دسته‌بندی

بررسی GeekBox ؛ mini pc همه فن حریف

نوشته شده توسط اروند طباطبایی

دنیای ما روز به روز مینیاتوری و کوچک تر میشود. این احساس را هنگامی که به فروشگاه های فروش گجت ها و ابزار های الکترونیکی بروید حتماخواهید داشت؛ جایی که از مینی pc ها و tv box های اندروید و میکرو کامپیوتر ها اشباع شده است.

همین مساله باعث می‌شود تا انتخاب سخت شود. برای مثال بین دو کامپیوتر رزبری پای و magic stick که یکی برد و دیگری حالت استیک دارد دچار تردید می‌شویم که کدام بهتر است؟ هرکدام از این دستگاه‌ها قابلیت‌های خاص خود را دارند که ممکن است به آن‌ها نیاز داشته باشیم.

رزبری پای یکی از بردهای محبوب الکترونیکی است که طرفداران آن عموما افرادی هستند که عاشق سرگرمی‌هایی دست ساز و تولید شده توسط خودشان است با این حال این دستگاه آنقدرها هم ساده کار نمیکند و برای هر وظیفه‌ای که به آن محول میکنید باید در موردش فکر کرده باشید و برنامه‌ای درست به برد خود بدهید. همچنین tvbox های اندرویدی نیز به گونه‌ای ساخته شده‌اند که فقط برای وبگردی مناسب باشند. در اینجاست که mini pc ها وارد می‌شوند و وظیفه انجام کارهای مختلف را بر عده میگیرند اما یکی از نقاط ضعف آن‌ها توسعه ضعیفشان نسبت به برد محبوبی همچون رزبری پای است.

GeekBox-2
GeekBox : یک دستگاه ترکیبی

اگر دستگاهی باشد که بتوانیم آن را جایگزین تمام دستگاه‌های بالا بکنیم مطمئناً خوشحال خواهید شد. یک خرده فروش چینی به نام geekbuying همین کار را امتحان کرده و یک دستگاه اپن سورس به نام GeekBox ارائه داده است.

GeekBox یک مینی کامپیوتر با سایز مناسب است که به صورت پیشفرض به صورت دوال بوت و با اندروید و اوبونتو عرضه میشود. این دستگاه را همانند tv box ها میتوانید با ریموت نیز استفاده کنید و یا با استفاده از آن استریم های ساده‌ای را انجام دهید. همچنین میتوانید آن را با کیبورد و موس و همانند یک کامپیوتر شخصی استفاده کنید و از آنجایی که این دستگاه یک برد توسعه نیز هست به این‌ها بسنده نمیکند و میتوانید آن را در پروژه های خود نیز به کار ببرید.

شما هم شگفت زده شده اید؟ بیایید نگاهی به مشخصات Geekbox بیاندازیم

GeekBox-1
مشخصات GeekBox :

با وجود اینکه دستگاهی کوچک است اما قابلیت‌های فراوانی دارد و در دنیای برد های توسعه بردی قوی به نظر میرسد. این برد حتی از رزبری پای نیز کوچکتر است. در زیر خلاصه‌ای از مشخصات این برد را مشاهده میکنید :

– سیستم عامل اندروید و اوبونتو یه صورت دوال بوت

– پردازنده ۸ هسته ای ۶۴ بیتی arm cortex-a53 با فرکانس ۱٫۵ گیگاهرتز

– پردازنده گرافیکی SGX6110 با پشتیبانی از open gl 3.1 و open cl و directx9.3

– رم دوگیگابایتی LPDDR3 با سرعت ۱۶۰۰Mbps

– حافظه داخلی ۱۶ گیگابایتی emmc برند سامسونگ

– اتصالات بی سیم

– اترنت ۱۰۰/۱۰۰۰M

– بلوتوث نسخه ۴٫۱

– پشتیبانی از انواع فرمت های ویدئویی و پخش ویدئو های HD

– پورت HDMI نسخه ۲ با قابلیت پخش ویدئو های ۴k با فرکانس ۶۰هرتز

– ۲ پورت usb

– پورت OTG

– اسلات کارت TF

– جک DC

– RJ45

– دو آنتن

– Mxmiii

– سیستم امنیت hw و پشتیبانی از DRM ها

– ریموت کنترلر اینفرارد

– دو lED

و تعداد بسیار زیادی پین و کانکتور و دکمه های ریبوت و آپدیت

سایز این برد ۹۰*۶۹*۲۱ میلیمتر است و وزن آن با باکس و آنتن هایش حدوداً ۰٫۵ کیلوگرم است.

