در قسمتهای قبل در مورد پردازش فیزیکی با رزبری صحبت کردیم و دیدیم که پین های رزبری شمال دو نوع پین ورودی و خروجی هستند که هرکدام کارهای منحصر به فرد خود را انجام میدهند. در این قسمت میخواهیم نحوه شمارش پین ها و مواردی دیگر از این دست را با هم مرور کنیم.
هنگامی که در مورد وین های رزبری صحبت میکنیم دو نوع شماره گذاری را باید در نظر داشته باشیم. یکی شماره گذاری بر اساس GPIo و دیگری شماره گذاری فیزیکی است.
شماره گذاری Gpio
این پین هایی که در زیر مشاهده میکنید همانطوری است که کامپیوتر آنها را میبیند. این شماره ها هیچ ارتباطی با شما برقرار میکنند و از قاعده خاصی پیروی نمیکنند. آنها از طرفی به طرف دیگر میروند و شماره های آنها منظم نیستند. برای همین راهی وجود ندارد تا بتوان به راحتی آنها را به خاطر سپرد. به همین دلیل میتوانید از یک صفحه پرینت شده برای شناسایی پین ها استفاده کنید.
شماره گذاری فیزیکی
راه دیگر برای شماره گذاری بسیار آسانتر است. از پایین و پین سمت چپ شروع به شمردن میکنیم و پس از آن به بالا سمت چپ میرویم و این ترتیب را تا آخر ادامه خواهیم داد. این روش شماره گذاری فیزیکی است و همانند زیر به نظر خواهد رسید.
از کدام سیستم باید استفاده کنیم؟
افرادی تازه کارتر و کودکان راحتتر هستند که از شماره گذاری فیزیکی استفاده کنند. و فقط نیازمند یک دیاگرام برای شناخت پین ها خواهید بود. اما به هرحال ما شماره گذاری Gpio را پیشنهاد میدهیم چرا که تمرین خوبی برای شناسایی منابع سیستم است و میتوانید بدین وسیله بهتر با رزبری خود کارکرده و آن را بشناسید. توجه داشته باشید که شماره گذاری پین ها همچنین بستگی به زبان برنامه نویسی که استفاده میکنید نیز دارد.
سلام.
میشه بیشتر در مورد این قسمت توضیح بدید (توجه داشته باشید که شماره گذاری پین ها همچنین بستگی به زبان برنامه نویسی که استفاده میکنید نیز دارد)؟
با سلام و درود
آدرس دهی هر کدام از پینهای GPIO با توجه به زبان برنامه نویسی مورد استفاده متفاوت است. به عنوان مثال در زبان پایتون برای آدرس دهی به پین شماره ۱۱ جهت روشن کردن LED از دستور اول استفاده میکنیم. ولی برای آدرس دهی به همین پایه در زبان جاوا به شیوه ی دیگری آدرس دهی انجام میشود.
وقت بخیر
میخواستم بدونم پین های gpio خروجی آنالوگ هم دارن یا فقط دیجیتال هستند
با سلام و تشکر از شما
خیر، برد رزبری پای به صورت پیشفرض پین آنالوگ ندارد.