آموزش امروز یک پیشنهاد سرگرم کننده بر ای پر کردن اوقات فراغت خود و فرزندانتان است این ربات یکی از ساده ترین ربات ها و در عین حال جذاب ترین ربات هاست که از سن ۷ تا ۷۰ سال به راحتی قادر به ساخت آن خواهند بود. در این آموزش قصد داریم دستور العمل ساخت ربات چارلی چاپلین را با شما به اشتراک بگذاریم. در ادامه این آموزش با دیجی اسپارک همراه باشید.
وسایل لازم ربات چارلی چاپلین
همانند آموزش های قبلی، وسایل این کاردستی رباتیک از دو بخش تشکیل شده اند. وسایل بازیافتی که در هر منزلی یافت میشوند. وسایل الکترونیکی که بایستی به صورت مجزا خریداری شوند. با کلیک روی هر محصول مستقیما به صفحه ی کالا رفته و می توانید لوازم مورد نیاز را تهیه کنید.
وسایل بازیافتی برای ساخت ربات چارلی چاپلین به شرح زیر است.
۱- قوطی نوشابه
۲- نی پلاستیکی
۳- چوب بستنی
۴- بست کمربندی
دستور العمل ساخت ربات چارلی چاپلین
ابتدا دو موتور گیربکس دار را مطابق ویدیو بوسیله ی یک بست کمربندی به یکدگیر متصل میکنیم.برای این کار میتوانید از چسب دوقلو جهت مستحکم کردن اتصال استفاده کنید. برای اینکه بتوان دو موتور را بصورت موازی و همزمان راه اندازی کرد، مطابق ویدیو، بوسیله ی دو عدد سیم رشته ای بین آن ها اتصال برقرار میکنیم. حال باتری های کتابی را همانند تصویر به موتورهای گیربکس دار با چسب دوقلو وصل میکنیم و از یک سرباتری جهت اتصال موتور ها به یکی از باتری های کتابی استفاده میکنیم.پاهای ربات کوچک ما آماده است.
برای ساخت بدنه ی ربات مطابق تصویر قوطی نوشابه و چوب بستنی را به کار میبریم. و از نی برای عصای چارلی چاپلین استفاده میکنیم.در اخرین قدم سرباتری را به یکی از باتری ها وصل کرده، و ربات را روی یک سطح صاف قراره داده و از آن لذت میبریم.
ویدیو ساخت ربات چارلی چاپلین
حرکت یکی پس از دیگری موتور ها با نیروی باتری باعث گام برداشتن ربات شده ومیشود تا راه رفتن چارلی چاپلین را تقلید کند.
نحوه عملکرد ربات چارلی چاپلین
همانطور که در ویدیو مشاهده کردید، در این ربات از قوطی نوشابه به عنوان شکل و ظاهر اصلی استفاده شده است. موتور زردرنگی که به نام موتور گیربکس شناخته میشود تقریباً مهمترین بخش این سیستم است. یکی از پر مصرف ترین موتورها برای ساخت کاردستی الکترونیکی همین موتور است.
اتصالات موتور ها و سیم بندی
همانطور که گفتیم دوموتور گیربکس دار را به یکدیگر متصل میکنیم. برای این اتصال همانطور که در تصویر مشاهده میکنید از چسب استفاده کرده و برای استحکام آن از بست کمربندی نیز استفاده می کنیم. و بوسیله ی سیم افشان و لحیم دو موتور را بایکدیگر هماهنگ می کنیم.
همانطور که در تصویر پایین مشاهده می کنید هر دو موتور بوسیله دو عدد سیم افشان بهم وصل شده اند.
سپس مطابق شکل زیر اتصالات مشترک بین دو موتور را بوسیله ی سیم افشان به یک سر باتری وصل می کنیم.
همانطور که میدانید باتری های کتابی در واقع جایگزین پاهای ربات ما هستند و با اتصال سر باتری به یکی از باتری های کتابی ربات ما قابلیت گام برداشتن پیدا می کند.
در پایان چنانچه سوالی در خصوص ساخت این ربات چارلی چاپلین داشتید، از طریق بخش نظرات در ادامه این آموزش مطرح بفرمایید. من و همکارانم در تلاش هستیم تا پاسخ شما را در سریعترین زمان ممکن ارسال کنیم.
سلام وقت بخیر من و فرزندم میخوایم کاردستی بسازم لطفا بخش اتصالات رو توضیح بدید من متوجه نشدم
باسلام
کاربر گرامی مطابق ویدیو و تصاویر دو سیم افشان به صورت موازی به پایه های موتور گیربکس لحیم کنید و سیم های سرباتری را به دو پایه یکی از موتورهای متصل کنید.
سلام مشخصات مورد چیه؟
باسلام
کاربر گرامی میتوانید از موتور گیربکس دار ۸۰ دور ۹ ولت استفاده کنید پیشنهاد میشود لینک زیر را بررسی کنید.
موتورگیربکس دار
ایده خلاقانه ای بود
با سلام
از همراهی شما سپاسگزاریم.
خیلی قشنگه دیجی اسپارک ممنونم کهواسه پسرم یه عالمه سرگرمی دارید
باسلام
کاربر گرامی از توجه و همراهی شما سپاسگزاریم.
ساعت ها میشه با این همه کاردستی های جالبی که رو سایت دیدم بچمو سرگرم کنم 🙂
باسلام
کاربر گرامی سپاس از همراهی شما