تجربه کار با Geekbox

پس از باز کردن جعبه gekkbox میتوانید یه باکس بسیار خشن و ظاهری مدرن را مشاهده کنید و اندازه آن به اندازه کف دستتان است و جعبه این برد تقریباً تمام چیزهایی را که نیاز دارید در خود گنجانده است که از آن جمله میتوان به شارژر و کنترل و کابل HDMI اشاره کرد. پس از متصل کردنش به تلویزیون و روشن کردن برد اندروید ابتدا بوت می‌شود.

GeekBox-3

در زیر تصاویری از این برد را با اندروید مشاهده میکنید. همچنین برای نصب برنامه‌ها بر روی این برد میتوانید از مارکت Aptiode استفاده کنید. برای رفتن به لینوکس هم کافیست بر روی آیکون خاموش کردن دستگاه بروید و در آنجا گزینه هایی برای خاموش کردن و ریبوت و ریبوت به لینوکس مشاهده میکنید.

GeekBox-5
سیستم عامل لینوکسی که در اینجا از آن صحبت میکنیم یک نسخه شخصی سازی شده از اوبونتو به همراه دسکتاپ lxde است. در لینوکس ریموت کنترل تقریباً چیز غیرقابل استفاده‌ای می‌شود و بهتر است یک کیبورد و موس به دستگاه متصل کنید تا راحت‌تر با آن کار کنید.

GeekBox-7
همچنین در دسکتاپ گزینه ای به نام boot to android نیز قرار داده شده است که برای رفتن به سیستم عامل اندروید در نظر گرفته شده است.

GeekBox-8
Geekbox به عنوان برد توسعه

آنقدرها زمان برای تست این برد نداشتیم و در زیر میتوانید روش‌های ورودی و خروجی آن را ببینید که کنترل کردن و کار کردن با آن‌ها دست توسعه‌دهنده را بسیار باز میگذارد تا هرنوع برنامه را برای برد بنویسد و تقریباً کمبودی در این برد حس نشود.

GeekBox-System-Chip-2

همچنین این برد ابزار های زیادی نیز دارد که از آن جمله میتوانید به فن خنک کننده و نمایشگر ۷٫۹ اینچ رتینا اشاره کرد که آنهارا نیز میتوانید از سایت فروشنده خریداری کنید همچنین یک کیت توسعه نیز برای این برد وجود دارد که با قیمت ۳۰ دلار میتوانید آن را خریداری کرده و بر قابلیت‌های برد خود اضافه کنید.

جمع‌بندی :

گیک باکس یک برد توسعه بسیار قدرتمند و با قیمتی معقول است که میتوان از آن در پروژه های گوناگون استفاده کرد؛ همچنین قابلیت‌های فراوان آن باعث شده است که بتوان از آن استفاده های مختلفی کرد و حتی همانند tv box نیز از آن استفاده کنید. با این حال همانطور که میدانیم این‌گونه برد ها نیازمند پشتیبانی و یک جامعه کاربری بزرگ هم هستند تا بتوانند پیشرفت کنند که کمتر پیش می‌آید در این زمینه موفق باشند چرا که کمپانی های موفقی همچون رزبری پای در این زمینه پیشتاز هستند و با توجه به جامعه بزرگی که دارند میتوانید همیشه برد خود را به روز نگه داشته و ایرادات آن را با جستجویی کوچک رفع کنید. در زیر برخی از نقاط قوت و ضعف این برد را آورده‌ایم :

نقاط قوت

– دستگاه کاملاً اپن سورس است

– سایزی کوچک در عین ظاهری خشن و قوی

– مشخصات فوق‌العاده

– راه اندازی سریع

– آماده برای توسعه‌

– ابزارهای فراوان و در دسترس برای اتصال

geekbox-review

کمبود ها

– اگر با رزبری مقایسه کنیم کمی گران است

– نیاز به کیبورد و موس در لینوکس

– نیازمند اطلاعات و آموزش‌ها برای ساخت و راه اندازی

با این حال با قیمتی حدود ۱۱۰ دلار بهترین گزینه در بین دستگاه‌هایی همچون tv box ها است. نظر شما در مورد geekbox ها چیست؟

درباره نویسنده

اروند طباطبایی

بنیانگذار دیجی اسپارک: اولین مرجع تخصصی امبدد سیستم به زبان فارسی / کارشناس سئو و تولید محتوا

هرچه می آموزم میبینم که خیلی کم آموختم. علاقه به رباتیک و تکنولوژی دارم. امیدوارم بتونم دانشی را که آموخته‌ام، به روش‌های مختلفی به کاربران علاقمند منتقل کنم.

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه