفیگ روتر را انجام دهید.

برای کسانی که ios دارند نیز کمی متاسفیم زیرا پروسه کانفیگ در اینگونه دستگاه‌ها بدون زیبایی‌های بصری انجام می‌شود و در دستگاه‌های اپلی فرآیند تنظیم بسیار ساده و با جزئیات خیلی کمتر انجام میشود.

DSC04196

استفاده کردن

پس از تنظیمات نوبت به استفاده از روتر میرسد. با متصل شدن به روتر پس از باز کردن برنامه مخصوص میتوانید تعداد افرادی که به شبکه متصل هستند و همچنین میزان پهنای باند مورد استفاده توسط هر شخص را مشاهده کنید. اگر ps4 شما همه ی پهنای باند را آشغال میکند میتوانید در اینجا مشاهده کنید. برای مدیریت بهتر میتوانید میزان مصرف را به صورت ۱ ساعته ؛ یک هفته و یا ۳۰ روزی ببینید و میزان دقیق مصرف هر دستگاه را مشاهده کنید. همچنین میتوانید میزان استفاده از شبکه را نیز مشاهده کنید که خود قابلیت بسیار خوبی است. یکی دیگر از قابلیت‌های برنامه مخصوص تست سرعت شبکه است. گوگل ابتدا تست سرعت را بین روتر و ارائه دهنده سرویس شما انجام میدهد و سپس این تست را بین روتر و دستگاه‌های متصل به انجام میرساند. اگر حرفه‌ای تر باشیم میتوانیم با برنامه گوگل مشکلات شبکه را نیز پیدا کرده و نسبت به رفع آن‌ها اقدام کنیم. گوگل به شما میگوید که آیا اینترنت قطع شده و یا فاصله شما از روتر برای دریافت سیگنا خوب کم است. برای کسانی که همیشه مهمان دارند نیز این قابلیت قرار داده شده تا یوزر و پسودر روتر را از طریق فایل متنی یا ایمیل یا روش‌های دیگر به اشتراک گذاری به دوستان خود بدهید. همچنین یک قابلیت برای اضفاه کردن افراد دیگر به onhub وقتی شما در خانه نیستید نیز وجود دارد که با آن میتوانید افراد دیگری را برای مدیریت روتر برگزینید و به جز این موارد تنظیمات و قابلیت‌های بسیاری جود دارد که در این مقاله نمیگنجد.

DSC04165

جمع‌بندی

به عنوان یک روتر ۲۰۰ دلاری امکانات مناسبی در آن گنجانده شده است که باعث می‌شود کنترل کاملی بر روی روتر خود داشته باشید. همچنین طراحی منحصر به فرد و خاص آن باعث زشت شدن محیط نمیشود اما امکانات نسبت کم همچون پورت های محدود ممکن است برای شما خوش آیند نباشند. دیجی اسپارک خوش حال خواهد شد اگر نظر شما را در مورد این روتر بداند.

درباره نویسنده

اروند طباطبایی

بنیانگذار دیجی اسپارک: اولین مرجع تخصصی امبدد سیستم به زبان فارسی / کارشناس سئو و تولید محتوا

هرچه می آموزم میبینم که خیلی کم آموختم. علاقه به رباتیک و تکنولوژی دارم. امیدوارم بتونم دانشی را که آموخته‌ام، به روش‌های مختلفی به کاربران علاقمند منتقل کنم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۴ دیدگاه

  • [advanced_iframe securitykey=”e3ac59a02708b32a0e36dd27eecce7b410abc919″ src=”http://www.aparat.com/video/video/embed/videohash/CGOtj/vt/frame” allowFullScreen=”true” webkitallowfullscreen=”true” mozallowfullscreen=”true” height=”۳۶۰″ width=”۶۴۰″]
    جناب اروند طباطبایی: بنیانگذار دیجی اسپارک
    این اسکریپت رو اشتباه قرار دادید داخل این صفحه لطف کنید به درستی قرار بدید و کمتر بلوف بزنید

    با تشکر از سایت خوبتون