سرگرمی

آموزش ساخت کاردستی مشعل الکترونیکی با موتور آرمیچر DC و کارتن مقوایی

create-diy-Fire-torch-with-dc-motor-and-plastic-blade-and-corrugated-paper-digispark
نوشته شده توسط عاطفه خدارحمی

اگر به گذشته های خیلی دور برگردیم ، خیلی خیلی دور، که به انسان های نخستین برسیم، کشف آتش یکی از اتفاقات مهم و اثر گذار در تاریخ بشریت محسوب می‌شود. از آتش در جهت پخت غذا و همچنین روشنایی استفاده می‌شد. با گذر زمان و پیشرفت انسان برای سهولت در استفاده از آتش و جا به جایی راحت در مکان های تاریک و غار ها از مشعل استفاده شد. مشعل در واقع جایگاهی برای نگهداری آتش است که انسان ها میتوانستد بدون سوختگی آتش را جا به جا کنند. هم اکنون نیز به صورت نمادین از مشعل در برخی از مراسمات مثل المپیک استفاده می‌شود. شاید اسم مشعل الکترونیکی برای شما عجیب و خنده دار باشد. در ادامه ساخت کاردستی مشعل الکترونیکی با مرجع تخصصی کاردستی رباتیک به زبان فارسی، دیجی اسپارک همراه باشید.

 


وسایل مورد نیاز ساخت مشعل الکترونیکی


همانند دیگر آموزش ها ابزار مورد نیاز این آموزش نیز از دو قسمت باریافتی و الکترونیکی تشکیل شده است. وسایل بازیافتی آن شامل مقوا، تکه های کوچک چوب و… است. لیست وسایل الکترونیکی مورد نیاز به شرح زیر است. با کلیک بر روی هر مورد به صفحه ی محصل انتقال پیدا کرده و برای حمایت از این آموزش می توانید از سایت دانشجو کیت تهیه کنید.

 


دستورالعمل ساخت مشعل الکترونیکی


در مرحله ی اول به تکه مقوای ضخیمی نیاز داریم. با پرگار روی مقوا دایره ای به شعاع حدودا ۳ سانتی متر می‌کشیم، و سپس آن را برش میدهیم. سپس مقوای دیگری را به شکل مستطیلی شکل برش میدهیم و ابتدا و انتهای آن را به یکدیگر میچسبانیم تا استوانه ی ما ساخته شود. همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، مربعی را دقیقا در مرکز دایره رسم کرده و با کاتر آن را برش میدهیم. در حین استفاده از کاتر حتما مراقب باشید که آسیبی به دستتان وارد نشود. سپس آن را وارد استوانه ی ساخته شده میکنیم و با چسب به دیواره ی آن می چسبانیم. حال پروانه ی سه پره را به شافت آرمیچر متصل می‌کنیم. دو چوب کباب تابه ای را به اندازه ی قطر استوانه برش می‌دهیم و به دو طرف آرمیچر متصل می‌کنیم. سپس مطابق تصویر آن را به داخل استوانه می چسبانیم. در این قسمت سیم را به لامپ های ۳.۳ ولت متصل کرده و با چسب برق آن را عایق‌ میکنیم. حال از آلومینوم ورقه ای نازک استفاده کرده و آن را به شکل مربعی برش می‌دهیم. لامپ هارا به یکدیگر از طریق سیم ها متصل میکنیم و به وسیله ی سیم افشان اتصال آن را با کلید راکر برقرار می‌کنیم. حال در قسمت مشخص شده دو حفره توسط مته یا کاتر ایجاد کرده و لامپ ها را درون آن قرار می‌دهیم. سپس با ایجاد حفره ی روی بدنه ی استفاده کلید راکر را درون آن قرار می‌دهیم.


در این قسمت از دستمال کاغذی استفاده کرده و دو لایه ی آن را از هم جدا میکنیم تا نازک شود. سپس با ماژیک زرد و نارنجی آن را رنگ کرده و روی آن طرح آتش میکشیم. در حین این کار دقت داشته باشید که فشار زیادی به دستمال نیایید تا باعث پاره شدن آن بشود. سپس آن را برش می‌دهیم تا شکل شعله شوند. شعله ها را درست مانند ویدیو به چوب کباب تابه ای متصل می‌کنیم و سپس در قسمت مشخص شده توی استوانه قرار می‌دهیم. از باتری لیتیوم در جهت منبع تغذیه استفاده کرده آرمیچر و لامپ ها را به آن متصل میکنیم. با روشن کردن کلید راکر و عبور جریان برق لامپ ها روشن شده و آرمیچر شروع به حرکت می‌کند و چرخش پروانه پلاستیکی باعث حرکت دستمال کاغذی شده و مشعل ما روشن می شود.

 


ویدیو آموزش ساخت مشعل الکترونیکی


 


نحوه اتصالات کاردستی مشعل الکترونیکی


در مرحله ی اول از ساخت کاردستی مشعل الکترونیکی دایره را با قطر مشخص برش می دهیم. سپس برش مسطیلی شکل را با مقوای ضخیم ایجاد کرده و سپس با چسباندن دو انتهای مستطیل به هم استوانه تشکیل شود.

اتصالات کاردستی مشعل الکترونیکی با کارتن مقوایی - دیجی اسپارک

 

در این قسمت در مرکز دایره مربعی ایجاد کرده و با کاتر آن را برش می دهیم. سپس دایره را مانند تصویر زیر درون استوانه قرار می دهیم و سپس با چسب اتصال را محکم می کنیم.

مراحل ساخت کاردستی مشعل الکترونیکی - دیجی اسپارک

 

پروانه پلاستیکی را به شافت آرمیچر متصل می کنیم. سپس چوب کباب تابه ای را به اندازه مشخص تکه تکه کرده و مطابق شکل به دو سمت موتور آرمیچر می چسبانیم.

اتصال موتور آرمیچر به پروانه پلاستیکی در ساخت کاردستی مشعل - دیجی اسپارک

 

سازه ای که در مرحله ی قبل ساختیم را مانند تصویر زیر وارد استوانه می کنیم و با چوب کباب تابه ای آن را به بدنه استوانه می چسبانیم.

مراحل ساخت کاردستی مشعل الکترونیکی با موتور آرمیچر DC - دیجی اسپارک

 

در این قسمت سیم اتصال لامپ ۳٫۳ ولت را متصل میکنیم. سپس برای عایق کردن و همچنین اتصال سیم ها با استفاده از چسب برق آن را کاور میکنیم.

عایق کاری لامپ ها در ساخت کاردستی مشعل الکترونیکی - دیجی اسپارک

 

در این قسمت توسط سیم افشان لامپ ها را به بگدیگر متصل می کنیم. سپس کلید راکر را در جهت سوییچ خاموش روشن استفاده می شود را به لامپ ها متصل می کنیم.

اتصالات سیم و کلید راکر در ساخت کاردستی مشعل الکترونیکی - دیجی اسپارک

 

از باتری لیتیوم پهپادی برای منبع تغدیه استفاده شده است. کانکتور باتری را به آن متصل می کنیم . سپس اجزای مختلفی که به نیرو نیاز دارند مثل باتری و آرمیچر را به آن متصل می کنیم.

استفاده از باتری لیتیومی در ساخت کاردستی مشعل الکترونیکی - دیجی اسپارک

 

در قسمت مشخص شدا روی دایره ی داخل استوانه توسط مته یا کاتر دو حفره ی نسبتا کوچک ایجاد می کنیم. سپس لامپ های ۳٫۳ ولت را از آن عبور میدهیم. و با چسب این اتصال را محکم می کنیم.

محل عبور چراغ ها در ساخت کاردستی مشعل الکترونیکی - دیجی اسپارک

 

در این مرحله روی بدنه ی استوانه حفره ای ایجاد می کنیم. مطابق تصویر کلید راکر را درون حفره قرار می دهیم و سپس با چسب آن را متصل می کنیم.

محل قرار گیری کلید راکر در کاردستی مشعل الکترونیکی - دیجی اسپارک

 

دو لایه دستمال کاغذی را از یکدیگر جدا می کنیم تا نازک تر شود. سپس به با رنگ نارنجی و زرد رنگ آمیزی می کنیم. سپس دستمال هارا را به شکل شعله آتش برش می دهیم.

شبیه سازی شعله مشعل با دستمال کاغذی کاردستی مشعل الکترونیکی - دیجی اسپارک

 

دستمال های برش داده شده را به چوب کباب تابه ای میچسبانیم. سپس مطابق شکل زیر چوب هارا در قسمت مشخص شده قرار میدهیم به صورتی که شعله ها بالای استوانه قرار گیرند.

اتصال نهایی کاردستی مشعل الکترونیکی با موتور آرمیچر - دیجی اسپارک

 

در پایان چنانچه سوالی در خصوص ساخت این کاردستی مشعل الکترونیکی داشتید، از طریق بخش نظرات در ادامه این آموزش مطرح بفرمایید. من و همکارانم در تلاش هستیم تا پاسخ شما را در سریع‌ترین زمان ممکن ارسال کنیم.

 

درباره نویسنده

عاطفه خدارحمی

تبادل نظر و رفع عیب با ثبت دیدگاه

۱۰ دیدگاه